Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 20 octombrie 2005
Stirile TVA aici
  • S-a deschis Metro din Gradiste!

Ieri a fost deschis super marketul Metro din Arad GradisteAzi va fi nebunie in Gradiste. Se deschide Metro! La ora 6 (deci probabil cu mult inainte de a citi Dumneavoastra aceste randuri), portile magazinului se dau la o parte, gata de primirea primilor clienti.
Am fost printre cei care au putut vizita inca de ieri standurile Metro. 
Mi s-a atras atentia ca nu sunt intr-un supermarket, ci intr-un cash&carry: adica la baza verigilor dintre producator si consumator. 
Ce inseamna asta? Metro nu este un magazin pentru persoanele fizice, ci pentru persoanele juridice care revand produsele cumparate de aici, la preturi foarte bune. 
Deci, cine cumpara de la Metro, ia cu adaosul comercial cel mai mic. Majoritatea magazinelor din oras se vor aproviziona de aici, imi spune Delia Nica, managerul de relatii publice a companiei. 
Apoi adauga: "De la noi pot cumpara numai persoane juridice (adica firme, n. red.), pe baza de legitimatie. Asta este conceptul cash&carry. Bineinteles ca atunci cand vine angajatul unei societati sa se aprovizioneze cu consumabile sau hartie de fax, de exemplu, suntem bucurosi daca din magazinul nostru isi cumpara si orice altceva isi doreste."
Oferta este coplesitoare. Douazeci de mii de sortimente de produse, dintre care 11 mii sunt branduri Metro, adica se pot lua de aici la cel mai bun pret de pe piata. 
Stocul magazinului este de sapte milioane de euro. 
Şi un secret, pe care il spun insa in soapta: cautati produsele cu eticheta ARO, care reprezinta practic cele mai bune oferte ale Metro.
La inaugurarea de ieri au participat Bert Van der Velde (director general bussiness unit) si Gerardo Monzilo (director comercial), insa au lipsit autoritatile locale. 
Poate si de aceea, a fost o festivitate intima, derulata intr-un cadru informal, placut. 
Directorul unitatii aradene este Cezar Cristea, transferat aici de la Metro Targu Mures ("un specialist in de"schiderea de magazine noi" – cum a precizat Van der Velde).
Metro Arad este a 23-a unitate din tara a grupului, are 240 de angajati si se intinde pe o suprafata de cinci mii de metri patrati. 
Este rezultatul unei investitii de 15 milioane de euro.

Andrei Ando - Observator

  • Plangere contra primarului Falca

Comerciantii din Piata Mihai Viteazul au depus o noua plangere penalaDe aceasta data, este acuzat ca nu le-a acordat pietarilor aprobare sa pichteze sediile PD si PNL
Impotriva primarului aradean Gheorghe Falca a fost depusa recent o noua plangere penala. 
Comerciantii din Piata Mihai Viteazul il acuza acum de abuz in serviciu. 
Alaturi de edil, au mai fost reclamati secretara Primariei Arad, seful Biroului de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie si un reprezentant al Jandarmeriei. 
Cei patru sunt acuzati ca nu au emis la timp autorizarea pichetarii sediilor PD si PNL din Arad.
Comerciantii din Piata Mihai Viteazul au inaintat plangerea penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad. 
Cele patru persoane reclamate - primarul Gheorghe Falca, secretara Doina Paul, subcomisarul de Politie Calin Iercan si Doru Petrisor Furdea de la Jandarmerie – fac parte din Comisia pentru avizarea adunarilor publice. 
Comerciantii ii acuza ca nu le-au permis sa picheteze sediile PNL si PD din Arad, in cadrul unei actiuni in care sustin ca voiau sa le arate aradenilor pe cine au votat.
Scandalul din Piata Mihai Viteazul
Conflictul a izbucnit din cauza intentiei administratiei locale de a construi un Mall in Piata Mihai Viteazul. 
Daca investitia va fi aprobata, sute de pietari risca sa-si piarda locurile de munca. 
Ei au mici afaceri, vanzand in standuri marfuri nealimentare.
Comerciantii au depus la Primaria Arad cererea numarul 39269 din 11octombrie 2005, prin care solicitau un aviz de pichetare pentru data de 14 octombrie. 
Ei voiau sa protesteze asfel impotriva partidelor care, in opinia lor, se fac vinovate de aceasta situatie. 
Raspunsul a fost favorabil, dar l-au primit cu patru zile mai tarziu, deci nu mai puteau folosi ocazia.
Comerciantii au mai depus o plangere penala si impotriva unui autor necunoscut, tot pentru abuz in serviciu. 
Politia trebuie sa gaseasca acum cine este vinovatul din Primaria Arad, care nu le-a dat aprobat la timp actiunea. 
Ei sustin ca atat secretara consilierului juridic, cat si seful sau le-au spus ca nu le pot da aprobare, pentru ca nu a fost semnata de primar. 
Falca sustine insa ca a semnat hartia care a aparut, ca prin minune, pe biroul consilierului juridic. 
Protestatarii au solicitat intre timp o noua pichatre pentru vineri, intre orele 10 si 10,45 la sediul PNL si intre 11 si 12 la sediul PD.
Primarul Falca crede ca pietarii sunt sprijiniti sa mentina deschis conflictulManipularea avocatilor PPCD
Primarul Falca spune ca le-a oferit comerciantilor alte locatii pentru a-si desfasura activitatea, dar acestia le-au refuzat, fiind manipulati. 
"Pietarii sunt sprijiniti, dar nu sa-si rezolve problemele si interesele lor, ci sa mentina acest conflict. Nu sunt straini nici PSD si nici PPCD de acest lucru", a declarat Falca. 
Edilul a mai spus ca pietarii sunt consiliati de presedintele si respectiv primvicepresedintele PPCD Arad, avocatii Alin Gherga si Cosmin Galu, precum si de Valeriu Rista, concediat de la SC TOP SA, firma care gestioneaza pietele aradene si unde avea un salariu de 800 de euro pe luna.
Petru Toma, reprezentantul Asociatiei Micilor Intreprinzatori, a recunoscut ca acestia sunt sprijiniti cu sfaturi de avocatii Rista si Gherga, dar, deocamdata in mod gratuit. 
Comerciantii sustin ca au un consilier juridic care, de asemenea, ii consiliaza, dar daca vor ajunge in instanta isi vor plati un aparator. 
"Am cerut o lista cu avocatii agreati de Primarie", a declarat ironic Petru Toma. 
El a mai precizat ca nu intelege de ce Falca ii contesta pe cei doi avocati care doar ii consiliaza.
"A zis ca trece cu buldozerele peste noi"
O reprezentanta a comerciantilor din Piata Mihai Viteazul a atacat atitudinea afisata de Falca in acest conflict. 
"L-am intrebat pe domnul primar daca vine cu buldozerele peste noi in piata asa cum a promis si, daca noi stam in fata lor, trece peste noi? El ne-a raspuns ca da", a spus femeia.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Panica printre elevi, la Liceul Agricol

La Liceul Agricol au fost raspandite gaze necunoscute - Virtual Arad News (c)2005Intr-un liceu din Arad s-a instaurat ieri panica dupa ce persoane necunoscute au imprastiat in scoala un gaz necunoscut. 
Mirosul intepator s-a simtit si pe coridoare, iar elevii au fost nevoiti sa iasa in curte la aer. 
Profesorii si medicul scolii au confirmat prezenta misteriosului gaz in scoala. 
Timp de cateva ore, zeci de elevi s-au simtit rau, iar sase adolescente au fost transportate la spital. 
Clasa in care s-a simtit miros de gaz a fost sigilata.
Totul a inceput intr-o pauza, cand una dintre eleve a deschis geamul pentru a aerisi sala de clasa aflata la parter. 
Imediat un miros intepator s-a raspandit in clasa, dar si pe hol. 
Elevii si dascalii au intrat in panica. 
"Am simtit si eu mirosul, iar profesoara de romana, care a ajuns prima acolo, mi-a povestit ca a avut o senzatie de sufocare. Am scos imediat copiii afara. Mirosea si pe hol. Am anuntat Politia si mi s-a spus sa sigilez sala de clasa, ceea ce am si facut", a declarat Dumitra Barbosu, directorul adjunct al Liceului Agricol Arad. 
"Primul lucru a fost sa-i scot pe copii la aer. Cand e vorba de gaz, asta ii ajuta sa-si revina. Numai ca unora a continuat sa le fie rau. E vorba de un gaz care dadea senzatie de sufocare. Le-am dat catorva elevi calciu si un calmant insa am anuntat si salvarea", a declarat Marina Panadan, medicul scolii.
Nimeni nu poate spune, cel putin in acest moment, de unde provine gazul. 
E posibil ca elevii sa fi folosit un spray in clasa sau vreun trecator sa fi dat cu gazul inca necunoscut prin geamul clasei, aflata la parter. 
Cert este ca doua ambulance au sosit la liceu pentru a transporta sase eleve la spital, iar una a ramas internata. 
"Cand am deschis geamul mirosul a intrat imediat in clasa. Am simtit ca ma lasa picioarele si imediat si altor colege le-a venit rau. Niste trecatori au povestit ca au vazut cum cativa baieti dau din strada cu un gaz, la noi in clasa", a declarat Simona, eleva internata.
Elevii transportati la spital si-au revenit, iar medicii Serviciului Urgente spun ca nu aveau simptomele unei intoxicatii clasice cu gaze. 
Mirosul intepator a disparut dupa mai multe ore. 
Politistii incearca sa afle acum ce s-a intamplat la Liceul Agricol din Arad.

Florin Marusca - Agenda zilei

  • Prefectul a decis: Comercializarea pasarilor - interzisa in targuri si piete

Gainile nu vor putea fi comercializate in pieteIntr-o sedinta operativa organizat ieri, prefectul Cristian Stragea a stabilit impreuna cu reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, ai Directiei de Sanatate Publica si ai altor institutii descentralizate ale statului o serie de prioritati ce trebuie urmarite in sectorul animalier, una dintre cele mai importante masuri constand in interzicerea comertului de pasari in targurile si pietele judetului.
Pe lista prioritatilor se regasesc teme precum: 
- obligativitatea cetateanului de a anunta medicul veterinar cu privire la orice animal bolnav sau mort; efectuarea unui recensamant pe specii al pasarilor existente in localitate, in exploatatiile avicole si in gospodariile populatiei; inregistrarea tuturor categoriilor de pasari si porci precum si supravegherea sanitar veterinara a acestora; interzicerea miscarii in afara judetului a tuturor speciilor de pasari si porci.
De asemenea, s-a stabilit ca pentru o perioada limitata va fi interzisa comercializarea pasarilor in targuri si piete.
"O alta concluzie la care s-a ajuns in cadrul discutiilor consta in necesitatea respectarii regulilor de igiena individuala si colectiva pentru prevenirea infectiilor respiratorii specifice sezonului rece, masuri cunoscute de fiecare familie responsabila pentru sanatatea copiilor si a parintilor. Prezentarea cat mai rapida la medic pentru semnalarea unor infectii va contribui cu siguranta la aparitia si implicit la raspandirea virozelor respiratorii si chiar a gripei", precizeaza Calin Albu, purtator de cuvant al Prefecturii Arad.
Pentru a da concretete masurilor luate, prefectul Cristian Stragea i-a convocat la o sedinta de lucru pe toti primarii localitatilor in care se organizeaza targuri sau piete. 
Intalnirea se organizeaza maine la sediul Prefecturii Arad.

Madiana Mican - Adevarul

  • Retrocedare 

Casa Hirschl va fi retrocedata - Virtual Arad News (c)2005Casa Hirschl a fost retrocedata prin justitie proprietarilor de drept. 
Cladirea are o vechime de aproape 220 de ani, fiind reprezentativa pentru municipiul Arad. 
Procesele dureaza de aproximativ cinci ani, si pana acum au fost pierdute de cei care revendicau casa. 
S-a ajuns la inalta curte de casatie si justitie, care a dat sentinta definitiva-cladirea va fi retrocedata. 
In incinta casei Hirschl isi desfasoara activitatea casa de cultura a municipiului, iar la parterul cladirii este o cafenea. 
Casa Hirschl a fost construita in anul 1786, iar teatrul vechi, situat in curte - in 1817. 
Mostenitorii au renuntat la acesta din urma in timpul procesului. 
Prin lege erau obligati sa-i pastreze destinatia, si sa-l renoveze. 
Teatrul apartine asadar municipalitatii, dar casa Hirschl proprietarilor de drept. 
Deocamdata Casa de Cultura a Municipiului isi continua activitatea in acest spatiu. 

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]