Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 15 ianuarie 2005

Stirile TVA aici

  • Concluzia generalului Nicolae Spiroiu: "Eu nu am gasit nimic care sa-l incrimineze pe Eugen Badalan"

Generalul Spiroiu nu-l considera vinovat pe Eugen BadalanLa sfarsitul lui noiembrie trecut generalul (r) Nicolae Spiroiu, fost ministru al apararii, s-a deplasat la Arad in numele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului pentru a intreprinde propria ancheta privind implicarea generalului Eugen Badalan in evenimentele din decembrie '89 de la Arad.
Asa cum ne declara, la acea vreme, Organizatia pe care o reprezenta s-a autosesizat ca urmare a articolelor aparute in Adevarul de Arad si in unele ziare centrale prin care proaspatul numit sef al Statului Major General al Armatei, general Badalan, era acuzat de comportament ostil revolutiei, ordonand chiar represalii asupra oamenilor iesiti in strada.
"Este normal ca cineva neutru, reprezentant al societatii civile, sa veri-fice acuzatiile aduse unui general al armatei romane, pentru ca fiecare cetatean are dreptul la aparare" - ne-a declarat atunci generalul Spiroiu.
Deci, inca de la inceput, domnia sa si-a declarat intentia de a aduce argumente in favoarea celui incriminat, mai ales ca intre militari exista o solidaritate de breasla mai puternica decat la alte categorii profesionale. 
De altfel un ofiter in rezerva care a participat la discutii cu generalul Spiroiu s-a exprimat ca "din nou se incearca a face vinovata arma pentru mortii si ranitii din revolutie". Prin urmare nu ne-a surprins faptul ca la investigatia efectuata in numele unei organizatii pentru apararea drepturilor omului au participat mai ales fosti sau actuali militari, doar doua persoane, intre care Valentin Voicila, reprezentandu-i pe revolutionarii civili. 
Avand in vedere circumstantele in care s-a desfasurat "ancheta" nu ne-au surprins nici concluziile generalului Spiroiu. 
"Pot sa va spun ca ceea ce s-a scis in ziare nu este adevarat. Din discutiile purtate la Arad cu revolutionarii n-a rezultat ca Badalan a ordonat represiunea la Arad. El a fost martor la Timisoara si stia cum s-au desfasurat acolo evenimentele, cum a fost provocata armata asa ca el a vrut sa evite la Arad provocarile. Parera mea este ca Badalan a actionat cu luciditate la Arad. Chiar a dat aprobare pentru aducerea statiei de amplificare de la Casa Armatei, de care s-au folosit apoi revolutionarii. In ce priveste episodul cu steagul, Badalan a relalat ca a venit la el Voicila si l-a pus sa jure pe steagul fara stema, iar el a raspuns ca «Eu sunt ofiter, reprezint armata, ce-i cu steagul asta? Eu am depus juramantul pe steagul cu stema». Nu a amenintat ca-l impusca pe Voicila, nici nu avea arma. Dimpotriva Badalan a fost amenintat cu arestarea de Ilie Matei (reprezentantul C.C. n.n.) «cine masa-i asta!» s-a exprimat el. Badalan l-a luat pe langa el pe un capitan de transmisiuni sa-l apere. Chiar Elena Pugna si col. Diaconescu, care au fost martori in procesul de la Timisoara, au declarat ca cel care a ordonat represiunea a fost Ilie Matei. Eu nu am gasit nimic care sa-l incrimineze pe Eugen Badalan" - a conchis general Nicolae Spiroiu.
Tn ce, ne priveste suntem de acord ca fiecare are dreptul la aparare, pentru ca adevarul nu poate fi stabilit decat din confruntarea faptelor si argumentelor. 
Probabil ca anchetele desfasurate de institutiile statului se vor pronunta cu probitatea ce le-o acorda autoritatea cu care au fost investite. 
Noi ramanem insa la parerea ca in armata romana exista multi ofiteri valorosi asupra carora nu planeaza nici o umbra de vinovatie.

Ioan Tuleu - Adevarul

  • Noul subprefect al judetului, Levente Horvath: "Vom forma un tandem foarte eficient"

Levente Horvath este noul subprefect al AraduluiLevente-Akos Horvath a fost numit subprefect al judetului Arad, in cadrul celei mai recente sedinte de guvern. 
Desi inca nu s-a stabilit nici care va fi biroul subprefectului, ieri, acesta a si venit la serviciu, pentru a purta discutii cu prefectul. 
Acesta s-a aratat onorat de increderea ce i s-a acordat si a subliniat deja principalele prioritati ale muncii pe care o va presta: cresterea nivelului de trai al populatiei, luarea tuturor masurilor pentru integrarea europeana si lupta impotriva coruptiei.
"In primul rand cred ca vom forma un tandem foarte eficient, impreuna cu domnul prefect. Pentru mine functia de subprefect este o onoare. Voi trata aceasta functie ca pe o sarcina pe care trebuie sa o rezolvam impreuna, in folosul cetatenilor acestui judet", spune Levente Horvath. 
Subprefectul va trebui sa depuna juramantul la inceputul saptamanii viitoare, in cadrul unei festivitati organizate special cu aceasta ocazie.
Economist
Levente Horvath are 31 de ani si este casatorit. Este licentiat in economie si preda de 7 ani la liceul Csiki Gergely. 
Ultimii 4 ani a fost consilier in Consiliul local municipal, fiind ales si in acest mandat.

Simona Mazare - Observator

  • Trei mii de pasageri pentru Aeroportul Arad - Schimbari de program pentru rentabilizare

In ultimele zile Aeroportul Arad a fost foarte solicitat atat ziua cat si noapteaConducerea Aeroportului si cea a Consiliului Judetean au purces, din nou, la calcule (de aceasta data legate de fusul orar) pentru a face cat mai rentabila activitatea desfasurata in institutia aeroportuara. 
Sefii celor doua institutii si expertii studiaza, in prezent, posibilitatea operarii unor schimbari in privinta decalarii orelor de decolare a curselor de pasageri, toate pentru rentabilizarea acestora. 
Cat priveste aeronavele (Tarom) care pleaca din baza aradeana, acestea vizeaza pentru moment doar trei locatii: Bucuresti, Sibiu si Targu Mures (avioanele, care efectueaza doua opriri, plecand din localitate aproape in fiecare zi).
Vizavi de subieetul rentabilizarii prin declararea curselor, Gheorghe Seculici, presedintele Consiliului Judetean, sustine ca "deocamdata, suntem doar in faza unor discutii cu conducerea Tarom. Am dori ca dimineata sa existe o cursa de la Bucuresti la Arad, iar apoi de la Arad pe o relatie externa".
Ar trebui mentionat faptul ca Aeroportul Arad a reusit sa adune, pe parcursul anului trecut, 526 miscari de aeronave (aterizari si decolari) si peste 3000 de pasageri.
O zi de vis: 11 avioane pe aeroport!
Ziua de joi a fost pentru aeroportul aradean o zi de basm (si, desigur, de stres), in conditiile in care pe platforma institutiei au aterizat nu mai putin de 11 avioane (printre care chiar si o aeronava de dimensiuni mari). 
Evenimentul s-a datorat, asa cum am anuntat, faptului ca celelalte aeroporturi au fost inchise din cauza vremii, dar a demonstrat, daca mai era nevoie, faptul ca aeroportul este pregatit - atat din punct de vedere tehnic, cat si din punctul de vedere al personalului - sa faca fata unui trafic intens. 
Mai mult, directorul aeroportului sustine faptul ca angajatii institutiei au parte de simulari, care au facut posibila joi derularea in bune conditii a activitatii bazei. 
Nu mai ramane decat ca aeroportul din localitate sa atraga cat mai multi clienti - atat calatori, cat si operatori. 
Desigur, privatizarea Aeroportului din Arad, ramane pe mai departe, una dintre prioritatile conducerii CJA.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Omagiu lui Eminescu

Si elevii clasei intai step by step de la Scoala 22 l-au omagiat pe EminescuRomanii comemoreaza 155 de ani de la nasterea celui mai mare poet national. 
Elevii scolilor aradene au marcat acest moment prin poezie si cantec. 
Inca de la clasa I ei invata cat de important este Eminescu si de ce. 
Chiar daca sunt mici, au invatat cateva poezii si le-au prezentat in fata colegilor si a invitatilor. 
Micutii din clasa I step by step de la Scoala generala nr 22 au avut putin de lucru saptamana aceasta. 
Fiecare si-a ales o poezie de Mihai Eminescu , care i-a placut, si a invatat-o. 
Chiar daca nu in intregime, pentru ca , spun ei, unele sunt foarte lungi.
Chiar daca sunt prea mici pentru a intelege poezia eminesciana, elevii din clasa I stiu acum cine este Eminescu. 
In clasa a fost prezenta si o cunoscuta scriitoare din Arad . 
Ea a apreciat in mod deosebit efortul micutilor. 
Invatatoarele clasei spun ca elevii au invatat destul de repede fragmente de poezie, preferata lor fiind "Somnoroase pasarele".

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • 100 de caini comunitari vor pazi garile din vestul tarii

Adapostul de caini din Arad livreaza exemplare pentru paza institutiilorO firma de protectie si paza din Mangalia - RotGuard Security SRL - a castigat, recent, o lictatie pentru paza haltelor si statiilor CFR din zona de vest a tarii, activitate la care vor fi folositi si caini. 
Prin intermediul unor medici veterinari, societatea a luat legatura cu doctorul Florin Radu Nicoara, presedintele Colegul Medicilor Veterinari din Arad si presedintele interimar al Asociatiei Anima (asociatie de protectie a animalelor), pentru a primi caini pretabili la paza obiectivelor.
"In parte, ma ocup si de adapostul pentru caini comunitari, administrat de Gospodarirea Comunala, unde din 170 de maidanezi, 65 sunt ai ascociatiei Anima. In prima faza, reprezentantii firmei au selectat 10 animale, desi au nevoie de 100, pe care ii vor lua, insa, pe parcurs", a precizat medicul veterinar.
Societatea din Mangalia a suportat cheltuielile cu microciparea cainilor (pentru pastrarea evidentei), iar medicii Asociatiei Anima s-au ingrijit de vaccinarea, sterilizarea si completarea carnetelor de sanatate pentru patrupezii adjudecati. 
In cursul acestei saptamani, cainii au fost transportati la Timisoara, in custi speciale, si vor fi repartizati ca "paznici" in triajele si depourile din Caransebes, Timisoara si Petrosani.
Saptamana viitoare, alte zece exemplare vor fi selectate de catre specialisti si vor urma acelasi tratament pana la intrarea efectiva in "campul muncii".
In prima faza, cainii vor beneficia si de un antrenor specializat.
"Cainii, toti de rasa mixta si de talie mijlocie si mare, au plecat cu acte legale, aprobate de catre Directia Sanitar Veterinara. Ne bucuram de aceasta colaborare si trebuie sa vada si oamenii care gandesc mai putin ca aceste animale pot fi chiar folositoare in astfel de obiective si nu numai. Pentru cei zece caini nu am solicitat un pret, dar am primit o sponsorizare de zece milioane de lei, bani din care au fost suportate vaccinurile, sterilizarile", a mai precizat Florin Radu Nicoara.

Sorina Ambrus - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]