Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 18 iulie 2005
Stirile TVA aici
  • Vicepremierul Seculici si primarul Falca demonteaza alte atacuri

Primarul Gheorghe Falca demonteaza acuzele aduse de PSDCotidianul "Romania Libera" a publicat, zilele trecute, un articol intitulat "Ginerele Falca imparte - din nou - contracte firmei socrului Seculici", in care vicepremierul Gheorghe Seculici era acuzat ca firma la care domnia sa este actionar - SC Proiect Arad S.A. - a primit de la primarul Gheorghe Falca, contracte publice in valoare de miliarde de lei, "in urma negocierilor cu o singura sursa".
In articol se arata ca la jumatatea lunii mai a.c., S.C. Proiect Arad S.A. a primit de la Consiliul Local Arad un contract in valoare de 105.000 euro.
In schimbul acestor bani, SC Proiect Arad SA se angaja sa elaboreze un studiu de fezabilitate a Pietei Drapelului, care se afla in intersectia de la Podgoria.
De asemenea, in articol se precizeaza ca primarul Gheorghe Falca a mai semnat personal, in data de 6 iunie a.c., un nou contract in favoarea aceleiasi societati "pentru a proiecta amenajarea locuintelor sociale din imobilul situat pe strada Frunzei nr. 2, in valoare de 24.000 de euro, anuntul de atribuire fiind publicat in Monitorul Oficial din data de 1 iunie".
Preluand chipurile informatiile din cotidianul "Romania Libera", PSD Arad ne-a remis la redactie un comunicat de presa, prin care primarul Gheorghe Falca este acuzat ca nu respecta legea.
"Cand va invata domnul Primar al municipiului Arad, Gheorghe Falca, sa respecte banul public?"
In comunicat, PSD cere primarului Gheorghe Falca, prin consilierul local municipal Alexandra Braica, in baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public si a Legii 52/2003, privind transparenta decizionala in administratia locala, sa fie facute public toate contractele care au fost semnate, prin negocierea cu un singur ofertant, toate contractele de atribuire fara licitatie publica prin negociere directa, beneficiarii acestora si sumele contractate, de la preluarea mandatului.
Radio Erevan
Privitor la cele aratate mai sus, primarul Gheorghe Falca ne-a declarat: "Vreau sa va spun ca acest caz seamana cu bancurile de la Radio Erevan, unde se spune ca de fapt nu este o masina, ci este o bicicleta, cand se spune ca de fapt nu este rosie, ci este alba, de fapt nu i s-a luat, ci i s-a dat. Va pot spune ca acest contract a fost semnat in 19-V-2004 de FOSTUL PRIMAR, iar eu, in data de 28 iulie 2004, am solicitat sistarea acestui contract. Deci, domnii de la PSD, care au trimis aceste documente si in presa centrala ar trebui sa vada ca acest contract, conform legii, a fost obtinut prin negociere cu o singura sursa, fara sa incalce legea. Mai mult decat atat, eu am oprit acest contract. Acuzatiile ca eu am facut acest contract arata ca PSD a inceput campania electorala".
"Totul este publicat in Monitorul Oficial”
In ceea ce priveste solicitarea consilierului PSD, Alexandra Braica, primarul Falca a subliniat ca "tot ceea ce solicita dansa este publicat in Monitorul Oficial. Regret ca o consiliera, care are deja o experienta de un an de zile, nu cunoaste legea si faptul ca aceste documente sunt trecute in Monitorul Oficial atat local, cat Si vicepremierul Gheorghe Seculici clarifica stiuatiasi national. Cei de la Romania Libera si-au cerut scuze pentru informatiile eronate aparute in articol, informatii generate de o lipsa de decomentare serioasa. Ma intreb daca d-na Alexandra Braica isi va cere si dansa scuze. Din cate ii cunosc eu pe pesedisti, ma indoiesc ca vreunul dintre ei va recunoaste ca a gresit si, in consecinta, sa isi ceara scuze. D-na Braica nu are ocupatie la partid".
Contractul pentru Piata Drapelului a fost sistat
La randul sau, vicepremierul Gheorghe Seculici ne-a declarat: "Contractul pentru modernizarea Pietei Drapelului a fost sistat din prima faza. Contractul pentru modernizarea Pietei Drapelului a fost acordat firmei SC Proiect Arad in urma unei negocieri cu sursa unica datorita faptului ca SC Proiect Arad a executat proiectul Catedralei Ortodoxe din zona, obiectiv care impune reglementarea tuturor utilitatilor existente. Suma de 105.000 de euro mentionata in articolul din Romania Libera nu a fost niciodata incasata intrucat contractul a fost sistat in prima faza. In plus, contractul nu a fost semnat in luna mai a acestui an, ci in luna mai a anului trecut cand primarul Aradului nu era domnul Gheorghe Falca, ci reprezentantul PSD, domnul Dorel Popa".
Negociere cu o singura sursa
Gheorghe Seculici a subliniat ca "al doilea proiect la care se face referire, privind amenajarea locuintelor sociale din imobilul situat pe strada Frunzei nr. 2 a fost acordat firmei SC Proiect Arad, prin negociere cu o singura sursa, in baza faptului ca proiectul initial al constructiei a fost executat de aceeasi firma, inainte de 1989. Conform Ordonantei de Urgenta nr. 60 din 25 aprilie 2001 cu modificarile ulterioare, articolul 12 precizeaza: "Autoritatea contractanta are dreptul de a aplica procedura de negociere cu o singura sursa numai in urmatoarele cazuri: a) atunci cand produsele, lucrarile sau serviciile pot fi furnizate, executate sau prestate doar de un singur contractant, din motive de natura tehnica, artistica sau din motive legate de protectia unui drept de exclusivitate asupra acestora [...]".
In calitate de proiectant al acestui imobil, SC Proiect Arad avea dreptul de a negocia proiectarea si executia unor lucrari suplimentare celor executate prin contractul initial , in baza Legii nr. 8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Articolul 7, litera h), a acestei legi precizeaza: "Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, [...] cum sunt: [...] operele de arhitectura, inclusiv plansele, machetele si lucrarile grafice ce formeaza proiectele de arhitectura."
In privinta dreptului asupra proiectului initial, articolul 84, alineatul (2) precizeaza: "Construirea unei opere de arhitectura, realizata total sau partial dupa un alt proiect, nu poate fi facuta decat cu acordul titularului dreptului de autor asupra acelui proiect".
Respectarea consemnului politic
In incheiere, vicepremierul Gheorghe Seculici a reamintit ca a fost singurul consilier care s-a retras din Consiliul Local Municipal Arad in luna ianuarie a anului 2001, in urma unui consemn politic care interzicea consilierilor locali PD, care sunt actionari la firme care au contracte cu autoritatile locale, sa mai faca parte din Consiliu. "Am tinut sa respect acest consemn politic, cu toate ca in acea perioada Partidul Democrat trecea printr-o perioada foarte grea, fiind supus unor hartuieli pe toate planurile din partea PSD".

Daniel Albu - Adevarul

  • Parktronic revine !

Parktronic este posibil sa revina din septembrie - Virtual Arad News (c)2005Peste o luna vom avea din nou un sistem de parcare viabil, cu tot ceea ce presupune existenta acestuia: rigurozitate, trafic ceva mai civilizat, locuri libere de parcare, dar si sanctiuni pentru nerespectarea regulilor. Nu vom mai avea insa teribila "gheara galbena" care a bagat in sperieti soferii aradeni. In schimb, cei care vor parca aiurea si alte cuvinte, mai nou, schimbat, primenit, cu taxe mai mari si fara blocarea rotilor, Parktronic revine!
In momentul de fata, firma care administreaza parcarile, cu fostul viceprimar al Aradului, Emanoil Voicu, pe post de consultant managerial, impreuna cu specialistii Primariei si ai Politiei, analizeaza modul in care va fi implementat noul Parktronic. 
Daca nu vor exista piedici, in luna august regulamentul de parcare si contractul modificat vor intra in dezbaterile consilierilor municipali. 
Iar din luna septembrie sistemul va fi implementat efectiv. 
Noul sistem aduce o serie de noutati pentru soferi si nu numai. 
Trebuie spus inca din start ca , numarul locurilor de parcare pentru care se va plati s-a redus considerabil. 
Daca pana la caderea Parktronicului se vorbea de peste 5600, acum nu au mai ramas decat vreo 1600 - 1800. 
Cauza? 
Numarul strazilor este mai mic, iar parcarea se va face paralel cu axul drumului si nu in unghi de 45 de grade.. 
"In general este vorba de zona centrala, bulevardul si strazile adiacente. Nu se va mai plati in Vlaicu, pe Saguna... cel putin deocamdata nu! Asta nu inseamna ca se va parca liber pe orice strada, pentru ca pe anumite artere se vor introduce semne cu oprirea interzisa", explica consultantul Emanoil Voicu, adaugand ca in perioada urmatoare, ca urmare a lucrarilor ce se vor face pe centru, numarul va fluctua sistematic.
Emanuil Voicu este consultant managerial al Parktronic Daca locurile de parcare sunt mai putine, tarifele vor fi mai mari. Pe bulevard, ora de parcare va fi 15.000 lei, iar intre liniile de tramvai va fi de 10.000 lei. La fel va fi si pe strazile adiacente arterei principale a orasului. 
"Se va putea plati fractionat. De fapt, prin aceste tarife, soferii sunt «incurajai» sa stea cat mai putin, sa nu blocheze traficul. Vor putea oricum sa parcheze pe anumite stradute unde nu vor fi taxati", mai spline Emanoil Voicu. 
Daca tariful orar va creste, nu acelasi lucru se poate spune despre abonamente.
Spre exemplu, unul pe o zi va costa in continuare tot 50.000 lei.
Ceea ce va bucura soferii, daca putem spune asa, este lipsa ghearei. 
Aceasta nu va mai fi folosita ca si sistem coercitiv. 
In schimb, cei care vor parca fara sa plateasca se vor trezi acasa (pentru a nu mai exista scandaluri si proteste pe strada - n.r.) cu amenda, plus fotografia masinii ca dovada. 
"Agentii constatatori vor informa imputernicitii primarului. Ei nu vor da amenzi, dar vor face sesizari. Cei care vor amenda vor fi, probabil, gardienii publici, care vor intocmi actele", explica Emanoil Voicu, precizand ca amenzile vor fi platite prin intermediul Directiei Fiscale a Primariei.
Ar mai fi o noutate, anume ca soferii indisciplinati risca sa li se ridice masinile. Cei mai probabil, de acest aspect se va ocupa una din societatile Consiliului Municipal - SC Salubritate.
Pana cand sistemul de parcare, in noua sa formula, va fi definitivat, soferii aradeni pot sta linisti, pot parca haotic, pot bloca traficul, pot face orice... 
Din septembrie, este posibil sa se revina, daca cineva sau ceva nu va altera modul de aplicare si imaginea, la normalitate.

C. Ghinaciu - Agenda zilei

  • Nicolae Bacanu - fabricantul de evenimente !

Sediul Camerei de Comert din strada Closca - Virtual Arad News (c)2005Exista o strada in Arad, frumoasa, deosebita, cu numele Closca, unde proprietarii cladirilor s-au intrecut intre ei sa-si construiasca casele in stilul "1900", de parca au pregatit o expozitie permanenta.
Undeva la mijlocul ei gasim, tot intr-o cladire cu stil, Camera de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Arad.
In urma cu vreo doi ani era o forfota nemaipomenita, ieseau si intrau oamenii ca intr-un musuroi de furnici.
La un moment dat s-a facut liniste, oameni plini de importanta intrau in institutie intr-un alt ritm si cu o alta frecventa.
A disparut forfota. Explicatia este simpla, a revenit Registrul Comertului, cum era inainte, la Tribunal.
Pesimistii au inceput sa prevesteasca falimentul. Casandrele proroceau ca lipsa veniturile aduse de Registru o sa ingroape Camera.
Aiurea!
Camera de Comert a renascut mai viguroasa, si a inceput sa-si asigure veniturile din serviciile comerciale prestate.
Norocul nostru si al Camerei a fost ca la conducerea acestei importante institutii se gaseau niste oameni deosebiti, inventivi, animati de un adevarat "spiridus" care s-a lasat condus de un principiu ce avea sa-l faca castigator.
Nicolae Bacanu inginer electro, "TANAR si NELINISTIT", si-a marturisit intentiile atunci cand a luat in maini fraiele:
"Consider ca a sosit momentul sa las pentru o perioada afacerile, ma refer la afacerile personale, ele vor merge si fara mine, altfel, pasul meu ar fi complect negativ. Suntem datori, unii dintre noi, sa facem un asemenea gest pentru a pune umarul la activitatea publica. Momentul cand hotaram ca toate capacitatile, priceperea, talentul, si tot ce stim, sa le punem in slujba propriului nostru interes si activitatea publica sa o faca functionarii, sau alta categorie umana, cred
ca gresim".
Astfel motivatia este pe deplin explicata.
Se mai indoieste cineva de bunele intentii?
Inainte de a ajunge la conducerea Camerei, "si-a facut mana" creand in 1992, la inceput minuscula, apoi curand mijlocie, intreprinderea - ELECTRICA- adusa astazi la situatia de a nu mai face fata comenzilor.
Nicolaie Bacanu - fabricantul de evenimente Actualmente si-a delegat competenta de conducator la "Electrica" pentru a fi un presedinte fara alte obligatii.
Dovada curajului
(...) in perioada aceasta am dus o adevarata lupta cu sefii de la Cluj, directorii intreprinderii, actualmente pensionari, pentru a fi de acord ca subunitatea de la Arad sa fie data in locatie de gestiune unui SRL format din salariatii subunitatii.
Locatia era moda privatizarii de atunci, primii pasi, iar SRL-ul a fost infiintat de noi cu putin inaintea cererii de locatie.
Am constituit aceasta societate compusa din, (la inceput din 9 persoane), ingineri, maistrii, sefi de echipa, dar nu am gasit intelegere la conducerea centrala de la Cluj.
Reanalizand astazi ce s-a petrecut atunci, bine a facut Centrala din Cluj ca n-au aprobat locatia, lucru extraordinar.
Astazi trebuia sa lucram pentru ei, iar un anumit procent din beneficiu trebuia sa-l livram lor pentru conditiile oferite in acel moment.
Cum spuneam "ELECTRICA" noastra am infiintat-o in 1992, iar cand am fost pentru ultima oara la Cluj i-am spus directorului verdictul nostru:
- Domnule director astazi ma intorc la colegii mei de la Arad, cu aprobarea locatiei, sau cu demisia mea aprobata de dumneavoastra.
Au urmat cateva ore de discutii iar varianta cu demisia a ramas cea mai plauzibila.
Am facut pasul acela hotarator, din convingerea ca acele intreprinderi caracatita nu mai au viitor.
Am iesit din marea intreprindere clujeana si am inceput activitatea de sine statatoare intr-o casa modesta pe Petru Rares in Gradiste, cu noua fondatori si restul pana la 16 angajati.
Cand am infiintat SRL-ul eu am umblat pentru formalitati la Camera, fara sa banuiesc ca destinul ne va apropia. Apoi sa spunem lucrurilor pe nume, intai i-am contactat pe clientii firmei de stat, pe fostii clienti ai filialei aradene, carora am inceput sa le gestionez relatiile cu noi.
Incet am scos din circuit filiala din Oradea, apoi pe sefii de la Cluj.
Cu ei ma intalneam si se punctau doar realizarile.
Este interesant sa amintesc ca primul client a fost IRE, astazi CONEL Arad etc.
Prima activitate ca particular, a constat sa scormonim piata in cautare de clienti, fara planificare centralizala si fara sa se asemene cu nimic din ce se facea in intreprindcrea de stat.
Expo Arad - mandria aradenilor - Virtual Arad News (c)2005Pasul cel hotarator
(...) "Dupa un proces de constiinta de care vorbeam mai sus, cum presedintele Camerei se alege din 4 in 4 ani, m-am prezentat la concursul organizat, contracandidat fiindu-mi domnul Tanase.
Am castigat
De la inceput am considerat Camera drept un SRL, activitatea noastra doar 10% fiind de institutie, restul de SRL.
Iar ca activitate de prestari de servicii, organizam targuri si expozitii"

Fabricant de evenimente
(...) "Am organizat expozitii si targuri in locatii inchiriate, pentru care plateam la inceput chirii. Dar, incet si pe nesimtite am realizat prima hala de expozitii la intrarea in Arad din spre Pecica. Astfel dintr-o activitate locala si nationala, iate-ne, organizam astazi targuri de o asemenea amploare ca se inghesuie strainii sa participe. Cream evenimente, unul dupa altul, iar forfota de odinioara, cu Registru, s-a inutat la sala de expozitie.
Participarea este de fiecare data numeroasa iar exodul curiosilor spre hala a devenit impresionant.
Viitorul activitatii expozitionale este desprinderea de Camera, intrand in domeniul privat, la fel cum este pretutindeni in strainatate.
Incurajati de succesul inregistrat, astazi suntem in faza finala cu cea de a doua hala de expozitii, transformand locatia noastra in ...PARCUL EXPOZITIO-NALARADEAN.
Apoi, cine stie, vor urma si alte hale si amenajari specifice.
Vedeti, la noi mereu se petrec lucruri deosebite, este neliniste la noi in Camera.
Pentru a ne cinsti inaintasii, dintr-un sentiment de patriotism, dovada de perenitate, ne propunem ca a doua hala sa o numim - SALA DE EXPOZIT1I Dr. Mihai Marcus - primul presedinte roman al Camerei aradene, din 1920".
Iata-l asadar, Nicolae Bacanu, inginerul aradean, ambasadorul nostru in materie de comert, cel ce sta la originea unor activitati de amploare, realizand in primul rand promovarea produselor fabricate in Arad, precizez, numai ale acelor produse calitativ competitive, invitandu-i special pe ceilalti patroni in calitate de vizitatori, sa invete sa se ambitioneze si sa primeasca dreptul de a expune sub emblema Camerei de Comert aradene.

Bujor Buda - Observator

  • Primarii executate silit

Liderul Sindicatului Democratic - Ienasescu anunuta ca profesoriilor li se vor acorda drepturile salariale restante de catre primariiZeci de primarii din judetul Arad risca sa ramana fara birouri sau aparatura electronica, dupa ce nu au platit salariile profesorilor.
Sindicatul Democrat din invatamant este decis sa apeleze la un executor judecatoresc pentru aplicarea unei decizii a instantei, prin care autoritatile locale sunt obligate sa plateasca salariile calculate gresit.
Numai din anul 1997, aproape toti profesorii din judetul Arad au primit mai putini bani la salar, din cauza interpretarii gresite a legii.
Peste 2400 de profesori din Arad trebuie sa primeasca sume cuprinse intre cateva sute de mii de lei si 60 de milioane de lei vechi, dupa ce sindicatul Democrat din Invatamant a castigat un proces prin care cerea aplicarea corecta a legii salarizarii.
Cu toate ca hotararea judecatoreasca este definitiva si executorie, doar 3 primarii din judetul Arad au platit sumele de bani cerute de sindicat.
Acum, sindicatul Democrat din Invatamant este decis sa mearga mai departe si sa apeleze la un executor judecatoresc pentru a recupera banii de la primarii.
Procesul intentat autoritatilor de catre sindicatul democrat din invatamat Arad este o premiera in Romania iar dupa castigarea acestuia, tot mai multe organizatii sindicale au apelat la ajutorul justitiei pentru a obtine banii retiunti necuvenit.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Un milion de euro pentru UTA

Viceprimarul Tiberiu Dekany promite schimbari spectaculoase pentru Clubul UTAViceprimarul aradean Tiberiu Dekany promite schimbari spectaculoase
-
Cand viceprimarul din Arad a fost numit presedinte la UTA, iubitorii fotbalului au fost socati. Cum s-au derulat, de fapt, evenimentele?
-
Situatia de la UTA nu este nici pe departe una buna, iar eu am fost chemat de dl. Sandu sa dau o mana de ajutor. Mentionez ca m-am asteptat sa existe opozitie din partea presei, asa cum a fost in cea locala, tocmai pentru motivul ca un politician nu a mai fost intr-o postura atat de inalta la ros-albi, in ultimii ani, cel putin. Cred ca era normal ca aceste critici sa vina dupa primele greseli. Or eu mi-am inceput activitatea la club de cateva zile.
- Se zareste vreo luminita in aceasta bezna profunda?
-
Un lucru pozitiv exista, intrucat dl. Sandu a promis ca va achita restantele catre jucatori in aceasta saptamana. Iar daca vom depasi acest obstacol, putem spune ca lucrurile incep sa se urneasca.
- Promisiunea cu saptamana este actuala de vreo trei luni…
- Suma s-a marit insa, ba chiar este de cateva miliarde de lei. Daca m-ati provocat, spun doar ca este sub 100.000 de euro. Dar am incredere ca datoria va fi stearsa.
- Ca politician, nu ati riscat cand ati acceptat aceasta functie?
-
Am fost constient de acest lucru, dar eu sunt viceprimar si presedintele PNL Arad. Eu nu am nevoie de imagine prin UTA, nici nu sunt retribuit de club. Voi incerca in cel mai scurt timp sa gasesc fonduri de la marile firme din oras, intrucat echipa isi reia pregatirile, este nevoie de echipament, medicamentatie, cantonament, chirii, o serie de cheltuieli pentru care acum nu sunt bani. Daca aceste firme vor da 20 la suta din impozitul pe profit, dar nu mai mult de trei la mie din cifra de afaceri, la UTA, am putea strange cel putin un milion de euro pe an, doar pentru echipa. Ceea ce ar fi extraordinar!
- Si daca acesti investitori vor spune ca nu ii intereseaza unde merge impozitul?
-
Mi se pare o datorie morala din partea unui aradean, oricare ar fi el, mai ales daca este intr-o functie, sa faca un apel pentru UTA, iar eu tocmai am facut acest lucru.
- Inseamna ca primele contacte au fost luate deja...
-
Sigur, am discutat cu firme foarte mari, care au profit de cateva miliarde pe luna. Dar in momentul in care voi contacta cele peste 120 de astfel de firme se poate spune ca am facut ceva. Iar munca mea este ingreunata daca o parte a presei locale imi pune piedici in momentul acestor intalniri.
- La ce se rezuma contributia financiara de la Primarie?
-
Noi putem sa intretinem stadionul, ceea ce necesita in jur de patru miliarde pe an. Iar o renovare masiva va incepe, dupa promisiunea primarului, cu un milion de euro, in momentul in care va avea loc licitatia pe stadionul CFR, de unde vom incasa minim trei milioane de euro. Vrem sa achizitionam si cateva garsoniere, unde sa stea jucatorii care nu sunt din Arad.
- De ce nu se poate face o societate pe actiuni in care Primaria sa aiba 51 la suta si totodata un cadru legal de a finanta echipa?
-
Primaria este angrenata intr-o serie de credite pentru proiecte foarte importante, de aceea nu poate sustine atat de mult fotbalul. Dar raman la parerea ca in Arad exista posibilitatea economica de a sustine UTA, fara ca oamenii de afaceri sa aiba pierderi din veniturile lor, ci numai din impozite. Momentan, Primaria poate mai degraba sa intretina o baza sportiva, decat sa investeasca intr-un club ca UTA.
- Credeti ca veti face cariera in fruntea clubului fanion?
-
Daca reusim sa strangem vreo doua miliarde in urmatoarele doua saptamani, da. Dar daca voi intampina mereu piedici, ii voi lasa sa conduca pe cei care ma contesta…

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]