Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 20 mai 2005

Stirile TVA aici

  • Primarul Gheorghe Falca face precizari legate de "afacerea Recons"

Primarul Falca la conferinta de presaPrimarul Gheorghe Falca a convocat, ieri, mass-media pentru lamuriri legate de majorarea de capital la S.C. Recons S.A. 
Interese meschine
Dincolo de semnele de intrebare pe care le ridica toata aceasta afacere, primarul Falca a inceput argumentarea cu acuze la adresa Partidului Conservator si a postului de televiziune pe care presedintele formatiunii politice il conduce. 
"Totul nu este altceva decat actiunea unor grupuri de interese meschine care vizeaza cariera politica a vicepremierului Gheorghe Seculici. Insa, informatiile au fost oferite de colegi de-ai nostri, aradeni, care au sustinere mai mare la Bucuresti decat ne-am fi imaginat. Indiferent de ce se spune negativ, timpul va demonstra cine a avut dreptate si cine nu", a precizat primarul. 
Potrivit edilului local, tot ceea ce s-a intamplat in cazul Recons este perfect legal si, prin urmare, cat se poate de moral, trecand peste umbra de indoiala pe care o da prezenta celor doi apropiati ai sai ca actionari majoritari ai societatii. 
"Singurul venit pe care il incaseaza Recons provine din concesionarea catre ei a lucrarilor de reparatii la spatii. Asa au si avut, anul trecut, profit de doar 40 de milioane de lei. Dar, peste o saptamana, primaria va rezilia contractul si intretinerea spatiilor ne va reveni noua."
Pe de alta parte, primarul mai spune ca oricum, societatea va fi privatizata, la fel cum se va intampla si cu celelalte, asa ca nu mai are nici o importanta majorarea de capital. 
Cat despre subevaluarea societatii, Gheorghe Falca spune ca daca s-a procedat asa, el nu are nici o raspundere. 
"S-a facut o evaluare in decembrie 2004. Daca nu s-a tinut cont de ea, ceea ce eu nu stiu, vor raspunde cei responsabili: reprezentantii in AGA, Consiliul de Administratie, conducerea societatii. Eu nu am nici un amestec, nu intra in atributiunile mele."
"Nu am protejat pe nimeni"
Falca nu neaga ca este prieten cu Filip Miutescu inca din facultate, dar spune ca nu i-a acordat nici un fel de facilitati si nici nu i-a facut favoruri. 
"Este om de afaceri, investeste exact in ceea ce vrea. La fel se intampla acum cu firma Elecon, care a cumparat de la un privat Fabrica de Zahar. Se stie ca detinatorii societatii imi sunt apropiati. Pot eu sa le spun sa nu mai cumpere nimic in municipiu cat am sa fiu eu primar? La fel si cu S.C. Proiect - membru fondator la Recons - cu care primaria face afaceri din 1997, nu de pe vremea mea", a mai spus primarul.
Domnia sa a insistat si asupra ideii potrivit careia "nimeni nu risca o cariera politica, construita in timp, pentru o astfel de magarie, care daca exista, este cat se poate de logic ca la un moment dat sa iasa la iveala. Nici eu, nici dl. Seculici nu ne permitem o astfel de greseala, tocmai la momentul in care Aradul a ajuns sa fie reprezentat, in sfarsit, in Guvernul Romaniei. Imi pare cat se poate de rau pentru imaginea vicepremierului, care va fi cu greu refacuta in urma acestei situatii."

Sorin Ambrus - Adevarul

  • De la Gheorghe Seculici, Ministru de Stat pentru coordonarea activitatilor economice: Primim spre publicare

Vice primministrul Gheorghe Seculici se implica pentru a ajuta AradulAm decis sa dau aceasta declaratie de presa in urma informatiilor trunchiate care circula de cateva zile in mass-media. 
Si asta in ciuda precizarilor pe care mi le-au cerut unii dintre colegii dvs. 
Doresc sa clarific o data pentru totdeauna relatia dintre firma la care sunt actionar - Proiect Arad si S. C. RECONS S. A. Arad.
Inainte, insa, as vrea sa va spun ca stiu ce se ascunde in spatele acestei campanii murdare duse imporiva mea inca din ziua in care am fost numit in acest post. 
Am deranjat, iar asta inseamna ca am facut bine ce am facut. 
Am acceptat sa vin in Guvern, acum aproape doua luni, hotarat sa duc la indeplinire programul de guvernare pe care l-am pomis oamenilor in campania electorala, program care are ca prioritate lupta impotriva coruptiei. 
Iar asta se pare ca a deranjat anumite interese. 
Sau poate ca nu doar "Seculici" a deranjat, ci Partidul Democrat. 
Va asigur, insa, ca nu ma dau batut usor, si ca adevarul va iesi la iveala foarte curand.
Una din functiile importante ale mass-media este aceea de a informa corect cetatenii. 
Ma bazez pe ajutorul dvs. pentru a clarifica problema RECONS S. A. 
In anul 1996, fosta Regie Autonoma de Locuinte si Localuri Arad s-a transformat, in conformitate cu Legea 31/1990, in societate comerciala, asemenea multor altor regii ale Primariei. 
Obiectul principal de activitate l-a constituit administrarea, intretinerea si repararea fondului locativ al Consiliului Local Municipal Arad, dar si constructia de locuinte. 
Potrivit legii, pe langa Primaria Arad - care detinea 99% din capital - la societatea nou-creata au mai fost chemate sa participe inca cinci firme, printre care si Proiect Arad. 
Acestea detineau impreuna aproximativ 0,5% din capital. 
La constituirea ca societate in subordinea Consiliului Local, RECONS S. A. a dobandit un patrimoniu popriu, care sa-i asigure functionarea.
Veniturile obtinute din administrarea fondului locativ reveneau de drept Consiliului Local Municipal in poportie de 99,54%. RECONS S. A. nu si-a schimbat obiectul de activitate dupa 1996, ci doar a trecut la un nou statut juridic, care i-a conferit mai multa independenta economica.
Consiliul Local Arad a incheiat, la 1 octombrie 2002, un contract pe zece ani cu RECONS - adica in timpul mandatului primarului PSD, perioada in care nu detineam nici o functie de conducere in administratia locala. 
Astfel, Consiliul a concesionat serviciul public de administrare, intretinere si reparare a fondului locativ, mandatand, de asemenea, RECONS sa vanda spatiile locative pe care le administra. 
O alta parte din spatii a fost restituita fostilor proprietari.In anul 2004, datorita nevoii de resurse financiare pentru retehnologizare, pe fondul diminuarii substantiale a sumelor incasate datorita vanzarii si retrocedarii spatiilor, Adunarea Generala a Actionarilor a decis majorarea capitalului la S. C. RECONS S. A. 
Pentru ca aceasta majorare sa fie posibila, s-a efectuat in prealabil evaluarea patrimoniului, raportul fiind dat publicitatii la data de 31.12.2004. 
In astfel de situatii se aplica dreptul de preemtiune, fiecare firma putand decide sa achizitioneze sau nu pachetul de actiuni care ii revine. 
Proiect Arad a cumparat cu mult mai putin decat pachetul care ii revenea, rezultand astfel procentul de 13,84%, nicidecum procentul majoritar de care vorbesc unele canale media. 
Consiliul Local Arad a ramas actionar la Recons cu acelasi numar de actiuni, procentul reducandu-se la 33,21%. 
Aceasta inseamna ca Primariei ii revine respectivul procent din profitul realizat de RECONS, plus redeventa anuala de 3% din venituri.
In acest moment, obiectul principal de activitate al RECONS este acela de constructii, saptamana viitoare fiind programata predarea concesiunii inapoi catre Primaria Arad, in urma unei decizii de acum trei luni de zile. 
Pe cele 2.000 de apartamente pe care le mai administreaza pana saptamana viitoare se incaseaza o chirie lunara de 150.000 lei/apartament.
RECONS administreaza si mult trambitatele spatii comerciale - 250 la numar - multe dintre acestea fiind inchiriate unor ONG-uri si fundatii, nu unor societati care produc profit.
Potrivit acestor informatii, nu exista nici un dubiu referitor la legalitatea operatiunilor desfasurate de catre Proiect Arad in cadrul RECONS S. A.
Pentru a risipi orice umbra de indoiala fata de aceasta chestiune, cer PNA sa se autosesizeze si sa faca publice concluziile ce vor rezulta in urma cercetarii pe care o va desfasura in legatura cu acest caz.
De asemenea, in urma consultarii pe care o voi avea in aceste zile cu avocatii mei, voi hotari ce daune morale voi cere in justitie de la acele canale media care mi-au adus grave prejudicii de imagine prin difuzarea de informatii false, tendentioase si scoase din context. 
Va voi anunta imediat ce am luat o decizie in acest sens.
In final, vreau sa accentuez faptul ca am venit in Guvern ca sa muncesc si cred ca oamenii ar prefera sa ne vada pe toti la treaba, in loc sa ne vada incercand sa ne aparam de acuzatii mincinoase.
Va multumesc.

  • Sfarsit de saptamana cu masina anului!

Dacia Logan s-a impus pe pietele lumiiZeci de personalitati aradene de prim rang au participat ieri dupa-amiaza la prezentarea Dacia Logan, din foaierul Hotelului Continental. 
A fost o intalnire interesanta intre oficialitatile orasului si cele ale uzinei Dacia din Pitesti, la care a participat si reprezentantul local Mihai Verbita. 
Nu intamplator caravana se afla la Arad – aici activitatea dealerului Verbita este deosebita chiar si raportata la nivel national.
Masina anului 2005, Logan, a starnit interesul VIP-urilor locale. 
Nicolae Munteanu, directorul comercial adjunct al Dacia, a explicat ca noul produs al uzinei este de fapt cartea de vizita a Romaniei pe piata automobilistica europeana. Şi nu este orice fel de carte de vizita! 
Logan se va comercializa, din toamna, pe piata Uniunii Europene. 
Va fi lansat, in perioada urmatoare, pe pietele franceza, spaniola si germana. 
In intervalul octombrie 2005 - ianuarie 2006, automobilul va fi disponibil in alte cinci state vest-europene: Belgia, Elvetia, Olanda, Italia si Austria. 
In toate cele opt tari, masina va fi echipata cu sistem ABS si doua airbag-uri frontale, ca si tetiere pentru toate scaunele. 
In Franta se va vinde cu 7.500 euro. 
Logan, produs deja in Romania si Rusia, va intra in fabricatie, pana la finalul acestui an, si la uzinele Renault din Maroc si Columbia. 
Din 2006 vor debuta activitatile in Iran, iar in 2007 cele din India, unde se va fabrica o versiune cu volanul pe partea dreapta.
De astazi, intregul week-end va fi dedicat, la Arad, masinii anului. 
In spatele Teatrului de Stat are loc o prezentare nu numai a autoturismului, ci a pachetului complet de servicii care se ofera impreuna cu Logan. 
Seara va fi marcata de concertul formatiei Holograf.

Andrei Ando - Observator

  • Accident incredibil la Zimandul Nou

Grav accident la bariera din Zimandu NouGrav accident de circulate, ieri dimineata, in jurul orei 6,30, pe raza localitatii Zimandul Nou! 
Florin Kozma, de 37 de ani, din comuna Sanmartin, judetul Bihor, in timp ce conducea un autotractor marca Iveco cu semiremorca, din directia Oradea - Arad, pe fondul oboselii, a adormit la volan intrand in partea din spate a unui autoturism Dacia care stationa regulamentar, in asteptare, la trecerea la nivel cu calea ferata. 
In urma impactului, autoturismul Dacia a fost proiectat sub o semiremorca aflata in stationare, soferul autoturismului Dacia, Ilie M., de 44 de ani, din Zimandul Nou, decedand pe loc. 
"Politistii continua cercetarile" - ne informa subinspector Camelia Tuduce, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arad. 
Practic, autoturismul Dacia a fost strivit sub cele doua camioane, pentru scoaterea victimei din masina fiind nevoie de interventia echipajului de descarcerare al Inspectorarului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arad.

D. D. - Agenda zilei

  • Tabere scolare

Tabara din Moneasa este cea mai solicitata tabara din judetPeste 1000 de copii isi vor petrece o parte a vacantei in aceasta vara in tabere la munte si pe litoral.  
Lista cu tarife si locatii nu a fost inca definitivata dar cei care doresc sa mearga in tabere sunt asteptati la agentia teritoriala  pentru a contracta locuri in perioada dorita. 
Pe litoral functioneaza 19 tabere scolare, in mai multe statiuni.  
Grupurile numara intre 20 si 60 de copii, de cele mai diferite varste, chiar si copii de gradinita.  
O noapte de cazare si 3 mese incluse costa pe litoral de la 400.000 de lei in sus, iar la munte de la 300.000 de lei pe zi. 
In judetul Arad, tabara de la Moneasa este extrem de solicitata anul acesta. 
Au mai ramas libere doar 40 de locuri, in perioada 20-26 iunie.  
De anul viitor o mare parte din taberele scolare vor fi desfiintate deoarece au fost revendicate de catre proprietari.  
In Arad va ramane doar tabara de la Moneasa. 
10 judete din tara vor ramane insa fara nici o tabara scolara.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]