Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 13 septembrie 2005
Stirile TVA aici
  • IMAR - se anunta investitii de 10 milioane de euro: Situatia societatii s-ar putea imbunatati

IMAR este pe punctul de a redeveni liderul mobilei romanesti - Virtual Arad News (c)2005Cei peste 1200 de angajati ai IMAR s-au aflat, pana saptamana trecuta, in concediu. 
Dupa terminarea acestuia, in fabrica au revenit doar circa 700 de persoane, oamenii care lucreaza in sectiile de productia mobilei tapitate. 
Cei de la sectiile de mobila stil, peste 500 la numar, urmeaza sa primeasca 75% din salariu pana la 1 octombrie. 
" In 31 septembrie expira contractul colectiv de munca. Saptamana viitoare ne vom intalni cu conducerea pentru negocierea unui nou contract. Noi speram sa obtinem o indexare a salariilor cu 5% pe luna. Tot atunci vom discuta despre posibilele disponibilizari de personal. Se vorbeste de circa 300-350 de oameni", spune liderul de sindicat, Virgil Culda.
Situatia fabricii aradene de mobila s-ar putea imbunatati. 
La participarea laTargul International de mobila, decoratiuni interioare, echipamente pentru exploatarea forestiera si prelucrarea lemnului, BIFE TIMB, expozitie desfasurata in perioada 7-11 septembrie in complexul expozitional Romexpo, directorul Andrei Grecu declara ca la IMAR a fost demarat un amplu program de modernizare a societatii, investitie ce se ridica la 10 milioane de euro. 
La IMAR va fi construita o sectie destinata exclusiv mobilierului stil, de lux, care va fi dotata cu utilaje de ultima generatie. 
Pentru a redeveni liderul industriei mobilei din Romania, actualul actionar al societatii (e vorba de Antreprenor R.K.L. Ltd) se gandeste sa nu neglijeze piata interna, mai ales segmentul de clasa medie si inalta, pe langa activitatea de export (ce reprezinta 80% din productia IMAR). 
"Pentru societate si angajatii ei, aceasta investitie ar insemna o gura de oxigen. Noi dorim ca situatia fabricii sa fie redresata si speram sa fie asa. Vom vedea daca va fi posibil sa nu fie trimisi in somaj oameni", mai spune liderul de sindicat, Virgil Culda.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Benzina romaneasca mai scumpa decat in Elvetia

Alimentarea cu benzina a ajuns mai scumpa ca in strainatateAutomobil Clubul Roman ia atitudine impotriva scumpirii pretului benzinei, care in Romania este mai mare decat in majoritatea tarilor UE. 
In numai 2 zile benzina s-a scumpit din nou, iar procentul este cel mai mare de pana acum!
Toate sortimentele de benzina au depasit 1 EURO, iar soferii spun ca in ritmul acesta...masina devine un lux. 
Asociatia automobilistilor este indignata de noul val de scumpiri. 
Un litru de benzina costa, acum, in Romania 1,15 de EURO si este mai scumpa decat in Bulgaria, Serbia, Polonia si chiar Elvetia. 
Soferii sunt nemultumiti de noul pret si se vad nevoiti sa faca naveta peste hotare ptr a-si umple rezervoarele. 
In 2 zile litrul de benzina s-a scumpit cu 1.600 de lei, iar de la inceputul anului pretul ei s-a majorat cu 22 de procente. 

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Ghiozdane de la liberali

PNL a distribuit rechizite si ghozdane elevilorLiberalii aradeni au finalizat zilele trecute actiunea de ajutorare a copiilor din familii nevoiase la inceputul noului an scolar. 
Desi campania a fost demarata la initiativa premierului Calin Popescu Tariceanu, membrii PNL Arad nu au reusit sa adune decat 100 de caiete si cateva ghiozdane, carti si creioane colorate. 
De asemenea, in contul deschis pentru repararea scolilor din Sistarovat, Chisindia, Capalnas s-au strans doar 50 de milioane de lei vechi. 
Din acesti bani, zece milioane au fost donate de prefectul Cristian Stragea. 
Liberalii aradeni au tinut secreta lista cu donatii, dar surse din partid au confirmat faptul ca mai multi membri ai Biroului Judetean nu au participat la cheta. 
O donatie de ultima ora din partea lui Marcel Olteanu, in valoare de 30 de milioane de lei vechi, a facut totusi posibila cumpararea unui numar de 100 de ghiozdane complet dotate. 
Acestea vor fi inmanate astazi copiilor, pe baza prioritatilor stabilite de Inspectoratul Scolar Judetean.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Ghiorocul si-a deschis portile si pentru bolnavi

Unitatea socio medicala din Ghioroc si-a redeschis portile complet renovataUnitatea de asistenta socio-medicala din Ghioroc si-a deschis ieri portile in prezenta conducerii Consiliului Judetean, in frunte cu presedintele Iosif Matula.
Mini-spitalul apartine Consiliului Judetean si va trata de maine bolnavii cronici care au fost internati in spitale si care au probleme sociale deosebite.
Locatia a fost modernizata pe banii Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si pe banii Consiliului Judetean, lucrarea fiind demarata in luna aprilie.
In total, suma investita depaseste 3,6 miliarde lei, din care ministerul a contribuit cu 2,5 miliarde lei (bani cheltuiti pe reparatii), iar CJA cu 900 de milioane (care au mers spre sistemul de incalzire). 
Tratamentele oferite de unitate vor fi, potrivit directorului acesteia, Lepa Oros, de medicina generala, mini-spitalul punand la dispozitia pacientilor 38 de paturi, incaperi curate, toalete moderne, o curte interioara extraordinara si chiar o sala de fitness, aflata in curs de amenajare.
"Oamenii sunt destul de dornici sa beneficieze de serviciile pe care noi le oferim si acum suntem capabili sa venim in intampinarea lor. Cei care sufera de o boala cronica si au si nevoi sociale pot fi ingrijiti la noi", ne-a declarat directorul unitatii de asistenta medico-sociala.
Presedintele CJA, Iosif Matula, s-a aratat extrem de bucuros de inaugurarea acestei unitati, "in conditiile in care, in prezent, foarte multe unitati de gen si spitale se inchid. Sper din tot sufletul ca aceasta unitate sa raspunda scopului pentru care a fost creata: acela de a alina suferintele semenilor nostri". 
La unitatea din Ghioroc lucreaza un medic, 9 asistente si 14 infirmiere.
Cladirea care gazduieste acum unitatea a servit in trecut Sectiei de recuperare a Spitalului Judetean, insa intre timp a suferit schimbari radicale.
Spitalizarea aici se face contra cost, taxa pe zi fiind de 75 de mii de lei pe zi. Un bolnav cu venituri lunare de peste 4 milioane va plati taxa integral (aceasta ajunge la aproape 3 milioane lei pe luna), insa in cazul bolnavilor cu venituri mai mici cuantumul taxei va scadea corespunzator.

Adriana Barbu - Observator

  • Actiune extrema pe Mures. - Podul plutitor a fost readus la Barzava

Brodul de la Barzava a fost transportat de la Lipova la locul initialPrefectul Cristian Stragea a monitorizat, la sfarsitul saptamanii trecute, realizarea ultimei etape de aducere in amonte a podului plutitor ce face legatura intre localitatile Lalasint si Barzava, distrus de viitura din data de 21 august.
Actiunea a fost planificata si condusa de primarul orasului Lipova, Viorel Popina.
Cu sprijinul unor locuitori din zona cinci motoare cu capacitate totala de 100 cai putere au fost amplasate pe un dispozitiv atasat la brodul (podul plutitor) de 8/18 m care cantareste 20 tone.
Primaria Barzava a asigurat un cablu nou cu grosime de 3 cm, zincat, cu mijlocul confectionat dintr-o matase speciala, in valoare de 40 milioane lei vechi.
La aceasta suma se adauga cheltuielile de aproximativ 35 milioane efectuate pentru tractarea in amonte a brodului, de la Lipova spre Lalasint (57 km).
Joi a avut loc "proba de mars", pe parcursul a trei km.
Vineri dimineata, brodul a parcurs un traseu de 17 km, pana la Ususau, de unde s-a mers la Barzava, un total de 57 km pe Mures.
In maxim o saptamana, podul va fi dat in folosinta, in conditii de maxima siguranta.
Podul s-a desprins in urma viiturii din data de 21 august.
La momentul incidentului, pe pod se afla o persoana care a fost purtata de curent mai multi kilometri.
Aceasta a sarit in apa intr-un loc unde adancimea era mai mica si nu a riscat sa fie luata de curenti, iar podul plutitor si-a continuat deriva pana aproape de Lipova.
Acolo a fost agatat cu un cablu si tras la mal. Acum, va fi redat circulatiei.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]