Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 15 septembrie 2005
Stirile TVA aici
  • Conducerea Politiei de frontiera anunta controlale in randul personalului

Comisarul sef a Politiei de Frontiera - Ioan Handra la intalnire cu PresaLa o luna dupa instalarea in functie, comisarul sef Ioan Handra, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera, s-a intalnit cu reprezentantii presei aradene, pentru a-si expune principalele obiective prin care va incerca sa aduca institutia pe linia de plutire, dupa numeroasele scandaluri legate de frontierele aradene.
Controale anti-coruptie
Dupa ce s-a confruntat cu mai multe cazuri de coruptie in punctele de trecere a frontierei din Arad, noul sef al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera vrea sa faca ordine si este dispus sa efectueze chiar si personal verificari in randul subordonatilor.
Pana acum doar supracontroale de la Bucuresti i-au gasit pe unii dintre politistii de frontiera de la Nadlac si Turnu cu valuta ascunsa in diverse locuri si chiar in cusca cainelui Azorel, devenit deja celebru in toata tara si nu numai.
"Evident, nu exista padure fara uscaturi, dar majoritatea lucratorilor nostri sunt buni profesionisti, cadre de exceptie. Cei ce nu inteleg sa termine cu astfel de atitudini, risca sa fie exclusi din randul politistilor de frontiera", a precizat seful Inspectoratului.
Desi combaterea coruptiei este unul dintre principalele sale obiective, Ioan Handra recunoaste ca nu a dispus inca nici un control pe aceasta linie, dar a precizat ca aceste verificari vor incepe poate... chiar de azi. 
Important este insa ca politistii sa nu fie anuntati ca vor fi... controlati. 
Oricum, seful Politiei de Frontiera Arad spune ca si-a avertizat subalternii ca sunt urmariti din toate directiile.
"Activitatea inspectoratului aradean este foarte complexa, avem sapte puncte de trecere a frontierei, fiecare cu specificul sau, iar problemele sunt multiple. Voi incerca sa impun un climat de disciplina si voi insista pentru un control si supraveghere de calitate in toate punctele de pe raza judetului, conform normativelor manualului Schengen", a mai precizat comisarul sef Ioan Handra.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Universitatea "Aurel Vlaicu" isi sprijina studentii si dupa absolvire

Semnare protocol UAV - Italia la PecicaAnul viitor, in zona Libera Pecica se va deschide o fabrica italiana
Ziua de ieri a fost importanta pentru studentii Universitatii "Aurel Vlaicu"
La Rectorat a avut loc semnarea unui protocol de colaborare intre Universitatea "Aurel Vlaicu" si firma italiana "S.i.l.met. S.p.A.", care va asigura pregatirea si angajarea unor absolvent ai institutiei de invatamant superior. 
Protocolul a fost semnat de rectorul Universitaii "Aurel Vlaicu", Lizica Mihut si presedintele grupului "S.i.l.met. S.p.A.", Renzo Belcaro in prezenta mass-media aradene.
"Este pentru prima data cand Univeristatea "Aurel Vlaicu" se implica in viata studentilor, dupa ce acestia au absolvit studiile superioare. Fostii nostri studenji vor lucra pentru o firma importanta din Italia. Pentru noi este foarte important feed-back-ul. Fostii nostri studenti au fost testati de specialist si iata ca doi dintre ei vor pleca la specializare in Italia" - a declarat Lizica Mihut, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu".
Anul viitor, in luna octombrie, firma italiana "S.i.l.met. S.p.A.", care are ca obiect de activitate fabricarea pieselor metalice pentru sectorul automobilistic European, va deschide o fabrica in Zona Industriala Pecica, fapt ce o obliga sa efectueze angajari.
"Am dorit sa facem angajari, insa in urma selectiilor am observat ca lipsesc specilistii in domeniul nostru de activitate. Au fost selectati doi absolventi ai Universitatii care vor fi specializai in Italia timp de sase luni. Succesul industrial depinde foarte mult de resursele umane. Avem cea mai buna tehonologie si suntem foarte atenti la alegerea personalului. In Italia avem patru fabrici, urmeaza sa deshidem altele in China si Romania. Fabrica de la Pecica se va intinde pe o suprafata de 7000 de mp si va fi una dintre cele mai moderne grupuri de productie. Am ales aceasta zona pentru ca este un teritoriu foarte important ce va avea parte de o mare dezvoltare, pentru ca se afla la rascrucea dintre coridorul V ce duce pana la Kiev si coridorul IV ce ajunge pana in Turcia" - a declarat Renzo Belcaro, presedintele grupului italian "S.i.l.met. S.p.A."
Investitia din Zona Industriala Pecica se va ridica la cinci milioane de euro si va da de lucru la o suta de oameni. 

Simona Valan - Agenda zilei

  • Miss Arad da sapte tone de lapte pe an

Concursul pentru desemnarea celor mai performante vaci a starnit interes deosebit la AgromalimJolly Mascot, o vaca in varsta de cinci ani, a fost aleasa Miss Arad 2005 la expozitia nationala a rasei Baltata Romaneasca, din cadrul targului de agricultura Agromalim. 
Castigatoarea completeaza astfel lista purtatoarelor acestui titlu, care a inceput cu celebra vaca Florica, devenita acum cinci ani Miss Romania.
Jolly Mascot a ajuns, la a treia lactatie, la o productie anuala de 7380 litri de lapte, fiind considerata una dintre cele mai performante din rasa ei. 
Miss Arad 2005 este o productie a statiunii de cercetare "Muresul" din localiate si a fost desemnata campioana dintre alte 85 competitoare, care au reprezentat ferme sau crescatori privati din mai multe judete ale tarii. 
Castigatoarea a fost votata tinand cont de o serie intreaga de parametri, alaturi de calitatile fizice.
La concurenta cu tractorul computerizat
Concursul pentru desemnarea celor mai performante vaci prezente la targul din Arad a starnit un mare interes in randul vizitatorilor. 
Parcarea complexului expozitional unde s-a desfasurat manifestarea a fost neincapatoare pentru miile de autoturisme venite din tot judetul, dar si din alte zone. 
Cei prezenti s-au aratat mai curiosi sa asiste la concursul de Miss decat sa admire, de exemplu, un utilaj agricol ultra performant precum tractorul cu aer conditionat, computer de bord si frigider.
Vacile de rasa, crescute dupa reguli stiintifice, le-au atras atentia oamenilor obisnuiti cu vitele crescute in propria batatura. 
"Dac-asa o fi in Europa, apoi trebe sa facem ceva, ca mandre-s vacile aiestea"
, a exclamat un taran aradean, minunandu-se de exponatele animale de la targ. 
Miss Arad 2005, legata cu o funda tricolora, a fost primita cu ropote de aplauze atunci cand Traian Salajanu, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Taurine din Romania – filiala Arad, a anuntat castigatoarea marelui premiu. 
Jolly Mascot s-a multumit cu laudele, in timp ce proprietarii ei au primit o imensa sticla de vin, care sa le aminteasca de aceasta performanta.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Katsumi Oyama le va arata copiilor ce inseamna "sa castigi pentru sine"

Profesorul japonez este primit cu simpatie la Liceul "Moise Nicoara"Elevii de la Moise Nicoara vor face educatie fizica cu un voluntar japonez
Deschiderea anului scolar a marcat o premiera pentru invatamantul aradean. 
La unul dintre cele mai bune institutii de invatamant din judet si chiar din tara - Colegiul "Moise Nicoara" - unul dintre profesori a venit tocmai din tara Soarelui Rasare pentru a le preda copiilor de aici educatie fizica. 
Tanarul japonez activeaza ca si voluntar in cadrul proiectului REFEPAP, finantat de Agentia de Cooperare Internationala a Japoniei, si a invatat deja cateva cuvinte in limba romana. 
"Ma numesc Katsumi. Numele meu inseamna «Cel care castiga pentru sine». Voi lucra la Colegiul National Moise Nicoara ca profesor de educatie fizica. Vreau sa le explic elevilor placerea de a face sport; pentru ca sportul este foarte important pentru sanatatea oamenilor. Si altceva, vreau sa le transmit oamenilor din Arad cultura japoneza. Dar pentru asta, mai intai, trebuie sa invat foarte bine limba romana. Voi sta in Romania timp de 2 ani. Vreau sa iau cu mine in Japonia multe experiente bune din Romania", ne-a declarat Katsumi Oyama, chiar in limba romana.
Proiectul REFEPAP a fost initiat, in anul 2003, de catre Cabinetul de Asistenta Psiho-Pedagogica din cadrul Colegiului National "Moise Nicoara", Counterpart-ul voluntarului japonez este Mihaela Indricau, profesor consilier in cadrul Cabinetului, iar superviser-ul voluntarului este Wilhelm Portal, directorul liceului. 
Scopul proiectului era de a implementa cu ajutorul unui voluntar japonez respectul si auto-controlul in relatiile dintre elevi si parinti / profesori.
De mentionat este faptul ca la Colegiul National Moise Nicoara isi va desfasura activitatea - tot in cadrul Cabinetului de Asistenta Psiho - Pedagogica - si voluntarul american (Peace Corps) Melanie Lozer. 

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Inaugurarea oficiala a galeriilor Turnul de Apa

Exponate originale la Muzeul ApeiComplexul Muzeal Arad in colaborare cu Galeriile Turnul de Apa, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis", Biblioteca Judeteana A. D. Xenopol, Centrul Cultural Judetean Arad si Centrul European al Universitatii "Aurel Vlaicu" organizeaza Zilele Europene ale Patrimoniului – Apa si Patrimoniul Cultural.
Cu acest prilej, vor avea loc si o serie de manifestari legate de inaugurarea galeriilor Turnul de Apa (strada Ceaikovschi nr. 9 A).
Astfel, vineri, 16 septembrie 2005, la ora 13,00, la Turnul de Apa va avea loc vernisajul expozitiilor Apa intre utilitate si cultura,.
Publicul interesat va putea vizita practic cinci expozitii diferite, plus cazanul de apa care se afla intre etajul cinci si podul Turnului de Apa, de unde se poate admira si panorama Aradului.
Sambata, 17 septembrie 2005, ora 11,00, in cadrul aceluiasi sir de evenimente, se vor deschide lucrarile simpozionului organizat pe tema importantei si a rolului apei in viata comunitatii.
In cadrul acestuia, vor prezenta lucrari prof. drd. Laura Dragomir (A spala, a primeni, a se purifica), prof. Horia Truta (Apa intre utilitate si cultura), prof. drd. Dan Demsea (O istorie a pompieristicii aradene), dr. Francisc Hum (Pompieri din Aradul Nou), prof. drd. Rodica Elena Colta (Rolul apotropaic al apei in traditiile populare), prof. Florin Didilescu (Apa noastra cea de toate zilele), biol. Drd. Mihai Pascu, ing. Ovidiu Parv (Analiza incarcaturii ionice a Muresului Mort), prof. univ. dr. Gheorghe Schwartz si plt. adj. Nicolae Rada.

Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]