Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 14 decembrie 2005
Stirile TVA aici
  • Tone de carne fara analize pentru sarmalutele de Craciun si friptura de Revelion

Un TIR cu carcase de porc a fost controlat "la sange" de politia aradeanaOferta speciala la Billa, pregatita de unul din furnizori
Sute de carcase de porc fara aviz sanitar - veterinar urmau sa ajunga in frigiderele aradenilor, in plin sezon de aprovizionare pentru sarbatori. 
Ofiterii Serviciului de Investigare Fraude din cadrul inspectoratului de Politie Judetean Arad au interceptat la sfarsitul saptamanii trecute un transport de carne refrigerata din import, destinata unor magazine din Timisoara si Arad. 
Marfa apartinea unei societati comerciale din Craiova si era insotita de documente sanitar - veterinare false, eliberate ilegal de un angajat al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Alba. 
Pana la intrarea pe fir a politistilor aradeni, doua magazine din Timisoara receptionasera deja carcasele in baza documentelor false prezentate de soferul firmei doljene, oamenii legii impiedicand livrarea ultimelor 21,39 de tone catre super-marketul Billa din cartierul Micalaca.
In urma unei actiuni desfasurate pe linia verificarii legalitatii actelor de comert cu carne si produse de carne, ofiterii din cadrul Serviciului de Investigare Fraude au depistat, in data de 8 decembrie, un transport continand 21.395 kg de carcase de pore refrigerate, importate din Germania, apartinand SC Top J, A. SRL Craiova. 
In momentul sosirii politistilor la fata locului, din TIR se livra marfa supermarketului Billa, al treilea pe lista furnizorului. 
Pentru carna livrata acestor magazine, delegatul societatii a prezentat receptionerilor un certificat sanitar-veterinar emis de medicul Mihai Popa, angajat al Directiei Sanitar Vetennarc si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Alba. 
Asta in contextul in care transportul de marta a intrat in cursul aceleiasi zile prin vama Nadlac, procedurile vamale fiind efectuate la Arad, iar carnea nu a ajuns niciodata in judetul Alba, la depozitul frigorific din raza de competenta teritoriala a medicului care semnase documentele.
Carnea de porc urma sa fie comercializata la super-marketul Billa - Virtual Arad News (c)2005Cu ocazia verificarilor efectuate in cabina mijlocului de transport, politistii au mai gasit un certificat de sanatate antedatat, eliberat de acelasi medic veterinar. 
In 8 decembrie, documentul avea data eliberarii 9 decembrie, iar in blocul de avize de insotire a marfii au fost gasite doua avize completate, cu toate cele trei exemplare, fara mentiunea ca sunt anulate, fapt care i-a adus delegatului firmei din Craiova o amenda contraventionala. 
De asemenea, medicului Mihai Popa i-a fost intocmit dosar penal pentru fals intelectual, angajatul DSVSA Alba riscand pana la 5 ani de inchisoare.
Politistii aradeni au sesizat tot-odata reprezentantii Garzii Financiare, ai Directiei Sanitar Veterinare Arad si ai inspectoratelor de politie judetene Alba si Dolj pentru verificarea legalitatii activitatilor derulate de SC Top J. A. SRL Craiova. 
Politistii din Alba urmeaza la randul lor sa caute alte eventuale incalcari ale legii savarsite de medicul veterinar Mihai Popa iar lucratorii Serviciului de Investigare Fraude din IPJ Arad au extins cercetarile in vederea depistarii intregii activitati infractionale a celor implicati.
Flagrantul de la Billa are toate sansele sa declanseze un adevarat scandal in urma caruia sa fie deconspirata "fructuoasa colaborare" dintre societatile comerciale din acest sector si cei care ar trebui sa le controleze. 
Amintim doar cazul sefului DSVSA Arad, Viorel Agud, acuzat la randul sau in urma cu cateva luni de "comert" cu certificate de sanatate a animalelor. 
Despre Mihai Popa, conducerea Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) nu are nimic de spus iar orice comentariu legat de acuzatiile aduse acestuia trebuie solicitat in scris, conform Legii 544/2001.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Prefectul propune pastrarea Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean

Prefectul Cristian Stragea sustine Consiliul de Administratie al Spitalului JudeteanPrefectul Cristian Stragea i-a comunicat, ieri, ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, optiunile sale privind ocupantii functiilor din Consiliul de Administratie (CA) al Spitalului Clinic Judetean Arad. 
Propunerea prefectului este de a pastra actuala componenta a Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean.
Argumente
In sustinerea acestei idei, Cristian Stragea a prezentat urmatoarele argumente: 
- Structura Consiliului de Administratie a suferit in cursul anului 2005, modificari succesive. 
Una dintre acestea este desemnarea presedintelui CA, ec. Gheorghina Ribovici, in data de 31 august 2005, ca reprezentant al Consiliului Judetean si care ocupa si functia de director economic la CJ Arad. 
Ec. Gheorghina Ribovici a inlocuit-o in functia de presedinte al CA pe d-na dr. Tirle Mihaela care, actualmente, activeaza in cadrul Ministerului Sanatatii. 
- Numirea noii conduceri a Directiei de Sanatate Publica s-a facut in luna noiembrie, iar cooptarea dr. Nicolae Marza (director executiv DSP Arad) si a dr. Angela Cionca (director executiv adjunct) s-a efectuat in data de 4 noiembrie 2005. 
- Numirea directorului general al Spitalului Clinic Judetean Arad, dr. Mirandolina Prisca (medic specialist boli infectioase si epidemiologie) a fost efectuata in luna iulie 2005, dupa renuntarea la statutul de director interimar a domnului conf. univ. in stiinte economice Gheorghe Neamtiu. 
-  Prezenta doamnei Ladinia Ardeu in structura CA asigura o relatie constructiva cu reprezentantii sindicatului "Sanitas"
Pentru Spitalul Judetean Arad s-a stabilit o noua strategie - Domnul profesor Martian Iovan si d-na conf. dr. Corina Zorila sunt reprezentantii Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad si au sustinerea rectorului Universitatii, dl. senator Aurel Ardelean, si a decanului Facultatii de Medicina, dl. Ioan Crisnic, care s-au angajat in repetate randuri in sustinerea financiara a Spitalului Judetean Arad.
Strategia spitalului, pe termen scurt si mediu
In sedinta extraordinara a CA, la care a participat si prefectul Cristian Stragea, si care a avut loc luni, 12 decembrie, s-a stabilit o strategie pe termen scurt, in trei puncte, care sa asigure resursele financiare pentru functionarea Spitalului Judetean pe lunile decembrie si ianuarie: 
- reverificarea modului de raportare si codificare in sistem DRG; n demersuri la CJAS pentru plata serviciilor efectuate; 
- solicitarea catre partenerii contractuali ai serviciilor externalizate ca facturile aferente perioadei 1-15 decembrie 2005, sa fie emise in luna ianuarie si achitate din sumele care vor intra pana in data de 20 decembrie 2005.
Au fost stabilite si cateva masuri pe termen mediu: 
- redistribuirea numarului de paturi pentru sectiile cu accesibilitate crescuta in limita numarului de paturi aferente spitalului, in vederea cresterii numarului de servicii medicale prestate; 
- solicitarea catre Ministerul Sanatatii, Institutul de Management si Statistica Medicala si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, de majorare a tarifului pe caz ponderat, avand in vedere ca masurile luate de-a lungul timpului de incadrare in restructurarea solicitata de MS a dus la situatia in care incercarea de reducere a numarului de paturi a determinat stabilirea pentru Spitalul Judetean din Arad a unui tarif pe caz ponderat mai mic decat cel al Spitalului Judetean Deva.

Diana Dutu - Adevarul

  • Traficanti de prostituate

Politia aradeana a reusit sa destrame o retea de traficanti de persoanePolitistii aradeni au reusit sa destrame o retea de traficanti de persoane, care exploatau peste 100 de tinere romance obligate sa se prostitueze in strainatate. 
Intreaga afacere a iesit la iveala in urma cu cateva saptamani. 
Anchetatorii au descoperit patru tinere sechestrate intr-un apartament din Arad, de unde urmau sa fie trimise in Spania. 
Doua dintre ele fusesera racolate si obligate deja sa se prostitueze in Turcia. 
Politistii le-au eliberat si l-au retinut pe constanteanul Marin Sandulescu, care a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile. 
Aradeanul Adrian Szakacs este cercetat in stare de libertate, iar alti trei membri ai retelei au fost dati in urmarire generala.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Sensul giratoriu de pe strada Horea – definitiv!

Va fi definitivat sensul giratoriu de pe strada HoriaDecizia de a realiza un sens giratoriu pe strada Horea, care sa duca la descongestionarea traficului, a fost deja batuta in cuie. 
Montat undeva prin septembrie, in varianta provizorie, pentru a fi testat, sensul giratoriu a fost modelat constant de catre autovehiculele soferilor care nu erau obisnuiti cu noua aparitie de pe strada Horea. 
In fapt, mai in fiecare dimineata, parapetii care creau sensul giratoriu improvizat din centru (si care micsorau din spatiul de manevra) erau aruncati la pamant de cate un vehicul. 
Mai apoi, in zona au inceput sapaturile, iar circulatia a redevenit infernala. Primaria a luat, de curand, decizia de a transforma testul in ceva definitiv si, ca atare, va realiza in zona un adevarat sens giratoriu, modificand si trotuarele din vecinatatea acestuia. 
Firma Fininvest, cea care a realizat si pavarea bulevardului cu dale, va fi cea care va realiza si aceasta lucrare, termenul stabilit de Primarie fiind de o saptamana! 
O modificare substantiala o vor suferi si trotuarele din vecinatatea sensului (mai ales la colturi): pietonalul va fi pavat, dar va fi ingustat, pentru ca spatiul destinat masinilor sa fie mai generos. 
Sensul va fi si el realizat din dale produse de Fininvest, completate ca piatra alba. 
Un mic spatiu verde va fi amenajat, cand vremea de afara o va permite.

Adriana Barbu - Observator

  • Festivalul coral Doru Serban

Festivalul Doru Serban a fost sarbatorit si la Liceul de ArtaA IV-a editie a Festivalului Doru Serban a avut loc in 9 - 10 decembrie.
In prima zi, la Liceul de Arta Sabin Dragoi, Lindsay Sweet, Valentina Zaha, Adela Zaharia, Diana Bradean, Simona Mocuja, au interpretat arii, duete si lieduri de Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn Bartholdy, Christoph Wilibald Gluck, Hilda Jerea. 
Dl. Adrian Buruiana a talmacit arii din opere de Giaccomo Puccini, iar d-na prof. Felicia Fleter, o arie din oratoriul Creatiunea de Josef Haydn.
Grupul coral pe voci egale condus de prof. Marinela Tudoran s-a prezentat cu lucrari de Gregg Sewel si Dal Peterson, iar formatia Grafic a prof. Marcel Sapcu a oferit o suita de lucrari sub titlul Urare de Cracivn.
Grupajul de colinde si un fragment din oratoriul de Craciun de Saint Saens al grupului coral de la Filarmonica a incheiat programul primei zile a festivalului. 
Acompaniatori au fost pianistii: Radu Rotaru, Daniela Sopitco si Manina Bogdan.
La concertul coral din cea de-a doua zi, ce a avut loc in sala mare a Filarmonicii, au participat: corul pe voci egale Lira a Liceului de Arta Sigismund Todufa din Deva (dirijor, prof. Carmen Ontanu), Grupul pe voci egale si Corul mixt Ariston ale Liceului de Arta din Oradea (prof. Evanthia Tintilonis), Grupul pe voci egale si Corul mixt cu acornpaniament ale Liceului aradean Sabin Dragoi, (M. Tudoran si Crina Brad), Corul mixt cu acompaniament al Liceului Baptist din Arad (prof. Vladimir Cusursuz) , Grupul vocal Ritmic cu acompaniament al Liceului I.G.Tajovski din Nadlac (prof. Gabriela Incsik), Grupul vocal Colibri al Scolii Generale nr. 6 Arad, Grupul vocal barbatesc al Bisericii Baptiste Speranta Arad (P. Balica), Corurile mixte ale Bisericilor ortodoxe din Sebis si Buteni, dirijori, prof. Stefan Albu si dl. Todor Gurban.
Dl. Damian Vulpe, profesor la Facultatea de Muzica din Oradea, a subliniat ca un festival care sa fie dedicat unui muzician local, cum e cel de la Arad, este o raritate. 
In cel de anul acesta repertoriul a fost mai bogat, dominat fiind de colinde, cum e firesc in aceasta perioada. 
Conform celor spuse de distinsul membru al juriului (alaturi de directorul Filarmonicii dl. Dr. Dorin Frandes) rostul acestor intalniri este acela de a stimula infiintarea de noi coruri scolare si bisericesti si de ridicare a nivelului artistic al formatiilor.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]