Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 20 decembrie 2005
Stirile TVA aici
  • Primaria revolutioneaza circulatia pe strada Horea... blocand-o!

Au inceput lucrarile la sensul giratoriu de pe strada Horea27 de minute. Atat a durat ieri dimineata sa parcurgi cu masina distanta de cateva sute de metri din capatul strazii Cosbuc (de la Intim) pana la intersectia cu strada Vicentiu Babes (langa florarie). 
Unde - surpriza! Strada era blocata de santierul improvizat pentru amenajarea definitiva a sensului giratoriu, marea si minunata ctitorie a administratiei locale. 
Un sens giratoriu care cica va fluidiza traficul in zona. 
Desi inca nu se stie cum, avand in vedere ca deja muncitorii lucrau ieri la ingustarea (!) strazii Cosbuc cu o banda, chiar la intrarea pe strada Horea!
Daca aici se va mai monta si sensul giratoriu, orice ageamiu intr-ale circulatiei isi poate da seama cat de fluid va fi traficul pe o strada de doua ori mai ingusta si cu un obstacol in mijlocul ei! 
Ideea insa nu este nici macar asta, ci faptul ca nimeni nu a anuntat conducatorii auto de blocarea strazii si nici nu i-a dirijat pe o ruta mai putin aglomerata. 
Asta dovedeste, iar (pentru a catea oara?) lipsa de interes fata de aradeni si un mod superficial de a aborda problemele edilitar-urbane.
Mai mult decat atat: ne-am interesat, ieri, la primarie, cat vor dura constructiile. 
Nimeni nu stie nimic, suntem trimisi de la un birou la celalalt. 
La fata locului, nu exista nici o tablita de identificare a santierului, obligatorie, de altfel, si atunci cand construiesti un veceu in curte, darmite cand paralizezi circulatia in centrul unui municipiu! 
Nici muncitorii nu stiu cand vor termina lucrarea, spera insa sa nu mai ninga, pentru ca daca da o zapada mai serioasa si nu mai pot lucra, blocajul rutier poate persista cateva saptamani! 
Unde mai pui faptul ca nici pentru ei nu este placut sa lucreze la minus cinci grade, pentru ca in mintea cuiva care isi scurteaza astfel drumul spre casa, a inflorit, in plina iarna, ideea revolutionarii circulatiei aradene.

Andrei Ando - Observator

  • A fost inaugurat Expo 2

Expo International Arad a inaugurat hala bExpo Arad International a inaugurat cel de-al doilea pavilion expozitional ajungand la o suprafata totala de 6.200 mp fiind unul din cele mai mari complexe-centre de acest fel din Romania si singurul construit dupa 1989. 
Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad a investit in acest obiectiv 71.000 de Euro la care se adauga 2 milioane de euro finantare prin proiecte Phare de cooperare transfrontaliera Romania-Ungaria. 
Aceasta hala a fost realizata in parteneriat cu Debrecen Ungaria. 
In prezent Expo Arad este un complex cu o suprafata totala de 6,2 hectare care dispune de doua pavilioane cu o saprafata de expunere de 3000 mp dotate cu toate utilitatile si o surapafata de expunere exterioara de 1,7 hectare. 
Pavilionul are 3 sali de conferinte cu 160 de locuri, restaurant si bar cu 60 de locuri, terenuri de tenis si 4 terenuri de mini-fotbal. 
In jur este amenajata o parcare cu peste 500 de locuri. 
La deschidere au participat oficialitati locale, parlametari si parteneri ai CCIA, institutii similare din tara, organizatori de targuri si oameni de afaceri.
De asemenea au fost prezenti parteneri din Ungaria, Serbia si Croatia. 

Vasile Obistos - Televiziunea Arad

  • Aradul are aproape 300 de bolnavi de rujeola

Si Aradul ocupa un loc important la imbolnavirile cu rujeolaLa un pas de criza
In judetul Arad exista aproape 300 de cazuri de rujeola confirmate.
Potrivit informatiilor Ministerului Sanatatii, Aradul se afla, in prezent, pe locul trei, ca numar de imbolnaviri cu rujeola.
Din raportarile Director de Sanatate Publica judetene rezulta ca, in prezent, in toata tara, se inregistreaza un numar total de 3.961 cazuri confirmate de rujeola.
La aceasta data, cele mai multe cazuri de rujeola confirmate se inregistreaza in judetele Constanta (728 cazuri), Prahova (343 cazuri), Arad (295 cazuri), Bihor (290 cazuri) si municipiul Bucuresti (283 cazuri).
Ministerul Sanatatii continua monitorizarea epidemiei de rujeola, iar directiile de sanatate publice judetene asigura in aceasta perioada activitati permanente care se impun pentru limitarea focarelor si scaderea numarului de imbolnaviri.
Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, din data de 30 noiembrie, la nivel national au fost efectuate 234.628 de vaccinari.
Au fost vaccinati 52.241 copii cu varste cuprinse intre 7 si 11 luni 153 scolari din clasele si 131a I-a.

Simona Valan - Agenda zilei

  • La Lipova, Lia Ardelean le cere femeilor sa fie mai active

Lia Ardelean a avut o intalnire cu femeile de la LipovaSala de conferinte a Statiunii Baile Lipova a gazduit sambata simpozionul cu tema «Egalitatea de sanse dintre femei si barbati», moderat de d-na deputat Cornelia Ardelean. 
Au fost prezente femei cu responsabilitati sociale, medici, ingineri, cadre didactice, artisti plastici, dar si femei simple, gospodine, mame si sotii interesate de soarta si rolul lor in societate.
Discutiile pe marginea controversatului subiect al accesului femeilor la cariere politice sau de alta natura, au fost deschise de prof. Ana Costovici, consilier local la Lipova, care a rugat pe d-na deputat sa fie alaturi de femeile lipovane si chiar din toata tara, iar prin initiative legislative sa obtina drepturi egale intre femei si barbati, deoarece acestea inca mai sunt tributare unor mentalitati invechite. 
De asemenea, prof. Daniela Nicolae a ridicat problema educatiei in scoli si necesitatea unei mai mari fermitati in apararea demnitatii cadrelor didactice, in majoritate femei. 
S-au mai facut referiri la uniformele scolare, accesul la tratamente medicale, violenta casnica, cresterea si educarea copiilor, diferentele salariale si alte multe aspecte in care femeia pare a fi discriminata fata de barbat.
Ca un raspuns la problemele ridicate de femeile lipovane, deputatul Lia Ardelean le-a asigurat ca este alaturi de ele si le apara interesele, insa le-a atras atentia ca rolul si locul lor in societate si-l fac singure, prin competenta, munca si perseverenta fiecareia. 
Cadrul legal de egalitate in sanse cu barbatii exista, ramane la latitudinea femeilor sa lupte pentru schimbarea mentalitatilor ce considera femeia inferioara barbatului.
A urmat un moment de muzica si poezie sustinut de poetele Zenovia Lascu si Karina Ienasel de la cenaclul « Muza » al Casei de Cultura Lipova si de grupul vocal instrumental « Tainice cuvinte » , un moment de piosenie si reculegere la biserica din statiune, ctitorita de familia Milos si vizitarea expozitiei de arta plastica de la muzeul orasenesc Lipova unde expun artistii locali Delia Carabas, Camelia Iordache, Maria Lascu, Eduard Stoica, Tusa Zoltan si copiii cercului de pictura de la Clubul Elevilor Lipova.

Dorin Ocneriu - Adevarul

  • UTA: 12 jucatori in vizor

Helmuth Duckadam vrea sa improspateze echipa UTA cu noi jucatoriCand a venit la UTA in postura de manager general, inaintea ultimelor patru etape din tur, Helmuth Duckadam a vorbit de doua obiective.
Primul, obtinerea a cel putin sapte puncte, s-a indeplinit.
Al doilea, intarirea lotului cu jucatori de valoare, a facut parte din strategia pe termen mediu gandita bine de "eroul de la Sevilla".
Numai ca, pentru a aduce fotbalisti, mai ales prim-divizionari, fie ei si de tipul celor care nu prind echipele de start ale primului esalon, asa cum a sunat doleanta lui Duckadam la vremea respectiva, este nevoie de bani.
Cum, la aceasta ora, numai de o situatie financiara indestulatoare nu poate fi vorba la UTA, politica de achizitii se anunta una mai degraba modesta in aceasta pauza competitionala.
"Antrenorul principal a facut o lista cu jucatori pe care ii vrea la echipa. Conducerea a propus inca cativa, astfel ca, in total, avem 12 jucatori pe care ii vom contacta. La 9 ianuarie sper sa fie cat mai multi la reunirea lotului. Pot sa va spun doar ca e vorba de jucatori din diviziile B, C si D", a declarat Dorel Cura, directorul sportiv al "Batranei Doamne".
Printre cei de serviciile carora Victor Rosca ar putea sa beneficieze la pregatirea de iarna se afla Szellelky si Gligor (Romtelecom Arad), Toma (Pancota), Serban (Slatina). Aradenii s-ar putea desparti de Hora, dorit de FC Vaslui si de Bota, care va decide marti daca ramane la UTA.
Bota a avut o intelegere verbala cu presedintele Tiberiu Dekany de prelungire a contractului scadent la finele acestui an, insa a fost surprins cand i s-a propus o oferta mai mica decat cea aflata in derulare.
"La UTA m-am simtit cel mai bine in cariera de fotbalist. Dar, daca nu vom ajunge la o intelegere, voi pleca spre alte zari", a declarat mijlocasul timisorean.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]