Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 26 aprilie 2005

Stirile TVA aici

  • Doua noi supermarket-uri in Arad: Metro si Praktiker

In Gradiste urmeaza sa se deschida un supermarket PraktikerO noua zona comerciala se profileaza in municipiul Arad, dupa cea din cartierul Micalaca, care a reusit ultimii ani, prin supermarket-ul Billa si, mai nou, Gemi Center, sa atraga multi cumparatori aradeni si nu numai.
Noul centru comercial al Aradului va cuprinde doua supermarket-uri renumite: Metro si Praktiker. 
Reprezentantii acestor magazine au achizitionat 10 hectare de teren la marginea cartierului Gradiste (la iesirea spre Oradea), unde pe langa cele doua locatii va fi construit si un showroom al unei renumite firme producatoare de automobile. 
"Cei de la Metro au depus la noi documentatiile necesare obtinerii certificatului de urbanism pentru Planul Urbanistic de Detaliu. Acest proiect va fi supus aprobarii Consiliului Local Municipal Arad, intr-o sedinta din luna mai", sustine primarul Gheorghe Falca.
Odata ce Primaria va elibera actele necesare acestui proiect si se vor obtine toate avizele, va incepe constructia supermarket-ului Metro, care se pare ca va fi finalizata in aceasta vara. in schimb, Praktiker, un supermarket bazat mai mult pe materiale destinate amenajarii unei case, decoratiuni interioare, plante omamentale etc., va fi dat in folosinta, cel mai probabil, anul viitor.
Asadar, din vara, vom avea inca un supermarket important, alaturi de Selgros, in municipiu, iar de anul viitor ne vom putea lauda si cu Praktiker (cete doua magazine, Metro si Praktiker, facand parte din acelasi lant). 
Putem spune ca, incepand din vara, din punct de vedere comercial, Aradul va intra in randul oraselor europene, astfel ca nu vom mai fi nevoiti sa facem naveta la Timisoara pentru a ne aproviziona, "en gros" sau "en detail".

Cosmin Mihuta - Adevarul

  • Ioan Cuzman: "Asteptam sa vedem care va fi evolutia Aradului in urmatorii ani"

Ioan Cuzman a fost reales presedinte al SIF Banat - CrisanaIoan Cuzman a fost reales, la sfarsitul saptamanii trecute, presedinte al Consiliului de Administratie la SIF Banat-Crisana, institutie pe care o conduce de 11 ani. Observator aradean a incercat sa afle de la el de ce actuala putere politica incearca indepartarea din functie a presedintilor SIF si cum se motiveaza dorinta executivului de a creste pragul de detinere a actiunilor la SIF de la 0,1% la 5%.
- Domnule presedinte, ati simtit ca exista o campanie politica pentru schimbarea Dumneavoastra din functie?
- Nu a existat o astfel de campanie, desi presedintele unei comisii senatoriale a atras atentia ca SIF-urile sunt pe mana PSD, fiind controlate de fostul partid de guvernamant. E adevarat: eu sunt membru PSD, dar politicul nu s-a amestecat in activitatea noastra. Nu a existat niciodata o subordonare fata de politic. De altfel, e usor de constatat ca in ceea ce priveste SIF Banat Crisana, dintre cei sapte membri ai Consiliului de Administratie patru sunt independenti, doi fac parte din actuala putere (Zoltan Hosszu e de la UDMR, Ioan Mos de la PD), numai eu fiind la PSD. SIF Banat-Crisana nu a finantat cu vreun leu o formatiune politica; nu spun ca poate n-ar fi existat partide interesate, dar am vrut sa ramanem departe de astfel de corelatii.
- Se vorbeste, totusi, mult despre "baronii SIF"-urilor.
- E adevarat. Poate noi nu am stiut sa ne construim o relatie pozitiva cu presa, nu am stiut sa ne gestionam prea bine relatiile. Am fost expusi unor atacuri dure, chiar eu personal am fost vizat. Poate a deranjat si faptul ca pe noi nu ne poate schimba nimeni peste noapte, desi fortele politice si-au dorit asta de nenumarate ori… S-a socotit ca si noi trebuie sa fim schimbati dupa cum se schimba culoarea politica , dar acest lucru nu este posibil daca nu dorim si noi. Vedeti, insa, ca tot ceea ce  s-a spus nu a influentat foarte mult opinia publica: nimeni nu si-a pierdut increderea in SIF; 60% dintre tranzactiile bursiere se deruleaza de catre noi. Nu suntem baroni, ci profesionisti. De ce sa ni se puna etichete pe frunte sau pe spate?
- Cum ar afecta SIF-urile ridicarea pragului de actiuni detinute de o persoana, de la 0,1% la 5%?
- Am avut multe discutii in ultima vreme despre acest subiect. Ministrul de resort a spus ca orice prag trebuie eliminat, dar comisia de la Senat a replicat ca nici chiar asa nu se poate. Se doreste ridicarea pragului la 5%? Daca nu se vor gasi formule de actiune impotriva preluarilor ostile, se pune in discutie insusi viitorul SIF-urilor, care ar putea deveni din organisme de plasament colectiv simple societati comerciale. Trebuie sa tinem cont de modul specific in care s-au fondat aceste SIF-uri, in urma programelor de privatizare in masa. Noi an de an am platit dividende, an de an crestem valoarea actiunilor. Dupa parerea mea nimeni nu are dreptul sa ia o astfel de decizie, decat actionarii, fiindca ar fi vorba despre punerea in discutie a dreptului de proprietate. Aceasta problema a fost fortata, este determinata de factori emotionali, subiectivi.
- Vreti totusi sa convocati Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, pentru a discuta subiectul.
- Da. O vom convoca probabil inca in acest an. 64% dintre actionarii nostri au votat pentru convocarea Adunarii Generale Extraordinare. Sa stiti ca nu e usor si ieftin sa organizezi un astfel de eveniment. Costa zeci de miliarde de lei, care se scad din castigul societatii.
- Spuneati lunile trecute ca pregatiti o surpriza pentru aradeni, o investitie interesanta despre care se va vorbi in oras.
- Mai am putin de lucru cu primarul (nu in sensul rau al cuvantului). Depinde cum va intelege primaria aceasta problema.
- Va atrage tot mai mult turismul. Investitiile din anii precedenti au demonstrat acest lucru. Aveti mai multe hoteluri prin vestul tarii. Veti contrui unul si la Arad?
- Ne intereseaza industria hoteliera, turismul in general. Avem deja cinci hoteluri construite, la Zalau, Hunedoara, Timisoara, Baia Mare, Cluj. Urmeaza sa ne apucam foarte serios si de un hotel la Oradea. In Arad ne-am gandit tot timpul sa investim, dar din informatiile noastre capacitatile de cazare inca nu sunt acoperite. Daca nu reusesti sa acoperi macar 60% din locurile de cazare, nu are rost sa pornesti in aceasta afacere. Sa vedem care va fi evolutia Aradului in urmatorii ani, in special in privinta promovarii sale ca oras turistic.

A consemnat Andrei Ando - Observator

  • Pastele - acasa, la o cabana sau in... Antalya

Majoritatea aradenilor vor sarbatori Pastele si 1 Mai la iarba verdeSolutii pentru petrecerea sarbatorii care se apropie
Pana la Sarbatoarea Pastelui mai sunt cateva zile. Ca in fiecare an, mii de romani, printre care si aradeni, vor pleca intr-o mini vacanta. Anul acesta, oferta este una extrem de variata, asta si din pricina faptul ca Pastele cade exact de 1 mai, ziua celor ce muncesc. Si, cum romanii sunt obisnuiti sa sarbatoreasca 1 mai in alte parti decat acasa, multi si-au facut cadou... o excursie. Hotelurile si taberele scolare au pregatit o oferta mult mai bogata decat in restul sezonului. Aceasta este una din variate si pentru toate buzunarele, insa va vom prezenta ofertele turistice, de la cele accesibile oricui la cele a caror preturi sunt extrem de mari. Cu siguranta insa, majoritatea aradenilor vor prefera sa ramane acasa. Daca printre dumnevoastra exista persoane care doresc sa plece intr-o mini vacanta si inca nu s-au hotarat inca, noi va prezentam o parte din oferta turistica, oferta pentru un sejur de trei zile.
Trei zile, doua milioane
Pentru ca si agentiile de turism sunt constiente de faptul ca buzunarul romanilor este unul "subtire", oferta de Paste este facuta in asa fel incat si cel care nu are prea multi bani in buzunar sa-si poata permite o vacanta. 
Astfel, pentru trei nopti petrecute intr-o vila din Sinaia platiti 1.800.000 de lei, iar pentru trei nopti intr-o vila din Busteni -1.500.000 de lei. 
La cabane, preturile sunt mai mici si anume circa un milion de lei pentru trei nopti petrecute la una din Bucegi sau Sinaia. 
Tot pentru un milion de lei aradenii pot petrece Pastele la cea mai apropiata statiune -Moneasa. 
Si pensiunile au oferte variate pentru sejurul de Paste, trei nopji petrecute la pensiunile de la Busteni sau Breaza. 
Pentru un sejur de Paste in Grecia puteti plati doar 100 de euro. 
In cazul in care considerati ca si aceste oferte au un pret prea mare, atunci va spunem ca pentru numai jumatate de milion puteti petrece trei zile la Casoaia, intr-o cabana, insa la acesti bani mai trebuie adaugati si cei pentru mancare. 
Cum nu toata lumea dispune de bani putini pentru a petrece un sejur de Paste oferta cu preturi mai piperate suna cam asa...
600 de euro, un sejur de neuitat
In cazul in care doriti sa petreceti Pastele in Italia, la Roma, pretul este de circa 300 de euro. 
Pentru un sejur de trei zile in Insula Creta puteti plati circa 500 de euro, iar pentru unul in Antalya puteji plati circa 600 de euro. 
Cei cu "dare de mana" vor putea sarbatori Sfintele Pasti in Italia Facand un calcul scurt, realizam ca, pentru trei zile petrecute in strainatate de Paste, veti scoate din buzunar circa 500 de euro, adica undeva la 20.000.000 de lei, ca sa nu mai punem la socoteala si banii pe care trebuie sa ii ai in buzunar, dar vorbim despre Pastele petrecut pe meleaguri straine.
Astfel, cu aproximativ 40.000.000 de lei, puteti petrece un Paste, si implicit si 1 mai fericit. 
In cazul in care mai aveti sotie sau prietena... pretul se dubleaza. 
Pentru multi oameni aceste preturi sunt unele inaccesibile, insa pentru altii aceste oferte constituie o solutie pentru a iesi din rutina zilnica.
Preturi mari si acasa...
Dar, in cazul in care nu doriti o excursie in strainatate, ci una in tara, si dispuneti de mai multi bani decat va cere oferta turistica pe care am prezentat-o mai sus atunci aveti si aici de ales. 
Trebuie sa va spunem ca nici preturile "romanesti" nu se lasa mai prejos. 
Cu nu mai putin de trei patru milioane puteti merge de Paste la Sinaia, la fel si la Predeal. 
Daca optati pentru un Paste la Sighisoara, pretul este undeva la 99 de euro pentru o noapte. 
Pentru un sejur de Paste la Campulung Moldovenesc trebuie sa scoateti din buzunar cam 5 milioane si jumatate de lei. 
Si, daca nici acest pret nu vi se pare unul exagerat, atunci va spunem ca pentru un sejur petrecut in Delta Dunarii de Paste trebuie sa scoateti din buzunar circa 300 de euro.
***
Daca ofertele sunt prea scumpe, puteti merge la padure. 
Mici, bere, sunca, oua rosii si
gata! 
Cateva ore la iarba verde sunt ca si asigurate. 
Asta, desigur, daca vremea tine cu dumneavoastra. 
Anul acesta este un an mai deosebit. 
Mai putine zile libere, iar Pastele este exact de 1 mai. 
Daca inca nu ati hotarat ceea ce veti face, ofertele turistice sunt inca valabile, iar daca nu aveti posibilitatea si plecati undeva, atunci si padurea este o solutie. 
Va puteti face cadou de Paste o excursie de 1 mai... 
De restul se va ocupa... Iepurasul! 

A. K. - Agenda zilei

  • Delegatie italiana la Arad

Femei de afaceri din Italia au vizitat AradulO delegatie din Italia a fost primita vineri de oficialitatile aradene. 
Ea include femei de afaceri, membre ale unei organizatii care are colaborari cu asociatia similara din Arad.  
Este vorba de "Femei de arte profesii si afaceri"- FAPA. 
Infiintata cu mult timp in urma, clubul femeilor din Arad a dezvoltat legaturi cu organizatii din alte tari si s-a implicat intr-un numar mare de actiuni.
Primirea oficiala a femeilor de afaceri din Italia a avut loc in sala mare a palatului administrativ. 
Oaspetele orasului nostru spun ca se afla pentru prima data in Romania, dar prima impresie a fost extrem de placuta. 
La primele ore ale diminetii au vizitat orasul, dupa care au fost intampinate de autoritatile locale. 
O delegatie a clubului aradean FAPA a fost prezenta in Sicilia anul trecut, la invitatia asociatiei de acolo. 
Acum, la Arad, vor avea loc mai multe manifestari conexe.  
Asociatia BPW Profesionnal are filiale in toata lumea, scopul principal este de a accentua rolul femeii in societate, pe toate planurile.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Vivaldi si parteneriatul elevilor

Elevii Liceului de Arta au participat la un concert la Filarmonica - Virtual Arad News (c)2005Instaurand treptat o traditie, elevii si profesorii Liceului  de Arta "Sabin Dragoi" au abordat in acest an doua lucrari din vasta creatie a lui Antonio Vivaldi, pentru a fi interpretate impreuna cu colegi din alte scoli de profil. 
Astfel, in 19 aprilie, la Palatul Cultural, pe scena Filarmonicii locale, orchestra scolii a interpretat "Sinfonia nr. 1 in Do" a marelui compozitor, dand expresie discursului robust si totodatã delicat al celor trei miscari ale lucrarii.
Centrul de greutate l-a reprezentat insa lucrarea liturgica "Introducere si Gloria" op.588 a aceluiasi Vivaldi. 
Un rol deosebit l-a avut prof. Felicia Fleter ca solista in: "Jubilate", "Recitativ", in "Gloria" (aici, alaturi de cor), "Domine Deus"
"Qui sedes"si "Quoniam". In "Lasudamus Te" a avut-o partenera pe eleva Adela Zaharia (XI) in calitate de soprana. 
Paul Onaga (XII) a fost solistul sectiunii "Domine Deus Rex". 
Corul, format din elevi ai liceelor de arta din Oradea, Resita si Arad, (instruiti de profesorii Evantia Tsintsilonis, Cornel Todea, Crina Brad) a nuantat sensibil discursul din "Gloria", a exploatat resursele expresive ale sectiunilor polifonice din "Et in Tera", "Domine Fili", "Cum Sancto Spiritu". Orchestra liceului aradean dirijata de prof. Dan Boar, a fost baza si liantul complexei structuri sonore vivaldiene care a dat satisfactie celor prezenti in sala mare a Filarmonicii, demonstrand si de aceasta datã vointa de a inainta pe drumul ce duce la profesionalism.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]