Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 19 noiembrie 2005
Stirile TVA aici
  • Marsul tacerii... marsul saraciei

Cadrele didactice aradene au protestat in mod civilizatPeste 2000 de sindicalisti din invatamantul aradean au participat ieri la un mars al tacerii. 
Dupa ce au parcurs bulevardul central al Aradului si au impartit manifeste trecatorilor, profesorii s-au intors in fata Primariei. 
Ei se plang ca salariile lor sunt printre cele mai mici. 
"Ca incepator, am salariul de patru milioane si cinci sute de mii de lei. Pentru ca ma sustin parintii, ma descurc. Insa altfel, daca as avea o familie si ar trebui sa ma intretin singura, ar fi foarte greu", a declarat o profesoara.
La marsul de protest au participat, pe langa membri de la Sindicatul Liber din Invatamant si cei de la Sindicatul Democratic Invatamant Arad, si cadre didactice care nu sunt inscrise in sindicat, dar care au aderat la conflictul de munca. 
Dascalii aradeni au aflat ca greva lor a fost declarata legala chiar in timpul marsului. 
Au prins si mai mult curaj si au decis: greva generala nu se va opri decat atunci cand isi vor obtine drepturile solicitate. 
"Bucuria noastra este ca greva a fost declarata legala, ca atare nu au decat sa rezolve problemele cu care se confrunta invajamantul in acest moment", a declarat liderul Sindicatului Democratic Invatamant Arad, profesor Danut Ienesescu.
Printre cei care au luat parte la mars s-a aflat si un profesor voluntar japonez venit sa predea la un liceu din Arad. 
A mers la miting din curiozitate, pentru ca, spune el, in Japonia astfel de lucruri sunt de neconceput.
In ceea ce priveste legalitatea grevei, potrivit unui comunicat de presa, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant arata ca "in acest moment greva este legala pana la data la care Tribunalul Bucuresti se va pronunta asupra legalitatii"
In consecinta, greva cadrelor continua si saptamana viitoare, salariatii fiind mai hotarati ca niciodata sa nu inceapa lucrul decat atunci cand revendicarile lor vor fi solutionate.

Simona Valan & Florin Marusca - Agenda zilei 

  • Societati amendate

Primaria a amendat firmele care au lipit ilegal afise pe stalpii de curentTrei firme au fost amendate ieri de Primarie pentru ca au lipit afise pe stalpii vopsiti in urma cu doar 2 luni.
Zeci de stalpi au fost distrusi, de firmele care, acum trebuie sa plateasca amenzi de zeci de milioane de lei si factura de revopsire a acestora.
Cel mai mult a platit unul dintre cunoscutele cluburi aradene care trebuie sa scoata din buzunar peste 100 de milioane de lei, in plus si pentru reclamele luminoase amplasate necorespunzator. 
Este a doua oara in ultimele 2 luni cand Primaria ia atitudine impotriva celor care incalca regulile de panotaj.
Intr-o singura zi 3 firme au primit procese verbale de contraventie dupa ce au distrus zeci de stalpi din oras, vopsiti in august.
Administratia locala a cheltuit atunci 900 de milioane de lei pentru vopsirea mai multor sute de stapli.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Aradul - inconjurat de centuri!

Se lucreaza pentru realizarea unor noi portiuni la soseaua de centuraInca o victorie la Bucuresti: primarul Gheorghe Falca a prezentat, ieri, hotararea de Guvern de joi prin care Aradului i se repartizau 25 de miliarde de lei din fondul de rezerva bugetara pentru finantarea obiectivului de investitii.
"Legatura rutiera pasaj inferior Aradul Nou si pod rutier Micalaca".
Astfel, suma de care mai are nevoie Municipalitatea pentru a finaliza cea de-a doua centura a orasului este de 29 de miliarde de lei.
La evaluarea facuta la finele lunii septembrie, Primaria stabilise faptul ca, pentru finalizarea lucrarii, mai erau necesare 56 de miliarde de lei.
Investitia totala fusese stabilita la 110 miliarde de lei, parte din bani fiind alocata de Consiliul Local la ultimele rectificari de buget.
Edilul local a punctat ieri si faptul ca termenul final al lucrarilor fusese stabilit initial pentru decembrie 2006, dar ca, datorita acestei donatii a Guvernului, corelata cu lucrarile de reabilitare a strazii Voinicilor, centura va fi finalizata in luna octombrie a anului viitor.
Anul viitor se va reglementa si circulatia pe strada Voinicilor - Virtual Arad News (c)2005Cat priveste lucrarea de pe Voinicilor, care a inceput prin mutarea stalpilor de iluminat (in conditiile in care trama stradala va creste in dimensiuni), acestea e stabilita a fi finalizata in septembrie 2006.
Lucrarile la covorul asfaltic (moment la care interventia va fi vizibila si ii va afecta pe aradeni) vor incepe doar la anul.
Tinand cont de cele prezentate mai sus, primarul a punctat faptul ca din decembrie 2006 se va putea vorbi cu adevarat de descongestionarea traficului, in conditiile in care TIR-urile vor merge pe centura (nu vor mai intra in oras) si isi vor continua drumul pe strada Voinicilor, refacuta din temelii.
In total, vor fi realizati si refacuti cinci kilometrii de drum.
Daca pentru centura Aradului, Municipalitatea mai are nevoie de 29 de miliarde de lei (bani pe care edilul spera sa-i aduca tot de la Bucuresti), pentru Voinicilor suma ramasa de achitat este de 70 de miliarde.
La finele celor doua lucrari, Aradul va fi inconjurat de doua centuri.
A treia centura, in regim de autostrada
Primarul a mai sustinut, ieri, ca problema transportului greu va fi pe deplin rezolvata in urmatorii ani, in conditiile in care Aradul va mai beneficia de inca o centura.
La momentul finalizarii acesteia, Aradul va fi inconjurat de drumuri ocolitoare: centura de la sud la est, cea de la est la vest si cea de la sud la vest.
Cea din urma va fi realizata pe banii Guvernului si va avea regim de autostrada.
Este vorba de centura Aradului care va face legatura cu autostrada Arad-Timisoara.
"Dupa acesta, traficul greu nu va mai afecta sistemul rutier din Arad si vom reusi sa facem economii din banii prevazuti al drumuri", a conchis Gheorghe Falca.

Adriana Barbu - Observator

  • PRO Credit Bank va ajuta de acum IMM-urile aradene

ProCredit Bank vine in sprijinul micilor intreprinzatoriPeisajul bancar aradean s-a imbogatit cu o noua sucursala bancara.
ProCredit Bank a descoperit in orasul de pe Mures o piata de desfacere a serviciilor bancare pentru ca, asa cum spun cei din conducerea societatii, Aradul este un oras dezvoltat economic si cu cerinte crescande in domeniul creditarilor sau depozitelor.
La inceputul acestei saptamani, mai precis in cursul zilei de marti, a fost inaugurata sucursala locala a ProCredit Bank.
La sediul sucursalei, situata in Piata Spitalului, au fost prezenti Michael Kowalki - directorul general al ProCredit Bank, Axel Sauer - consilier, George Neica - director sucursala si Razvan Filcescu - director executiv credite.
Acestia au oferit reprezentantilor presei locale informatii despre societatea din care fac parte.
In primul rand, trebuie subliniat faptul ca sucursala Arad face parte dintr-o retea de 17 sucursale si agentii din tara.
La nivel mondial, banco isi desfasoara activitatea pe trei continente, avand in total 19 sucursale.
"Ne concentram pe finantarea sectorului economic, in special a intreprinderilor mici si mijlocii, a intreprinzatorilor particulari. Oferim credite pentru afaceri de la cateva sute de euro, la cateva sute de mii de euro" -sustine Michael Kovalski.
Banca a fost infiintata in luna iulie, 2002, sub denumirea de Banca de Microfinantare MIRO SA, dar mai tarziu a decis schimbarea denumirii.
Aradul, punct de interes
"Oras cu traditie in economia romaneasca, Aradul beneficiaza de un nivel economic ridicat, asadar, de nevoi bancare mai pronuntate. Din aceasta perspectiva, prezenta ProCredit Bank in Arad vine ca o etapa fireasca in evolutia unei banci consecvente in eforturile sale de a iesi mereu in intampinarea asteptarilor si nevoilor propriilor clienti," - a mai aratat directorul general al bancii.
In alta ordine de idei, politica de extindere a bancii prevede dezvoltarea continue a retelei teritoriale pentru a imbunatati accesul potentialilor beneficiari la serviciile firmei.
Nu in ultimul rand, trebuie remarcat si faptul ca ProCredit Bank are in momentul de fata 20 000 de clienji creditari §i peste 50 000 de depozite.
 Totalul activelor se ridica la 12 milioane de euro, iar la finele acestui an, banca va arata un profit de un milion de euro.
In cursul lunii septembrie, ProCredit Bank a primit reting-ul BB+de la cunoscuta agentie Hitch.

Dan Danciu - Saptamana aradeana

  • 220 de candidati se bat pentru 21 de posturi la Politia de Frontiera

Politist de frontiera - meserie solicitata de foarte multi tineriAcum trei saptamani, Inspectoratul Judetean de Politie de Frontiera Arad a anuntat scoaterea la concurs a 21 de posturi de agenti de politie la Nadlac, Turnu, Curtici si Varsand.
Initial, pana in data de 11 noiembrie, 350 de persoane si-au manifestat intentia sa intre in competitie, insa, pana la urma, la prima proba, testarea psihologica, s-au prezentat 220 de candidati.
Se pare ca trierea a avut loc cu ocazia efectuarii vizitelor medicale, care au costat peste patru milioane de lei, insa aceasta nu a mai fost treaba Inspectoratului, care a reusit sa asigure conditii bune si egale de concurs tuturor participantilor.
Asa cum am spus, primul examen a trecut, urmeaza probele fizice (pe 21 si 22 noiembrie, pe stadionul UTA) si in fine testul grila, pe 24 noiembrie.
Pentru cei declarati admisi repartitia se face in ordinea descrescatoare a mediilor.
In cazul in care sunt mai multe persoane cu aceeasi medie pe ultimul loc se aplica urmatoarele criterii de departajare: numarul total de puncte obtinute la intrebarile de ordine publica, numarul total de puncte obtinute la limba straina, numarul total de puncte obtinute la intrebarile de informatica, media obtinuta la evaluarea performantelor fizice.
Daca nici dupa aceste criterii nu se poate face departajarea se aplica media obtinuta la examenul de bacalaureat.
Contestatiile se vor depune in nume personal in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatului, iar cel de solutionare este tot de 24 de ore de la depunerea acesteia.
Contestatiile se admit numai pentru proba de verificare a cunostiintelor - testul grila, sau eventualele erori de inscriere pe listele de ordonare a candidatilor.
Comisarul sef, Ioan Handra, inspectorul sef al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, le doreste tuturor competitorilor mult succes si ii asigura ca:
"Inspectoratul, prin cei 13 ofiteri din cadrul comisiei de concurs, va da dovada de obiectivitate si corectitudine in desfasurarea si aprecierea rezultatelor."

C. Mnerie - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]