Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 21 iulie 2005    
Stirile TVA aici
  • O furtuna de proportii a lasat trei localitati aradene in bezna 

La Chisineu-Cris, Cermei si Socodor, aproape 100 de case au fost descoperite
O furtuna pornita pe neasteptate s-a abatut, marti dupa-amiaza, asupra localitatilor Chisineu-Cris, Cermei si Socodor. 
Desi nu a durat mai mult de zece-cinsprezece minute dupa cum spun localnicii, vantul puternic a descoperit zeci de case si a doborat la pamant copaci ce au cazut peste liniile de tensiune, lasand orasul si cele doua comune fara electricitate.
Potrivit bilantului inregistrat la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, la Chisineu Cris au fost descoperite zece case, o parte a unitatii sanitare, dar si cateva blocuri cu acoperis. 
De asemenea, vantul puternic a luat si constructiile din lemn care inchideau balcoanele apartamentelor din centrul orasului. Cei peste 50 de arbori doborati au cazut peste reteua de alimentare cu energie electrica, lasand orasul si fara curent si fara apa, intrucat a fost afectat si sistemul electric de la Uzina de Apa a localitatii. 
Aflat in localitate, presedintele CJA, Iosif Matula, a apelat si la ajutorul lucratorilor Electrica din Santana, pentru a suplimenta echipele din Chisineu Cris. 
Primaria si-a mobilizat angajatii care, inarmatii cu drujbe, au trecut la taierea copacilor si degajarea trotuarelor.
Situatia se prezinta cam la fel si la Cermei unde au fost descoperite 70 de case, au cazut vreo zece copaci, care au afectat reteua electrica. 
Vijelia a avut aspect de tornada, a afectat doar trei strazi paralele si a durat nu mai mult de 30 de secunde.
Furtuna nu a ocolit nici comuna Socodor unde turla Bisericii Ortodoxe a fost grav afectata. 
Aceasta s-a rasturnat, iar crucea s-a infipt in acoperisul bisericii afectand si podul lacasului de cult. 
Si aici au fost descoperite 25 de case si au cazut aproape 20 de copaci. 
La inchiderea editiei, inca toate localitatile se aflau in bezna, in ciuda interventiilor echipelor speciale care nu reusisera sa repare stricaciunile.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Pentru pensionari

Deputatul Partidului Conservator Cornelia Ardelean se implica in rezolvarea problemelor pensionarilor.
Dupa ce s-a intalnit cu reprezentantii asociatiilor de pensionari, deputaul conservator va depune in Parlament doua initiative legislative care sa duca la cresterea veniturilor persoanelor de varsta a 3-a.
Prima se refera la stabilirea unei pensii minime care sa acopere cheltuielile de zi cu zi ale varstiniclor.
A doua initiativa prevede recunoasterea studiilor superioare la calcularea pensiilor.
In perioada urmatoare, deputatul Cornelia Ardelean si-a propus sa se organizeze si alte intalniri cu pensionarii aradeni astfel incat, initiativele legislative sa aibe girul a cat mai multi varstinci. 

Vasile Blidar - Televiziunea Arad 

  • In fata potopului, aradenii ajuta Romania!

Aradul a pornit, inca din aprilie, o campanie de ajutorare a persoanelor sinistrate in urma inundatiilor devastatoare care au lovit vestul tarii in primavara. Cum potopul si-a facut loc, apoi, in mai toate judetele tarii - locuitorii orasului de pe Mures s-au mobilizat exemplar, adunand, in scurt timp, ajutoare importante pentru cei care au ramas sub cerul liber cu un singur bun. Viata!
Zagazul apelor s-a rupt inaintea sfintelor Pasti. Atunci, vestul tarii a intrat in atentia tuturor prin dezastrul pe care l-a produs. 
Mii de persoane sinistrate, sute de case si gospodarii distruse, pierderi de vieti umane si animale. 
Putinul cheag al omului pe pamant a fost inghitit intr-o clipa de furia Potopului - pe care Dumnezeu la reiterat - amintindu-ne ca pedeapsa divina exista, si, mai mult ca sigur, e motivata. 
Statul a fost gasit descoperit in fata acestor dezastre – pe care nu le-a prevenit, de atatia ani! - nici macar ameliorat. 
Dupa ce a scufundat vestul in apa, a venit randul sudului, estului si o parte din nordul tarii sa cunoasca in amanunt, tragedia inundatiilor. 
Ploile, apele au revenit cu si mai mare forta si furie. 
Nimic nu le-a putut sta in cale pentru ca Romania nu a avut stavilar in fata acestor dezastre atat de previzibile! 
"De 15 ani nu se mai construieste nimic, digurile au devenit amintiri din anii constructiei socialiste - spun batranii - iar banii sunt folositi de guvernanti pentru propriile afaceri".
In aceste zile, dupa ce umorul oltenesc a intrat rau la apa, a venit randul moldovenilor sa simta urgia lichida. 
Imaginile de pe ecranele televizoarelor ingrozesc o lume intreaga de la cel mai mic amanunt - o papusa plutind pe apa sau o fotografie, pana la oameni, acoperisuri si animale plutitoare. 
Romania a devenit, dupa patru luni de ploi apocaliptice - o tara sub apa, plina de sinistrati. 
Mii de case, mii de gospodarii luate de valuri, mii de vieti distruse pentru totdeauna. 
Ce se mai poate face este sa ajutam, atat cat se poate, pentru ca cei care au ramas, intr-o clipa, fara nimic - sa-si poata incropi un mic acoperis deasupra capului.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Puscariasi pe acoperis!
Cinci detinuti de la penitenciarul aradean au protestat fata de amanarea adoptarii noului Cod Penal, urcandu-se marti seara pe acoperisul cladirii, de unde au coborat abia ieri dimineata. 
Protestatarii si-au petrecut intreaga noapte la inaltime, in timp ce conducerea institutiei si comandantul Jandarmeriei, Ioan Emil Chis, au incercat sa-i convinga sa renunte. 
Detinutii au strigat ca au fost condamnati la pedepse prea mari pentru faptele pe care le-au comis. 
"Au renuntat dupa ce i-am convins ca nu vor fi sanctionati pentru actiunea lor. Ne vom tine de cuvant in aceasta privinta", a declarat
adjunctul comandantului, Marius Gheorghe Ugron. 
Pe tot parcursul protestului, cei cinci barbati nu i-au lasat pe paznici sa se urce pe acoperis, amenintand ca se vor arunca in gol. 
Protestatarii sunt tineri condamnati cu pedepse cuprinse intre trei ani si jumatate si 11 ani pentru talharie sau furt. 
Ei au reusit sa urce pe acoperisul cladirii, dupa ce au scapat de sub paza cand au fost invoiti sa dea un telefon.

Sabin Orcan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Sarbii isi cauta eroii in Arad

Subprefectul judetului Arad, Levente Horvath, s-a intalnit eu Milos Usasebrka - Consulul General al Serbiei si Muntenegrului. 
Acesta a venit la Arad insotit de o delegafie din care a mai facut parte un reprezentant al Ministerului Muncii si doi din partea Institutului de Protectie a Monumentelor Culturale si Istorice.
Delegatia urmareste finantarea si pastrarea monumentelor de razboi ale eroilor sarbi de pe teritoriul Romaniei. 
Ei au vizitat Cimitirul Municipal din Timisoara, unde se afla ingropati piloti iugoslavi cazuti la 1942, iar la Arad au analizat situatia monumentelor sarbesti. 
Vizita va continua, in acelasi scop, la Bucuresti si Medgidia. 
Consului Usasebrka a declarat ca intretinerea monumentelor sarbesti din afara tarii este finantata de catre Guvernul Serbiei si Muntenegrului. 
Oaspetii au pus accent pe spatiul aflat in vecinatatea Cetatii Aradului,vizat de autoritatile locale pentru extinderea strandului unde se afla ingropate osemintele detinutilor sarbi inchisi in lagarul din Arad in perioada 1914-1918.
Dorinta Uniunii Democrate a Sarbilor Arad este de a recupera osemintele celor 4713 detinuti sarbi decedati in lagar si de a construi un osuar in cimitirul Pomenirea.
Subprefectul Horvath si-a exprimat increderea in competenta reprezentantilor Complexului Muzeal Arad de a inventaria monumentele si i-a asigurat de sprijinul oficialitatilor aradene in ceea ce priveste obtinerea avizelor nccesare procesului de stramutare a osemintelor.

C. V. - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]