Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 15 decembrie 2005
Stirile TVA aici
  • Mos Craciun isi umple sacul la Expo Arad International

Si Mos Craciun se aprovizioneaza de la Targul "Daruri de Craciun" de la AradCamera de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Arad, prin Directia de Targuri si Expozitii, a inaugurat ieri la Expo Arad International, targul de bunuri generale cu vanzare "Daruri de Craciun", care va putea fi vizitat pana duminica la ora 14:00.
In acest an, targul a reunit un numar de 63 de firme care expun pe o suprafafa de 750 mp. 
Oferta diversa de produse si servicii satisface cele mai rafinate gusturi, aradenii fiind in masura sa aleaga cadourile potrivite pentru familie, prieteni sau colaboratori. 
In standurile amenajate se regasesc articole de imbracaminte, incaltaminte, articole pentru copii, jucarii, cosmetice si bijuterii din aur si argint, parfumuri si articole de ingrijire corporala, articole pentru casa, calculatoare, blanuri si articole din piele, obiecte din ceramica si sticla, lumanari si obiecte decorative, globuri si ornamente pentru pomul de Craciun, precum si decoratiuni pentru sarbatorile de iarna - adica aproape orice obiect care poate fi oferit in dar. 
Nu vor lipsi nici manifestarile dedicate exclusiv vizitatorilor, acestea constand in spectacole, concursuri si tombole, in cadrul carora organizatorii pun la bataie premii atractive. 
Biletul de intrare costa 2 RON (20 de mii de lei vechi), iar transportul este gratuit, cu autobuse care pleaca din ora in ora de la Podgoria. 
Targul poate fi vizitat zilnic intre orele 11:00 - 19:00 iar duminica intre orele 9:00 14:00.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Praktiker Arad- o investitie de 7 milioane de euro

A fost inaugurat un nou super magazin Praktiker in AradGrupul german Praktiker deschide astazi in Arad portile celui de-al unsprezecelea magazin in Romania. 
Situat pe Calea Zimandului, magazinul Praktiker a fost ieri inaugurat, in prezenta conducerii grupului, a oficialitatilor aradene, reprezentantilor unor diverse institutii de stat si private, presei. Praktiker Arad reprezinta o investitie de 7 milioane de euro. 
Beneficiind de o forta de munca de peste 120 de persoane, magazinul pune la dispozitia aradenilor o gama de peste 40.000 de produse pentru casa si gradina.
Construit in cinci luni, magazinul Praktiker din Arad are o suprafata de peste 7400 metri patrati - suprafata de vanzare insumand 6200 mp - si numara 6 raioane pentru materiale de constructii, decoratiuni interioare si exterioare, obiecte sanitare si instalatii, scule si unelte, electrice si electrocasnice.
Articolele pentru gradinarit ocupa mai mult de 10% din suprafata magazinului. 
Dupa cum sublinia directorul Praktiker Arad, Romulus Tanasescu, amenajarea magazinului aradean a durat cinci saptamani.
Magazinul Praktiker din Arad are un raspuns complet la nevoile profesionistilor si pasionatilor de do-it-yourself (in traducere, fa tu insuti). 
Peste 80% din furnizorii Praktiker sunt companii romanesti.

G. Knap - Adevarul

  • Festivalul Sanselor tale

Simpozion la Casa de Cultura din Curtici - Virtual Arad News (c)2005O retea de case si camine de cultura care sa promoveze educatia permanenta a adultilor! 
Acesta este scopul unui festival intitulat al sanselor tale, organizat de Centrul zonal pentru educatia adultilor in colaborare cu Directia pentru cultura, culte si patrimoniu national cultural. 
Mese rotunde, seminarii si conferinte pe aceasta tema au loc in aceasta saptamana in toata tara. 
In judet au loc manifestari in 6 localitati. 
Caminele si casele de cultura pot deveni pioni importanti in dezvoltarea resurselor umane. 
Cel putin asta propune programul ministerului culturii si al Asociatiei centrelor zonale pentru educatia adultilor, in perspectiva aderarii Ro la UE. 
Unul dintre orasele implicate in acest program este Santana. 
Simpozioane despre management, interculturalitate, profesiile viitorului, expozitii si conferinte-sunt doar cateva dintre actiunile ce vor avea loc pana sambata in Arad, Curtici, Santana, Chisineu Cris, Nadlac si Petris.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Sculptorul Ioan Tolan ofera o noua fata Monumentului Marii Uniri

Artistul Ioan Tolan a realizat o noua macheta a Monumentului Marii UniriCastigator al concursului pentru ridicarea Monumentului Marii Uniri - concurs anulat de Ministerul culturii - sculptorul aradean Ioan Tolan revine cu o noua macheta, votata in unanimitate de Consiliul Asociatiei Monumentului Marii Uniri.
De la inceperea demersurilor de ridicare a monumentului, aradenii au fost incantati de ideea ca opera sa fie realizata de un aradean, care sa marcheze si in acest mod importanta proiectului. 
Cunoscutul sculptor Ioan Tolan s-a inscris astfel in competitia pe care, gratie machetei prezentate, a reusit sa o castige, in ciuda tuturor piedicilor care i-au fost puse, de la Bucuresti. 
Bucuria a fost de scurta durata, deoarece concursul a fost anulat, urmand ca la inceputul anului viitor sa se faca o noua selectie. 
Cele intamplate ar fi descurajat pe multi altii, dar maestrul Tolan demonstreaza ca, la cei 78 de ani ai sai, are forta si capacitatea de a nu se da batut, punand la dispozitia Bucurestiului o noua macheta, ale carei costuri au fost reduse de la 100 de miliarde la 30 de miliarde de lei, dar care reprezinta o pagina de istorie transpusa in forme, cu personalitati ce constituie mandria poporului roman.
In atelierul in care lucreaza din anul 1968, maestrul ne-a primit cu caldura sufleteasca a unui artist pe a carui fata pasiunea muncii se citea cu usurinta.
Caldura din suflet era dublata de-o soba mica, in care focul avea sclipiri jucause, insuficiente insa pentru a incalzi intreaga suprafata. 
Frigul de afara "musca" din atmosfera atelierului, fiind strunit de ceaiul fierbinte, cu lamaie si miere, pe care sotia artistului, Aurelia Tolan, ni l-a oferit cu generozitate. 
"Lucram impreuna aici, zilnic, de la zece dimineata, la unu si dupa-amiaza de la cinci la sapte. Aici au fost create o serie de lucrari care sunt expuse peste tot in lume, dar si in Arad, lucrari cu care ma mandresc si pe care le simt aproape in permanenta", ne-a spus maestrul, inainte de a trece la prezentarea efectiva a noii machete, asezata, frumos, in mijlocul incaperii, pentru a fi admirata din toate partile.
Aurelia Tolan - sotia artistului reprezinta un adevarat sprijin pentru marele artist Partea de jos, pe latura principala a monumentului triunghiular, inalt de 15 metri, duce la prima platforma pe care au fost asezate figurile lui Vasile Goldis si Stefan Cicio Pop, inalti de 3,5 metri. 
Imediat se vede primul basorelief, intitulat "Aradul, cetatea Marii Uniri", care contine cladirea muzeului memorial Vasile Goldis, unde a existat tipografia ziarului Romanul; cladirea Episcopiei ortodoxe, un pachet din ziarul Romanul, cu manifestul semnat de Vasile Goldis. 
Partea stanga contine al doilea relief, intitulat "Adunarea de la Alba-Iulia", iar cea de-a treia latura prezinta relieful "Sala Marii Uniri", strajuit de o fata bisericeasca, un simbol al religiei ortodoxe, binecuvantarea ceruta de la Dumnezeu. 
Deasupra fiecarei laturi se afla friza a patru corifei, realizata in arborelief, sculptura puternic scoasa in evidenta, pentru a fi observata foarte bine la detaliu. 
Monumentul se continua sub forma de trinitate, pe o structura verticala, avand in compozitie varful unei biserici din Transilvania, care se inalta spre inaltul cerului. 
Toate aceste suprafete ale monumentului vor fi acoperite cu bucatele de granit, asezate una langa alta, sub forma de sindrila.
Ioan Tolan este multumit de rezultatul muncii, de forma monumentului. 
Domnia sa spune ca mai trebuie stabilita doar locatia, pentru ca lucrarile sa poata incepe. 
"Avem trei echipe gata pregatite, care pot sa inceapa lucrarile in orice moment. Durata de realizare este de doi ani, dar daca este nevoie si incepem lucrarile la 1 ianuarie, putem face un efort pentru a-l inaugura la 1 Decembrie 2006".
Maestrul a dorit in mod deosebit sa precizeze ca lucrarea va fi semnata "Ioan Tolan si fiul"
"Am 78 de ani. Daca eu mor, cine va fi sa continue munca inceputa?", a intrebat, retoric, sculptorul, laudandu-si fiul Virgil: absolvent al facultatii din Cluj si in prezent restaurator de lucrari si obiecte bisericesti in Austria.

Mihaela Ozarchevici - Observator

  • TIR cu tigari netimbrate

Un nou TIR incarcat cu tigari descoperit in Vama VarsandPolitistii de frontiera si vamesii de la Varsand au descoperit 12.500 pachete de tigari, ascunse in remorca unui TIR.
Acesta era condus de cetateanul bulgar Valentin I., de 44 ani.
In urma unui control, s-a descoperit ca remorca avea un perete dublu, in interiorul caruia fusesera indesate 1250 de baxuri de tigari netimbrate, marca Memphis Clasic.
Soferul, care avea ca destinatie Germania, a declarat ca nu stie cum a ajuns marfa de contrabanda in TIR-ul pe care il conducea si pe care il preluase pe teritoriul romanesc.
Valoarea tigarilor, care au fost confiscate, ar fi fost de 60 000 de euro pe piata germana.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]