Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 23 septembrie 2005
Stirile TVA aici
  • Registrul Auto intra cu tarnacopul noilor reglementari in service-uri si schrot-uri

Registrul Auto va controla autoservice-urile si schrot-urileNoile normative, desi nu asta-si propun, vor lasa fara obiectul muncii sute de mecanici auto "la negru"
Datele culese de Registrul Auto Roman (RAR), una dintre foarte putinele organisme ale statului abilitate sa disciplineze, cat de cat, haosul din domeniul pietei, circulatiei si reparatiilor auto, sunt cat se poate de alarmante - din peste 200 de unitati aradene de tip service auto, doar 67 sunt autorizate; dintre zecile de societati care se ocupa cu dezmembrari auto si vanzarea de piese de schimb in regim de schrot, doar una singura detine autorizatia tehnica de functionare ca atare; dintre dealerii de masini nou-noute si/sau de lux, peste jumatate nu sunt autorizate sa "comita" asa ceva!...
De la 25 iulie a.c, de cand legislatia in domeniul auto s-a imbunatatit, tot ceea ce intra in domeniul reparatiilor si comercializariior autoturismelor si componentele acestora, trebuie sa treaca prin "furcile caudine" ale RAR. 
Pana astazi, Mihai Dogarescu, seful serviciului control agenti economici din cadrul RAR - sediul central - a fost la Arad pentru a le explica colegilor sai ce au de facut pentru a face ordine printre fiarele ruginite si mormanele de piese second-hand adunate, cu miile de tone, prin Campia de Vest.
"Actiunile de control vor lua o amploare mult mai mare decat pana acum. Agentii economici in cauza nu prea pot invoca scuza necunoasterii noilor reglementari, intrucat ele au aparut in Monitorul Oficial, sunt de gasit pe Internet ( vezi www.rarom.ro - sectiunea OCS - n.red.), iar inspectorii nostri au mers, pana acum, aproape din service in service si din schrot in schrot, de doua-trei ori chiar, punand in vedere administratorilor acestora sa se alinieze le noile cerinte" - afirma seful de serviciu.
Autoservice-urile neautorizate vor fi desfiintate Iata un exemplu flagrant, pe care orice aradean posesor de autoturism il poate confirma fie si printr-un zambet ironic-cunoscator: "Autoservice"-ul si "Schrot"-ul (ghilimelele nu au, neaparat, un rol pur gramatical!) de la piciorul podului nou, inspre Micalaca. 
Hardughia functioneaza acolo de la inceputul anilor '90. Pe tablita indicatore scrie R12, dar societatea ce desfasoara acolo servicii se numeste cu totul altfel. 
La parter - de fapt, sub pod - e un primitiv atelier auto, o chestie la granita dintre garaj propriu, in care inveti, pe propria piele si tabla, miracolele tehnicii si firma "la negru"
GIMALDO AUTO CENTER are afisate certificate langa o usa murdara pe care scrie "Intrarea persoanelor straine interzisa. Multumim", iar conform acestora, SRL-ul "comercializeaza piese si accesorii auto". 
In fapt, e vorba de un service la negru, care nu-ti ofera nici cea mai mica garantie ca, dupa ce ti-ai dus masina acolo, la reparat, dupa trei kilometri nu ti se rupe cablul de frana. 
Sau, alta dilema propusa chiar de inspectorii ARR, cu care ne-am facut documentarea: "Conform facturii pe care o am in fata, dumneavoastra ati prestat un serviciu de verificare oarecare, nespecificat. Sa zicem ca ati schimbat un bec. Daca eu intru, dupa 200 de metri de la iesirea din service, intr-un pom, si pun vina pe dvs. ca mi-ati schimbat cablul de frana nou cu unul uzat, cum dovediti unei instante ca nu ati efectuat serviciul respectiv?!" 
De altfel siinpaticul administrator Leon Marcel Ciorba... da din umeri si pozeaza in muncitorul inocent, care "ar vrea sa fie in regula, numai sa fie invatat cum"
Si, apropo de becuri schimbate: inspectorii au confiscat un set de becuri care... nu au voie sa existe! 
Inspectorii RAR au dispus inchiderea acestui service-pirat la ora 13.30, ieri. 
Tot ieri, la ora 17.00, societatea isi vedea, nestingherita, de treaba, desi a fost avertizata sa inceteze orice forma de activitate pana la clarificarea situatiei privind autorizarea!

Lucian Valeriu - Observator

  • Peste 60 de miliarde lei - lucrari de modernizare ale retelei CET

Punctul termic din Vlaicu va fi modernizatCET Arad are in vedere doua lucrari in cartierul Aurel Vlaicu. 
Una din ele - reparatie capitala pe strazile Predeal si Fluturilor - este in derulare. 
Ea a fost inceputa pe 15 septembrie si trebuie finalizata pe 15 octombrie, ca CET sa poata da drumul la apa, pentru umplerea instalatiilor din zona.
Cea ce-a doua lucrare este modernizarea punctului termic 2 din Vlaicu 
"Banii pentru aceasta investitie, circa 60 de miliarde de lei, i-am primit in locul unei treimi din subventie (redusa incepand din acest an - n.r.). Am dat anunt la Monitorul Oficial pentru licitatie, care va avea loc in data de 26 octombrie. Investitia nu se va termina in acset an, ci anul viitor. Acum doar vom achizitiona materialele, echipamentele. Daca timpul ne va permite, vom incepe si lucrarile, daca nu, doar la anul. Consumatorii nu vor fi afectati, nu vor fi intreruperi de apa sau incalzire decat la racordare, care se va face anul viitor", spune directorul general al CET, Lucian Barniciu.

G. Knap - Adevarul

  • Ospat pentru saracii urbei

Cantina Municipala ofera mancaruri gustoase si ieftineCantina Municipala da de mancare la 460 de persoane
Foamea nu tine cont de cati bani ai in buzunar. 
Indiferent de castigurile financiare lunare, omul trebuie sa manance pentru a supravietui. 
De luni pana vineri, in jurul orei 12.00, persoane incarcate cu recipiente sau oale se indreapta spre Cantina Municipala, locul de unde-si ridica hrana zilnica. 
Saracii Aradului sunt ajutati de Guvern sa isi duca veacul de pe o zi pe alta, astfel ca ei pot alege intre ajutorul financiar sau o masa zilnica. 
Peste 450 dintre ei au ales hrana. 
Valoarea portiei zilnice se ridica la suma de 50.000 de lei vechi, bani din care - daca am face o scurt calcul - nu am reusi sa ne asiguram masa de pranz. 
Abonatii Cantinei Sociale au parte insa de un adevarat ospat care cuprinde felul intai, felul doi si desert. 
Toate acestea datorita administratorului, Valeriu Maris, care a dovedit ca este maestru in arta culinara, astfel nu putem sa ne explicam cum reuseste din acesti bani sa puna pe masa mancare pentru 460 de persoane.
Din meniuri nu lipseste carnea, pestele, ouale, branza, laptele, pastele fainoase, legumele, fructele, deci abonatilor le este asigurat necesarul nutritional.
"Nu sunt chiar atat de putini bani, cand se pregateste masa pentru 460 de persoane, chiar daca portia este de 50.000 de lei. Din aproximativ 23 de milioane de lei se reuseste prepararea unor meniuri consistente. De pilda astazi (n.r.-ieri) am pregatit supa de vegeta cu fidea, tocanita de porc cu cartofi si la desert pere. Vineri meniul cuprinde ciorba de fasole verde, macaroane cu gris si gem, iar la desert biscuiti" - a declarat Valeriu Maris, administratorul Cantinei Municipale Arad.
Chiar daca sala de mese este frumos aranjata, abonatii prefera sa-si duca mancarea acasa. 
Aproximativ 400 de persoane isi transporta acasa mancarea aburinda. 
La ora 12 fix, in spatele cantinei puteti vedea batrani si femei cu multi copiii care vin sa-si ridice hrana zilnica. 
"Fiindca la sfarsit de saptamana Cantina Mnnicipala este inchisa, asistatii primesc pentru cele doua zile hrana rece la pachet: paine, margarina, dulceata, salam, conserva de peste si sunca presata. Dintre asistati fac parte si persoanele care frecventeaza centrele de varstnici din urbe. Mai trimitem mancare la zece persoane imobilizate la pat, dar si la sarmanii de la Azilul de Noapte" - a conchis Valeriu Maris. 
Mancarea de la Cantina Sociala poate fi consumata si de persoanele care nu au abonament. 
Contra sumei de 50.000 de lei orice persoana poate sa ia pranzul la Cantina Municipala. 
"Multe persoane din afara orasului mananca la noi. Ajung in centru si vad scris mare Cantina Municipala si intra. Le taiem chitanta si le oferim o masa calda" - a mai spus Valeriu Maris.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Cel mai frumos caine 

Cel mai frumos caine din Europa centrala va fi ales la AradCel mai frumos caine din Europa centrala si de est va fi ales la Arad! 
Peste 2.000 de exemplare din 149 de rase vor concura, la sfarsitul acestei saptamani la strandul Neptun. 
Cupa Europei si cea a Romaniei vor culmina cu desemnarea celui mai frumos caine! 
18 arbitri, dintre cei mai cunoscuti din Romania si din strainatate vor veni la Arad pentru cele doua competitii. 
De 32 de ani Aradul gazduieste expozitii chinologice nationale si interantionale, iar numarul participantilor creste de la an la an. 
Expozitia chinologica interntionala CACIB a Europei centrale si de est incepe sambata la ora 10. 
Cele mai multe exemplare inscrise in concurs sunt din rasele canish, rotweiller si schnautzer. 
Aceasta este prima expozitie organizata de Asociatia Chinologica aradeana in aceasta toamna iar urmatoarea manifestare va avea loc in luna noiembrie.

Izabela Vekas -Televiziunea Arad

  • Fostul primar PSD, acuzat de interese obscure

Programul Casarom este luat la verificat de primarul FalcaPrimarul aradean Gheorghe Falca il acuza pe predecesorul sau Dorel Popa ca ar avea interese intr-un contract incheiat acum patru ani. 
Este vorba de afacerea Casarom, firma care s-a angajat in 2001 sa construiasca un cartier rezidential in Arad. 
Cum termenele au fost depasite, Falca a incercat sa afle ce se intampla.
Contractul semnat de Dorel Popa prevedea ridicarea unui cartier de case si blocuri in zona Subcetate. 
Pretul platit pe cele 64 de hectare acordate de municipalitate a fost de numai 16.000 de dolari, o suma ridicola tinand cont de faptul ca un metru patrat se vindea in zona respectiva cu circa 20 de dolari. 
Mai mult, in aceeasi perioada, nu s-a gasit teren pentru programul ANL.
Printr-un sistem de credit ipotecar, Casarom trebuia sa construiasca peste 600 de locuinte. 
Prima casa model urma sa fie ridicata pana in septembrie 2001, pentru ca apoi cei interesati sa poata incheia contracte de achizitie, iar pana in 2002 trebuiau finalizate 60 de case. 
Situatia este, in realitate, cu totul alta. Dupa trei ani s-au construit doar cateva case, iar cartierul nu pare sa se mai ridice vreodata.
Interventie la Ambasada SUA
La vremea semnarii contractului cu Casarom, opozitia locala afirma ca investitorii ar proveni din paradisul fiscal al insulelor Cayman si Seychelles, iar afacerea s-ar fi facut printr-un intreprinzator grec. 
Cert este ca tranzactia aprobata de fostul primar PSD a fost in detrimentul orasului. 
Actualul deputat Mihaita Calimente a fost unul dintre criticii vehementi ai contractului cu Casarom si a spus ca este intr-adevar o afacere, dar nu pentru municipalitate.
Actualul primar Gheorghe Falca a luat la verificat afacerea cartierului rezidential si s-a trezit ca este cautat de catre Ambasada SUA care a intervenit in favoarea Casarom. 
Desi termenele au fost depasite demult, reprezentantii firmei sustin ca a avut aprobari in acest sens din partea fostului primar. Problema este ca nu s-a gasit nici un act care sa confirme aceasta varianta. 
"Au fost aprobari pe cuvant de primar", a explicat Falca.
Actualul primar l-a acuzat pe predecesorul sau ca are interese legate de acest contract. 
"Doresc sa-l intreb pe consilierul local Dorel Popa pentru ce a fost in urma cu cateva saptamani la Ambasada americana de la Bucuresti impreuna cu dl. Nasir, patronul de la Casarom. Ar fi bine sa ne spuna ce, interese pentru ca numai asa putea da 60 de hectare cu 16 000 de dolari", a declarat Falca.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]