Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 12 septembrie 2005
Stirile TVA aici
  • Prima zi de scoala marcata cu fast

Inceput de an scolarInceperea anului scolar va fi marcata in fiecare institutie de invatamant prin festivitati de bun venit organizate de catre conducerile scolilor. 
La manifestarile unitatilor de elita din municipiu nu va lipsi prezenta autoritatilor. 
Seful Inspectoratului Scolar Judetean Arad, Marius Gondor, va participa astazi la festivitatile a patru institutii de invatamant. 
La ora 9.00, inspectoral scolar general va fi prezent la Colegiul National "Elena Ghiba Birta", in jurul orei 10.00 va ajunge la Scoala Generala nr. 5, jumatate de ora mai tarziu va participa la festivitatea de la Liceul Teoretic "Vasile Goldis", urmand ca pe ora 11.00 sa ajunga si la Liceul Pedagogic "Dimitrie Tichihdeal"
Dupa ce in majoritatea scolilor au fost efectuate reparatii la instalatiile de incalzire, la pardoseala si tamplarie, au fost amenajate curtile scolilor si terenurile de sport si a fost demarata actiunea de procurare a combustibilului necesar pentru perioada de iarna, se poate spune ca sunt pregatite sa-si primeasca elevii. 
"Unitatile de invatamant sunt pregatite sa-si primeasca elevii. Cele care nu au primit inca avizul sanitar trebuie spus ca se afla in curs de obtinere a autorizatiilor de functionare" - a declarat Marius Gondor. 
Sindicalistii aradeni nu vor participa fizic la mitingul de protest al cadrelor didactice organizat in capitala, insa aceasta nu inseamna ca nu ii sustin.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Fluturasii "anti-Falca" asteapta sa fie revendicati! - Pietarii "se jura" ca nu de la ei si-au luat zborul...

Fluturas anti FalcaO tanara de numai 18 ani a fost surprinsa, vineri, de gardienii publici in timp ce impartea trecatorilor pliante prin care indemna populatia sa participe la mitingurile saptamanale organizate in fata Palatului Administrativ impotriva primarului Gheorghe Falca. Tanara, membra PPCD, sustine ca a impartit respectivele pliante la solicitarea pietarilor din "Mihai Viteazul", in schimbul unei sume de bani "pentru apa minerala". 
Pe de alta parte, Aurel Toma, presedintele Asociatiei pietarilor, recunoaste ca i-a dat tinerei 100.000 de lei sa-si cumpere apa minerala, doar ca actiunea nu ar fi comandata de organizatia pe care o reprezinta. 
"I-am dat fetei 100.000 de lei din banii mei cand am intalnit-o in piata distribuind pliante. Nu stiu cine a comandat actiunea", a conchis Aurel Toma.
Declaratia presedintelui organizatiei pietarilor precum si gestul sau de a oferi bani tinerei care impartea pliante (fara ca actiunea sa fi fost comandata de ei!?) i-a adeverit primarului Gheorghe Falca presupunerile. 
"Am auzit si eu de tanara care a fost surpinsa de gardieni ce intreprindeau o actiune in zona centrala a orasului. Adevarul a iesit la iveala mult mai curand decat m-am asteptat. La doar o zi dupa ce pietarii afirmau in presa ca nu au nici o legatura cu actiunea de distribuire a pliantelor de acest gen, o tanara le-a dat socotelile peste cap. Pacat ca se folosesc de copii intr-un astfel de demers si nu au curajul sa iasa in fata. Oricum ma bucur ca asa mi s-au confirmat inca o data convingerile privind aceste practici ale unei grupari din piata," a precizat primarul Falca.

Madiana P. - Adevarul

  • Peste 600 000 de lei - taxa pentru gunoi

Creste taxa de salubrizare pentru aradeniTaxa speciala de salubrizare va scoate din buzunarele aradenilor, incepand cu 2006 peste 600 de mii lei, in conditiile in care, in acest an, suma totala platita de aradeni a fost de 539 de mii lei. 
Ca si in trecut, in cazul in care aceasta va fi achitata lunar, lunile cele mai costisitoare vor fi cele de vara (in fapt din aprilie pana in septembrie), cand taxa va costa peste 50 de mii lei. 
Decizia a fost luata tinand cont de faptul ca iarna cheltuielile de intretinere vor urca spectaculos. 
In cazul neplatii taxei speciale la termen (acestea se achita lunar), Primaria va percepe dobanzi si penalitati de intarziere. 
Parte din banii adunati de Primarie din aceasta taxa si din amenzile aferente  vor merge spre constituirea unui fond menit sa sustina partial sau total sistemul de neutralizare si stocare a deseurilor menajere. 
In plus, de la anul, Polaris (firma care are obligatia inca nerespectata de a realiza o statie de sortare a deseurilor) va avea obligatia sa depuna  trimestrial situatia cantitatilor fizice de deseuri menajere si a celor similare acestora ridicate de la fiecare persoana juridica, cantitati care vor fi confirmate de catre acestea. 
Masura vine sa elimine problemele create de decalajul dintre cantitatile de gunoi declarate de firme si cele transportate efectiv la deponeul ecologic de gunoi de catre Polaris.
Desi proiectul de hotarare nu face referire la dorinta Primariei de a schimba  regulile aici, este mai mult ca sigur ca, in problema colectarii taxei speciale de salubrizare, lucrurile se vor complica. 
Primaria vrea ca, din viitorul apropiat, cel putin persoanele juridice din Arad sa incheie direct cu firma Polaris  un contract privind colectarea gunoiului, contract prin care firma de salubritate va incasa direct taxa de la aradeni. 
Proiectul care reglementeaza aceasta operatiune a stat deja la transparenta decizionala si s-ar putea regasi pe ordinea de zi a sedintei de la finele lui septembrie. 
In acest caz, aradenii ar putea plati taxa direct firmei Polaris undeva prin octombrie sau noiembrie.

Adriana Barbu - Observator

  • Pensionari la politie

Comisarul sef Teodor Pantea si-a luat adio de la vechii colegi de muncaOpt persoane cu diferite functii din cadrul Inspectoratului de Politie Arad si-au luat vineri ramas bun de la colegii alaturi de care au lucrat o buna perioada de timp. 
Ele s-au pensionat , fie la cerere, fie pentru limita de varsta. 
Este vorba de comisarii sefi- TEODOR PANTEA, DAN ARDELEAN , IOAN ITU, inspectorul principal Teodor Tranc, agentii sefi principali FLORIN VERDES, IOAN BUZA TEODOR HORNE si IOAN CONSTANTIN MISCOVICI. 
Conducerea actuala a Inspectoratului a inmanat acestora in cadru festiv diplome pentru intreaga activitate, evidentiata in prezenta colegilor si a reprezentantilor mass media. 

Nicoleta Belean  - Televiziunea Arad

  • Aradenii fac turism cu barca pe Mures

Excursie cu barci pe MuresAradenii vor sa reinvie turismul cu barcile pe raul Mures. Sambata va avea loc prima mare croaziera organizata in parteneriat de Asociatia Judeteana "Sportul pentru toti", Asociatia profesorilor de educatie fizica din Arad si Parcul National "Lunca Muresului" de pe langa Directia Silvica. 
Excursia cu ambarcatiuni va porni din zona pontonului UTA si, dupa o oprire la manastirea Bodrog, va continua pana la Pecica.
Participantii se vor imbarca in caiace, canoe si barci cu motor, iar traseul de aproximativ 30 de kilometri va fi strabatut in circa zece ore, cu tot cu pauza pentru masa. 
Ideea de a organiza astfel de expeditii nautice este mai veche, dar a revenit in actualitate odata cu demararea proiectului Parcul National "Lunca Muresului". 
Prima editie va fi gratuita, fiind vorba de fapt despre o testare a posibilitatilor de navigare pe Mures.
In viitor, spera organizatorii, acest gen de excursii se vor desfasura contra cost, amatorii avand de suportat o taxa modica pentru a putea admira pesiajul salbatic din preajma raului. 
Exista trei trasee preferate: primul, cel de sambata, va dura o zi; al doilea, pe ruta Arad-Bezdin-Nadlac, doua zile; al treilea, Arad-Cenad, trei zile.
Participantii la acest maraton pe apa trebuie sa indeplineasca mai multe conditii printre care, cea mai importanta, sa stie sa inoate. 
De asemenea, trebuie sa aiba peste 14 ani si vor semna declaratii pe proprie raspundere ca isi asuma riscurile si se angajeaza sa respecte intocmai regulile impuse de organizatori pentru siguranta. 
Una dintre restrictii este ca nu vor avea voie sa consume bauturi alcoolice pe parcursul excursiei. 
Traseul stabilit pentru sambata este cel folosit in antichitate de romani pentru aprovizionare.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]