Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 14 octombrie 2005
Stirile TVA aici
  • Excelenta in administratie

Presedintele CJ Arad - Iosif Matula a fost distins cu premiul de excelentaCel mai bun proiect de investitii promovat de un consiliu judetean provine de la Arad
Presedintele Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula a primit, miercuri seara, in cadrul Galei "Premiilor de Excelenta Administratie.ro", trofeul pentru cel mai bun proiect de investitii promovat de un consiliu judetean. 
Evenimentul a avut loc la Brasov, unde au fost premiati cei mai buni ministri, primari si presedinti de consilii judetene din tara.
"Acest premiu este dovada faptului ca am reusit sa promovam proiecte de anvergura care vor conduce la dezvoltarea judetului Arad. Este meritul tuturor celor care au muncit la elaborarea lor. Printre cele mai importante se numara modemizarea staiunii balneoclimaterice Moneasa, modemizarea tronsonului Julita - Madrigesti, incubatorul de afaceri Pecica", a declarat presedintele Iosif Matula. 
In urma cu cateva luni, Primaria Municipiului Brasov si portalul www.administratie.ro  si-au propus sa scoata in evidenta eforturile care se fac pentru dezvoltarea sistemului administratiei publice din Romania, sa premieze iniiativele pozitive ale specialistilor din administrate precum si proiectele cele mai importante pe care reprezentanii administratiei locale si centrale le-au sustinut. 
Astfel, Gala "Premiile de Excelenta Administratie.ro", a fost un eveniment dedicat in exclusivitate administratiei publice din Romania, specialistilor, autoritatilor si profesionistilor din domeniu.
Printre cei premiati i-am mai putea aminti pe: 
Eugen Ovidiu Chirovici, ANIMMC - cele mai atractive programe initiate de institutii din administratia publica centrala;
Ovidiu Draganescu, prefect Timis - profesionalism in lupta cu calamitatile naturale; Quinton Quayle, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord - cel mai activ membru al corpului diplomatic acreditat la Bucuresti; 
Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti - pentru contributia adusa la modernizarea administrajiei publice din Romania;
Marian Oprisan, presedinte CJ Vrancea - premiu de excelenta pentru cel mai activ presedinte CJ; 
Mihai Razvan Ungureanu, ministrul Afacerilor Externe - premiu de execelenta pentru promovarea imaginii Romaniei in lume; Gheorghe Ciuhandu, primar Timisoara - premiu de excelenta pentru cel mai activ primar.

Calin  Ghinaciu - Agenda zilei

  • "Porta" mai investeste 10 milioane de euro in fabrica de la Arad

La mai putin de un an Porta investeste din nouIn primavara acestui an firma Porta KMI Romania - cu capital polonez - a inceput la Arad productia de usi si tocuri, investitie demarata pe un teren in suprafata de cinci hectare, situat in Zona Industriala Vest. 
Important producator de usi de pe piata europeana, Porta detine cinci fabrici - cea din orasul nostru fiind singura din afara Poloniei a grupului.
Alegerea Aradului pentru un nou centru de productie al polonezilor a insemnat pentru orasul nostru crearea de noi locuri de munca, investitii de cateva milioane de euro.
In cateva luni, productie mai mare cu 50%
Din cele 5 hectare de teren care au fost cumparate, s-au amenajat 11.000 de metri patrati: o hala de productie, utilata cu tehnologie de ultima ora - care face din fabrica de la Arad cea mai moderna din grupul Porta - un depozit si birouri. 
"Am inceput cu intentia de a produce lunar 10.000 de usi si 10.000 de tocuri. Atata am produs in primele luni. In cateva luni insa am crescut productia cu 50%, iar acum producem 15.000 de usi si tot atatea tocuri. Si fiindca ne-am marit capacitatea de productie, trebuie sa extindem si spatiul de productie. Astfel, inca din acest an vom investi in construirea a inca trei module, in suprafata totala de 15.000 metri patrati", precizeaza Rafal Najdzion, directorul general al Porta KMI Romania. 
Daca pana acum Porta a investit la Arad circa 6,5 milioane de euro, proiectul de extindere va insemna investirea a inca 10 milioane de euro.
Diversificarea productiei
Conducerea Porta spune ca in scurt timp productia va fi si diversificata. 
Daca in prezent se fac doar anumite modele de usi, se doreste ca pe viitor la Arad sa se produca si alte modele, care acum sunt aduse din Polonia pentru vanzare. 
Marirea capacitatii de productie si diversificarea ei presupune si mai multa forta de munca. 
Numarul locurilor de munca a crescut de la o luna la alta; la mijlocul anului in curs Porta avea 100 de angajati, acum are 210. 
"Avem nevoie de mai multi oameni pentru ca productia e tot mai mare", adauga Najdzion.
Daca productia creste, inseamna ca si piata de desfacere va fi extinsa. 
"Piata romaneasca e uriasa, foarte promitatoare. Ne vom extinde vanzarile produselor fabricate la Arad atat in tara, cat si in strainatate, in tari precum Serbia, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Croatia, Bosnia", mai spune directorul general al Porta KMI Romania.
***
Polonia este o tara care are sase investitori in judetul nostru. Dintre acestia, Porta este cel mai mare.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Tineretul sudeaza

Sudorii aradeni au adus numeroase premiiSudorii aradeni s-au impus si in acest an la nivel national. 
Ei au realizat cele mai bune suduri si au castigat aproape toate premiile puse in joc. 
Premiile sunt cu atat mai importante cu cat, comisia este compusa din profesori universitari, recunoscuti pentru exigenta. 
La finala nationala a concursului "Tineretul Sudeaza" sudorii aradeni au obtinut premiile 1 si 2 la juniori si locurile 3– 4 la seniori. 
Competitia din acest an coincide cu un alt eveniment major. 
Prima generatie de sudori europeni a absolvit cursurile Universitatii Aurel Vlaicu
Cu diploma obtinuta la universitatea aradeana, sudorii vor putea fi angajati la orice firma din lume. 

Vasile Blidar  - Televiziunea Arad

  • Sindicalistii din industria lemnului ameninta cu actiuni de protest

Liderul sindicatului Virgil Culda anunta situatia grea din industria lemnuluiLa Arad a fost pus la cale un plan de bataie privitor la declansarea conflictului de munca la sfarsitul acestei luni
Reprezentanti ai Federatiei Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL) din toata tara s-au intalnit la Arad, la sediul IMAR, pentru a pune la cale un plan de bataie in privinta declansarii a unor actiuni de protest la sfarsitul acestei luni. 
"Este prima intalnire de acest gen ce are loc in orasul nostru de la afilierea sindicatului de la IMAR la FSLIL, in anul 1993. La nivelul fabricii aradene, in ultima perioada de timp au avut loc disponibilizari masive de personal, din totalul de 1224 de angajati, cati erau acum trei luni de zile, am ramas 920. 180 de persoane au intrat in somaj, iar 90 au plecat cu lichidarea la zi, iar oamenii continua sa plece, avand oferte mult mai atractive din zona industriala", a declarat liderul de sindicat, Virgil Culda. 
Principalele nemultumiri ale sindicalistilor din industria lemnului se leaga de faptul ca au cel mai mic salariu pe ramura din economie, de orele suplimentare pe care foarte multi patroni din tara nu le platesc, de disponibilizarile masive, dar si de raportul mediu de schimb euro-leu, ce afecteaza exportul. 
"Am venit astazi la Arad pentru a hotari ce vom face in viitorul apropiat. Colegiul de conducere al FSLIL, pentru aceste considerente, ca si pentru cresterile de preturi la utilitati, mai ales la combustibil, ramura aceasta fiind un mare consumator de combustibil, continuam actiunea de consultare a sindicatelor afiliate, inceputa deja, pentru declansarea actiunilor dc protest. Am inceput prin impartirea de chestionare tuturor membrilor de sindicat. Dorim un sprijin de la Guvern, prin diferite parghii financiare, reducerea pretului la masa lemnoasa. Industria lemnului este una profitabila, dar daca nu suntem sprijiniti, vom intra toti in somaj. Noi, mobilistii, suntem cu perfuzia pusa de guvernanti, dar nu am murit inca, a afirmat presedintele FSLIL, Vasile Badica, prezent la Arad.

A.R. Badila - Observator

  • Tisza lucreaza pentru UTA

Francisc Tisza doreste sa ajute din nou "Batrana Doamna"Victor Rosca a primit ajutorul dorit la instalarea sa in curtea "Batranei Doamne"
Francisc Tisza, omul caruia Aradul trebuie sa ii multumeasca pentru evitarea retrogradarii ('98) si prezenta la barajul de promovare ('99), in administratia Lupas – Ienciu, a participat ieri la primul antrenament din acest sezon la UTA. 
Cel putin pana in iarna, de cuplul format din Victor Rosca si Francisc Tisza se leaga sperantele fanilor de pe Mures de a iesi din subsolul ierarhiei B3.
"Am convenit sa accept dorinta lui Victor Rosca si sa il ajut in munca la teren. Este mai putin importanta functia pe care o am, al doilea sau al treilea antrenor. Ceea ce conteaza este ca, cel putin pana la terminarea turului ma voi implica in pregatirea echipei UTA. Eu traiesc din fotbal si ma doare cand Aradul este reprezentat modest", a declarat Tisza, de sub bagheta caruia au iesit, de-a lungul anilor, fotbalisti ca Panin, Botis, Todea, Marginean, Dragan, Hutan, campioni nationali de juniori. Inceperea lucrarilor la o baza destinata copiilor si juniorilor a fost un motiv esential pentru care slefuitorul de talente a acceptat sa lucreze din nou, dupa cinci ani, pentru culorile rosu si alb. 
"Munca mea va fi una practica, individuala cu unii jucatori, fara a omite grupa mea de copii nascuti in '94 de la Romvest. Cat priveste centrul de copii si juniori de la UTA, implicarea mea va fi mai mult teoretica", a adaugat Tisza, revenit la echipa unde a cunoscut consacrarea si ca fotbalist.
Cura sau Manaila
Deoarece presedintele Tiberiu Dekany este plecat din Arad, inca nu s-a decis rezilierea contractului de antrenor al lui Dan Manaila. 
"Singura pozitie in care as mai ramane la club este cea de director sportiv. Am avut o discutie cu Tibi Dekany si in principiu a fost de acord", a spus Manaila, care doreste sa ii ia locul lui Dorel Cura. 
"Mie nu mi-a spus nimeni nimic despre asta. Probabil joi se va clarifica si situatia Manaila, dar eu nu imi simt postul in pericol", a contracarat Cura.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]