Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 16 mai 2005

Stirile TVA aici

  • De astazi, in municipiu - Restrictionarea traficului greu intra in vigoare

Traficul greu va fi restrictionat in zona centrala - Virtual Arad News (c)2005La inceputul lunii martie a.c, consilierii locali au aprobat un proiect de hotarare care isi propune sa reglementeze accesul utilajelor si vehiculelor destinate transportului de marfuri, cu masa maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, pe raza municipiului.
Pentru ca noile reglementari sunt destul de complexe, s-a stabilit, tot in sedinta din 9 martie, un termen de doua luni pentru punerea in aplicare a hotararii, care intra in vigoare incepand de astazi.
Cele doua luni de gratie au stat la dispozitia Primariei pentru a gasi modalitati de implementare a noului sistem, prin amplasarea de indicatoare de tonaj, dar si prin informanea opiniei publice asupra prevederilor hotararii, care imparte municipiul pe trei zone, fiecare cu limita ei de tonaj admisa, dar si amenzile aferente.
De asemenea, transportatorii au avut la dispozitie cele doua luni pentru a solicita si obtine de la Primarie autorizatiile de acces, contra cost, totul in functie de tonaj.
Desi de astazi transportatorii sunt pasibili de amenzi ce pot ajunge pana la 20 de milioane de lei, pana vineri dupa-amiaza, la Primarie s-au primit abia 100 de cereri pentru obtinerea autorizatiilor, cei mai multi lasandu-se pe ultima zi.
Multi dintre transportatori au declarat ca nu stiau de aceasta masura, iar altii, desi aveau cunostinta despre o astfel de reglementare, nu aveau informatii despre data de la care intra in vigoare.
Potrivit anexei hotararii CLM, toate zonele pot fi tranzitate de autoturisme mai mici de 3,5 tone, fara plata unei taxe.
In schimb, in zona A, care cuprinde majoritatea strazilor din centrul municipiului, masinile cu greutate cuprinsa intre 3,5 si 7,5 tone au accesul interzis, in timp ce in zona B pot circula in schimbul unui tarif de 4 milioane de lei pe luna, sau 300.000 de lei pe zi.
Masinile cu tonaj mai mare de 7,5 tone nu pot intra nici cu plata unui tarif in zonele A si B, singura zona in care li se permite accesul in schimbul unei sume ce ajunge pana la 10 milioane de lei pe luna, proportional cu greutatea vehiculului, este zona C.
Nici aprovizionarea magazinelor  nu se mai face haotic, ci doar in intervalul orar 18,00-21,00, iar cea a pietelor este permisa intre orele 19,00-8,00, pentru a nu mai incurca circulatia in municipiu.
De asemenea, traficul catre diverse obiective cum ar fi Vama Arad, spre si dinspre Timisoara sau zonele industriale, este dirijat, de indicatoare, doar pe trasee, bine stabilite.
Toate acestea sunt pe hartie si se vor a fi puse si in practica, in perioada ce urmeaza.
Respectarea reglementarilor revine unor inspectori de specialitate, coordonati de catre primarul Gheorghe Falca, in colaborare cu Politia Rutiera. Desi organigrama cuprinde patru astfel de inspectori de teren, de astazi, doar doi pot fi intalniti pe traseu, urmand a fi angajati si ceilalti doi.
Controlul se face prin sondaj, iar eficienta o vom vedea in zilele care urmeaza.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Oras sugrumat de trafic

La anumite ore circulatia prin Arad se face greoi - Virtual Arad News (c)2005Numarul din ce in ce mai mare al autoturismelor, incapacitatea administratiei de a rezolva litigiul cu firma care administreaza sistemul de parcari si lipsa unor investitii serioase care sa fluidizeze traficul de zeci de ani incoace au facut din sofatul in centrul orasului o preocupare stresanta.
In special dimineata si la amiaza, sunt strazi (in special cele mai inguste) pe care se produc zilnic ambuteiaje.
Un caz tipic este strada Lucian Blaga. Parcarea pe ambele sensuri si in special masinile de marfa cu un gabarit ceva mai mare care aprovizioneaza fara nici o retinere magazinele la orice ora ingusteaza foarte mult carosabilul utilizabil.
De cele mai multe ori, cand pe strada incearca sa treaca un autobuz incepe circul.
Un cor insuportabil de claxoane "cauta" soferul care a parcat cum nu trebuie.
Nervi, injuraturi, ceruturi intre soferi, patroni si locatari intregesc o imagine dcplorabila.
Blocajul din trafic face cozi care ajung pana pe bulevard si incurca circulatia si pe artera principala.
Si nu este un caz izolat, ci mai degraba un exemplu edificator pentru traficul din intreaga zona centrala.
Primaria se lauda cu un mega-proiect de modernizarea a rutelor principale din urbe, care ar urma sa fluidizeze si traficul, fara sa fi prezentat detalii. Pana atunci insa, nu se fac lucrurile simple: aplicarea regulilor de circulatie in ceea ce priveste parcarile, un orar pentru aprovizionarea magazinelor, acolo unde se incurca circulatia etc.

Flavius Ghender - Observator

  • Schimbari la Politia de Frontiera

Noul sef adjunct al Inspectoratului Politiei de Frontiera este subcomisarul Petru CabuleaSchimbari in conducerea inspectoratului politiei de frontiera a judetului Arad !
Noul sef adjunct al politiei de frontiera este subcomisarul Petru Cabulea, numit in functie in locul inspectorului principal Virgil Crisan, destituit pentru nerealizarea corespunzatoare a atributiilor de serviciu.
De asemenea, in ultimele zile s-au desfasurat mai multe concursuri de ocupare a posturilor ramase vacante in cadrul institutiei.
La vama Nadlac noii sefi sunt Dumitru Lungu si Eugen Musca, la Turnu-Dorel Otlacan si Ioan Cios iar la Varsand noul sef este Radu Cristea.
Inlocuirile au avut loc dupa ce in vamile aradene politistii au fost implicati in mai multe transporturi ilegale, mai ales cu tigari.
Concursurile de ocupare a posturilor de conducere politiei de frontiera de la vamile de pe raza judetului Arad au avut loc la Oradea, iar cel pentru postul de sef adjunct al inspectoratului a fost sustinut la Bucuresti.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Podul daramat de ape din Draut a fost inaugurat

Podul daramat de ape de la Draut a fost terminat in timp recordConsiliul Judetean Arad a contribuit cu 1,7 miliarde de lei
Presedintele Consiliului Judetean, Iosif Matula, vicepresedintele Gavril Popescu, directorul de la Drumuri Judetene, Gheorghe Campan, deputatul Constantin Igas, au participat sambata, 14 mai 2005, la inaugurarea Podului de la Draut (Tarnova).
La sfarsitul lunii aprilie Podul de la Draut , a fbst rupt de furia apelor, cei 1200 de locuitori ai satului Draut ramanand izolati de comuna Tarnova.
Apele vaii din zona, umflate peste masura din cauza insemnatelor precipitatii cazute in ulrimele zile, au.sapat necontenit la unul dintre picioarele podului, rupandu-l in cele din urma.
Pentru rezolvarea cat mai urgenta a situatiei, presedintele Iosif Matula a dispus de urgenta acordarea sumei de 1,7 miliarde lei.
Firma care a executat lucrarile, folosind o tehnologie de tip Italian, le-a si finalizat in termen extrem de scurt.
Primarul din Tarnova a tinut sa multumeasca presedintelui Consiliului Judetean pentru sprijinul acordat in vederea punerii in functiune de urgenta a podului.
Pentru ca lucrarile au fost finalizale in Vinerea Mare, podul va fi denumit Vinerea Mare, "In momentul in care au inceput lucrarile pentru refacerea podului am vazut un lucru admirabil, si anume ca exista o extraordinara solidaritate intre oameni. In Vinerea mare localnicii au venit si ei sa munceasca la pod pentru ca lucrarile sa se termine intr-un timp cat mai scurt. Numai asa am putut astazi (sambata) sa fim prezenti aici pentru a inugura Podul Vinerea Mare", a declarat presedintele Iosif Matula.

Anca Roxana Badila - Observator

  • La Tarnova - Investitie de 2 milioane de euro intr-o fabrica de lapte

Primarul Tarnovei - Florin Farcasiu anunta realizarea celei mai mari fabrici de prelucrarea laptelui din judetul AradPana la finele anului viitor, la Tarnova se va construi cea mai mare fabrica de procesare a laptelui din judetul Arad.
Investitia apartine unui grup de italieni care a decis sa investeasca nu mai putin de 2 milioane de euro, din fonduri comunitare.
Fabrica, asa cum a fost gandita ea, poate procesa pana la 50000 de litri de lapte pe zi.
Pentru ca la Tarnova, intr-o zi, se produc maxim zece mii de litri, italienii vor colecta laptele de pe raza a zece localitati invecinate.
In acest sens, investitia va cuprinde si cateva puncte de colectare.
"Este cea mai mare fabrica de procesare a laptelui din judet. Investitorii doresc sa se impuna pe piata, de aceea au gandit-o la cele mai ridicate standarde. Chiar au impus si vor impune anumite norme fiecarui producator in parte de la care este achizitionat laptele", a precizat Florin Farcasiu, primarul comunei Tarnova.
Acesta a mai adaugat ca ridicarea fabricii este extrem de benefica pentru locuitorii zonei.
Nu de alta, dar in prezent, din cauza lipsei unor cumparatori, lapte produs este dat la porci sau chiar aruncat.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]