Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 12 decembrie 2005
Stirile TVA aici
  • Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean a fost destituit! 

Conducerea Spitalului Judetean a fost demisa de ministrul Sanatatii - Virtual Arad News (c)2005Masura a fost luata de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu
Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic Judetean din Arad a fost destituit. 
Masura a fost luata de insusi ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu si a fost facuta publica ieri, cu ocazia unei conferinte de presa organizata la Ministerul Sanatatii. 
La baza acestei decizii stau unele nereguli descoperite la nivelul conducerii spitalului, precum si constatarea starii de proasta administrare a unitatii.
Aceste aspecte au fost evidentiate de catre o echipa de control din Ministerul Sanatatii care s-a aflat la Arad intre 28 noiembrie - 2 decembrie, pentru a analiza activitatea spitalului in perioada ianuarie 2004 - septembrie 2005. 
Cu toate ca actualul consiliu de administratie nu este singurul vinovat de neregulile constatate in raportul de control (componenta sa modificandu-se de mai multe ori in ultimele 23 de luni), va facem cunoscute numele celor noua membri ai CA al Spitalului Judetean, care au fost destituiti din functie: Gheorghina Ribovici, Nicolae Marza, Angela Cionca, Titus Ududec, Corina Zorila, Martian Iovan, Laura Pacurar, Mirandolina Prisca si Ladinia Ardeu.
O masura similara cu cea luata de ministrul Nicolaescu la Spitalul Judetean din Arad se regaseste in alte 26 de spitale din tara, aceste destituiri incadrandu-se pe linia restructurarii si reorganizarii intregului sistem sanitar romanesc.
Printre unitatile spitalicesti in care s-au constatat probleme mai mici, care nu s-au lasat cu destituiri, se numara si Spitalul Municipal din Arad.
Problema inregistrata la nivelul Consiliului de Administratie al acestuia se refera la nerespectarea conditiei de a se intruni lunar.

Diana Dutu - Adevarul

  • Indemnizatii mai mari 

Indemnizatiile de somaj vor crestePersoanele care beneficiaza de indemnizatii pentru somaj vor primi de anul viitor sume mai mari de bani, in functie de vechimea pe care o au in munca.
Pentru aceasta insa, perioada de cotizare trebuie sa fi fost mai mare de trei ani. 
Masura se aplica de la 1 ianuarie. 
Cei care au lucrat o durata mai mica de timp inainte de a intra in somaj vor primi, ca si pana acum, 75 % din salariul de baza minim brut pe tara.
Persoanele care au lucrat mai mult de trei ani si intra in somaj primesc pe langa cei 75 % din salariul minim brut, o suma suplimentara. 
Aceasta se calculeaza prin aplicarea unei cote procentuale asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare.
Indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, tot in functie de stagiul de cotizare- 6 luni pentru stagiu de cel putin un an, 9 luni pentru cel putin cinci ani si 12 luni pentru stagii mai mari de 10 ani.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Premierul ungur a promis ca in martie autostrada ajunge la limita judetului Arad!

Autostrada maghiara se apropie tot mai mult de RomaniaDrumarii unguri au tras tare: cu trei saptamani inainte de termenul limita au finalizat lucrarile la portiunea de 45,4 kilometri a autostrazii M5, intre Kiskunfélegyháza si Szeged.
Poate cineva ar fi tentat sa intrebe: "Ce saracia avem noi in comun cu autostrada asta? E a ungurilor, sa o foloseasca sanatosi!"
Adevarat, numai ca ea ne aduce si pe noi, aradenii, un pic mai aproape de Europa.
De acum, in drumurile noastre catre occident, vom putea urca mai repede pe autostrada, ca sa ajungem mai usor la destinatie.
Sigur ca ar fi bine ca si partea romana sa fi construit portiunea sa de autostrada, iar noi sa nu mai avem grija soselelor nationale si a drumurilor europene aglomerate.
Asta este insa numai un vis – la noi politicienii mai mult dau din gura, decat sa se straduiasca sa faca treaba.
Autostrada este un exemplu bun: ungurii ajung cu ea la granita peste un an, iar noi nici nu am apucat inca sa o incepem, ca ne-am si obosit certandu-ne cine e mai dinamic si mai pus pe fapte mari – fostul sau actualul guvern.
Ungurii au lucrat cu cap. Au construit autostrada cu o tehnologie asemanatoare austriecilor.
Pentru a preveni efectele inghetului asupra stratului de asfalt, au realizat preventiv adancituri in pavement, niste santulete unde se va acumula apa. Soferii resimt asta percepand o vibrare slaba a masinii.
Antreprenorul spune insa ca pe langa disconfortul de moment este o solutie foarte eficienta pentru protejarea infrastructurii.
In ultimii trei ani, Ungaria a inaugurat 168 de kilometri de autostrada. Numai anul acesta s-au dat in folosinta 83.
Ungurii estimeaza ca la anul vor termina de construit alti 95 de kilometri. Totusi, vecinii nostri vestici sunt nemultumiti.
Asta desi tocmai s-a finalizat si centura Budapestei…
Autostrada M5, care ne intereseaza in mod direct, s-a extins pana la Szeged.
Ea a fost data in folosinta sambata, chiar cu o saptamana mai devreme de punerea in functiune a soselelor care o leaga de localitatile mai mici de langa ea.
M5-ul s-a finalizat in etape, cu pauze foarte lungi.
Primii 25 de kilometri, pana la Újhartyán, s-au dat in folosinta in 1985; apoi felia pana la Kecskemét s-a inaugurat in 1996, iar peste doi ani s-a construit pana la Kiskunfélegyháza.
Penultima portiune a fost gata abia peste sapte ani, iar ultima, cea pana la granita, va mai dura cateva luni bune.
Este, iata, o lucrare de mai bine de 20 de ani. Asta ca sa va faceti o impresie cam cat va dura la noi, unde actualul sef de stat, pe vremea cand era ministru al transporturilor, declara ca autostrazile nu sunt o prioritate pentru Romania...
"Patru autostrazi in paralel!"
Prezent la inaugurarea de la Szeged, premierul maghiar Gyurcsány Ferencz a precizat ca daca Ungaria vrea sa se dezvolte, trebuie sa construiasca.
El a punctat ca nu mai exista o alta tara in Europa unde sa se munceasca in paralel la patru autostrazi, cum se procedeaza in acest moment in Ungaria.
"Am promis ca vom aduce autostrada pana la Szeged. Am promis o data, apoi nu am mai vorbit despre asta, ci am muncit si ne-am indeplinit promisiunea. Acum va promit ca pana la finele lunii martie ajungem cu ea la granita. Asa cum ne-am tinut de cuvant altadata, ne tinem de cuvant si acum: aceasta autostrada va fi, in martie, langa frontiera!'"– a subliniat premierul maghiar, sambata, la Szeged.
Cresc taxele pentru vignete!
Cat despre taxele de folosire, guvernul maghiar tocmai a anuntat ca se vor scumpi in medie cu aproape zece procente fata de tarifele din acest an.
Pentru vignetele valabile timp de patru zile, in cazul autoturismelor, se va plati cu 4% mai mult (ajungand la 1170 de forinti), cele valabile 10 zile se scumpesc cu 8,7% (ajungand la 2500 de forinti),vignetele pentru o luna de zile vor avea pretul de 4500 e forinti, vignetele anuale se scumpesc cu 5,7% (si vor costa 37 000 de forinti), iar cele de tip D4, pentru transportatorii rutieri internationali – valabile o singura zi – cresc cu 37,5%.

Andrei Ando - Observator

  • Ponta il invita pe Boureanu in PSD

Ponta declara ca Radu Boureanu este asteptat in PSDDeputatul liberal a respins oferta si anunta dezvaluiri senzationale, maine, intr-o conferinta de presa
Presedintele Tinerilor Social Democrati, Victor Ponta, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa la Arad, ca este solidar cu deputatul Cristian Boureanu, suspendat din PNL pentru un an, si ca este asteptat in PSD.
"Sunt dezamagit si sunt alarmat, pentru ca vad ca un partid, cum ajunge la putere, cum nu mai accepta tineri, oameni cu idei noi. Ne intoarcem in trecut, la epoca in care tinerii nu aveau decat dreptul sa aplaude si sa le spuna ce destepti si ce frumosi sunt?", a afirmat Victor Ponta.
"Cei care ma cunosc stiu ca locul meu este si va fi in Partidul National Liberal si in Alianta Dreptate si Adevar. Il respect pe Victor Ponta ca tanar politician si, mai in gluma, mai in serios, ii transmit ca nu merita Calin Popescu-Tariceanu un cadou asa frumos din partea mea", a afirmat, ieri, dupa ce a aflat de invitatia lui Victor Ponta, Cristian Boureanu.

Elena Stanescu - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Criminal la 12 ani

Crima comisa intr-un Internet cafe din orasul NadlacPentru ca nu au fost lasati sa intre intr-un internet- cafe, doi minori au omorat o femeie
O femeie de 79 de ani din Nadlac a fost omorata de doi minori, de 12, respectiv 14 ani.
Lovitura fatala i-a fost aplicata de mezin, care a lovit victima in cap cu calcaiul, pentru ca aceasta a dorit sa inchida internet-cafe-ul in care cei doi ar fi dorit sa mai ramana.
Tinerii se jucau pe calculator intr-un club din orasul Nadlac.
Era deja trecut de miezul noptii, astfel ca mama patronului a dorit sa inchida localul si le-a cerut celor doi sa plece.
Ca sa-i convinga mai usor, batrana a luat la ei o matura.
Enervati de gestul acesteia, copiii au luat-o la bataie.
Lovitura mortala i-a dat-o batranei, copilul de 12 ani.
"A avut loc o altercatie intre batrana si tineri, iar acestia au lovit-o cu picioarele. Baiatul de 12 ani a lovit-o pe femeie cu calcaiul in frunte. Aceasta lovitura a fost foarte puternica si i-a provocat decesul, batranei", a declarat subcomisarul Ilie Chifan din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Arad.
Pentru a ascunde urmele, baietii au tarat cadavrul in dormitor si au asezat-o pe aceasta in pat, sa para ca a murit in somn.
Au plecat apoi, insa s-au intors la locul crimei cateva ore mai tarziu, ca sa fure un calculator.
Calculatorul pe care l-au furat din club a fost dus de copii acasa la un vecin. Asa le-au dat politistii de urma.
"Vineri, la ora doua noaptea au adus la mine un calculator, nu stiu de unde l-au adus, mie mi-au zis ca l-au cumparat de la baiatul unui vames. Au zis ca au dat pe el 500 de mii. Dupa aceea au plecat in vama ca sa faca bani sa-l plateasca", a declarat vecinul celor doi tineri.
Fapta celor doi minori i-a socat pe parinti.
"N-am avut nici o problema cu el pana acum. Era un baiat ascultator, era la scoala. N-am crezut ca e in stare sa faca ce a facut. Nu-mi vine sa cred ca a facut asa ceva", a declarat tatal unuia dintre baieti.
"Nu-mi vine sa cred asa ceva. N-am avut probleme cu el niciodata, sa fure sau sa faca ceva rau. La scoala nu mergea pentru ca era bolnav cu nervii de cand era mic. Daca nu-i faceam pe plac sarea la noi sa ne bata", a declarat mama celuilalt baiat.
Criminalii nu vor face puscarie, deoarece sunt minori, insa vor fi internati intr-un centru de reeducare.

Florin Marusca - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]