Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 24 iunie 2005

Stirile TVA aici

  • Dincolo de rezultatele din statistici: Turismul aradean - o sansa ratata pana acum de autoritati

Infotur Arad este locul unde se pot primi cele mai complete informatii turistice despre AradMulti dintre noi trec zilnic pe langa el, fara sa fie tentati sa intre. 
Sunt aradeni care nu stiu sigur daca acolo se vinde ceva sau se poate obtine o informatie. 
Mai rau, sunt persoane care nu au habar de existenta lui. 
Este vorba despre Biroul de informare al Primariei Muncipiului Arad situat pe Bulevardul Revolutiei si unde toti cei interesati pot afla amanunte legate de atractiile turistice din municipiu si din judet.
Anul trecut, in intervalul martie - decembrie, 1700 de persoane, din care 33% de origine straina, s-au interesat despre obiectivele turistice, hotelurile sau pensiunile din Arad. 
Maximum a fost atins in luna iulie 2004, cand nu mai putin de 37 de oameni veneau zilnic pentru a solicita acest gen de informatii.
Chiar si autoritatile locale recunosc insa, ca ar fi loc de mult mai bine si ca, pana in prezent, imaginea Aradului nu a fost promovata asa cum ar fi trebuit.
Prin urmare, s-a adoptat o politica dinamica de informare a cetatenilor din tara si de peste hotare cu privire la Aradul turistic. 
Acesta este si motivul pentru care, din primavara si pana acum, reprezentantele Directiei de Dezvoltare si Asistenta Comunitara au fost prezente la nu mai putin de trei targuri de turism. 
Primul dintre ele, desfasurat la Budapesta in luna martie, a inregistrat si cel mai mare succes, vizitatorii manifestand un real interes pentru judetul nostru.
Celelalte doua s-au tinut in tara, la Bucuresti respectiv la Arad. 
Cetatea Aradului ar putea fi un important obiectiv turistic - Virtual Arad News (c)2005 Si manifestarile de acest gen nu au luat sfarsit, la toamna sunt programate participari la mai multe targuri de turism. 
Totodata, asa cum ne-a informat Etelca Nagy, directorul Directiei de Dezvoltare si Asistenta Comunitara din cadrul Primariei municipiului, Aradul face parte din Reteaua Europeana de Turism Rural, impreuna cu orase din Portugalia, Italia, Finlanda si Polonia, partenerii straini promovand imaginea judetului peste hotare. 
Toate aceste actiuni par sa fi dat rezultatele scontate, hotelurile si pensiunile din Arad fiind ocupate aproape la capacitate maxima in cele mai multe dintre lunile anului. Reclama la "Aradul turistic" se mai face si pe site-ul Primariei si prin intermediul pliantelor care pot fi obtinute de la Punctul de Informare si tiparite in limbile romana, engleza si franceza. 
Astfel, pe langa harta turistica a municipiului si a judetului, care mai este prezenta pe panoul din fata hotelului Continental, se ofera celor interesati, rutele turistice si punctele de atractie care pot fi vizitate. 
Intre cele zece motive pentru care merita sa vizitezi Aradul conform datelor furnizate de Biroul de informare turistica se numara monumentele arhitecturale si istorice, cladirile cu valoare istorica, muzeele, teatrele si lacasele de cult. 
Apoi, putina lume stie ca Aradul este unicat in tara in mai multe privinte. 
Cetatea Aradului, de exemplu este singura cetate din Transilvania construita in stil Vauban, in a doua jumatate a secolului al XVIII - lea, faza tarzie a sistemului de fortificatii stelate din Europa. 
In 1817 s-a construit prima cladire destinata teatrului din regiune, Teatrul Vechi sau Teatrul Hirschl. 
La data de 15 august 1899, la Arad a avut loc primul meci oficial de fotbal din tara, iar in 1913, la fabrica Marta a fost scos pe piata primul automobil din regiune. 
Tot in 1913, a fost inaugurata prima linie de cale ferata electrificata din estul Europei si a opta din lume. 
Cetatea Ineului ar putea aduce venituri importante pentru primarie -  Virtual Arad News (c)2005 In 1923 a avut loc pe Mures primul Campionat National de canotaj, dominat de vaslasii aradeni, iar in 1946 a fost inaugurat stadionul UTA, construit dupa modelul arenei echipei londoneze Arsenal, gazonul fiind transportat direct din Anglia. 
Aspectele prezentate mai sus sunt doar cateva dintre datele pe care un turist le poate afla despre Arad in doar cateva minute cat ar sta de vorba cu fetele de la Biroul de informare care i-ar oferi si o harta cu principalele repere turistice. 
Una peste alta, municipiul are ce sa ofere vizitatorilor. 
De la lacase de cult, la monumente istorice, galerii de arta si muzee. 
Pacat doar ca, asa cum am mentionat mai sus, pana acum, imaginea Aradului nu a fost destul promovata nici in tara si nici peste hotare. 
Despre judet, ce sa mai spunem. In locul pliantelor cu imagini atragatoare, turistului i se ofera niste coli ministeriale cu o multime de informatii. 
Totusi, pentru ca au inteles ca si forma in care iti "vinzi" marfa conteaza, angajatele de la Biroul de informare ne-au asigurat ca urmatorul pas va fi editarea de pliante in care sa fie ilustrate punctele de atractie turistica din judet care, nici acestea nu sunt putine. 
Din pacate insa, pentru ca judetul sa fie cat mai bine promovat, ar fi necesara si o implicare a Consiliului Judetean, dar si a primariilor. 
Poate atunci, numeroase obiective (cum ar fi de exemplu Cetatea Ineului) lasate in paragina ar putea deveni o sursa de atractie turistica si implicit de venituri in plus. 
Pentru ca, indiscutabil, dezvoltare turismului aduce bani. Iar banii asigura bunastarea comunitatii. 
Ori, pana cand autoritatile locale si judetene nu vor intelege acest lucru, nu vom avea nici infrastructura care sa asigure Aradului locul pe care il merita intre obiectivele turistice nationale si internationale.

Anca Halmagean - Adevarul

  • Elevii de a VIII-a au scapat si de ultima proba a testelor nationale

Absolventii claselor a VIII au scapat de testele nationaleIeri a fost ultima zi de sustinere a probelor in cadrul testelor nafionale, elevii de clasa a VIII-a sustinand examen la Geografia Romaniei sau Istoria Romanilor, in functie de optiunea fiecaruia dintre ei.
Testul la Geografia Romaniei a fost cel care - poate surprinzator - a ridicat problemele cele mai mari si nu neaparat din cauza gradului de dificultate, ci din cauza timpului efectiv de lucru avut la dispozitie (doua ore), care a parut unora prca scurt pentru numarul problemelor
ce trebuiau rezolvate. 
Primele doua puncte ale probei au avut un grad mic de dificultate, fiind usor de rezolvat de elevii care au parcurs intreaga materie de examen. 
Dificultatile au aparut o data cu punctul III, de aici incolo elevii fiind nevoiti sa se concentreze atat pentru a le rezolva, cat si pentru a se incadra in timp.
Proba Istoria romanilor a fost, pentru elevii care au parcurs cu atentie materia, una destul de usoara. 
Lucrarea de concurs a avut sase puncte, fiecare dintre ele continand mai multe subpuncte. 
La fel ca si la geografie, si aici primele doua puncte au avut un grad scazut de dificultate, la fel ca si cel de-al treilea punct. 
Ultimele trei puncte au presupus, din partea elevilor, o atentie sporita, dar pentru cei care au luat in serios aceasta materie ele nu au reprezentat un motiv de ingrijorare.
Absolventii clasei a VIII-a au scapat de primele emotii. 
Urmeaza afisarea rezultatelor obtinute, depunerea eventualelor contestatii si, apoi, afisarea rezultatelor finale, dupa care va urma repartizarea elevilor in licee si scoli de arte si meserii.

Mihaela Cerna - Observator

  • Terminalul Cargo - prezentat pe Euronews

Euronews a realizat un reportaj despre Terminalul Cargo din AradPrestigiosul canal de stiri Euronews a realizat, ieri, un reportaj la Terminalul Cargo Arad, care va putea fi vizionat in intreaga lume, dupa cum aprecia administratorul societatii, Adrian Nasui.
"Speram ca investitia noastra sa trezeasca interesul unor companii de cargo aerian, precum si al investitorilor ce intentioneaza sa vina in Romania si sunt in cautarea de noi locatii pentru a-si dezvolta afacerile", a mai precizat Nasui.
Momentan, principalii parteneri ai Cargo sunt DHL, UPS, TNT, Fedex. 
Terminalul dispune de platforme de operare si stationare pentru aeronave de dimensiuni mari, hale de depozitare si stationare unde se realizeaza si controlul vamal si platforme pentru camioane si TIR-uri la preluarea marfii. 
Hala de depozitare are o capacitate de 700 de tone si de manevrare a 300 de tone de marfa pe zi, fiind dotata cu cantare si camere frigorifice.

Sorina Ambrus - Agenda zilei

  • Pregatiri pentru Festivalul National de bere

Au inceput pregatirile pentru Festivalul BeriiCea de-a 7 a editie a Festivalului National al Berii care va avea loc la inceputul lunii iulie in Arad reuneste peste 15 formatii si interpreti din tara si strainatate. 
La festival vor fi prezentate peste 20 de marci de bere! 
Primaria pune la dispozitia organizatorilor stadionul Astra care gazduieste, astfel ultima sa manifestare inainte de demolare. 
Viceprimarul atrage atentia aradenilor sa nu foloseasca portinile de tribuna ce vor fi marcate si semnalizate ca fiind neutilizabile, tocmai datorita faptului ca nu prezinta siguranta. 
Organizatorii au investit peste 5 miliarde de lei. 
Concertele incep la ora 18, insa aradenii sunt asteptati la stadion incepand cu ora 16. 
Biletele costa 100.000 de lei, vineri si sambata, iar duminica 150.000 de lei. 
Abonamentele se vand, deja, cu 200.000 de lei la chioscuri, oficii postale si magazine autorizate.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Senzatii tari: Parasutism in tandem la Arad

Parasutistii aradeni vor participa la o intalnire internationalaLa Arad, amatorii parasutismului vor avea parte, de ieri pana duminica, de un adevarat regal. 
Peste 80 de parasutisti din mai multe tari vor participa la o intalnire internationala de parasutism dintre clubul SPA din Belgia si Clubul Blue Sky din Arad. 
In premiera, pe cerul Aradului vor putea fi vazute sarituri spectaculoase, de grup, cu figuri acrobatice. 
Patru tandem master vor asigura asistenta pentru sarituri in tandem, pentru oricine va avea curajul sa se inscrie pe lista de asteptare pe care si-au trecut deja numele peste 25 de amatori de senzatii tari. 
Sariturile in grup vor fi posibile datorita faptului ca la Arad va fi adus un avion performant, de 18 locuri, care urca pana la 4000 metri in doar 12 minute, acesta fiind plafonul de la care se va sari. 
Caderea in gol va dura aproximativ 50 secunde, timp in care sportivii vor efectua acrobatii, dupa care, la aproximativ 1600 metri, se vor deschide parasutele. 
Pentru saltul in tandem, amatorii vor trebui sa plateasca doar jumatate din tariful obisnuit pentru asemenea salturi (75 euro, fata de 150 euro). 
Printre instructorii pentru saltul in tadem sunt si doi specialisti germani,Wolfgang Collip, de la Air Scout Bittburg si Rocco Denkert, de la LSC Leipzig.
Principalul finantator al festivalului de parasutism de la Arad este patronul german al unei firme de tricouri, el insusi practicant al parasutismului sportiv.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]