Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 27 septembrie 2005
Stirile TVA aici
  • Cu exceptia unor zvonuri: Nimic nou in "Cazul Traian Trifa"

Se spera ca rezultatul deshumarii tanarului Trifa va lamuri cazulRespectand dorinta familiei indoliate Trifa, dar si promisiunea facuta unor membri ai echipei de ancheta care se ocupa de "Cazul Traian Trifa" , ziarul "Adevarul" nu considera ca asa-zisele dezvaluiri despre mersul cercetarilor sunt in interesul aflarii adevarului despre moartea tanarului fiu de magistrat aradean. 
Fapt pentru care, cum dealtfel ati putut observa si pana acum, nu ne hazardam in a da pronosticuri privind identitatea eventualilor agresori care, se pare, ca au curmat, la o varsta frageda, viata lui Traian Trifa.
Ioan Trifa nu a dorit sa comenteze in nici un fel zvonurile aparute in ultima vreme in presa locala, zvonuri conform carora s-ar cunoaste identitatea agresorilor, si a solicitat rabdare si intelegere. 
Asta pentru a nu ingreuna mersul anchetei si pentru a nu influenta munca anchetatorilor.
Pe parcursul celor, de-acum, 19 articole, ziarul nostru v-a tinut la curent cu derularea anchetei in "Cazul Traian Trifa", si v-a mai prezentat pareri si opinii ale unor persoane care au avut de a face, mai mult sau mai putin cu acest caz. 
Ca pe unii i-am deranjat, nu incape indoiala. 
Am fost sunati, cautati, chiar ne-am ales cu plangeri penale. 
Insa, asa cum vedeti, am ramas pe pozitii, dar fara a apleca urechea la zvonurile care dau identitati de agresori.
Si noi am fost cautati si intoxicati cu astfel de nume si cu altele. 
Ba chiar si cu alte "amanunte" care, spuneau binevoitorii, vor duce cu siguranta la aflarea adevarului. 
Insa, in opinia nostra si nu numai a noastra, intentia acestora era una singura: punerea echipei de cercetare (coordonata de catre un procuror de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie) pe piste false cu scopul intarzierii finalizarii anchetei (cum, de altfel, s-a mai intamplat).
Scuzata ne fie lipsa de modestie, insa credem ca suntem singurii care am "patruns" in echipa de ancheta, formata doar din specialisti de la Bucuresti (procuror, politisti de la Inspectoratul General al Politiei din Romania), si am reusit sa schimbam cu acestia cateva vorbe, chiar opinii. 
Stim chiar chestiuni ce tin de intimitatea anchetei. 
Insa, cum ancheta este spre finalizare, deci nu este finalizata, ne abtinem de la orice fel de comentariu care ar putea duce la naruirea muncii de un an de zile (in aceste zile se implineste un an de cand, la cererea lui Ioan Trifa cel care a recuzat toti procurorii si politistii de pa raza de competenta a Curtii de Apel Timisoara, ancheta a fost preluata de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie) a anchetatorilor. 
Si, credeti-ne pe cuvant, a fost o munca titanica, cu sute de ore de audieri, cu un dosar care insumeaza mii de file, printre care si raportul medico-legal redactat in urma dezhumarii, in iunie acest an, a corpului neinsufletit a lui Traian Trifa. 
Am facut referire la dezhumare pentru ca, asa cum sustine si judecatorul Ioan Trifa, presedintele Sectiei Civile a Tribunalului Arad si decanul Facultatii de Drept din Arad, aceasta operatiune, executata "ca la carte" de catre specialisti de la Institutul de Medicina Legala din Bucuresti, este "cheia" intregii anchete.
Nu incheiem aceasta interventie fara sa va asiguram ca, atunci cand vor fi noutati in "Cazul Traian Trifa" care pot fi facute publice (in scurt timp, dupa cate am fost informati), prin intermediul nostru le veti putea afla de la "prima mana", direct de la sursa.

Romulus Dubat - Adevarul

  • Protocolul de coaborare dintre Arad si Padova a fost prelungit

Presedintele Matula si Gasarin - omologul din Padova vor continua colaborareaCele doua regiuni se vor promova reciproc
Presedintele Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula, si presedintele Provinciei Padova (Italia), Vittorio Casarin, au fost de acord pentru continuarea relajiei de colaborare dintre cele doua regiuni. 
In acest sens, cei doi au semnat ieri un al doilea protocol, dupa ce primul fusese incheiat inca din anul 2000. 
Scopul actului este de a sustine schimburile de informatii privind rolul institutiilor locale si competentelor acestora, promovarea reciproca, turismul, economia pentru intreprinzatori, educatia, cultura, schimburile de informatii asupra politicilor specifice, constituirea unor grupuri de lucru etc. 
In urma intelegerii din urma cu cinci ani, Consiliul Judetean Arad a fost inclus in cadrul proiectului LO.DE (LOcal DEvelopment, DEzvoltare LOcala)
"O noua provocare pentru dezvoltarea locala integrata in Europa din Centru si Sud si Balcani", in acest proiect, CJA a beneficiat de suma de 43.000 EURO, din care prima transa a intrat deja in contul Consiliului Judetean.
Printre altele, potrivit protocolului, cele doua parti s-au inteles sa se sprijine si sa-si promoveze reciproc sectorul turistic, sectorul comertului si cel privind IMM-u-rile. 
In ceea ce priveste sectorul educativ, presedintele CJA si presedintele regiunii Padova s-au inteles sa promoveze sistemele educationale, schimburile de elevi si studenti, proiectele de interes comun si sa realizeze, anual, un targ educational bilateral.

Calin  Ghinaciu - Agenda zilei

  • Semnaturi stranse de PSD

PSD Arad sustine votul uninominalPartidul Social Democrat continua strangerea de semnaturi pentru adoptarea votului uninominal. 
In numai doua sptamani, PSD Arad a strans cateva mii de semnaturi iar actiunea va continua si in zilele urmatoare. 
De curand, PSD Arad are si o noua conducere a organizatiei de femei. 
In urma Conferintei Judetene a Organizatiei de Femei, Rodica Herlo a devenit noua presedinta. 
Pentru a fi luata in considerare de Parlament, initiativa social - democratilor de a adopta votul uninominal are nevoie de peste 500 de mii de semnaturi. 
La Arad, in numai doua saptamani, filiala locala a strand peste 5000 de semnaturi. 
Conducerea PSD sustine ca numai prin intermediul votului unimominal, parlamentarii sunt mai atenti la nevoile celor care i-au ales. 
La sfarsitul saptamanii trecute, organizatia de femei si-a desemnat o noua conducere. 
Organizatia va fi reprezentata in urmatorii ani de Rodica Herlo. 
Conducerea organizatiei isi propune sa pregateasca femeile pentru integrarea in Uniunea Europeana, sa combata consumul de droguri in randul tinerilor si a violentei in familie. 
Noua conducere a organizatiei de femei PSD isi mai propune sa adopte si o schimbare la nivelul luptei politice cu alte formatiuni.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Super-oferta pe bani publici: peste 6 mii de mp - inchiriati cu nici doua mii de euro!

CJA vrea sa renegocieze contractele cu agentii economici - Virtual Arad News (c)2005Conducerea CJA, consilierii judeteni si noua conducere a Spitalului Judetean au de ce sa fie suparati: unitatea medicala a inchiriat din 1997 incoace si inca mai inchiriaza circa 6 mii de mp de teren la pretul de nici doua mii de euro pe luna, in buricul targului. 
Unitatea are semnate 9 contracte de inchiriere, dintre care unele pe aparate de cafea, altele cu institutii ale statului (Casa de Pensii) sau cu unitati de invatamant, insa cele care provoaca nemultumiri sunt cele cu firme private. 
Din cele 9 contracte, sapte sunt cu privati, iar pe putin cinci sunt sub semnul intrebarii, date fiind chiriile practicate de spital. Un teren de 5.984 de mp e inchiriat lunar la pretul de 1.200 dolari, desi terenul e situat in vecinatatea spitalului. 
Un alt teren de 30 de mp pe Calea Victoriei (!) e inchiriat la pretul de 9 dolari pe luna (!), alt teren, de 38 de mp, in aceeasi zona, la 11,4 dolari, iar un altul in aceeasi locatie, de 55 mp, cu nici 20 de dolari. 
Situatia e cu atat mai grava cu cat astfel de terenuri au preturi greu de pronuntat, firmele au patroni potenti financiari si extrem de cunoscuti in Arad, dar mai ales datorita faptului ca starea financiara a spitalului e una ce necesita mai tot timpul cate o mana de ajutor. 
Conducerea CJA si-a luat deja jumatate din sumele obtinute de Spitalul Judetean pe chiriile de mai sus (prin votul alesilor judeteni) si e decisa sa renegocieze contractele. 
Ramane de vazut cand se va intampla acest lucru si cand terenurile statului vor avea cu adevarat valoare. 

Adriana Barbu - Observator

  • Calatori intorsi din drum

In vama a fost descoperit un nou grup de calatori care au imprumutat baniIn cadrul unei actiuni sub acoperire, organizata de politistii de frontiera printre pasagerii unei firme de transport din Satu-Mare, 18 persoane au fost oprite sa iasa din Romania. 
Acestea nu indeplineau conditiile de iesire din tara, avand bani luati imprumut de la un calator. 
Doi oameni ai legii s-au infiltrat in grupul de 45 de cetateni romani care calatoreau cu un autocar ce efectua curse regulate pe relatia Romania-Germania. 
Cu cativa kilometri inainte de vama Varsand, politistii sub acoperire au constatat ca unul dintre calatori, Florin D., 30 ani, imprumuta pasagerii care nu indeplineau conditiile legale de iesire din tara, cu sume cuprinse intre 200 si 700 euro. 
Suma totala ce fusese imprumutata celor fara bani este de 4.400 euro. 
Au fost sesizati comisarii Garzii Financiare care au ridicat banii in vederea confiscarii, iar 18 persoane si-au intrerupt calatoria, fiind trimisi acasa.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]