Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 15 aprilie 2005

Stirile TVA aici

  • Dupa modelul Bucurestiului - parcari supraterane si in Arad!

Interviu cu primarul Gheorghe Falca despre proiectele avute in vedere in perioada urmatoareInterviu cu dl. Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad
Proiecte ambitioase
- Peste putina vreme, mai exact peste doua luni de zile, faceti un an de cand sunteti primar al Aradului. Cum ati caracteriza aceasta perioada, d-le Gheorghe Falca, cu ce are ea bun si, evident, mai putin bun?
- Eu zic ca, una peste alta, a fost o perioada buna reflectata in special in cateva lucruri care se vad cu ochiul liber, ca sa spun asa. Si cand zic aceasta ma gandesc la modernizarea iluminatului public, la noua fata a parcurilor, la grija pentru locurile de joaca pentru copii si nu in ultima instanta la marea actiune de curatenie de primavara a Aradului, actiune care, din pacate, se bucura de un sprijin extrem de redus din partea populatiei. In fine, fara falsa modestie mai trebuie sa spun ca suntem singurul oras din tara care avem un contract cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, un contract de 20 de milioane de euro pentru modernizarea unor mari zone din Arad.
- Lucrarea incepe insa doar de anul viitor
- Da, dar fiind vorba despre o investitie de o asemenea anvergura, normal ca ea trebuie si este pregatita din timp. N-as vrea sa inchei acest bilant fara a aminti si inaugurarea santierului primului hipermarket din Arad, cel denumit Selgros, urmat de alte doua hipermarketuri si alte trei supermarketuri.
Stadionul CFR va fi demolat!
- Doua dintre cele trei supermarketuri sunt, probabil, cele ce vor inlocui mult controversatul stadion CFR?
- Exact.
- Cum ramane insa cu ceea ce spunea dl. senator Dan Ungureanu, respectiv neaprobarea primita din partea Ministerului Sporturilor?
- Dl. Dan Ungureanu dezinformeaza opinia publica aradeana si o dezinformeaza voit, pentru ca are un anume interes in aceasta chestiune.
- Un anume interes? Ce fel de interes?
- Il stie dansul, dar il anunt ca il stiu si eu.
- Nu vreti sa ni-l spuneti si noua?
- Tot ce pot sa va spun este ca este vorba despre un interes de grup. Dar nu vreau sa discut despre el. Cel putin nu acum.
- Ma rog. Cum ramane totusi cu refuzul Ministerului Sporturilor?
- In nici un fel. Sa va explic cum stau in realitate lucrurile. Conform legilor in vigoare Ministerul Sporturilor nu are nici o legatura cu un astfel de subiect, cel mult ar putea avea Agentia Nationala de Sport si aceasta doar in cazul in care stadionul ar figura in registrul bazelor sportive ale Agentiei. Or, conform adresei primite de la respectiva Agentie reiese ca stadionul Astra-CFR nu figureaza in registrul lor si ca atare nici Ministerul Sporturilor si nici Agentia Nationala de Sport nu au nici o legatura cu demolarea sau pastrarea stadionului. 
In locul Stadionului ACU, primarul vrea sa construiasca supermarketurile promise aradenilor- Bun, si atunci, cine trebuie, totusi, sa se pronunte?
- Guvernul, solicitare pe care o s-o trimitem Executivului dupa ce chestiunea va fi discutata in prima sedinta a Consiliului Local, Guvernul urmand sa se pronunte, speram noi, in maximum 30-40 de zile.
- O sa va cam ridicati o parte din Arad in cap...
- Stiu, dar sunt convins ca in final, toti vor aprecia aceasta investitie, pentru ca asa cum arata acum stadionul si zona din jur este o rusine pentru Arad.
Parcarea in Arad? Deocamdata, nicicum!
- D-le primar, nimeni nu contesta ceea ce ati facut bun pana acum, dar nu credeti ca, totusi, prioritatile Aradului sunt altele si ele se numesc: starea sub orice critica a drumurilor, canalizarea foarte proasta a orasului, lipsa locuintelor, haosul in ce priveste parcarea in Arad, ca sa dam doar cateva exemple?
- Evident, aceste probleme ne preocupa. Si spre convingere as da cateva exemple. De pilda, in problema parcarilor, avem pregatite patru finantari pentru patru viitoare parcari in centrul orasului pe baza unui studiu facut de catre reprezentanti ai BERD-ului.
- Ce fel de parcari vor fi? Obisnuite sau altfel?
- Supraterane, respectiv P+1, prima si cea mai mare urmand a se construi pe actuala locatie a Gospodaririi Comunale de pe Bulevardul Revolutiei nr. 27-38. O alta parcare va fi construita langa Tribunal unde e o inghesuiala de masini de nedescris.
- Tot supraterana?
- Tot.
- Foarte bine, dar asta inseamna ca pentru ridicarea ei se va "intra" in parcul de alaturi?
- Probabil, dar dupa cum stiti, in zona sunt cateva institutii mari si importante precum Tribunalul, Parchetul, Palatul Cultural sau Muzeul Judetean care nu au locuri de parcare a masinilor, ceea ce este anormal.
- Asa este, dar aceste parcari vor intra in lucru - daca vor intra - doar de anul viitor. pana atunci cum ramane cu parcarea in centrul Aradului?
- Cum a fost si pana acum.
- Adica, nicicum? Pentru ca asa este la ora actuala, fiecare parcheaza unde si cum poate! Apropo, cu Parktronicul ce se aude, mai exista, mai colaborati cu el?
- Pentru noi Parktronicul nu mai exista si nici nu exista vreo sansa de a mai reinnoi contractul cu el. De fapt, Parktronicul a incalcat contractul cu noi neplatind redeventa care ni se cuvenea.
- Contractul Primariei cu Parktronicul a fost reziliat?
- Nu, deocamdata, nu.
Nu e bitum!
- Cu constructia de locuinte cum stati?
- Stam in felul urmator: deocamdata pregatim un caiet de sarcini pentru constructia de locuinte din zona Micalaca, in apropiere de viitorul Selgros in paralel cu pregatirea demararii lucrarilor la blocul de locuinte din Sannicolaul Mic, bloc pe care l-am cumparat.
- Este vorba despre asa-numitul bloc "Flacara"?
- Exact, recompartimentarea sa ca si modernizarea viitoarelor locuinte urmand a se termina, probabil, in 2006. Cu ANL-ul despre care se tot vorbeste nu colaboram pentru moment, el trebuind, de fapt, sa-si termine lucrarile incepute anul trecut asa ca la ora actuala in materie de locuinte ne bazam doar pe ceea ce am spus. Cat priveste repararea drumurilor din municipiu treaba merge greu datorita unei crize de bitum, criza care se manifesta la nivelul intregii tari, noi reusind sa ne procuram o anumita cantitate tocmai de la Constanta.
- Si care este, totusi, perspectiva? Va intreb deoarece cu ce sunt vinovati aradenii pentru incurcatura cu bitumul, cand ei platesc constiincios impozitele si taxele locale - nu putine - nimeni neintrebandu-i daca au sau nu au bani sa le plateasca?
- Asa este, dar eu sper ca aceasta criza sa fie una temporara si curand sa trecem la programul de refacere rapida a strazilor.
In locul Pietii "Fortuna" va fi ridicata o noua hala moderna"Bomba" privind Piata "Fortuna" din Calea Aurel Vlaicu
- Altceva. In urma cu o saptamana, in presa a aparut o "bomba": Primaria va demola "Piata Fortuna" din Calea Aurel Vlaicu in locul ei urmand sa se ridice un supermarket...
- Nu e vorba despre un supermarket, ci despre o structura metalica moderna care va inlocui ceea ce se afla acolo.
- Ce inseamna o structura metalica moderna?
- O hala moderna acoperita care va adaposti un spatiu comercial destinat exclusiv vanzarii produselor agroalimentare.
- Hala va avea doar parter sau si etaj?
- Doar parter, in paralel urmand sa facem si alte lucrari, respectiv sa realizam o parcare si sa modernizam drumurile de acces din zona, toate conform unui plan urbanistic de zona aflat in momentul de fata in lucru.
- Insist pentru ca multi oameni sunt interesati de acest subiect: piata se va extinde inspre Punctul termic prin desfiintarea garajelor existente intre acesta si Punctul termic?
- Desigur, dar alte detalii nu va mai pot da pana nu se termina planul urbanistic de zona.
- Totusi mai exista o chestiune care trebuie neaparat lamurita: ce se va intampla cu gheretele nou construite in locul celor mistuite de incendiul de la inceputul anului?
- Ce sa se intample? Vor disparea odata cu tot ce exista acolo!
- Bine, bine, d-le primar, dar proprietarii acelor gherete au investit sume considerabile in noile constructii, unii facand chiar imprumuturi la banci pentru a-si procura banii necesari, nu este pacat sa fie tratati astfel?
- Vreau sa va comunic un lucru pe care, probabil, lumea nu il stie: gheretele acelea au fost construite ilegal, asa ca proprietarii lor vor suporta consecintele.
- Ei insa spun ca au toate aprobarile necesare pentru construirea gheretelor...
- Iar eu zic ca nu au! 
Bani, bani si iarasi bani!
- Ce urmeaza? Canalizarea orasului, cei din cartierul Bujac in special asteptand cu sufletul la gura rezolvarea acestor probleme.
- Eu nu le-am promis nimic. Niciodata! Dar aceasta nu inseamna ca nu ne preocupa acest lucru, in acest sens studiile privind canalizarea cartierului fiind in faza finala, chestiunea principala este insa costul enorm al lucrarii: peste 270 de miliarde de lei!
- De acord, dar ce este, totusi, de facut?
- Nu stiu, ne gandim, oricum insa aceste lucrari nu vor incepe inainte de anul viitor.
- Domnule Gheorghe Falca, haideti sa lamurim un lucru. Sunteti primar de mai putin de un an de zile, o perioada scurta in care nimeni nu pretinde sa fi intors orasul pe dos, ceea ce pretind, in schimb, oamenii este sa vada ca doleantele lor sunt luate in considerare si ca Primaria se ingrijeste de rezolvarea lor cat mai rapid!
- Tocmai ceea ce si facem doar ca, asa cum va spuneam, ne lovim mereu de aceeasi problema a lipsei banilor.
Primarul doreste sa reintroduca cismele la coltul strazilorReinfiintarea cismelelor publice - o problema discutabila
- La una dintre conferintele de presa ati vorbit despre reinfiintarea cismelelor publice. Va mentineti ideea?
- Nu numai ca mi-o mentin, dar am si infiintat 20 de cismele publice, numarul lor urmand curand sa se dubleze.
- Stiti cat consuma o cismea publica? Intre 300 si 400 de metrii cubi de apa rece pe luna, care 300-400 inmultiti cu circa 18.000 de lei cat costa metrul cub de apa rece dau o cheltuiala de 100-120.000.000 lei pe luna. Bani pe care ii plateste Primaria, din bugetul acela care stim cum arata...
- Da, dar eu va intreb daca intr-un parc sau intr-un loc de joaca pentru copii nu este normal sa existe o cismea, un dispozitiv din acela din care tasneste apa?
- Suntem absolut de acord cu dvs., dar noi am vorbit despre altceva, respectiv despre acele cismele publice clasice amplasate la colt de strada unde toti stim cata risipa s-a facut si se face, nu putini spalandu-si acolo covoarele sau chiar masinile. Or, in conditiile in care la bloc sau la o casa particulara consumul de apa rece s-a contorizat, fiecare dramuind consumul, uneori la sange, nu credeti ca este anormal ca eu sa platesc consumul de apa rece facut de altii?
- Chestiunea se poate discuta, dar ceea ce vreau sa va spun este ca aceste cismele vor avea un contor de apa rece si o cota fixa de apa rece. Care cota, cand se va termina, cismeaua nu va mai functiona ceea ce ii va obliga pe oameni sa fie mai atenti cu consumul de apa si mai ales cu risipa.
- Bine ar fi sa fie asa, dar credeti ca aceasta va inlatura risipa de apa de la cismelele publice, risipa constand, intre altele si in faptul ca unii oameni saraci - asa cum sunt multi aradeni, indiferent ca locuiesc la bloc sau la casa particulara - se aprovizioneaza pentru nevoile casei cu apa de la aceste cismele publice. Or, exact aceasta risipa ca si costurile tot mai mari suportate de Primarie a determinat vechea administratie sa le inchida...
- Eu sper ca de data aceasta sa fie altfel.
- Bine, vom urmari.
"Scandalul" de la TOP
- Un alt scandal aparut in ultima vreme este cel legat de Societatea Targuri, Oboare, Piete, scandal pricinuit printre altele de salariul exagerat al directorului acestei societati, circa 81 de milioane de lei...
- Este un scandal artificial provocat de d-na Rodica Borza. Si este artificial pentru ca salariul directorului nu este 81 de milioane cum a afirmat d-na Borza.
- Dar cat este?
- 29.000.000 de lei plus unele sporuri, dar cu toate aceste sporuri el nu depaseste totusi 32-34 de milioane de lei pe luna. Ce-i drept ca la acest salariu s-a mai adaugat prima de 12 salarii pe an, prima acordata conform contractului de performanta al societatii.
- Si asta nu inseamna inca 32-34 de milioane de lei in fiecare luna?
- Eu nu zic ca nu inseamna, dar vina este exclusiv a vechii administratii care a aprobat un contract de performanta formal si pagubos. Din pacate insa, eu am fost obligat sa respect o hotarare luata in 2003 pentru 2004, o hotarare cu care chiar daca nu am fost de acord a trebuit s-o indeplinesc. Cu totul altfel vor sta insa lucrurile de acum inainte deoarece incepand din acest an toate contractele de performanta ale societatilor subordonate Consiliului Local vor fi revazute si modificate corespunzator. Adica ele vor contine cu totul alti parametri de eficienta economica, parametri mult mai exigenti si mai aproape de realitate. 
- Iata o treaba buna asupra careia vom reveni in momentul semnarii acestor contracte de performanta. Pana atunci insa, d-le primar, va multumim pentru raspunsurile sincere date.

Mircea Dorgosan - Adevarul

  • Politistul traficant de masini, dat pe mina Parchetului

Cazul politistului Opris a generat o reactie rapida din partea noii conduceri a ISJUn caz cu ramificatii in afara tarii
Cazul politistului Cosmin Opris a generat o reactie extrem de rapida din partea noii conduceri a Inspectoratului de Politie al Judetului Arad. Subcomisarul Ioan Dascalu a comunicat ieri ca, in urma intrunirii Comisiei de disciplina, s-a decis destituirea inspectorului principal Cosmin Opris, acuzat de trafic de masini.
Scandalul a pornit de la un banal control in trafic, cand un echipaj format din politisti de frontiera si colegi din Franta a stabilit ca un student israelian, care invata la Facultatea de Stomatologie din Arad, conducea un autoturism cu numere franceze, fara acte in regula. 
Tanarul a explicat ca avea masina de la prietenul sau, inspectorul principal Cosmin Opris. 
Din declaratiile studentului a reiesit un intreg lant de ilegalitati, privind multe autoturisme cu diferite numere de inmatriculare din mai multe tari, furnizate de acelasi politist. 
Mai mult, tanarul israelian a mai fi fost depistat conducand masni fara acte in regula, dar a scapat de fiecare data in urma interventiei inspectorului principal. 
Din aceeasi sursa s-a ajuns la o increngatura de relatii ale politistului, din care nu lipseau datorii, vanzari de autoturisme fara perfectarea formelor legale si interventii pe langa alti colegi pentru musamalizarea neregulilor.
Propunere de destituire din Politie
Cazul a ajuns rapid in cercetarea Consiliului de Disciplina din cadrul IPJ Arad. 
Colectivul desemnat sa faca aceasta ancheta a decis ca Opris a incalcat grav statutul politistului, propunand demiterea lui din Politie pentru patru acuzatii: comportament necorespunzator in societate, imixtiune ilegala in activitatea altor colegi si depasirea atributiunilor de serviciu, incalcarea prevederilor legale referitoare la interdictiile impuse politistilor. 
Propunerea a fost inaintata ieri conducerii IGP, dupa care va fi analizata de ministrul Vasile Blaga. 
Subcomisarul Ioan Dascalu a anuntat ca pentru aspectele penale a fost sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, la dosar urmand sa fie atasate si concluziile Politiei de Frontiera. 
Noul sef al IPJ Arad s-a ferit sa faca alte comentarii, recunoscand doar ca ancheta a fost declansata in urma sesizarilor presei.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Peste 60 de minori cercetati de politie de la inceputul anului

Purtatorul de cuvant al ISJ - Camelia Tuduce Berar ofera Presei informatii despre activitatea PolitieiInspectoratul de Politie Judetean Arad a prezentat, ieri, in prezenta autoritatilor locale si judetene, dar si in prezenta prim procurorului Parchetului de pe langa Tribunalului Arad, bilantul activitatii pe primul trimestru al anului 2005. Desi s-a inregistrat un usor regres al activitatii, cauzat si de transformarile legislative ale unor infractiuni, cum ar fi cele economice, in linii mari se poate vorbi ca politia si-a atins obiectivele strategice, cum ar fi cresterea gradului de siguranta publica, imbunatatirea calitatii serviciului politienesc, cresterea nivelului de incredere a populatiei in politie etc.
Volumul criminalitatii sesizate...
...in trimestrul I a fost de 2050 (444 la o suta de mii de locuitori), fata de 2279 (493 la mia de locuitori) in aceeasi perioada a anului trecut, inregistrandu-se un minus de 229 de infractiuni. 
In schimb, volumul criminalitatii solutionate a scazut cu 417 infractiuni, scaderi semnificative inregistrandu-se la infractiunile economico-financiare dar si la cele contra patrimoniului. 
"O evolutie relativ constanta au avut-o infractiunile de natura judiciara, fara sa ne fi confruntat cu evenimente de mare violenta. Au fost sesizate 1031 infractiuni de aceasta natura, cu 104 mai putine decat in perioada similara a anului trecut. De asemenea, a crescut cu 72 numarul solutionarilor de infractiuni contra persoanei. La furt, se constata o scadere cu 28,39%, chiar daca se mentin la acelasi nivel furturile din locuinte, precum si cele din autovehicule" - ne informa subinspector Camelia Tuduce, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arad.
Criminalitatea economico-financiara...
...a inregistrat o scadere cu 155 de infractiuni sesizate, de la 624 la 469. 
O scadere semnificativa s-a inregistrat si la infractiunile solutionate, cu 359. 
Cele sapte infractiuni cu prejudicii de peste doua miliarde solutionate in primul trimestru nu reflecta adevaratul nivel al infractionalitatii in domeniu si nici posibilitatile si capacitatile structurilor specializate in contracararea acestora. 
Ceea ce contribuie hotarator la amplificarea fenomenului infractional este specificul judetului de granita, care "atrage" comiterea de fapte dintre cele mai grave, cum ar fi traficul de persoane, de droguri, arme si munitii. 
De la inceputul anului au fost constatate sase infractiuni care intra in sfera criminalitatii organizate, trei fiind pe linie de crima organizata si trei in domeniul traficului de droguri. 
Controalele privind circulatia pe drumurile publice au intrat in atentia ISJ Au fost solutionate 15 dosare penale, iar in urma actiunilor organizate au fost prinse cinci persoane, s-au ridicat in vederea confiscarii 58,09 grame cannabis, 231,7 grame hasis, o bancnota falsa de 50 de euro si trei autoturisme.
In privinta armelor, explozibililor si a substantelor toxice au fost solutionate trei infractiuni prevazute de legea fondului cinegetic si a protectiei vanatului.
Circulatia pe drumurile publice...
...este un alt domeniu in care conducerea inspectoratului continua sa fie preocupat. 
Este vorba, de fapt, de prevenirea si combaterea incalcarilor de lege. 
Au fost constatate 80 de infractiuni si s-au aplicat 18.225 de amenzi contraventionale, din care 15.247 au fost aplicate soferilor. 
In privinta accidentelor de circulatie, in judetul Arad au fost inregistrate 31 de accidente soldate cu 23 de morti si 21 de raniti grav. 
Principalele cauze sunt, in primul rand, neadaptarea vitezei la conditiile de drum, neatentia in conducere si indisciplina pietonilor. 
Cele mai multe accidente s-au produs in zilele de luni, sambata si duminica, intre orele 14,00 -22,00.
Politia de proximitate,...
...concept relativ nou, a inregistrat, la randu-i, succese. 
S-au primit si solutionat peste o suta de sesizari, reclamatii si scrisori si s-au desfasurat 408 activitati in comunitate. 
De asemenea, nu mai putin de 4500 de persoane au primit consiliere. 
In aceeasi perioada, la nivelul IPJ s-au primit 741 de petitii, din care 237 au constituit sesizari privind comiterea de infractiuni contra persoanei, a avutului public sau a celui privat; 496 au reprezentat diferite cereri; opt au constituit reclamatii impotriva personalului.
Curiozitati in cifre
Din totalul de 849 de persoane invinuite de comiterea de infractiuni, 50 au fost retinute sau arestate si 211 au fost prinse in flagrant. 
"Un numar de 133 de persoane dintre acestea se aflau in atentia politiei. Din punct de vedere al ocupatiei, au fost cercetati trei directori, trei economisti si contabili, 60 de patroni, 14 gestionari si 247 de persoane fara ocupatie. Relevant este faptul ca, din totalul persoanelor participante la comiterea de infractiuni, 61 au fost minori, 260 cu varste intre 18 si 30 de ani, 30 au fost elevi, patru studenti, iar 137 persoane cunoscute cu antecedente penale" - se arata in bilantul trimestrial semnat de subcomisar Ioan Dascalu, seful Inspectoratului de Politie Judetean Arad.

D. D. - Agenda zilei

  • Impotriva terorismului

Colonelul Alexandru Chis a prezentat studentilor situatii de criza legate de terorismCat de pregatiti suntem sa luptam impotriva terorismului ?!
Aceasta este intrebarea la care au raspuns  mai multi studenti aradeni, care au participat la un seminar organizat de Universitatea Aurel Vlaicu si asociatia internationala a garzilor de corp si societatilor de paza,  IBSSA. 
Un reprezentant al Asociatiei impreuna cu comandantul Jandarmeriei Arad col. Alexandru Chis au prezentat cateva situatii de criza provocate de terorism si au fost date exemple concrete care s-au petrecut in ultima vreme in intreaga lume. 
Simpozionul desfasurat in cadrul festivalului studentesc UAV Festmania, a reusit sa atraga atentia prin tema propusa. 
Dupa discutiile purtate cu reprezentantul IBSSA si al Jandarmeriei Romane, studentii s-au aratat interesati sa mai participe la seminarii cu aceasta tema.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Verdeata si atmosfera de vacanta la complexul expozitional

Un colt amenajat la targul Gardenia de la Expo AradSute de persoane au vizitat prima zi a targului Gardenia-Estival, deschis ieri la Complexul Expo de pe calea Nadlacului. 
La expozitia cu vanzare, clientilor li se ofera flori la ghiveci, mobilier de gradina din fier forjat, unelte de firma pentru intretinerea spatiilor verzi, aranjamente florale, fantani arteziene. 
Sunt reprezentate cele mai importante firme din domeniu. 
Un lamai costa 2,2 milioane de lei, un palmier intre 3-4 milioane, petuniile si muscatele curgatoare 400-700 de mii de lei, un ghiveci imens cu margarete 750 de mii de lei. 
Se gasesc si seminte de flori, rasaduri, pomi, pamant si ghivece multicolore.
Si agentiile de turism si-au deschis standuri cu oferte diverse; preturile la sejururi difera foarte mult de la o firma la alta, la fel cum difera si pachetele si serviciile conexe. 
Sunt prezentate si ofertele low-cost pentru zborurile de avion catre orasele mari ale Europei. 
Standul cel mai original il are Moneasa S.A., care intr-o caruta taraneasca a expus cateva paini uriase – imposibil sa nu atraga privirile vizitatorilor. 
Si oferta pentru luna mai e "apetisanta": cinci zile de concediu in statiunea montana, la mai putin de un milion de lei!
Targul este deschis pana duminica. 
Pretul unui bilet de intrare este de 20 de mii de lei. 
In perioada expozitiei unii ofertanti practica reduceri de preturi. 
Urmatorul eveniment organizat de Camera de Comert va fi Targul de Paste.

Andrei Ando - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]