Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 16 august 2005
Stirile TVA aici
  • Chemare la distractie

Intre 19 si 22 august Aradul va fi in sarbatoareIntreceri sportive, expozitii, "taxi avion", Sageata Verde, concert pe lacul de la Podgoria, inaugurarea Parcului Reconcilerii - Totul pentru aradeni.
Timp de trei zile, Aradul va fi in sarbatoare. 
Primaria Municipiului a pregatit, cu ocazia zilelor orasului, un adevarat maraton cultural, expozitional, sportiv si distractiv, intre 19 si 22 august, in mai multe locatii din centru si din cartiere se vor desfasura fel de fel de evenimente menite sa-l faca pe aradeanul de rand mandru ca traieste pe aceste meleaguri. 
Este, de altfel, una din promisiunile edilului sef care a sustinut, in urma cu un an ca s-a terminat cu "pomenile electorale" si este cazul ca zilele Aradului sa simbolizeze adevaratele calitati ale orasului.
Asadar, sarbatoarea incepe de vineri, 19 august, cu o masa rotunda la care vor fi dezbatute "modele europene in arhitectura Aradului"
Vor urma intreceri sportive, o parada a papusilor gigantice, expozitie de masini si dresaj canin, echitatie, parasutism si "taxi avion", adica posibilitatea pentru amatorii zborurilor sa dea o raita deasupra orasului. 
Daca toate acestea vor avea loc in centru, pentru Aradul Nou si Vlaicu sunt pregatite cateva concerte cu Nicu Alifantis, Ioan Gyuri Pascu, Activ, @mix, Bambi, Romania si Rapsozii Zarandului. 
Sarbatoarea va continua si sambata cu aceleasi "delicii", in plus fiind doar posibilitatea plimbarii cu "Sageata Verde" si concerte in Alfa si Micalaca, concerte la care vor participa Hora, Cream, Tamango si, din nou, Rapsozii Zarandului. 
Concertele de duminica ii vor avea in prim plan pe Daniela Condurache, Ionut Fulea, Ioan Bocse, Cornelia si Lupu Rednic si Ciprian Popa (in Piata Avram Iancu si Piata Bujac), dar si pe cei de la Prezent, Dan Zorila. Mandinga, Daniel's Band, B-ton, Taxi, Phoenix (la Strandul Neptun).
Exista, totusi, si evenimente cu caracter de unicitate. 
Ar fi, in primul rand, desfasurarea unui concert pe lacul de la Podgoria unde se va amplasa o scena pe pontoane, pe care va canta, printre altii, trupa Cargo. 
Sambata este programat un meci de fotbal intre UTA si Poli anilor '70, iar luni este programata inaugurarea Parcului Reconcilierii. 
Dupa ce a trecut prin mai multe amanari, Parcul Reconcilierii Romano-Maghiare va gazdui o manifestare culturala de amploare: un concert simfonic in aer liber. 
Potrivit unor surse neoficiale, la eveniment ar putea participa presedintele Comisiei Europene in Romania, Johantan Scheele. 
De asemenea, sunt programate expozitii florale, expozitii ale mesterilor populari, dar si posibilitatea plimbarii cu trasuri prin centru ori cu ambarcatiuni pe Mures.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Caravana ocuparii

Rromii dornici sa munceasca isi vor putea gasi de lucruComunitatile de rromi din judetul Arad vor fi informate de catre reprezentantii agentiei pentru ocuparea fortei de munca cu privire la drepturile si serviciile de care pot beneficia conform legii. 
Pentru acest lucru, o caravana din partea institututiei va merge in mai multe localitati. 
Serviciile pe care AJOFM le poate oferi rromilor sunt cele de formare profesionala, mediere a muncii, informare si consiliere profesionala. 
Persoanele de etnie rroma care participa la intalnirile cu reprezentantii AJOFM pot afla si in ce mod pot desfasura o activitate independenta sau pot initia o afacere. 
Actiunea se desfasoara timp de patru zile, in localitatile Santana, Covasant, Vinga, Secusigiu, Siria si Macea.
Aceasta actiune este organizata in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. 
Unul din principalele aspecte urmarite de oficialii europeni este imbunatatirea situatiei persoanelor de etnie rroma.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Feroneria a investit peste 20 de miliarde de lei in tehnologii

La Feroneria se pune accent pe retehnologizareUna dintre putinele companii aradene la care privatizarea pe baza Legii 77/1994 , adica prin metoda MEBO, s-a dovedit a fi o reteta de succes este Feroneria Arad.
Dupa 1990, fabrica a stiut sa se adapteze noilor conditii de piata; cu toate problemele inerente si nu a inregistrat un soc major, precum foarte multe unitati industriale. 
Desigur a urmat o perioada de declin a societatii, resimtita mai ales in anul 1992, odata cu destramarea fostei U.R.S.S. 
Mai bine de 80% din productia de mobila romaneasca se exporta pe aceasta piata si deodata nu au mai fost solicitari pentru produsele de acest gen.
Implicit si cererile pentru feronerie au scazut dramatic. 
Feroneria a decis sa reia productia de feronerie pentru binale, oprita cu un deceniu inainte. 
Ideea s-a dovedit a fi viabila si compania si-a stabilizat situatia economica.
Diversificare
An de an s-au investit sume importante in tehnologie, pentru a mari gradul de competitivitate al companiei si, implicit de a creste posibilitatile de productie si diversificare a acesteia si in cele din urma de a castiga noi segmente de piata. 
In 1992, Feroneria este vizitata de un grup de investitori italieni in cautare de parteneri pentru constituirea unei societati mixte in domeniul productiei de feronerie de alama pentru binale. 
Aceste cautari s-au concretizat in constituirea unor societati mixte pe platforma de la Feroneria. 
Este vorba de partiapatiile la firmeie romano-italiene S.C.Binalia S.A. in 1993 si S.C. Verofer SA din 1997. 
Prima societate este specializata pe productia de manere din alama pentru actionare usi si ferestre, iar Verofer in cilindri de siguranta pentru inchidere usi. 
Directorul Jude a gasit reteta de succes pentru Feroneria Arad"Am avut o buna sansa ca printre acesti investitori s-a aflat si domnul Girolamo Vercellini. Domnia sa ne-a facilitat ca mai multe grupuri de specialisti, de la toate nivelele, sa poati vizita firme similare din Italia, dotate cu tehnologie de ultima ora. Oamenii nostri s-au specializat, iar ce au vazut acolo a condus la o noua orientare in ce priveste dotarea firmei noastre cu utilaje performante. 
Referitor la cele doua firme, avand ca obiect principal de activitate tot productia de feronerie, ele completeaza in mod fericit segmente care lipseau din activitatea firmei mama. In acest fel, clientii nostri pot gasi intr-un singur loc toati gama de feronerie de care au nevoie",
a adaugat directorul Jude.
Investitii in tehnologie
In ultimii 5 ani, la Feroneria s-au investit peste 4 milioane de euro in tehnologie. 
In 2005, pe primele sase luni s-au alocat deja 580.000 de euro tot in acest scop, sau, daca vreti, 20 miliarde de lei. 
Care au fost principalele utilaje achizitionate cu acesti bani? 
O masina de turnat siluminiu sub presiune, masina de sudat placa fata la broaste, masina de gaurit balamale pentru cilindri, masini automate de sudat.
"Suntem in grafic cu investitiile pe care ni le-am propus pentru acest an", a precizat directorul Jude. 
De la inceputul anului si pana acum Feroneria a lansat in fabricatie 14 produse noi, iar 20 au fost reproiectate si imbunatatite.
Peste 1.300 de produse in fabricatie
Toate aceste eforturi au fost rasplatite, fabrica avand in productie acum peste 1300 de produse. 
Aceasta mare varietate este posibila pentru ca firma dispune de un colectiv foarte bine pregatit, atat pentru proiectarea produselor cat si SDV. 
Multe din solutiile aplicate pentru executia produselor au constituit obiectul a numeroase brevete de inventii, obtinute de specialistii de aici. 
Un alt aspect remarcabil este asimilarea foarte rapida in fabricatie a produselor. 
Feroneria a fost mereu in topul firmelor aradene Acest fapt este posibil pentru ca firma dispune de o scularie moderna, dotata cu masini de prelucrat prin electroeroziune cu electrod filiform masiv, masini de frezat cu comanda numerica, masini de gaurit si rectificat in coordonate, cuptoare pentru tratamente termice in atmosfera controlata. 
Asadar exista un potential tehnic foarte ridicat, care impreuna cu experienta acumulata de-a lungul anilor, face ca firma aradeana sa fie capabila sa execute orice fel de feronerie pentru mobila si binale. 
Toate aceste eforturi financiare si umane nu au ramas fara rezultate. 
Incepand din anul 1995, Feroneria a fost mereu in topul firmelor din judetul Arad.
O prioritate de zi cu zi este satisfacerea cerintelor mereu crescande ale clientilor. 
De aceea, productia este orientata functie de clienti si pe intelegerea nevoilor curente si viitoare ale acestora. 
Acesti factori conduc la imbunatatirea continua a produselor si serviciilor. 
Implementarea sistemelor integrate de management a venit in mod firesc, fiind o consecinta a tuturor acestor factori. 
Lucru confirmat si de certificarile obtinute de Feroneria de la ROCERT. 
Astfel, compania aradeana are implementat sistemul integrat de management din anul 2003, format din: Sistemul de management al calitatii ISO 9001, sistemul de management al mediului ISO 14001 si Sistemul de management al securitatii si sanatatii ocupationale OHSAS 18001.
Sigur ca toate aceste investitii in tehnologie au automatizat o buna parte din procesele de productie. 
Asta inseamna in mod firesc mai putini oameni pentru diverse operatiuni. 
Numai ca la Feroneria nu s-a facut niciodata o politica agresiva in ce priveste reducerea de personal, in prezent aici lucreaza circa 700 de angajati. "La noi se practica "disponibilizarile de catifea". In general pleaca cei care se apropie de varsta de pensionare si in mod benevol. Sigur, oamenii primesc intre 14 si 16 salarii compensatorii, functie de vechimea in munca", adaugd Jude. 

G. Constantinescu  - Adevarul

  • Talharie cu mascati

In aceasta gospodarie trei barbati au incercat un jafTrei barbati mascati si inarmati cu bate, au patruns in curtea locuintei lui C.N., din Sistarovat, aplicandu-i mai multe lovituri acestuia si fiului sau. 
In urma loviturilor primite, care le-au pus viata in pericol ambii sunt internati la Spitalul Clinic Judetean Arad, in stare grava. 
Daca fiul mai are sanse de supravietuire, medicii sunt rezervati in privinta tatalui. 
Cei trei mascati au navalit in casa celor doi pentru ca au aflat ca acestia primisera o suma mare de bani de la Bucuresti. 
In urma investigatiilor efectuate au fost identificati si prinsi autorii tentativei de omor. 
Ei sunt Ciprian Hozas, de 25 de ani, din Lipova, si Angelo-Marius Dumitrean, de 18 ani, din Lipova. 
Impotriva lor s-au emis mandate de arestare preventiva de catre Judecatoria Arad, pe termen de 29 de zile, pentru comiterea infractiunii de tentativa de omor si tentativa de talharie.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Stadionul Motorul le inchide gura celor de la ACU!

Discutiile privind soarta Stadionului ACU se pare ca se apropie de finalizareUnul dintre cele mai mari scandaluri cu care s-a confruntat administratia Falca se apropie de sfarsit.
Ultimele negocieri purtate intre parole implicate in scandal (dar si intr-un proces pe rolul justitiei), Primaria si Clubul Sportiv ACU au restabilit, se pare, pacea.
Executivul local a propus clubului sa primeasca in schimbul stadionului Astra (ce se vrea demolat), stadionul Motorul, propunere care-conform declaratiilor viceprimarului Tiberiu Dekany - a fost agreata de conducerea clubului.
Mai mult, propunerea prin care se transmite in folosinta gratuita terenul in suprafata totala de 17.468 mp va fi supusa in aceasta saptamana (vineri) votului consilierilor locali, asa ca lucrurile par sa evolueze conform dorintei Primariei.
"Este vorba de Motorul, teren pe care consideram ca isi poate continua activitatea asociatia sportiva. Terenul va fi dat in folosinta gratuita pe perioada desfasurarii activitatii clubului. Discutiile au fost purtate cu conducerea clubului, care si-a aratat disponibilitatea pentru varianta propusa de executiv", ne-a declarat Tiberiu Dekany.
Viceprimarul a sustinut si ca Municipalitatea va interveni, in plus, si cu lucrari de amenajare a bazei de pe Motorul (vestiare, wc-uri etc.).
Cel mai probabil banii pentru amenajare vor veni din vanzarea terenului de sub stadionul Astra.
Astazi ar trebui sa aiba loc o noua infatisare in procesul pentru demolarea stadionului.
Ramane sa vedem doar daca, in pofida intregii tevaturi "istorice" de pana acum, plangerea clubului a fost retrasa.

A.B. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]