Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 17 decembrie 2005
Stirile TVA aici
  • Ministrul sanatatii si-a reparat greseala

Mirandolina Prisca ramane impreuna cu Consiliul de Administratie pe vechile functiiConsiliul de Administratie de la Spitalul Judetean, din nou pe functie
In privinta schimbarii directorilor de spitale si implementarii unui nou management sanitar, ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a reusit sa se faca remarcat din plin. 
Cel putin la Arad, unde reforma a atins cote de-a dreptul hilare. 
In mai putin de o saptamana, "gratie" unui sir de acte si idei emise de ministru, consiliul de administratie al Spitalului Judetean Arad a fost demis, sustinut, demis din nou, reformat si repus pe functie. 
Si asta fara sa se fi petrecut vreo modificare de substanta in componenta sa.
Ieri, prin ordinul 1414, ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu a stabilit - asa cum a declarat si prefectul Cristian Stragea - un compromis pentru Arad.
"Conform ordinului general, Consiliul de Administratie a fost demis in cursul zilei de azi (ieri - n.r.) Consiliului de Administratie de la Spitalul judetean i-a fost acordata incredere pe o perioada de interimat pana la 31 martie", a declarat reprezentantul Guvernului in teritoriu. 
Cu alte cuvine, acest lucru inseamna ca fostul Consiliu de Administratie a fost repus pe functie, iar gestul ministerial suna mai degraba cu o recunoastere a greselii de care ar trebui sa raspunda.
Decizia ministrului a surprins inca de la bun inceput. 
Acum, la aproape o saptamana, prefectul Cristian Stragea admite - cu jumatate de gura - ca la nivelul ministerului sanatatii s-a produs o neintelegere, un scurt circuit cauzat de slaba comunicare interna. 
Ministrul a lansat ideea demiterii mai multor CA de spitale pentru slab management si datorii uriase in urma unui control realizat de o echipa de la minister. 
Aceasta a controlat, insa perioada pe care s-a extins nu a vizat cea pe care a activat actualul CA de la Judeteanul aradean. 
Mai exact, controlul s-a oprit cu o luna inainte de numirea in CA a reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, ai Consiliului Judetean Arad si ai spitalului. 
Prin urmare, daca era cineva care trebuia sanctionat nu facea parte din actualul CA.
Acum, din noul CA fac parte Gheorghina Ribovici si Laura Pacurar (CJA), Nicolae Marza si Angela Cionca-Arghir (DSP), Mirandolina Prisca (Spitalul Judetean), Ladinia Ardeu (sindicatul "Sanitas"), Titus Ududec (Colegiul Medicilor), dar nu au mai intrat reprezentantii UVVG.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Politia aradeana - evaluata de adjunctul sefului IGP

Chestorul IGP a apreciat pozitiv activitatea politiei aradeneChestorul principal de politie Iancu Stefan, adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane, a fost prezent, ieri, la Arad, cu ocazia realizarii bilantului I.P.J. pe anul in curs. 
Intr-o conferinta de presa, chestorul Stefan a afirmat: "La nivelul intregii tari se efectueaza o activitate complexa de evaluare a activitatii inspectoratelor judetene de politie; astazi a fost randul Aradului; m-am intalnit cu prefectul judetului, cu presedintele Consiliului Judetean, cu prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, cu reprezentantii Jandarmerirei, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ai Politiei de Frontiera etc. Am constatat ca, in general, I.P.J. Arad a reusit sa-si indeplineasca mandatul pentru acest an, activitatile infractiunale fiind tinute sub control."
Inspectoratul de Politie Judetean Arad se afla cam la mijlocul clasamentului, la nivel de tara, in materie de eficienta. 
"Lucru bun - a adaugat chestorul Iancu Stefan - in conditiile in care este vorba despre un judet de frontiera, cu foarte multe particularitati. Si aici insa, ca peste tot in tara, prolifereaza infractiunile stradale, care constituie o prioritate la nivel de I.G.P."
Pe parcursul vizitei chestorului Iancu Stefan, s-a discutat inclusiv despre intentia conducerii I.P.J. Arad de a deschide, in cateva dintre cartierele municipiului, sectii de politie ( "numarul acestora depinzand strict de dimensiunea fondurilor care ne vor fi alocate pentru acestea" - a precizat subcomisarul Ioan Dascalu, seful I.P.J. Arad), respectiv despre faptul ca, daca lucrurile se vor desfasura conform discutiilor preliminare, politistii de proximitate vor fi dotati cu autoturisme, pentru a se putea deplasa mai usor in cartierele pe care trebuie sa le tina sub control. 
"Va fi vorba, probabil, despre Dacii Logan, insa nu pot sa spun, cu siguranta, cate autoturisme vor reveni Aradului" - a incheiat adjunctul sefului I.G.P.

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Dezamagire de mot, la umbra pomului de Craciun

Brazii reprezinta o parte din castigul obtinut cu greu de motiA mai ramas o saptamana pana la una dintre marile sarbatori ale crestinatatii - Nasterea Mantuitorului Isus Hristos. 
Cele cateva zile ramase pana la sarbatoare insemna pentru multi aradeni, in primul rand, cumparaturi. 
Pentru zeci de persoane, sarbatoarea echivaleaza cu statul in frig in speranta unui castig minimal. 
Acestia sunt comerciantii de brazi din piete.
Peisaj de piata, cu brazi
Este aproape ora 11, iar vremea e gri. Cer innorat, noroi, balti. 
Ne oprim in parcarea pietei Mihai Viteazul. 
Aici, inghesuiala cum rar am intalnit si abia ne putem strecura pe trotuar intre brazii expusi la vanzare, aradeni curiosi si vanzatorii gata sa ne faca o oferta de nerefuzat. 
Ne plimbam printre brazi ca intr-o adevarata padure. 
Remorcile si masinile stau aliniate si incarcate cu ceea ce urmeaza sa devina simbolul palpabil al Craciunul in casele aradenilor: bradul. 
Oamenii vin, intreaba, si cam pleaca. Putini isi gasesc un pom pe plac. 
In tot acest timp comerciantii stau in grupuri mici si discuta despre cum merg vanzarile si cat de frig o sa fie la noapte. 
Din cand in cand, ca intr-o reclama, mai trag cate o gura dintr-o sticla de tarie. 
Nu de alta, dar e destul de frig afara, mai ales cand stai de dimineata de la sapte pana dupa-masa tarziu in parcare.
Aglomeratie si dezamagire
Ne oprim in fata unui vanzator care discuta cu o femeie, evident despre preturi. "200.000 doamna. E frumos, nu-l cumparati?" isi incearca norocul comerciantul. 
Degeaba, insa, pentru ca femeia considera pretul prea mare. 
Intram in dialog cu comerciantul. Fata ii este rosie de la frig, iar in ochi i se citeste dezamagirea. 
La inceput e suspicios, nu intelege ce dorim tocmai de la el. Ii explicam despre ce este vorba si imediat isi schimba atitudinea.
Il cheama Ioan Negrea si a venit de departe, ca multi alti vanzatori din piata. 
El este din judetul Alba. E destul sa arunci o privire pe numerele de inmatriculare ale masinilor sa vezi ca mai toate sunt din acest judet. 
"Au mai venit si altii si de la mine din sat, din Albac. Ne incercam norocul, dar inca nu prea merge" incepe sa se destainuie omul nostru. 
Are 40 de ani si vine pentru a doua oara cu brazii in Arad. 
Imi povesteste ca a mai fost acum cinci ani si nu a regretat. 
"Atunci inca mergea, cat de cat, bine. Oricum, mai bine decat anul acesta. Aveau oamenii mai multi bani." vine trista explicatie. 
Negrea are acasa o suprafata de padure din care mai castiga cat sa-si intretina gospodaria, sotia si cei trei copii. 
Spune ca din pomii mai mari face scanduri si asa mai castiga ceva. 
S-a gandit ca de sarbatori sa castige cate ceva si din brazi si de asta a venit la noi. 
Acum spune ca regreta decizia si daca vanzarile merg tot asa... "in viata mea nu mai vin. Nu merita. Nu scot pana la urma nici macar cheltuielile, de restul sa nici nu mai vorbim"
A venit alaltaieri dimineata si de atunci doarme in masina. 
Mananca ce cumpara de la comerciantii din zona si isi pazeste singur brazii. 
Cel mai rau e ca nu are nici macar unde sa faca o baie si trebuie sa fie atent, mai ales noaptea, pentru a nu ramane fara marfa. A venit cu 40 de bucati "potrivite, nici prea mici, nici prea mari" si va ramane pana in Ajunul Craciunului. 
Pana acum a vandut doar patru exemplare; spune ca lumea mai mult se uita decat cumpara. 
Aradenii ii spun ca preturile sunt mari. "Dupa ce platesc toate taxele, marcajul, actele, motorina pe care o consum pe drum, ce mananc, si stau sa socotesc, ma bucur daca scot cat am cheltuit. Macar sa nu ies in pierdere" imi spune cu aceeasi dezamagire motul. 
Caci el este mot, dupa cum singur tine sa sublinieze. 
Singura problema este ca "cei mari, conducerea, a cam uitat de noi, motii, si nu ne ajuta. Asta sa scrieti: sa ne mai ajute ca e tare greu"
Intre timp mai apare cate un cumparator care ia un brad, il invarte de cateva ori, il studiaza si intreba pretul. Il salutam si plecam. 
Abia gasim drumul prin multimea de brazi si oameni.
"O sa aparem la televizor. Zambiti!" isi spun ceilalti comercianti cand fotoreporterul le face cateva poze. 
Ii intrebam cum merge afacerea. "Merge, merge. Inca slab, dar mai e timp" explica un alt comerciant. 
Asa gandesc si aradenii, care asteapta sa mai scada pretul.

Pavel Sinka - Observator

  • Realizari la Petris

Primarul din Petris isi face bilantul activitatiiConducerea Partidului Conservator a continuat astazi in cadrul unei conferinte de presa prezentarea alesilor locali din judet. 
De data aceasta a fost randul primarului comunei Petris
Edilul comunei a prezentat realizarile din comuna pe care o conduce si din satele adiacente. 
Primarul comunei Petris, Zian Burza-Han, afirma ca actiunile sale de pana acum au fost in totalitate in folosul localnicilor din comuna Petris si din satele din jur. 
Atentia sa a fost indreptata in special spre scoli. 
Astfel a renovat Scoala cu clasele I-IV din Ilteu si a reparat cele trei imobile in care functioneaza scoala generala din Petris. 
Cea mai importanta realizare a sa este reabilitatea completa a sistemului de iluminat public din Petris, Ilteu, Seliste si Corbesti, urmand in viitorul cel mai apropiat satele Rosia Noua si Obarsia. 
Din spusele primarului una dintre preocuparile majore o contituie reabilitarea drumului judetean 707, care traverseaza comuna Petris si face legatura cu judetul Hunedoara, prin comuna Vata de Jos. 
Primarul comunei Petris s-a ocupat de cand se afla in aceasta functie si de cultura, efectuand reparatii la caminul cultural din Obarsia si construind o anexa functionala la cel din Rosia Noua. 
Mai mult a acordat un ajutor substantial care a permis renovarea Bisericii ortodoxe din satul Ilteu si refacerea picturii bisericesti.

Camelia Catean - Televiziunea Arad

  • Victor Rosca: "La UTA nu mai au ce cauta jucatorii blazati"

Antrenorul Victor Rosca spera ca "Batrana Doamna" sa faca progreseVacanta a venit cu surprize neplacute pentru cinci jucatori de la UTA, pusi pe lista de transferari. Demian, Santejudean, Cioara, Sas si Purda sunt cei la care antrenorul Rosca este dispus sa renunte. 
Lipsa de seriozitate si valoarea sta la baza acestei decizii, pentru care se pregatesc Mirne, Porumboiu, Neamt si Mot. 
De cealalta parte, conducerea clubului se vede in imposibilitatea de a asigura linistea, cel putin pana dupa sarbatori. 
Unii jucatori au fost penalizati la primirea salariilor restante, dar masura a fost considerata ca un exces de zel de catre cei penalizati. 
Lipsa unor fonduri minim necesare duce la imposibilitatea prelungirii contractului cu mijlocasul Bota, desi acesta si-a exprimat dorinta sa continue la Arad. 
Astfel, la capitolul transferuri, cel mai arzator pentru viitorul imediat al "Batranei Doamne", se poate vorbi numai de jucatori liberi de contract. 
Un prim val de anonimi a fost urmarit la ultimul test inaintea vacantei, iar dintre ei, inaintasul Serban, de la Oltul Slatina, a starnit interesul lui Victor Rosca.
Domnule Rosca, v-ati asteptat sa va fie solicitate serviciile la UTA si in retur...
Da, de fapt am stabilit aceste lucruri mai demult. 
A ramas de discutat numai durata contractului meu, care urmeaza sa se clarifice in cateva zile. 
Pana atunci, am prezentat o situatie privind munca mea si rezultatele echipei si am propus un plan de pregatire in perioada de iarna.
Ce nu v-a multumit in parcursul echipei din cele sapte etape scurse de la venirea dvs.?
Nu sunt multumit pentru infrangerea de acasa cu Gloria II Bistrita, meci pe care il consider o pata neagra. 
A mai fost o dezamagire, la Hunedoara, unde am dominat, dar am pierdut pe greseli personale. 
Una peste alta, am facut zece puncte si un golaveraj pozitiv in aceste etape.
Odata cu jucatorii care vor parasi echipa, lotul va avea de suferit?
Am propus conducerii sa ne despartim de cei care, prin lipsa de concentrare, atitudine si disciplina ne-au tras in jos. 
Aici nu vor mai fi jucatori blazati, din cauza carora echipa sa piarda puncte, pentru ca in retur va fi foarte greu. 
Vrem sa completam numarul de jucatori si, daca se poate, valoric.
Credit juniorilor
Si daca conducerea nu poate sa asigure, financiar, venirea unor jucatori in locul celor care vor pleca?

Nu voi pune clubul in astfel de situatii dificile. 
Nu pot sa cer jucatori scumpi, ca apoi sa se ajunga la un conflict. 
Voi merge, in primul rand, pe mana unor juniori talentati din pepiniera proprie. 
Ei trebuie sa inteleaga ca trebuie sa se pregateasca foarte mult pentru a ajunge titulari. 
Talentul fara munca si seriozitate nu are valoare. 
Se va incerca aducerea a unu sau doi jucatori buni din Divizia B, pentru acoperirea posturilor deficitare, adica un fundas dreapta, un atacant si un fundas central sau mijlocas de acoperire.
Va sperie putin locul al treilea de la coada, ocupat de ros-albi in clasamentul adevarului, cu "– 8"?
Nu, intrucat eu am mai preluat echipe in situatii delicate. 
Pe CSM Resita de la "–12" si pe Inter Gaz, de la "–7", le-am salvat de la retrogradare. 
Nu mi-e frica pentru ca stiu ce am de facut, dar pentru asta trebuie sa am si sustinerea conducerii administrative.
Intalnirea cu echipa se va produce peste o luna...
Da, pe noua ianuarie avem primul antrenament. 
Vreau ca intre 18 si 28 ianuarie sa efectuam pregatirea centralizata, probabil la Moneasa, iar in februarie sa incepem seria meciurilor amicale.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]