Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 22 septembrie 2005 
Stirile TVA aici
  • Ministrul Nagy  a pus punctul pe "E" in localitatea aradeana Adea

Ministrul Zsolt Nagy si prefectul Cristian Stragea doresc implementarea unui sistem de avertizare in cadrul Euroregiunii DKMTIn jurul pranzului a poposit in municipiul nostru ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy. 
El a avut o intrevedere cu prefectul Cristian Stragea si subprefectul Levente Horvath, acesta din urma fiindu-i coleg de partid, in UDMR
Cei trei demnitari au purtat discutii pe tema implementarii unui sistem de avertizare telefonica in situatii de urgenta in cadrul Euroregiunii DKMT.
Dupa o scurta conferinta de presa, Nagy a plecat spre Adea, unde a avut loc inaugurarea unui "telecentru" - punct de acces la Internet, gazduit de parohia reformata din localitate. 
"Punctul E" face parte dintr-o retea de 89 de telecentre realizate pe teritoriul Romaniei in cadrul unui program derulat de UDMR in parteneriat cu Guvernul Republicii Ungare. 
In judetual Arad se vor da in folosinta inca doua astfel de centre, la Satu Nou si Dorobanti. 
Localitatile au fost selectate in urma depunerii de aplicatii, cu conditia sa apartina mediului rural unde accesul la Internet este restrans.
Astfel, incepand de ieri, tinerii din Adea se pot conecta gratuit la Internet prin acest punct de acces comunitar, care dispune de doua calculatoare performante.

Cristian Videscu - Aganda zilei

  • Micalacenii cer schimbarea lui Levente Bognar

Viceprimarul Bognar Levente este acuzat de micalaceniNemultumiti de prestatia sa ca delegat in comisia municipala de fond funciar
Aproximativ 110 micalaceni au demarat o actiune de strangere de semnaturi impotriva numirii (delegarii) viceprimarului Levente Bognar in comisia municipala de fond funciar, fapt ce s-a petrecut saptamana trecuta in cadrul sedintei Consiliului Local Municipal Arad. 
Micalacenii sustin ca Levente Bognar, pe vremea cand era viceprimar al administratiei conduse de catre Dorel Popa, a contribuit decisiv la pierderea de catre acestia a pasunii din Micalaca, loc unde acum se afla frumoasa, intr-adevar, zona industriala Est a municipiului Arad.
Esenta problemei este aceea ca oamenii sustin ca administratia amintita, cu Dorel Popa - primar si Levente Bognar - unul dintre viceprimari, le-ar fi luat pamanturile cu japca, fara sa tina cont de actele doveditoare, cu privire la pamant, ale acestora. 
Astfel ca, in urma cu aproximativ trei ani, oamenii s-au unit formand un Composesorat, denumit Micalaca Veche. 
Iar de atunci si pana azi o tin tot intr-un proces, in sensul ca au trecut prin fata a nu mai putin de 27 de judecatori.
Spre aducere aminte
Intr-un articol aparut in paginile ziarului nostru in 8 februarie 2005, cu titlul "Administratia Popa - acuzata ca s-a folosit de extrase CF false", Stefan Boariu, presedintele Composesoratului Micalaca Veche sustinea atunci (dar si acum) ca oameni din Primaria Arad au inventat CF-urile. 
"Le-au inventat ei. Extrasele pe care le-au depus nu sunt originale. Ce au depus ei nu sunt acte ale pasunii pentru care ne judecam. Primaria a comandat un PUZ (Plan Urbanistic de Zona - n.n.) si un PUG (Plan Urbanistic General - n.n) pe aceasta pasune. Daca e facut un PUG nu poti concesiona terenul. De ce au mai fost comandate PUZ-ul si PUG-ul, care au costat foarte multi bani? Pozitiile de la 13 la 32 din Cartea Funciara au fost vandute fara ca Primaria sa fie proprietar, pentru ca ea a fost improprietarita pe baza unui CF fals. Si, mai mult, cum putea Primaria Arad sa vanda terenuri, in februarie 2002, cand exista un proces pe rol (Dosarul 2806/R/2002)?!" - ne spunea, in luna februarie si sustine acest lucru si azi, Stefan Boariu.
Frumoasa Zona Industriala Est a rasarit in locul pasunii din Micalaca - Virtual Arad News (c)2005 Tot la vremea respectiva, Doina Paul - secretarul general al Primariei Arad - declara, ca raspuns, ca "acuzatiile de falsitate parca sunt la moda". "Cum poate fi un CF fals? Un CF nu poate fi al Primariei. In ceea ce priveste acuzatia, este a unui individ care nu mai stie ce sa faca pentru a obtine un teren care nu este al sau" - a conchis Doina Paul.
Fiecare om cu opinia lui
Viceprimarul Levente Bognar, pe care l-am gasit in biroul dumnealui si n-a parut prea surprins cand a auzit ce solicita micalacenii si nici de acuzatiile care ii sunt aduse. 
"Am fost membru si atunci (in mandatul trecut - n.n.) in comisia locala de aplicare a legilor fondului funciar. Acolo am avut destule probleme de dezbatut. Inclusiv cea la care se refera oamenii si de care ma intrebati si dumneavoastra. Dar, din cate stiu eu, dumnealor s-au adresat si instantelor de judecata, care, intr-un final, vor da dreptate cui considera. Vreau insa sa subliniez faptul ca in comisia locala de aplicare a legilor fondului funciar, si in mandatul trecut si in cel actual, deciziile nu erau luate numai de mine, adica de o singura persoana. Intotdeauna se vota. Si, intotdeauna, atunci cand situatia o cerea s-a tinut cont si de interesul municipiului. Mai mult, intotdeauna, iar asta v-o spun cu mana pe inima, am cautat sa fie respectati fostii proprietari. Dar, au existat situatii in care nu s-au mai putut dobandi proprietatile. E foarte greu acum sa facem ordine in ceea ce priveste pamantul. In ceea ce priveste cererea cetatenilor din Micalaca, aceea ca eu sa fiu schimbat din cadrul comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar, va spun ca oricine poate sa aiba o parere. Nu este o functie cu vreun avantaj anume, ci doar cu responsabilitati foarte mari. Eu am fost desemnat de catre Consiliul Local Municipal sa il reprezint in aceasta comisie. Acelasi lucru l-am facut si in mandatul trecut. Chiar si in vremurile cand eram subprefect m-am ocupat cu legile fondului funciar. Ce sa spun? E greu sa faci dreptate la toata lumea... ", ne-a spus viceprimarul Bognar. 
***
Stefan Boariu, presedintele composesoratului despre care vorbim, adica Micalaca Veche, este constient ca initiativa pe care a demarat-o, de a strange cat mai multe semnaturi - si nu numai de la cetateni din Micalaca, dar si de la altii, din alte zone ale municipiului, nemultumiti bineinteles - impotriva delegarii lui Levente Bognar in comisia locala de fond funciar, nu are prea multe sanse de reusita, in sensul in care viceprimarul sa fie inlocuit.
"Doresc insa sa tragem un nou semnal de alarma si sa le aratam unora ca nu vrem sa renuntam la lupta nostra pentru a ne recupera proprietatile sau macar sa ne fie recunoscut dreptul asupra terenurilor de acolo, din Micalaca", a adaugat micalaceanul Boariu.

Alin Olteanu - Adevarul

  • Stadionul Astra a fost licitat!

Daca Kaufland va castiga licitatia zona stadionului Astra ar putea arata cam asaTrei firme asteapta sa afle care dintre ele a castigat licitatia
In pofida zvonurilor care vorbeau de o noua anulare a licitatiei pentru vanzarea terenului de sub stadionul echipei de fotbal ACU, potrivit primarului, evenimentul a avut loc. 
La licitatie au participat trei firme, care au cumparat caietul de sarcini si care au depus garantia de peste un miliard de lei. 
Comisia de licitatie va analiza, in aceste zile, oferta companiilor care vor sa ridice pe Banul Maracine complexe comerciale. 
Firma care va castiga licitatia va avea obligatia sa darame stadionul, sa reabiliteze toate strazile din jur, sa semaforizeze intersectiile, toate acestea pe banii sai. 
Favorita licitatiei ramane pe mai departe firma Kaufland, cea care a comandat studiul de fezabilitate si care are deja un clip publicitar legat de modul cum va fi transformata zona. 

A.B. - Observator

  • Management educational 

Cursuri de menagement la UAVAradul are printre cei mai buni manageri de scoli din tara. 
Si asta dupa ce, majoritatea directorilor de institutii de invatamant din judetul Arad s-au pregatit timp de un an in managementul educatiei. 
Cursurile aunt organizate de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad iar cerificatele obtinute de fiecare cursant sunt recunoscute in toate tarile Uniunii Europene
Cursurile de management in domeniul educatiei au inceput anul trecut in luna februarie si au fost urmate de 260 de directori, directori adjuncti sau institutori din judetul Arad. 
Cerificatul de competenta manageriala dovedeste capacitatile fiecaruia de a conduce o institutie de invatamant si in acelasi timp ofera o recunoastere a calitatilor de cadru didactic si in tarile europene. 
Astfel de cursuri vor fi organizate de Universitatea "Aurel Vlaicu" si in perioada urmaroare iar absolventii vor beneficia de 90 de credite profesionale transferabile.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Judecatorii si-au dat dreptate intre ei

Tribunalul Arad a dat castig de cauza colegilor din TimisoaraPeste 200 de grefiere, precum si magistratii de la instantele de pe raza Curtii de Apel Timisoara au obtinut castig de cauza la Tribunalul Arad, in procesul contra Ministerului Justitiei, prin care si-au cerut prime de vacanta restante pe anii 2001 pana in 2004. 
Angajatii ar trebui sa primeasca astfel 80 de milioane de lei vechi de fiecare, bani despre care ei spun ca li se cuvin conform legii privind salarizarea magistratilor si care nu a fost aplicata corespunzator.
Conform planului de implementare a strategiei de reforma in justitie, drepturile salariale neplatite magistratilor din Romania se ridica in total la suma de 30 de milioane de euro, care au fost programati sa fie achitati in doua transe: 16 milioane in luna mai pentru cei care au decizii judecatoresti favorabile, iar restul in decembrie anul acesta. 
"De saptamana aceasta, colegii au primit citatii pentru procesul la care faceti referire. Am inteles ca s-a facut recurs la sentinta primei instante", ne-a declarat Cristian Pup, judecator si purtator de cuvant al Curtii de Apel Timisoara.
Grefierele continua greva
In acelasi timp, 222 de grefiere au primit si ele o sentinta favorabila din partea aceleiasi instante aradene, prin care li se recunoaste dreptul de e beneficia de primele de vacanta neplatite pe ultimii patru ani. 
Grefierele au declarat ca, daca sumele nu vor fi platite, vor cere executarea silita si blocarea conturilor Tribunalului Timis. 
Acesta este si unul dintre motivele pentru care personalul auxiliar de la instantele timisorene se afla, pentru a doua zi consecutiv, in greva japoneza.
Ieri, grefierele de la Tribunal, care fac parte si din conducerea Sindicatului "Dicasterial", au spus ca asupra unora dintre colegele lor de la Judecatorie ar fi fost facute presiuni pentru a renunta la protest. 
Presedintele Judecatoriei Timisoara, Lucian Iusan, ne-a declarat ieri ca a stat de vorba cu grefierele inca inainte de declansarea conflictului, dar nu le-a interzis nici o clipa sa-si manifeste nemultumirile.

Bianca Toma - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]