Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 14 iulie 2005 
Stirile TVA aici
  • Noutati in sistemul de colectare a deseurilor

Serviciul de salubrizare a orasului se va desfasura dupa un nou procedeuDecontarea serviciului se va face direct, la utilizator
In derularea contractelor prin care s-au concesionat catre SC Polaris M Holding SRL si SCASA Arad Servicii Ecologice SRL serviciile de salubrizare menajera si respectiv depozitare si neutralizare a deseurilor, partile contractante au semnalat disfunctionalitati generate, in principal, de dificultatea cu care se indeplinesc obligatiile de plata. Incasarea taxei speciale de salubrizare, facturarea si virarea sumelor datorate sunt operatiuni care nu se pot realiza in fluxul optim dorit de top partenerii contractual!. Acesta este si motivul pentru care unul dintre parteneri, respectiv SC ASA Arad Servicii Ecologice SRL, a deschis un litigiu pentru obligatia de plata, incheiat cu obligarea Consiliului Local al Municipiului Arad de a plati intr-un termen foarte scurt sumele certe si datorate.
Pentru reglementarea situatiei si inlaturarea disfunctionalitatilor, reprezentantii celor doua societati si ai Primariei Municipiului Arad au analizat variantele posibile, convenind asupra modalitatii de solutionare. 
S-a ajuns la decizia de modificare a contractelor dintre municipalitate si cele doua societati. 
In primul rand s-a pornit de la definirea clara a serviciilor prestate. 
Astfel, SC Polaris M Holding SRL va avea ca obiect de activitate serviciul de salubrizare a municipiului, cu doua componente - colectarea si transportul deseurilor municipale de la utilizatorii casnici si colectarea si transportul deseurilor similare deseurilor municipale de la utilizatorii agenti economici si institutii publice. 
Decontarea serviciului se va face direct, de la utilizator la operator.
Noutatea in acest sistem este faptul ca agentii economici au obligativitatea de a incheia cu SC Polaris M Holding SRL un contract de prestari servicii, in scopul determinarii corecte a cantitatilor de deseuri, utilizatorii au doua obligatii: aceea de a efectua preselectia deseurilor industriale de restul deseurilor produse si aceea ce revine agentilor economici care utilizeaza incinte comune cu alti utilizatori, de a inscriptiona prin diferite mijloace, pe pubelele sau containerele pe care le folosesc, denumirea sub care sunt inregistrate, evitandu-se astfel eventuale conflicte sau erori de determinare a cantitatilor proprii.
Scopul acestei noi reglementari este "degrevarea" taxei speciale de salubrizare, incasarile urmand sa se faca direct de la utilizator concomitent cu transferul obligatiei de incasare, transferandu-se si riscurile neincasarii.
De mentionat ca proiectul prevede si sanctiuni. 
Astfel, refuzul agentului economic sau al institutiei publice de a incheia contractul de prestari servicii reglementat de prezenta hotarare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 20 la 25 de milioane de lei. 
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de agentii constatatori, imputerniciti ai Primaralui. 
Contravenientii beneficiaza de posibilitatea achitarii a jumatate din minimul amenzii in termen de 48 de ore de la comunicarea procesului-verbal de contraventie. 
Amenzile se pot plati la Directia Fiscala a Municipiului Arad.
Aceste modificari vor fi aduse printr-un proiect de hotarare propus de primarul Gheorghe Falca. 
Incepand de ieri, acesta este afisat la intrarea in Primaria Municipiului Arad si poate fi consultat.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Raurile ies din matca

Chiar si paraiasele ameninta sa inunde mai multe localitati - Virtual Arad News (c)2005Traficul se desfasura ieri cu dificultate pe doua drumuri judetene, care au fost acoperite partial de apele revarsate ale Crisului Alb. 
Potrivit Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, au fost inundate trei portiuni, intre localitatile Dieci – Revetis si Dieci - Pescari, precum si Dieci – Almas. 
Lama de Apa de pe sosea are 20 de centimetri, astfel ca nu se poate circula decat cu masini mari sau cu utilaje agricole. 
Hidrologii aradeni au anuntat ca raul Crisul Alb a crescut in ultimele zile din cauza precipitatiilor abundente, astfel ca au fost depasite cotele de atentie in cateva localitati din nordul judetului, unde au fost inundate si 400 de hectare de terenuri agricole. 
Totodata, ar mai putea iesi din matca si Crisul Negru si Valea Teuz.

Sabin Orcan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Politistii aradeni au confiscat masini de lux in valoare de 200.000 euro

Politistii aradeni au descoperit o retea de traficanti de masini furateAutoturismele erau furate din Italia, Olanda si Ungaria
Dupa mai multe luni de cercetari, lucratorii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Arad au depistat si retinut sase autoturisme de lux, despre care se banuieste ca sunt furate din strainatate. 
E vorba de trei autoturisme marca Mercedes S 320 CDI, Mercedes ML 270 si Mercedes CLK 430, in valoare de aproximativ 45.000 de euro fiecare, un Mercedes E 320 Cabrio in valoare de 15.000 de euro, un Audi A4 Avant, in valoare de 16.000 de euro si un autoturism marca Audi A8 in valoare de aproximativ 15.000 de euro.
Politistii aveau informatii de mai mult timp ca diferite persoane din Arad detin si pun in circulatie aceste autoturisme, asa ca, dupa o documentare si supraveghere "ca la carte" au trecut la actiune. 
Adica au procedat la retinerea acestor autoturisme in trafic ori in diferite locuri unde acestea erau parcate. 
Toate cele 6 masini de lux au fost retinute, deoarece s-a dovedit ca acestea sunt furate din Italia, Olanda si Ungaria, unele dintre ele avand pe langa seriile de sasiu falsificate si documente de inmatriculare ori procuri false. 
Proprietarii masinilor confiscate sunt cunoscuti traficanti de autoturisme de lux aradeni, cu antecedente, numele acestora nefiind dezvaluite de catre politisti pentru ca ancheta este inca in curs de desfasurare pentru identificarea intregii retele de traficanti. 
Detinatorii acestor autoturisme, precum si celelalte persoane care s-au dovedit a fi implicate in traficul de masini de lux sunt cercetate in dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere si punere in circulatie pe drumurile publice a unui vehicul neinmatriculat si cu numere false, precum si pentru tainuire la furt, fals si uz de fals si alte infractiuni conexe traficului international de autoturisme furate.
Dintre metodele prin care aceste masini au fost introduse in tara, politistii care au anchetat cazul ne-au dezvaluit cateva. 
Una ar fi frauda la asigurare, adica faptul ca masinile erau furate cu stiinta proprietarului, acesta le vindea unui traficant care inmatricula respectivele autovehicule in alta tara din vest, iar abia apoi proprietarul initial o declara furata. 
O alta modalitate este prin falsificarea actelor si a numerelor cu ajutorul calculatorului, masinile fiind sustrase tot din Europa Occidentala. 
Un alt exemplu prezentat de politistii a fost cand in Italia, intr-un parc auto, paznicului i-a fost pus pistolul la tampla, iar hotii au plecat cu nu mai putin de 10 masini, una dintre acestea fiind acum in curtea politiei din Arad.
Dupa confiscare se asteapta finalizarea anchetei, iar apoi instanta va decide ce se va intampla cu masinile confiscate.
"Politistii impreuna cu procurorii continua cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale a acestor persoane, precum si pentru stabilirea modului de dobandire si indigenizare a masinilor" a spus purtatorul de cuvant al Politiei,
Camelia Tuduce Berar.

Anca R. Badila - Observator

  • Bani pentru profesori

Consiliul Judetean si Prefectura au atras fonduri pentru plata salariilor din invatamantVesti bune pentru profesorii din sistemul preuniversitar. 
Autoritatile au obtinut fonduri pentru plata salariilor. 
Şi asta dupa ce, Consiliul Judetean si Prefectura au facut demersuri pentru atragea de fonduri pentru plata cadrelor didactice. 
Autoritatile locale au obtinut la rectificarea bugetara 947 de miliarde de lei pentru plata salariilor profesorilor. 
In acest moment, fondurile pentru plata cadrelor didactice este asigurata pana la sfarsitul anului in proportie de 97%. 
Autoritatile locale cauta acum finantare si pentru repararea cladirii spitalului Matern. 
Cladirea este revendicata de comunitatea evreiasca insa are nevoie urgenta de reparatii. 
Spitalul are datorii de 40 de miliarde de lei si nu poate asigura fonduri pentru renovarea cladirii. 
Reprezentantii Consliului Judetean si ai Prefecturii cauta acum sponsori pentru renovarea cladirii.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Proiectul "Lunca Muresului" - amenintat cu retragerea finantarii

Proiectul "Rezervatia Lunca Muresului" este pus in pericol prin nerespectarea angajamentelorO firma bucuresteana isi bate joc de un proiect aradean de 2.670.000 de euro
La inceputul anului, administratia locala din Constanta era "zguduita" din temelii datorita faptului ca reprezentantii Uniunii Europene cerusera "stergerea cu buretele" a unui proiect PHARE in valoare de milioane de euro, pentru ca nu erau indeplinite termenele prevazute in respectivul document.
Mai mult, administratiei din Constanta i se cereau, de catre UE, banii pe care aceasta ii daduse pana la respectivul moment.
O sa va intrebati, probabil, ce legatura are Constanta cu noi, aici, la Arad.
Si, mai ales, de ce am ales un asemenea subiect negativ pentru a-l "aduce" in judet?
Ei bine, si noi, aradenii, suntem pe cale sa pierdem, datorita exact acelorasi motive pe care le-am aratat mai sus in ceea ce priveste proiectul Constantei, un proiect in valoare de 2.670.000 de euro, din care doua milioane reprezinta bani de la Comunitatea Europeana.
Si tot despre un proiect PHARE discutam.
Ca sa fim si mai la obiect, daca nu se sensibilizeaza nimeni si nu se vor lua masuri urgente, Lunca Muresului va disparea din Arad.
Nu la propriu, ci la figurat, pentru ca tocmai lunca face obiectul proiectului PHARE.  Dar, sa incepem cu inceputul...
Parc Natural intins pe 17.166 de hectare
Parcul Natural Lunca Muresului (declarat, in mod oficial, prin Hotararea de Guvern nr.2151 din 2004) este constituit in aval de municipiul Arad, pana la granita cu Ungaria, de-a lungul Raului Mures.
El cuprinde incinta indiguita a raului Mures, adica zona inundabila dintre digurile situate de o parte si de alta a raului si intre terasele inalte ale aceluiasi rau, fiind o zona cu inundatii periodice.
Principalul obiectiv al declararii acestei zone ca parc natural il constituie protejarea peisajului.
Parcul contine patru rezervatii naturale: "Padurea Cenad" - 310,5 ha, "Insula Mare Cenad" - 3 ha, "Insulele Igris" - 3 ha si "Prundul Mare" -654,9 ha, din care primele trei sunt recunoscute la nivel national si ca arii protejate (scopul ariei protejate este de a proteja si conserva habitatul si peisajul).
Pentru a proteja Lunca Muresului, pentru a monitoriza din punct de vedere stiintific diferitele ecosisteme si pentru a implementa programe educationale si informative despre protejarea naturii, pentru comunitatea locala, Directia Silvica Arad, alaturi de alti factori (ii vom aminti pe parcursul acestui articol) a realizat un proiect pentru a obtine fonduri europene.
Fonduri pe care, pana la urma - datorita consistentei si importantei proiectului - le-a obtinut, astfel demarandu-se "protejarea si promovarea Luncii Muresului".
Cofinantator si beneficiar - Regia Nationala a Padurilor
Incepand cu anul 2001 si pana in acest an, 2005 - 30 noiembrie, Directia Silvica Arad trebuie sa implementeze proiectul, care are o finantare de 2.670.000 euro, din care 2.000.000 euro de la Comunitatea europeana prin programul PHARE si 670.000 euro cofinantare a Regiei Nationale a Padurilor - prin Directia Silvica Arad.
Proiectul presupune achizitionarea de echipamente pentru monitorizarea ecosistemului (500.000 euro), construirea unui centru de vizitare - la Ceala (850.000 euro) care va adaposti si viitoarea administratie a parcului natural, imbunatatirea infrastructurii, luarea de masuri suplimentare de protejare a zonei prin imprejmuiri si achizitionarea de echipamente (950.000 euro) si promovarea turismului si activitatilor educative (170.000 euro).
Scopul declarat al acestui proiect este asigurarea unei dezvoltari durabile a zonei si conservarea diversitatii biologice.
Situatiile privind poluarea accidentala vor putea fi mai eficient prevenite si controlate printr-o activitate de monitorizare permanenta a calitatii apei.
Se va efectua un inventar al speciilor de plante si animale din zona si se vor evidentia problemele existente.
In acelasi timp se va promova ecoturismul pentru aceasta zona.
Obiectivele enumerate mai sus corespund principiilor strategice de dezvoltare asa cum sunt prezentate in Strategia de Dezvoltare Regionala pentru Zona Frontierei de Vest, iar, in plus, acest proiect este in concordanta cu prioritatile indicate in Documentul de Programe Comune (Joint Programming Document - JPD).
Acesta constituie cadrul general de cooperare intre Romania si Ungaria.
Beneficiarul proiectului si proprietarul bunurilor este Regia Nationala a Padurilor (RNP) - Directia Silvica Arad, care administreaza padurile din cadrul rezervatiei.
La licitatie au fost si firme din Arad
In cadrul acestui proiect, in anul 2003, Ministerul Integrarii Europene a semnat un contract - ca urmare a unei licitatii organizate la Bucuresti - cu firma de constructii TMUCB SA Bucuresti, pentru realizarea principalelor obiective (Centrul de Vizitare Ceala, Punctele de Informare Pecica si Cenad, drumuri, parcari, pontoane etc.).
Contractul semnat intre Ministerul Integrarii si firma TMUCB este in valoare de 1.300.000 de euro.
In acest context, trebuie sa mai amintim si faptul ca la licitatia de la Bucuresti au participat, cu oferta, firmele ICIM si Tehnodomus - impreuna, insa n-au avut castig de cauza, pretul oferit de TMUCB Bucuresti fiind mai bun.
Astfel ca, incepand din 30 noiembrie 2003, nu mai ramanea decat ca bucurestenii sa se apuce de lucru si sa finalizeze, dupa doi ani, intreaga lucrare.
Riscul pierderii cofinantarii
Pana aici, toate bune si frumoase.
Doar ca ziarul nostru a intrat in posesia unui document care "arunca in aer" toata povestea frumoasa de mai sus, in sensul ca ne duce cu gandul la ceea ce s-a intamplat la Constanta si la faptul ca multimea de bani care ar fi trebuit sa vina in Arad de la Comunitatea Europeana s-ar putea duce pe "apa sambetei".
"Ne exprimam ingrijorarea cu privire la ritmul incet de lucru la obiectivele contractate. Astfel, in conditiile in care exista toate premisele pentru o realizare optima a obiectivelor, firma TMUCB nu dispune de forta de munca suficienta, utilaje si putere financiara pentru a finaliza pana in data de 30 noiembrie obiectivele contractate. Desi a fost platit un avans de 200 de mii de euro constructorului, in perioada 1 august - 30 mai 2005 au existat lucrari in valoare de doar 200.000 de euro, noi mai platind o alta suma in valoare de 175 de mii de euro.
Ca urmare, in acest moment constructorul dispune de o suma de 175.000 de euro din avansul platit, dar manifesta ca nu are puterea de a sustine financiar continuarea lucrarilor, lucru dovedit de ritmul slab de lucru de la Centrul de Vizitare Ceala, principalul obiectiv contractat. In aceste conditii, Directia Silvica Arad risca sa beneficieze la sfarsitul lunii noimebrie de un obiectiv nefinalizat si sa piarda cofinantarea PHARE pentru continuarea lucrarilor. In acest context va rugam sa interveniti la conducerea Ministerului Integrarii Europene, angajatorul firmei TMUCB SA Bucuresti, pentru impunerea unor conditii contractantului, in vederea realizarii urgente a obiectivelor contractate"
- citam dintr-o adresa care se afla la aceasta ora pe masa conducerii Regiei Nationale a Padurilor si care, banuiam atunci, apartinea Directiei Silvice Arad.
Autoritatile spera in prelungirea termenului de realizare a Proiectului "Rezervatiei Lunca Muresului"In Lunca Muresului, liniste
Normal ca, descoperind documentul de mai sus, am plecat in Zona Luncii Muresului, mai precis acolo unde se precizeaza in proiectul PHARE, ca va fi Centrul de Vizitare Ceala.
In afara catorva muncitori care aveau treaba cu introducerea unor cabluri de curent ("noi suntem de la alta firma nu de la cea din Bucuresti, noi doar semnand cu acestia contractul pentru partea electrica" - ne-a spus seful lucratorilor), nimeni.
Liniste ca intr-un veritabil Parc Natural.  La viitoarea cladire nu se afla nimeni.
Iar din punctul nostru de vedere, fotografiile sunt mai mult sunt graitoare.
Nici o sansa ca lucrarea sa fie finalizata pana in noiembrie, riscandu-se pierderea banilor.
Asa incat, la intoarcere ne-am oprit la sediul administratiei Parcului Natural, aflata in imediata apropiere a intrarii in perimetrul ariilor protejate, pentru a sta de vorba cu persoane responsabile in privinta a ceea ce se intampla.
"Nu mai stim ce sa facem!"
Un singur angajat se afla la munca, numindu-l aici pe inginerul silvic Paul Hac.
Acesta, imediat dupa ce a auzit despre ce este vorba, si-a pus mainile in cap si ne-a spus:
"Nici macar nu stiti cate probleme avem cu acest proiect. Seful meu si al celor care ne ocupam de administrarea parcului, este plecat in concediu, asa incat o sa va lamuresc eu cu privire la ceea ce se intampla. Firma care a contractat lucrarile nu se tine de promisiunile facute si, in mod sigur, nu vor termina, la timp, lucrarile pe care s-au angajat sa le faca. Nici macar acum, cand putem spune ca vremea si-a mai revenit, nu lucreaza. Nu mai stim ce sa facem. Am fi dorit sa reziliem contractul dar n-am avut cum. Au pus vina pe vreme, bun, am inteles, dar pana la un anumit punct. Au pus vina pe faptul ca n-au avut toate proiectele gata la timp si de aceea n-au putut porni lucrarile - am inteles si asta, dar tot pana la un anumit punct. Pentru ca, din mai, cand le aveau pe toate gata, n-au facut nimic. Nici macar n-au inceput nivelul unu al cladirii de la Ceala".
"Bine, si ce veti face daca situatia ramane nsechimbata, adica dumneavoastra strigati si ei nu va baga in seama" - i-am spus domnului Hac.
"Pai, pana acum n-am prea strigat. Am vorbit omeneste, desi ni se putea citi dispe-rarea. Sa speram ca va fi gasita o solutie pana la urma. Pentru ca am inteles ca au inceput sa se implice mai mult si cei din conducerea Regiei Nationale a Padurilor. Oricum, va mai pot spune ca a fost ceruta, de catre RNP, dar si de catre firma care a contractat lucrarea, prelungirea cu un an a termenului de finalizare a lucrarilor din intregul proiect. Ganditi-va ca in acest moment stadiul lucrarilor este undeva intre 23-25 la suta, in timp ce lucrarea ar fi trebuit sa fie gata in proportie de 75-80%. Doar un singur drum din 12 a fost realizat... Cea mai grava problema ar interveni in momentul in care n-ar fi acceptata aceasta prelungire. Atunci, Comunitatea Europeana si-ar cere banii inapoi si nu stiu cand vom avea noi acesti bani pentru a-i folosi pentru Parcul Natural! Oricum, sa speram ca va fi bine" - ne-a raspuns inginerul Hac.
Nu in ultimul rand, de la acesta am aflat ca in perioada 25-29 iulie, la Arad va sosi o comisie din partea Comunitatii Europene pentru a analiza stadiul lucrarilor, urmand ca dupa aceea sa fie discutate aspecte legate de prelungirea termenelor.
Sperante de prelungire a termenului
Directorul Directiei Silvice Arad, inginerul Mircea Meches este satul si el de subiectul referitor la lucrarile din Lunca Muresului.
Ulterior discutiei cu inginerul Hac, directorul Meches, la randul sau, aflati in sediul DSA, ne-a precizat: "Sper sa fie acceptata prelungirea termenului ca, altfel, avem o problema mare. Pierdem cofinantarea si nu numai. Trebuie sa dam si banii inapoi. Sper ca firma din Bucuresti sa-si revizuiasca atitudinea si sa inteleaga ce se intampla. In acest moment Directia Silvica Arad are contractata o suma de 560.000 de euro din valoarea de 670.000 euro cu care trebuie sa finanteze proiectul, angajandu-se sa contracteze si sa cheltuie pana la 30 noiembrie 2005 si diferenta de 90 de mii de euro, cu toate ca din fondurile PHARE s-a contractat doar o suma de 1.800.000 euro, cu 200.000 de euro mai putin decat suma alocata din finantarea de la comunitatea europeana. Dar, peste doua-trei zile vom putea vorbi mai multe. Sper.".
***
Din pacate, directorul TMUCB SA Bucresti, inginerul Teodose Leca n-a raspuns la telefoanele pe care i le-am dat.
Nici macar dupa ce i-am precizat, prin intermediul unui mesaj, ca dorim sa discutam cu privire la lucrarile din Lunca Muresului, n-a raspuns la telefon.
Asa incat, parerea domniei sale, poate cu o alta ocazie, pe care sigur o vom avea! Pana atunci insa, constructorii din Arad vorbesc.
Deocamdata doar pe la colturi si doar sub protectia anonimatului.
Acestia spus ca dupa ce a castigat licitatia (n-avem confirmarea ca au sublicitat doar pentru a fi primii!, dar exista si aceasta ipoteza), TMUCB a gasit firme care sa lucreze in Arad, deplasarea fortei de munca si a utilajelor de la Bucuresti pana aici fiind foarte costisitoare.
Numele acestor firme n-a fost facut public pentru ca in contractul cu PHARE nu poate aparea ca s-a lucrat in subantrepriza.
Dealtfel, nici noi nu credem ca conducerea acestei firme s-a gandit vreodata sa vina in Arad la munca, ci doar sa "ia crema de pe tort", pastrandu-si doar asa-zisul comision consistent si plasand lucrarea unor firme aradene care sa lucreze in subantrepriza.
Primind cei 200 de mii de euro amintiti in raportul Directiei Silvice Arad, ca avans, se pare ca cei de la TMUCB i-au folosit in alte scopuri.
In momentul in care firmele care lucrau in Arad au cerut primele transe din valoarea lucrarilor, TMUCB s-a vazut pusa in imposibilitatea de a plati.
Sau, daca a platit a facut-o cu "picurul".
Asa incat, constructorii, rand pe rand, au preferat sa lucreze in alte parti, unde au primit banii pe loc, decat in Lunca Muresului, urand sa revina la "sentimente" mai bune, adica la munca, doar la vederea statelor de plata...
Bineinteles ca nu vom omite si faptul ca in aceasta perioada lucrarile oricum ar fi fost intarziate din cauza timpului si a faptului (recunoscut de catre cei de la Directia Silvica Arad) ca proiectele n-au fost gata la timp.
Insa, sa faci doar 25 la suta dintr-o lucrare pe care trebuia s-o finalizezi pana in toamna acestui an, cam seamana a bataie de joc.
Ca sa nu spunem "teapa", egal "tun".
Asta pentru ca, pana la aceasta ora, desi primit bani in avans, TMUCB n-a platit nici macar toti banii pe care ii datoreaza firmelor aradene care au lucrat efectiv, avand mari-mari restante.
Si atunci, cum sa fie gata ceea ce, la castigarea proiectului PHARE, Regia Nationala a Padurilor le-a promis europenilor ca va face?
P.S.
De ce oare a trebuit sa castige o firma din Bucuresti aceste lucrari? Si nu unele din Arad? Nu-i asa ca totul seamana a clientelism de genul celui care a facut cariera la acelasi Minister al Integrarii! Ceva legat de numele
"Puwak", cu contracte acordate "pe spranceana"!

Alin Olteanu - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]