Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 10 iunie 2005

Stirile TVA aici

  • Omagiu adus eroilor neamului

Eroi neamului au fost omagiati si de oficialii aradeniCu prilejul sarbatorii Inaltarii Domnului cand se comemoreaza toti eroii neamului, au avut loc ieri o serie de manifestari religioase la care au participat oficialitai locale, militari, veterani de razboi dar si simplii cetateni. 
S-au depus coroane de flori la Monumental Ostasului Roman amplasat in Piata Avram Iancu, dupa ce in Catedrala Episcopala Ortodoxa a avut loc Sfanta liturghie arhiereasca urmata de un parastas pentru eroii neamului. 
Ceremoniile militare s-au desfasurat cu participarea militarilor din Garnizoana Arad precum si a numerosi reprezentanti ai Asociatiei Veteranilor de Razboi - filiala judeteana "Zarandul" Arad, Ziua Eroilor fiind si Ziua Nationala a Veteranilor de Razboi. 
Pe traseul dintre catedrala si Piata Avram Iancu, s-a desfasurat o procesiune religioasa, la Troita Eroilor din curtea catedralei depunandu-se jerbe.
Acelasi gest de cinstire a eroilor a avut loc la Monumentul Revolutionarilor din fata Palatului Administrativ, la Crucea Martirilor din Parcul Eminescu, precum si la Cimitirul Pomenirea.
In total, zeci de coroane si jerbe de flori purtand drapelul national au fost depuse in Arad, ca semn de aducere aminte, omagiu si recunostinta pentru sacrificiul suprem.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • TRANSPORT -AR

Ultimele noutati prezentate la Targul "Transport-Ar"Cel mai mare targ pe... roti a fost inaugurat ieri la Arad
Ieri, la Expo Arad International a fost inaugurata cea de-a doisprezecea editie a TRANSPORT-AR
Manifestarea este specializata pe domeniul transporturilor profesionale, rutiere si feroviare, serviciilor conexe. 
De asemenea, vizitatorii au prilejul sa vada si un salon auto, dar si unul feroviar la Statia CFR Arad Vest.
La aceasta editie sunt prezente 110 firme care expun pe o suprafata interioara de aproape 900 de metri patrati si pe 7.000 de metri patrati in exterior.
Amatorii, dar si firmele cu activitate in domeniul transporturilor au ce vedea la Expo Arad - autoturisme si utilitare a peste 20 de companii consacrate.
Publicul specializat poate alege dintr-o gama foarte mare a celor mai consacrati producatori de remorci, semiremorci, autocare si autoutilitare.
De asemenea, amatorii de "senzatii tari pe doua roti" au ce sa admire: motorete, motoscutere si motociclete.
Nici amatorii de motociclete nu au fost uitatiSi la celelalte capitole, sa le spunem "consumabile si accesorii", TRANSPORT- AR este bine reprezentat: pornind de la usi pentru garaje automate sau nu, lubrifianti, anvelope, piese deschimb, componente si alte accesorii auto, alarme auto, montaj ABS, limitatoare de viteza, sisteme de localizare si securitate prin satelit, sisteme audio pentru autoturisme.
Pe langa partea "motorizata" firmele specializate isi etaleaza ofertele de: expeditii si servicii de leasing si comisionare vamala, transport international si intern auto si combinat.
Un partener consacrat al acestei manifestari este Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania care va oferi premii substantiale vizitatorilor.
*
Premiile oferite de expozanti nu se opresc aici, cei mai norocosi vizitatori putandu-se alege si cu 2 bilete tur-retur cu autocarul in Germania, un tahograf si un radiocasetofon de masina, un sistem de calcul. 
Premiile vor fi extrase duminica 12 iunie la ora 14, in ultima zi a TRANSPORT-AR.
Programul de vizitare a targului este vineri, sambata intre orele 11 -19, iar duminica, intre orele 9-14. 
Transportul vizitatorilor este gratuit, la intervale de o ora, de la Podgoria - Fortuna - Salonul Feroviar ( langa Registrul Auto) - Expo Arad International.

G. Constantinescu - Adevarul

  • Cadou de ultima generatie pentru pompierii aradeni

Pompieri au primit cadou o masina de ultima generatiePompierii aradeni au primit zilele trecute prima masina moderna din ultimii 15 ani. 
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arad a primit de la Bucuresti o autospeciala Iveco - Magirus, dotata atat cu accesorii pentru stingerea incendiilor, cat si cu o instalatie pentru descarcerare. 
Masina are un motor de 440 de cai putere, care asigura o viteza maxima de 127 de kilometri pe ora. 
Autospeciala este dotata pentru stingerea incendiilor cu doua rezervoare, unul de apa, cu o capacitate de 5000 litri, si altul de spumogen, cu 500 de litri, care sunt actionate de doua pompe de inalta si joasa presiune. 
Pentru interventii pe timp de noapte, exista un proiector cu brat telescopic de sase metri lungime. 
Pompierii aradeni s-au declarat pregatiti sa foloseasca utilajul care va fi, pentru o jumatate de an, in probe.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Problemele de la Sanevit au ajuns pe masa ministrului Cinteza

Senatorul Dan Ungureanu intreaba ministrul sanatatii dece nu se foloseste de serviciile Sanevit din Arad - Virtual Arad News (c)2005Senatorul Dan Ungureanu i-a adresat o intrebare ministrului Mircea Cinteza dupa recentul scandal provocat de folosirea in spitale a unor ace contaminate. 
Parlamentarul PSD de Arad vrea sa cunoasca cum s-a putut ca ace sterile infectate cu stafilococi, manusi chirurgicale gaurite si detergent expirat de 10 ani sa patrunda in unitatile medicale romanesti.
"Recentele dezvaluiri de la un spital bucurestean, unde au ajuns ace infectate cu stafilococ, folosite la anestezii rahidiene, mi-au produs consternare", a declarat Ungureanu in plenul Senatului. 
Acesta a mai precizat ca nu intelege cum a putut sa decada atat de tare sanatatea romaneasca, pana intr-acolo incat sa le creeze oamenilor spaima ca din spital vor iesi mai bolnavi decat au intrat.
"Ne aflam in Romania, sau intr-o tara din lumea a treia, unde nu se pune prea mare pret pe sanatatea oamenilor?", l-a intrebat senatorul Ungureanu pe ministrul Mircea Cinteza.
Demnitarul a evidentiat, in intrebarea sa, un paradox: Romania importa seringi, in vreme ce la Arad exista cea mai moderna fabrica de asemenea produse din estul Europei. 
In acest context, Mircea Cinteza a fost rugat sa prezinte care este strategia ministerului pe care il conduce vizavi de societatea SANEVIT.
In plus, senatorul Dan Ungureanu ar vrea sa afle de la titularul portofoliului Sanatatii cate cazuri de imbolnaviri se estimeaza ca ar putea aparea de pe urma folosirii acelor infectate descoperite in spitale si daca a dispus verificari in celelalte unitati medicale din tara, pentru a elimina riscul unei contaminari.

Daniel Albu - Adevarul

  • Despagubiri pentru agricultori

Pierderi importante in urma inundatiilor din acest anJudetul Arad a inregistrat pierderi insemnate in agricultura, ca urmare a precipitatiilor cazute anul acesta. 
De peste 25 de ani vremea nu a fost atat de capricioasa, si nici pierderile atat de insemnate. 
Practic, campania de primavara a inceput cu lucrari care trebuiau efectuate in toama, insa a fost imposibil din cauza ploilor. 
Judetul a fost declarat prin hotarare de guvern zona calamitata iar producatorii care si-au asigurat culturile vor fi despagubiti. 
Cele mai afectate localitati sunt Cermei, unde au ramas nelucrate 3000 de hectare de teren, Tarnova cu 2800 de hectare si Archis cu 2200 hectare suprafata nelucrata.
De asemenea, cele mai mari probleme se inregistreaza la culturile de grau, orz, orzoaica, floarea soarelui si porumb. 
La directia pentru agricultura au fost depuse pana acum 80 de dosare, pentru 3288 de hecatre calamitate, cu o valoare a pagubelor de 20 de miliarde 770 milione lei.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]