Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 9 iunie 2005

Stirile TVA aici

  • Gheorghe Seculici apreciaza activitatea firmelor spaniole din Romania

Vicepremierul Seculici considera modelul spaniol viabil si pentru RomaniaMinistrul de Stat pentru coordonarea activitatilor economice, Gheorghe Seculici, a avut zilele trecute o intrevedere cu noul ambasador al Spaniei in Romania, Pablo Garcia-Berdoy. 
Subiectul central al acestei intalniri l-a constituit elaborarea unui proiect comun de promovare a imaginii Romaniei in randul potentialilor investitori din Spania. 
Gheorghe Seculici a laudat activitatea pe care firmele spaniole o desfasoara in tara noastra, in special in zona de vest, in domenii precum prelucrarea lemnului sau constructiile. 
De asemenea, ministrul a apreciat progresul pe care l-a realizat Spania in ultimii 20 de ani ca urmare a integrarii sale in Uniunea Europeana, considerand ca acesta poate sa reprezinte un model viabil si pentru Romania. 
Seculici considera utila o prezentare a oportunitatilor de afaceri oferite de Romania firmelor spaniole interesate de domeniul energetic, al prelucrarii lemnului, constructiilor, dar si turismului. 
"In primul rand trebuie sa schimbam imaginea pe care o are Romania in ochii spaniolilor, datorita unor experiente nefericite din ultimii ani" a declarat ministrul. 

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Cei mai castigati, soferii de microbuze

Greva feroviarilor este rentabila pentru soferii de microbuzeGreva CFR-istilor nu i-a afectat prea mult pe calatorii aradeni, trenurile internationale circuland normal. 
Ieri, doar personalele nu au mai plecat din Arad, astfel ca mii de navetisti au apelat la masini de ocazie. 
De pe urma acestei situatii au profitat mai multi soferi particulari care au iesit cu microbuze pe traseele cele mai circulate. 
Ruta aflata in topul solicitarilor a fost Arad-Deva, mai ales ca preturile biletelor la trenurile internationale sunt mai mari decat ale transportului auto. 
Pe peronul Garii aradene se asculta ieri un post de radio care urma sa anunte daca greva a fost suspendata sau nu de Curtea de Apel Bucuresti.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Peisaj de lumea a treia: bolnavi buimaci bantuind printr-un sistem care horcaie

Farmaciile si-au terminat fondurile pentru medicamente compensateSpitalele nu au bani nici de vata, spirt si seringi uni-folosibile. 
Bolnavii internati mananca laturi, pazindu-le, si pe alea, de gongile concurente. 
Statul aloca bani aiurea, investind in... buzunarele "profesionistilor licitatiilor", care s-au specializat in concesionarea serviciilor care, altadata, cand erau pe mana managerilor spitalului, functionau fara nici o problema. 
Cabinetele medicale private practica preturi prohibitive, parand ca medicii din spitale anume ofera bolnavului servicii de toata jena, ca sa-l trimita la cabinetul sau particular. 
Apocalipticul pomelnic, din pacate, ar putea continua, umpland tot ziarul!...
Ca si cum toate acestea nu erau de ajuns, ministeriabilii nostri au facut ce-au facut si au pus pe butuci si singura relatie care, de bine de rau, functiona cat de cat: cea dintre farmacii si clientii lor - iar cand spunem "clienti" ne referim la cei mai suferinzi si mai saraci dintre acestia, caci desfiintarea (practic la asta se va ajunge!) sistemului de compensari si gratuitati la medicamente afecteaza, desigur, cele mai chinuite fiinte.
"Cat de mizerabil trebuie sa fii sa ceri bani de la un epileptic, sau de la un bolnav de cancer? - medicamentele pe care le primeam eu compensat costa, daca le iau fara reducere, peste un milion de lei pe luna!" - se plange Dumitru Marza, buimac, in mijlocul farmaciei, cu cele trei retete in mana (mai bine investeau in altceva banii pe care i-au dat pe formularele acelea sofisticate, cu fir de siguranta, care oricum nu mai folosesc la nimic!).
Farmacista il sfatuieste sa incerce pe strada Eminescu, la Farmacia Grozescu, "caci acolo s-ar putea sa mai dea gratuite si compensate inca cateva zile." 
Ii retezam noi speranta, caci am asistat alaltaieri la scene asemanatoare, si acolo...
"Nu va suparati, dar nu putem sa ne permitem sa mai riscam, suportand de la noi compensarea si gratuitatile, pentru ca banii care ne-au fost alocati, prin Casa de asiguriri, s-au terminat in trei-patru luni, si nu avem cum sa ne incredem intr-un stat care, de fapt, nu ne-a varsat in cont nici macar banii aia ! Ne-au pus sa cumparam cutare program de calculator, sa putem fi controlati la sange in relatia noastra cu medicii de familie - am dat bani aiurea... cine stie pe cine am imbogatit! Pe noi, furnizorii de medicamente nu ne taxeaza compensat sau gratuit!... Ne cer bani cash, cu plata la maxim o luna de la comanda - ca nici muncitorii lor nu muncesc compensat sau gratuit, nu?-.." -ne provoaca, sub acoperirea anonimatului, un farmacist. Au ordin sa nu discute problema asta cu presa! 
"Numai doamna Grozescu este abilitata sa va dea relatii. V-am spune noi multe, dar ne temem de urmari - prea mult, insa, nu va mai dura acest «silentio stampa», caci multi vom renunta la orice fel de contract cu CASA! Macar nu ne mai amagim clientii -asta e: atata costa, nu suntem noi vinovati! Putem lucra si in regim de magazin, si macar nu ne mai batem capul. Oricum, tot ca pe niste negustori oarecare ne tratau si pana acum..." -spune o farmacista-sefa, absolventa a doua facultati de specialitate - medicina plus farmacie.
Numai ca nici Daniela Grozescu nu prea are ce sa explice, caci "e inexplicabil! Nu stiu nimic altceva decat ceea ce ni s-a comunicat, adica sa asteptam noul sistem de contracte, intrucat s-a vazut ca acesta nu functioneaza. Directorul casei a facut o cerere de rectificare de buget la Ministerul Sanatatii si de elaborare a unui act aditional la vechiul contract, asta inseamna sa se aloce sume importante, dar... sa fim seriosi!..."
Juridic, problema s-ar putea transa in felul urmator: "Directia de Sanatate Publica sa se autosesizeze si sa actioneze Ministerul Sanatatii in judecata pentru atentat la viata cetatenilor tarii, platitori de impozite si taxe!" - ne-a lamurit... bustean un avocat. 
Numai ca, sa fim seriosi!, cine, care director din DSP e dispus sa-si taie craca de sub picioare iesind la rampa in acest fel?! 
Vorba unui client fidel al farmaciilor: "Vom muri si vom vedea!"

Andrei Ando - Observator

  • Primul "examen"pentru Gheorghe Feies: semnaturi pentru Partidul Popular

Gheorghe Feies a hotarat sa participe alaturi de Corneliu Ciontu la infiintarea Partidului PopularIeri, Gheorghe Feies, proaspat demisionar din fruntea PRM Arad, a fost la Bucuresti, la intrunirea filialelor judetene care au hotarat sa participe, alaturi de Corneliu Ciontu, la infiintarea Partidului Popular. 
Au fost prezenti lideri din 26 de judete, printre care Arad, Olt, Botosani, Sibiu, Ialomita, Mures, Iasi, Bacau etc. 
Dupa cum ne-a relatat Feies, s-a discutat despre doctrina popular-crestin democrata, care la aceasta ora este disecata de specialisti , in special pe "felia" care tine de istoria si traditiile romanilor.
Cei prezenti au primit sarcina de a strange semnaturile necesare pentru inscrierea partidului la tribunal, termenul (pentru predarea semnaturilor la centru) fiind de doua saptamani. 
Feies considera ca cifra de sustinatori necesară, 25000, este "o bagatela"
"Doar numarul membrilor fondatori, fara sa mai punem la socoteala sustinatorii, va fi mult mai mare. Nu avem norma de semnaturi pe fiecare judet, tocmai pentru ca nu va fi nici o problema"
Pentru a fi inscris in registrul partidelor politice, Partidul Popular trebuie sa aiba filiale in cel putin 19 judete plus municipiul Bucuresti. 
Consilierii PRM de la patru din cele sase sectoare ale Bucurestiului sunt deja in tabara lui Ciontu, asa ca Bucurestiul este "rezolvat", spune Feies. 
"Cea mai placuta surpriza pentru mine este faptul ca deja au trecut la noi organizatii de la alte partide. De exemplu, PUNR Gorj, care a venit cu un primar, un viceprimar si 53 de consilieri". 
Feies a mai declarat ca peste cateva zile va anunta trecerea la viitorul partid a unor organizatii din judet. 
A refuzat sa ne spuna de la ce partid, dar a specificat ca nu este vorba despre PUNR, care deja nu mai exista, in urma absorbtiei in PD.
* Corneliu Ciontu i-a asigurat pe participantii la intalnire de sprijinul PPE, confirmat de catre cei cu care a discutat, respectiv presedintele si secretarul general al PPE.

Simion Todoca - Adevarul

  • Grav accident de circulatie

Accidentul de la Barzava s-a produs pe fondul oboselii la volanUn grav accident de circulatie a avut loc, pe Valea Muresului!
O femeie a murit pe loc, iar alte 2 persoane se zbat intre viata si moarte la spitalul judetean Arad!
De vina a fost si de aceasta data oboseala la volan.
Soferul unui microbuz cu remorca inmatriculat in jud. Bacau, ce transporta colete din Germania a adormit, la volan.
A fost suficient ca masina pe care o conducea sa intre cu viteza in autocarul din fata sa care a incetinit pentru a da prioritate unui tir.
Impactul a fost deosebit de violent.
Pasagera din dreapta soferului a murit pe loc.
O alta femeie aflata in microbuz si soferul au fost transportati in stare grava la spital.
Accidentul putea fi mult mai grav daca autocarul ar fi avut calatori.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]