Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 14 aprilie 2005

Stirile TVA aici

  • Pentru indisciplina si colaborare cu PSD Vicepresedintele CJA Gavril Popescu a fost exclus din PNL

Biroul Central PNL a hotarat excluderea vicepresedintelui Gavril PopescuBiroul Permanent Central al PNL a hotarat, in cadrul sedintei de marti, excluderea vicepresedintelui Gavril Popescu din PNL pe motiv ca a incalcat disciplina de partid si a colaborat cu PSD la alegerile pentru functia de presedinte al CJA, care su survenit in urma accederii lui Gheorghe Seculici in functia de vicepremier in Guvernul Romaniei. De asemenea, conducerea centrala a mai hotarat si schimbarea din functia de vicepresedinte al CJA a lui Gavril Popescu.
In acest sens, deputatul Eugen Nicolaescu, purtator de cuvant al PNL, ne-a declarat: "Biroul Permanent Central a hotarat, aseara (n.n. marti seara), excluderea din partid si schimbarea din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean a lui Gavril Popescu. Urmeaza ca in data de 22 aprilie, Delegatia Permanenta sa se pronunte asupra hotararii Biroului Permanent Central". 
Intrebat care au fost motivele excluderii, Eugen Nicolaescu a precizat scurt: "Indisciplina de partid si colaborare cu PSD la alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean"
L-am mai intrebat pe liderul PNL daca exista posibilitatea revenirii asupra hotararii de excludere. 
Raspunsul primit a fost: "Nu cred ca se va mai reveni asupra celor hotarate, iar Delegatia Permanenta va intelege motivele deciziei luate de noi".
"Pana nu sunt anuntat oficial, nu comentez"
La randul sau, vicepresedintele Gavril Popescu ne-a declarat: "Pana cand nu voi fi anuntat oficial, nu am ce comenta". 
"Este o decizie regretabila"
Sever Jurca, vicepresedinte PNL: "Din punctul meu de vedere este o decizie regretabila, dar trebuie sa ne supunem hotararilor organelor superioare ale partidului. Noi ne-am spus odata punctul de vedere la sedinta Comitetului Teritorial de Conducere, unde s-a hotarat ca vicepresedintele Gavril Popescu sa nu fie sanctionat". 
Intrebat daca va face lobby pentru a-l ajuta pe Gavril Popescu, vicepresedintele Sever Jurca a afirmat: 
"In ceea ce priveste hotararea conducerii superioare de partid, noi nu avem nici o competenta. Nu suntem intrebati in legatura cu masurile pe care le iau dansii ". 
Avand in vedere ca Sever Jurca si-a anuntat candidatura la presedintia PNL Arad, l-am intrebat daca are vreun amestec in hotararea conducerii centrale. 
"Nu am si nici nu puteam sa am nici un amestec. Eu cred ca impreuna cu Gavril Popescu faceam o echipa buna pentru a castiga alegerile din PNL Arad", a concluzionat Jurca. 
"Nu comentez”
Prefectul Cristian Stragea si deputatul Titu Gheorghiof, presedinte al PNL Arad, nu au dorit sa comenteze in nici un fel cele intamplate, poate si din cauza faptului ca drumul spre presedintia PNL Arad este mult mai liber. 
La toate intrebarile noastre: Ce parere aveti de decizia Bucurestiului? Aveti vreun amestec in decizia luata de centru? Veti castiga mai usor presedintia PNL Arad?, Cristian Stragea si Titu Gheorghiof au avut un singur raspuns: "Nu comentez". Nici primarul Gheorghe Falca, purtator de cuvant al Aliantei D.A. Arad nu a dorit sa faca nici un comentariu la cele intamplate. "Nu comentez", a fost tot ce ne-a spus purtatorul de cuvant al Aliantei D.A. Arad. 
Doar CJA poate hotari soarta lui Popescu 
In ceea ce priveste schimbarea lui Gavril Popescu din functia de vicepresedinte al CJA, ne-am adresat si presedintelui Iosif Matula. 
Domnia sa ne-a spus ca, deocamdata nu a primit nimic oficial in acest sens. 
"Schimbarea unuia dintre cei doi vicepresedinti ai CJA nu intra exclusiv in atributiile presedintelui, ci este nevoie de o decizie a Consiliului Judetean si numai pe baza Legii administratiei publice locale nr. 215 din 2001". 
I-am solicitat si o parere politica, la care Iosif Matula ne-a declarat ca excluderea lui Gavril Popescu este o hotarare interna a PNL. 
***
Conform art. 113 din Legea administratiei publice locale nr. 215 din 2001, eliberarea din functie a vicepresedintelui consiliului judetean se face prin votul secret a cel putin doua treimi din numarul consilierilor, la propunerea a cel putin unei treimi din numarul acestora. 
Vicepresedintii pot fi eliberati din functie numai daca s-a constatat prin hotarare judecatoreasca irevocabila ca acestia au contravenit, in exercitarea sarcinilor ce le-au revenit, intereselor generale ale statului sau ale judetului, ori au incalcat Constitutia si legile tarii.

Daniel Albu - Adevarul

  • Doua mii de ienuperi invadeaza Malul Muresului

Pe Faleza Muresului vor fi plantati 2000 de ienuperi - Virtual Arad News (c)2005Una dintre cele mai frumoase zone ale orasului, Malul Muresului, a intrat din nou in atentia executivului local si a Societatii de Gospodarire Comunala, dupa ce, de-a lungul ultimelor luni, aceasta zona a avut parte de imbunatatiri substantiate. 
Aici s-a intervenit chiar din start in chestiunea iluminatului public (fiind inlocuite toate becurile), aici s-au montat primele banci din lemn frumos concepute, aici a fost taiata iarba, iar lista cu interventii poate continua. 
Potrivit directorului Gospodaririi Comunale, Ioan Covaci, o noua lucrare prinde viata in aceste zile pe mal. 
Este vorba de plantarea a 2.000 de conifere (ienuperi), in zonele care nu beneficiaza de alta vegetate decat de iarba. 
Lucrarea a inceput din Parcul Europa si se indreapta spre Zona 300 (Billa), urmand sa se revina in centru pentru plantarea de ienupar in portiunile vitregite din zona falezei I. 
Pana in prezent, angajajii GCA au facut deja 500 de plantari iar, potrivit directorului societatii, cele doua mii de conifere vor fi plantate cu toate pana sambata. 
Coniferele sunt aduse din pepiniera apartinand societatii, fiind vorba, potrivit viceprimarului Tiberiu Dekany, de mai toata avutia GCA in acest domeniu.
Atat viceprimarul, cat si directorul GCA sustin faptul ca aceasta intervertie va contribui si ea la schimbarea fetei Aradului, in conditiile in care Malul Muresului va arata mai bine, iar ienuparul va constitui atat un factor de protectie, cat si o pata de culoare in zona chiar si pe timpul iernii.
Poate ar trebui mentionat aici ca, in urma cu trei luni, primarul si-a facut publica intentia de a schimba radical aspectul malului si de a realiza un echilibru intre aceasta zona si cea a strandului, prin realizarea de mini magazine si restaurante si in zona falezei (asa cum se intamplase in Arad inaintea mutarii strandului pe celalalt mal). 
Pana ca aceste planuri sa devina realitate, Malul Muresului va deveni, cu siguranta, mult mai verde.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Un TIR cu substante chimice s-a rasturnat langa Arad

Un TIR slovac a provocat un accident la iesirea din VladimirescuUn TIR incarcat cu 20 tone substante chimice s-a rasturnat ieri dimineata la iesirea din localitatea Vladimirescu, de langa Arad. 
Soferul slovac, care incarcase praf de policlorura de vinil de la Combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea si se indrepta spre Nadlac, a incercat sa iasa dintr-o coloana si a lovit din spate un Renault. 
El a tras apoi de volan pentru a evita impactul, a intrat pe contrasens, lovind o Dacie, dupa care s-a rasturnat intr-un sant. 
In urma izbiturii, sute de saci plini cu pulbere s-au rasturnat pe sosea si pe camp.
La fata locului s-au deplasat imediat politistii, pompierii si reprezentantii Apararii Civile, care au crezut initial ca este vorba de substante explozibile.
Doua butelii care se aflau in TIR si care ar fi putut declansa o deflagratie au fost indepartate imediat de fortele de ordine. 
Singurul ranit a fost soferul slovac, transportat la spital pentru ingrijiri medicale. 
El ar putea fi cercetat penal, fiind considerat vinovat de producerea accidentului. 
Rasturnarea TIR-ului a produs un adevarat blocaj rutier la iesirea din Arad spre Deva, pe una dintre cele mai circulate sosele din judet, traficul fiind reluat pe un singur fir dupa cateva ore.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Hot scapat, prins si eliberat! - Prindeti hotul!

Ziarista Felicia Gheorghe a ajutat la prinderea unui hot din magazineCarpaci Gusti din Curtici este un hot care a facut vreo sapte ani de puscarie pentru furt.
In data de 6.04.2005 un cetatean de etnie rroma a iesit in forta din magazinul "Ciao-Ciao" fiind tras de maneca de catre doua vanzatoare. 
Acestea au incercat sa-l retina si sa-l faca sa inapoieze cele doua perechi de blugi pe care i-a furat din magazin. 
Iata ce a declarat in urma cu o saptamana, una dintre fete: "L-am vazut in vazut in cabina de proba cand incerca o pereche de blugi si ii tot intindea… De fapt luase la incercat trei perechi… Ne-am dat seama ca este hot, acesta a mai furat din magazinul nostru si il cunosteam. Am actionat imediat butonul de alarma catre Top Security, dar acestia au venit dupa plecarea hotului"
Persoana suspecta a fost urmarita si oprita in fata Agentiei ASIROM de catre un redactor al ziarului "Observator"
Acesta  a observat cum hotul a scos o pereche de blugi cu eticheta si a incercat sa-l determine sa inapoieze marfa furata. 
Dupa ce a trecut la amenintari, hotul, vazand ca este chemata politia - a luat-o la fuga. 
Politia a intocmit dosarul si l-a predat la parchet, urmand a se face cercetarea penala.
Exact dupa o saptamana, acelasi suspect a fost observat de catre acelasi redactor in magazinul "Padis", bineinteles la furat! 
Desi acesta s-a simtit reperat si a incercat sa scape, o echipa formata din doi politisti din cadrul Compartimentului Proximitate au reusit sa-l retina si sa-l duca la sediu.
Persoana este un binecunoscut hot pe nume Carpaciu Gusti (40 ani) din Curtici, str. V. Lucaci nr. 31 cu ani grei de puscarie la activ pentru furt. 
Acesta a scos din bluza de  fas o cutie mare de cacao pe care, mai mult ca sigur, o furase din magazinul mai sus amintit! 
Suspectul a dat o declaratie dupa care a fost supus audierii si confruntarii cu doua dintre vanzatoarele de la magazinul "Ciao-Ciao"
Mare ne-a fost mirarea sa auzim ca hotul a fost eliberat din lipsa de probe, deoarece conducerea aceluiasi magazin a  declarat ca in urma inventarului nu s-au constatat minusuri!!
Este de neinchipuit cum un hot periculos, care traieste numai din furt este lasat liber sa prade in continuare!...
Atentie cetateni si patroni de firme si magazine: solicitati politiei poza acestui infractor pentru a-l avea in vizor in momentul cand intra in magazin! 
Cum hotul nu poate sa-si schimbe look-ul si nici naravul, poate fi usor reperat!

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Conferinta pe teme economice

Personalitati din cadrul BNR si politice vor discuta cu oameni de afaceri aradeni - Virtual Arad News (c)2005Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, denominarea leului dar si oportunitatile de investitie in Arad, sunt doar cateva dintre subiectele care vor fi discutate de cele mai importante personalitati ale vietii economice si politice din Romania. 
Revista Banii Nostri, organizeaza la Arad o conferinta la care sunt invitate nume cunoscute ale mediului economic romanesc care vor sta fata in fata cu oamenii de afaceri aradeni. 
Printre acestia se numara Varujan Vozganian, vice-guvernatorul Bancii Nationale Adrian Vasilescu si ministrul integrarii europene, Ene Dinga. 
Conferinta va avea loc in zilele de 19 si 20 aprilie si face parte dintr-o serie de intalniri organizate in cele mai mari orase din tara.
Aradul este unul dintre municipiile preferate, avand in vedere numarul mare de investitori straini dar si apropierea geografica de Uniunea Europeana.

Vasile Blidar - Televiziune Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]