Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 22 octombrie 2005
Stirile TVA aici
  • Autostrada maghiara ajunge la Nadlac in patru ani!

Presedintele CJA - Iosif Matula s-a intors increzator de la Bucuresti in ce priveste coridorul pan european 4Sedinta comuna a guvernelor roman si maghiar, desfasurata joi la Bucuresti, a adus cateva vesti bune si pentru Arad. 
Potrivit presedintelui CJA, Iosif Matula, unul dintre cei (doar) cinci presedinti de consilii judetene invitati sa participe la acest eveniment, s-a punctat faptul ca aceasta autostrada Nadlac-Bucuresti reprezinta prioritatea nr. 1, ca autostrada Bechtel va fi construita si ea, pentru ca Romania are nevoie de amandoua, insa din credite guvernamentale, in timp ce tronsonul spre Arad va beneficia de finantare europeana.  
Iosif Matula s-a aratat increzator cu privire la autostrada spre Arad, punctand faptul ca centura municipiului si tronsonul de autostrada Arad-Timisoara au fost amintite in repetate randuri. 
Din pacate pentru aradeni, in cadrul discutiilor nu s-au precizat termenele la care va incepe efectiv constructia autostrazii si care tronsoane vor intra prima data in lucru (in conditiile in care ministrul Transporturilor a declarat de curand ca se va incepe cu tronsonul de autostrada spre Constanta!). 
Presedintele CJA a recunoscut ca discutiile au fost de principiu, dar a punctat faptul ca, daca finantarea va veni, se va putea lucra, concomitent, la mai multe tronsoane 
Daca romanii inca nu au stabilit decat verbal prioritatile in constructia de autostrazi, maghiarii stiu exact cum stau in domeniu si au prezentat acest fapt la sedinta: vor ajunge cu autostrada la Nadlac exact in 2009.

A.B. - Observator

  • Arsi de vii in propria casa

Incendiul din strada Avrig s-a soldat cu victime omenestiTrei oameni au murit ieri dimineata intr-un incendiu care a mistuit o casa din temelii. 
Pompierii militari s-au chinuit mai bine de doua ore sa stinga focul si au gasit cadavrele carbonizate printre resturile casei. 
Se pare ca victimele au murit asfixiate cu fum, pentru ca incaperile erau pline cu imbracaminte si cartoane care au ars mocnit ore in sir.
In casa aflata aproape de centrul Aradului, locuiau, conform datelor obtinute de politisti, patru persoane, insa doar trei, doua femei si un barbat, erau in locuinta atunci cand a izbucnit incendiul.
Serviciul 112 a fost alertat la ora 23:45 de o persoana de sex feminin care a anuntat izbucnirea unui incendiu pe strada Avrig, in imobilul situat la numerele 37-39. 
In doar cateva minute, doua echipaje ale pompierilor militari au ajuns la fata locului, unde locatarii din blocurile invecinate au iesit in strada, speriati de fumul inecacios. 
Pe parcursul interventiei, pompierii au descoperit doua cadavre carbonizate apartinand unor persoane de sex feminin, iar ulterior, s-a mai gasit un cadavru, de aceasta data al unui barbat. 
"Interventia a fost destul de dificila pentru ca a fost incendiu si la parter si la acoperis, s-a extins foarte repede si nu stiam cate persoane sunt in casa", a declarat locotenent colonel Iustin Marsieu, comandantul Detasamentului de Pompieri Arad. 
Cele doua autospeciale au iesit din dispozitiv la ora 04:40, dupa ce incendiul a reusit sa distruga aproape in intregime trei apartamente din cladire. 
Jetul de apa a afectat si un magazin alimentar care se invecina cu imobilul in flacari.
Victimele nu au fost inca identificate, data fiind starea de degradare a cadavrelor. 
La fel de misterioasa este si cauza izbucnirii incendiului. 
Comisia constituita la nivelul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta analizeaza toate variantele posibile, una dintre ele fiind aceea ca victimele au consumat alcool si apoi au adormit cu tigara aprinsa. 
Medicii legisti au facut autopsia cadavrelor pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat, la fel cum incearca si specialistii pompierilor si cei ai SC Electrica. 
Mai multi vecini au afirmat ca proprietarii apartamentului erau bransati ilegal la refeaua de alimentare cu energie electrica, aceasta fiind si una din cauzele care puteau provoca incendiul.
Politistii aradeni detin putine informatii despre cei care locuiau in imobil, victimele fiind cel mai probabil proprietara apartamentului, in varsta de 56 de ani, concubinul acesteia, in varsta de 65 de ani si o femeie de 44 de ani care locuia cu acestia. 
De asemenea, o a patra persoana care se presupune ca locuieste la aceiasi adresa este cautata de politisti. 
Ei spera sa poata afla de la aceasta mai multe despre ce s-a intamplat in imobilul de pe strada Avrig in noaptea incendiului. 

F.M., C.V - Agenda zilei

  • Calugarul a amenintat cu bomba

Amenintare cu bomba la Santana - Virtual Arad News (c)2005O amenintare cu bomba, putin mai ciudata a avut loc in orasul Santana, judetul Arad
La numarul unic de telefon 112 a fost primit un apel telefonic, prin care o voce de barbat, care s-a recomandat ca fiind 
"Parintele Crivescu de la manastirea din Salaj" anunta ca in municipiul Arad a fost amplasata o bomba si ca vor avea loc distrugeri masive de vieti omenesti. 
Apelul telefonic a fost localizat imediat, stabilindu-se ca a fost efectuat de la telefonul public din Statia CFR Santana. 
O echipa de politisti s-a deplasat de urgenta la fata locului si in numai 30 de minute de la receptionarea apelului telefonic, barbatul a fost identificat. 
El este Dumitru Bejan, de 25 de ani din judetul Botosani. 
Din cercetarile politistilor s-a stabilit ca, in jurul amiezii, tanarul se afla in tren pe ruta Arad-Oradea, insa depistat de controlor ca nu avea bilet de tren, a fost coborat in statia CFR Santana. 
Pentru ca a alarmat organele de ordine fara un motiv temeinic, lui Bejan i s-a intocmit dosar de cercetare penala.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Deseuri toxice 

Deseuri toxice descoperite pe un teren la SederhatSute de butoaie pline cu deseuri de origine animala au fost descoperite pe un cimp linga localitatea Sederhat
In cele peste 700 de butoaie a cite 220 de kg fiecare, in total peste 154 de tone, erau deseuri animale, abandonate aici de mai bine de un an, in zona fiind un miros insuportabil. 
Locul unde au fost gasite deseurile este un teren privat inchiriat de o firma aradeana care se ocupa cu distrugerea in laboratoare speciale a deseurilor de origine animala. 
Resturile si grasimile animale urmau sa fie topite in camp, in patru cazane iar solutia rezultata trebuia sa fie trimisa la fabrica de detergenti din Timisoara.
Garda de Mediu s-a autosesizat si a intocmit dosar penal firmei care a depozitat deseurile si o va obliga sa curete terenul si sa dezinfecteze solul pentru a putea intra in circuitul agricol. 

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad

  • Incalzirea va costa cu 20 la suta mai mult

Pretul de referinta al gigacaloriei va fi majorat cu 20% - Virtual Arad News (c)2005Potrivit deciziei Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), luata in urma cu doua zile, incepand din 1 noiembrie 2005, pretul national de referintă al energiei termice va fi majorat, cu 20 la suta, de la 89,6 lei la 107,5 lei pe gigacalorie.
De asemenea, autoritatile au anuntat intrarea in vigoare a noului sistem de tarifare. 
Astfel, consumatorii vor putea opta fie sa plateasca tariful monom, care reprezinta pretul national de referintă, fie unul din cele doua tarife de tip binom.
Ambele includ o componenta fixa de apa calda pentru consum, calculata in functie de numarul de camere si un alt element fix pentru incalzire, calculat in functie de numarul de camere si suprafata locuintei. 
In ceeea ce priveste componenta variabila, aceasta se refera la cantitatea de energie consumata efectiv.
Potrivit oficialilor ANRE, modul binom de plata include o reducere cu 2,5 la suta din valoarea facturilor anuale.
Pana acum, aradenii n-au renuntat prea usor la termoficare
Adrian Ghilea, director comercial la SC CET Arad, spune ca, pe anul in curs, doar 832 de aradeni au solicitat debransarea de la sistemul public de termoficare, spre deosebire de 2004, cand au fost inregistrate 1086 de cereri in acest sens. 
"Termenul pana la care abonatii au putut sa solicite debransarea a expirat in 15 octombrie. In continuare nu vom mai aproba decat in situatii exceptionale. In schimb rebransări, unde am avut circa 600 de cereri, se pot face oricand", declara Adrian Ghilea.
Directorul comercial al CET precizeaza insa faptul ca, in peste 90 la suta dintre cazuri, a fost vorba de debransari partiale, extrem de rare fiind situatiile in care se apela la sistarea intregii alimentari cu energie termica. 
" De regula, solicitantii doreau sa renunte la incalzire doar la o camera sau doua si nicidecum pentru tot apartamentul. Deci, cele 834 de debransări sunt, in cea mai mare parte, partiale...", explica Adrian Ghilea.
Actualmente, in jur de 60 la suta din populatia municipiului este racordata la reteaua CET, cealalta parte incalzindu-se fie pe gaz, fie cu lemne.

Cosmin Trif - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]