Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 20 ianuarie 2005

Stirile TVA aici

  • Primarul Aradului a cutreierat SUA

Gheorghe Falca isi aminteste cu placere de vizita in Statele Unite ale AmericiiGheorghe Falca a facut plaja la Atlantic
Gheorghe Falca, primarul Aradului, s-a intors cu doua zile mai devreme din concediul efectuat de sarbatori in SUA. 
El a ajuns peste ocean pentru a-si vizita soacra care locuieste in Atlanta. 
Dupa o luna de pauza, in care a facut si plaja la Atlantic, Falca si-a reluat activitatea in Primarie. 
Pe birou, are o fotografie cu sotia Ela, fiica presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Seculici, care este si presedintele PD Arad.
"Am mare noroc ca mama soacra locuieste in America. Altfel, nu cred ca as fi ajuns acolo", marturiseste primarul Aradului. 
Cu aceasta ocazie, el a stat printre romanii care locuiesc in Atlanta, statul Georgia. 
De Craciun, edilul urbei de pe Mures a participat la o slujba religioasa oficiata intr-o Biserica Ortodoxa din orasul american. 
"Comunitatea romaneasca din Atlanta numara cam 8-10.000 de oameni. Nu este mult fata de Chicago, unde se afla peste 145.000 de romani", a mai spus Falca. 
El recunoaste ca a fost impresionat de reteaua de autostrazi, de sapte benzi pe fiecare sens, care asigura intrarea in marile metropole de peste ocean.
Spectator in NBA si NFL
Daca in timp ce se afla in sud vremea i-a permis sa se imbrace lejer, ba chiar sa faca si plaja la Atlantic, conditiile meteorologice s-au inasprit odata cu calatoria spre nordul continentului american. 
"La New York si Washington era foarte frig. Nu am prins zapada, dar a fost un ger napraznic", a mai spus Falca. 
Intors in Atlanta, primarul Aradului a asistat la un meci de baschet si unul de fotbal american, declarandu-se impresionat de modul in care in SUA se face spectacol din orice. 
"Fotbalul european nu are inca popularitate suficienta acolo. Exista insa ligi de soccer, formate din jucatori profesionisti, care joaca intre etnii. Am vazut un meci intre mexicani si portoricani si pot sa spun ca erau destul de buni", isi mai aminteste edilul din experienta sa peste ocean.
Stadion si magazin
Planurile primarului Falca in domeniul sportului sunt diametral opuse: construirea unui stadion ultramodern pentru echipa-fanion UTA, concomitent cu demolarea arenei CFR, cea mai veche din tara, pentru ridicarea unui supermarket al firmei Carrefour. 
"Am dublat pretul terenului la 100 de dolari metrul patrat, astfel ca in bugetul local ar intra 3,2 milioane de dolari. Cu un milion am face din UTA un stadion la norme europene", suna planul pe termen lung al primarului Falca.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Marius Lazurca, secretar de stat la Ministerul Cultelor?

Directorul CCJ Arad - Marius Lazurca propus pentru functia de secretar de statTimisoreanul adoptat de Arad, preferat de Mona Muscă
Lupta pentru un post de secretar de stat devine din ce in ce mai acerba, dar si mai plina de surprize. Daca pana mai ieri Aradul era reprezentat de o singura persoana pentru ocuparea unei astfel de functii, iata ca un alt aradean – prin adoptie si natura functiei detinute la nivelul judetului – este promovat spre o astfel de demnitate.
Este vorba despre Marius Lazurca, directorul Centrului Cultural Judetean, sustinut pentru un post de secretar de stat in ministerul Culturii si Cultelor tot de catre organizatia judeteana a PD.  
Desi domnia sa este timisorean, a venit la Arad in anul 2001, fiind propus pentru functia de director al Centrului Cultural Judetean. 
Nu este membru al nici unui partid politic, iar profesionalismul de care a dat dovada ca manager al mai multor institutii, dar si ca om de cultura, au determinat-o pe Mona Musca, ministrul Cultelor, sa-l contacteze pentru a avea o discutie pe aceasta tema. Marius Lazurca s-a nascut in 15 martie 1971, este casatorit si are patru copii. 
Este doctor in istorie-antropologie la Universitatea Paris IV Sorbonne si este dublu licentiat in literatura comparata la Sorbonne si in literatura franceza, la Universitatea de Vest din Timisoara.
Marius Lazurca ne-a declarat ca nu a stiut despre aceasta nominalizare, pe listele Partidului Democrat, dar ca a fost intrebat de ministrul Culturii daca doreste sa i se alature in minister. 
"Mi-a spus ca functiile sunt repartizate pe baza unui algoritm politic, dar ca, daca accept, va avea grija de acest aspect. Nu imi doresc sa intru intr-un partid pentru a primi functii. Nu doresc sa-mi targuiesc convingerile. Domnia sa mi-a declarat ca stie de cata apreciere ma bucur din partea unor oameni ca Andrei Plesu, Horia Roman Patapievici, si ca ar dori sa lucreze cu mine. Sincer, eu nu prea cred sa am vreo sansa…", ne-a declarat Marius Lazurca.
Din informatiile noastre, sustinerea politica a lui Marius Lazurca s-a negociat, in  primul rand, la nivelul Aradului. 
Presedintele PD, Gheorghe Seculici, ne-a declarat ca s-a discutat despre această a doua nominalizare a Aradului pentru un post de secretar de stat, dar ca domnul Lazurca nu a dat un raspuns sigur. "Nu am mediatizat problema, deoarece domnia sa ne-a spus ca mai trebuie sa se gandeasca daca accepta sau nu, avand in vedere si latura familiala".
Marius Lazurca are o concurenta serioasa pentru functia de secretar de stat. 
Reprezentanti ai PUR l-au consultat pe IPS Daniel, mitropolitul Moldovei si al Bucovinei, care a recomandat un tanar lector universitar de la Facultatea de Teologie Bucuresti, cadru didactic cu studii facute in Franta si Elvetia. 
Pentru functia de secretar de stat la Culte se vehiculeaza, de asemenea, numele lui Radu Preda, teolog clujean propus de IPS Bartolomeu Anania, arhiepiscopul Clujului, cat si al eruditului teolog Cristian Badilita, care traieste la Paris.

Mihaela Ozarchevici - Observator

  • Proiect de modernizare a drumurilor

Deputatul Constantin Igas propune transformarea unor drumuri judetene in drumuri nationaleAlianta Dreptate si Adevar PNL-PD vrea sa initieze un proiect de modernizare a drumurilor din Arad. 
Prin intermediul deputatului Constantin Igas, liderii aliantei propun transformarea unor drumuri judetene in drumuri nationale precum si modernizarea unor drumuri comunale.  
Este prima masura initiata de deputatul aradean dupa alegerile din luna noiembrie a anului trecut. 
Deputatul Aliantei DA Constantin Igas vrea sa transforme peste 100 de km de drumuri judetene in drumuri comunale, iar alti 180 de de drumuri judetene in drumuri nationale. 
Pentru acest lucru, deputatul aradean va initia un proiect de lege pe care intentioneaza sa-l depuna in Parlament la inceputul sesiunii. 
In acelasi timp, Constantin Igas vrea sa obtina bani pentru contructia unui pod la Socodor precum si modernizarea altor drumuri din judetul Arad. 
La inceput de mandat, deputatul Constantin Igas vrea sa deschida mai multe cabinete parlamentare in judetul Arad. 
Acestea vor fi situate in special in orase dar si in comunele cele mai mari ale judetului. 
Deputatul aradean a mai anuntat ca se va implica in promovarea mai multor proiecte de lege prin care sa faciliteze accesul deputatilor la informatiile din Parlament si care sa faciliteze accesul jurnalistilor la sedintele de comisii ale deputatilor si senatorilor.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Fiul baronului Francisc Neuman a vizitat scoala care poarta numele tatalui sau

Andrew Neuman si sotia au vizitat scoala care poarta numele tatalui sauAndrew Neuman a donat scolii un videoproiector
Elevii si profesorii Grupului Scolar "Francisc Neuman" au fost ieri onorati de vizita fiului patronului spiritual al scolii lor, Andrew Neuman, aflat pentru prima oara aici impreuna cu sotia sa. Alaturi de conducerea liceului - directoarea Doina Stoica si directoarea adjuncta Adina Avacovici - s-a aflat si prof. univ. dr. Ionel Barbu de la Universitatea "Aurel Vlaicu".
"Nu ne asteptam in 2001, cand am avut ideea de a da numele baronului Francisc Neuman scolii noastre, ca vom fi onorati de vizita fiului sau", a spus directoarea Doina Stoica in cuvantul de bun-venit adresat invitatului, apreciind, de asemenea, ca destinul familiei Neuman este strans legat de Arad, de industria textila aradeana care a cunoscut o inflorire certa sub conducerea baronului.
Dupa o jumatate de ora de vizita a institutiei care poarta numele tatalui sau, Andrew Neuman a marturisit ca este impresionat de scoala: de elevi, de curatenia si conditiile din scoala.
"E mai bine decat in 90% din scolile din Statele Unite", i-a asigurat pe elevi si profesori fiul baronului, stabilit in SUA.
Andrew Neuman le-a vorbit celor prezenti in una din salile scolii despre tatal sau, despre lucrurile care l-au consacrat ca om si ca intreprinzator: generozitatea sa recunoscuta unanim, faptul ca s-a opus prin orice mijloace deportarii evreilor, incurajarea performantei si obtinerea de dotari tehnologice de inalta calitate.
Si pentru a contribui la dezvoltarea grupului scolar care poarta numele tataului sau, Andrew Neuman a facut o donatie scolii - un videoproiector.
"Sper ca vom colabora pe viitor si doresc sa fac mai mult pentru aceasta scoala, in onoarea tatalui meu", a mai spus Andrew Neuman.
Pentru gestul sau, Grupul Scolar "Francisc Neuman" i-a oferit fiului baronului o diploma si un mic cadou.

C.L. - Adevarul

  • O sansa pentru cei fara casa.  Blocurile ANL - programate a fi finalizate in iulie

Pana in luna iulie inca trei blocuri ANL vor prinde contur in MicalacaO parte (ce-i drept, foarte mica) a problemelor locative cu care se confrunta Aradul in aceste luni ar putea fi rezolvata in vara, cand Primaria ar putea taia panglica inaugurala a 48 de apartamente cu doua si trei camere.
Este vorba, mai exact, de cele trei blocuri ANL care prind cu greu contur in Micalaca zona III (e vizibil acum o parte din primul etaj) si care, potrivit executivului local, ar trebui finalizate in 30 iulie.
Blocurile de pe strada Ciuhandru vor avea subsol, parter si trei etaje si vor fi, cel mai probabil, similare cu cele deja ridicate in cartier.
Numarul apartamentelor ANL realizate in Arad va fi, in continuare, mult prea mic, atat in comparatie cu cel din alte judete ale tarii, dar si in comparatie cu nevoile locale.
Intentia Executivului local de a cumpara un bloc de la o firma privata din Arad, de a-l reabilita si de a-l oferi, mai apoi, familiilor evacuate in baza legii retrocedarii imobilele, nu va rezolva nici ea nici macar pe un sfert problema lipsei spatiilor locative (ieftine).
Data la care se vor face inscrierile pentru cele trei viitoare blocuri ANL nu a fost inca precizata, dar e cert ca lista va fi una lunga.

Adriana Barbu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]