Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 8 ianuarie 2005

  Stirile TVA aici

  • La Arad, a fost ales un un medic in fruntea Prefecturii

Liberalul Cristian Stragea este ales in fruntea PrefecturiiNumele noului prefect al judetului Arad, liberalul Cristian Stragea, nu se afla initial pe lista propunerilor. 
Dupa ce a ratat un post de senator prin redistribuire, el a reusit sa obtina numirea ca reprezentant al Guvernului, desi nu a fost propus de organizatia judeteana PNL.
Conducerea teritoriala a liberalilor a nominalizat trei persoane pentru postul de prefect al Aradului: avocatul Sever Jurca, consilier judetean, avocatul Pasul Valentin Neamt, consilier local, fost viceprimar, primar si doctor in administratie publica locala, precum si Adrian Nasui. 
O delegatie a PNL Arad s-a deplasat chiar la Bucuresti pentru a sustine pastrarea postului de prefect pentru Alianta DA, in conditiile in care era vizat si de UDMR
Una dintre motivatiile deplasarii la centru a fost insa si faptul ca s-au vehiculat alte nume de liberali, printre care si Stragea, care nu au fost agreate de Biroul Judetean. 
Noul prefect, care va fi instalat oficial luni, este medic titular in satul Nadas, aflat la peste 50 km de Arad, si este consilier judetean, precum si presedintele organizatiei municipale a partidului. 
El este considerat unul dintre apropiatii presedintelui PNL Arad, Titus Ghiorghiof, atacat de o parte dintre membrii Biroului Judetean tocmai pe motiv ca nu respecta deciziile acestui for de conducere. 
Presedintele PD Arad, Gheorghe Seculici, a declarat ca il sustine pe noul prefect, intrucat s-a decis la nivel local ca acesta sa fie un liberal. 
Functia de subprefect va apartine consilierului judetean UDMR Horvath Levente.
Finul lui Tariceanu revine din PSD
In PNL Arad nu este o premiera incalcarea dispozitiilor forului de conducere al organizatiei. 
Si lista de candidati pentru alegerile generale s-a facut prin modificarea punctajelor obtinute, starnind proteste puternice din partea celor care s-au considerat nedreptatiti. 
Dupa castigarea puterii, partidul este foarte curtat, in mediile politice vorbindu-se despre revenirea fostului presedinte al Consiliului Judetean Arad, Caius Parpala, trecut ulterior la PSD si care este finul lui Calin Popescu-Tariceanu. 
De asemenea, se zvoneste ca ar vrea sa treaca la PNL alti membri marcanti ai PSD, precum seful Directiei Judetene pentru Cultura, Patrimoniu si Culte, Adrian Simon, si chiar fostul primar Dorel Popa.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Cu profesori saraci, cabine de votare si... lapte si corn, scolile sunt pregatite sa-si primeasca elevii

De luni elevii vor popula iar scolileScolile si gradinitele din judetul nostru sunt, se pare, pregatite pentru a-si primi zecile de mii de elevi. 
Cel putin asa sustin atat profesorii, Inspectoratul Scolar, cat si autoritatile. 
Cea mai mare problema, a incalzirii scolilor este rezolvata, in cea mai mare parte, dorindu-se chiar inlocuirea instalatiilor de incalzire centralizata (in unele cazuri a sobelor pe lemne) cu incalzire pe gaz. 
Inspectorul general scolar, Zoea Rotaru, si-a aratat ieri convingerea ca semestrul al II-lea va porni asa cum se cuvine. 
"Institutiile de invatamant sunt pregatite. Asteptam acum ca in cel mai scurt timp sa se aprobe de catre consiliile locale bugetele pe fiecare scoala in parte."

Incalzire pe gaz
Intentia de inlocuire a instalatiilor de incalzire centralizata cu incalzire pe gaz s-a concretizat de curand la Scoala generala 10, pentru acest an fiind propuse investitii la alte 7 unitati de invatamant. 
Municipalitatea, la randul sau, a decis sa promoveze studii de fezabilitate pentru obiective de investitii similare. 
Au fost aprobate documentatii pentru bransamente si instalatii de utilizare a gazelor naturale la gradinitele PN 23, 21, 9, 14, PP 20, 7, 22, respectiv, pentru Internatul Grupului Scolar "Csiky Gergely", la Scoala generala 9 si la Liceul Teoretic "Vasile Goldis".
Amintiri ale alegerilor...
In unele scoli din mediul rural, scolile mai poarta amintirea alegerilor. 
Desi cabinele de vot au fost dezafectate, unii directori se pare ca au uitat ca materialele trebuie puse in spatii speciale, la pastrare, si le-au lasat in vazul lumii. 
Zoea Rotaru ne-a asigurat, insa, ca in nici un caz ele nu au fost lasate uitarii in salile de clasa.
Laptele si cornul vor fi distribuite in continuare elevilorProfesorii spera la al 13-lea salar
Desi cadrele didactice si-au aratat la finele anului trecut intentia de a recurge la greve pentru a primi salarii mai mari, dupa instalarea noului guvern, o asemenea masura nu este inca in discutie, decat poate peste o saptamana, dupa ce liderii din toata tara se vor intalni la Bucuresti. 
Cert este ca luna ianuarie este, pentru profesori, una fara bani. 
Asta deoarece s-a stabilit ca salariile sa se acorde intr-o singura transa, la mijlocul lunii. 
Astfel, profesorii vor primi in aceasta luna doar decontarea pe luna decembrie. Banii pe luna ianuarie ii vor primi abia in februarie. 
Marius Gondor, lider sindical, ne-a spus ieri ca lupta pentru obtinerea celui de al 13-lea salar este o prioritate. 
"Avem informatii ca fondurile exista, singura problema fiind luna in care salariul se va acorda. Speram sa se acorde in luna ianuarie, pentru a balansa, oarecum, banii mai putini primiti in aceasta luna de personalul din invatamant".
Lapte si corn, in continuare
Programul Laptele si cornul va continua si in acest an. 
In bugetul pe 2005, Consiliul judetean a prevazut 50 de miliarde de lei, fondurile necesare pentru asigurarea produselor lactate si de panificatie pentru copiii din ciclul primar si pentru cei de la gradinite. 
Produsele vor fi acordate in continuare, daca actualul guvern nu stopeaza programul.

Simona Mazare - Observator

  • Cu slanina si sarmale, inapoi spre...UE

Romanii sositi de sarbatori fac cale intoarsaRomanii care au venit de sarbatori in tara fac cale intoarsa
Cele cateva zeci de mii de romani care au venit in tara pentru a-si petrece sarbatorile de iarna, fac acum cale intoarsa spre locurile de munca din Uniunea Europeana. 
Chiar in zorii zilei de ieri, zeci de masini au ajuns in vama Nadlac, cu destinatia Germania, Italia sau Spania. 
Cei care pleaca acum din tara stiu ca nu se vor mai intoarce decat peste cateva luni bune, astfel ca s-au asigurat sa ia in bagaje delicatesele romanesti pentru a avea acolo cate ceva din bucataria de acasa.
Slanina, carnati si chiar sarmale puse in oale inchise ermetic pentru a le mentine calde mai multe ore. 
De un astfel de peisaj s-au "bucurat" vamesii aradeni care au deschis portbagajele. 
De asemenea, printre alimentele care au umplut masinile se puteau zari muraturile gustoase, branza si malaiul. 
"Lucrez de patru ani in Franta si mi-am facut mai multi prieteni acolo. In fiecare an cand vin acasa, imi fac mai multe provizii cu mancarurile noastre traditionale pentru a le duce prietenilor francezi. Mancare ca la noi in tara nu este nicaieri. Am asteptat cu nerabdare sa vin de sarbatori, la taiatul porcului, sa mananc caltabos, slanina si sarmale", spune Maria. 
Desi cateva mii de kilometri despart muncitorii romani din UE de locul de bastina, acestia asteapta cu nerabdare cele cateva zile pe care le vor petrece in sanul familiei. 
"Prietenii mei din Franta sunt incantati de delicatesele din tara noastra. Cei mai mult le plac sarmalele si slanina. Chiar i-am convins sa vina si ei in acest an", mai sustine Maria.
In aceste zile, numarul masinilor care ies din tara prin vama Nadlac s-a triplat, destinatia romanilor este mai ales Italia, Spania si Germania. 
Politistii de frontiera lucreaza la capacitate maxima pe ambele sensuri, iar acestia sfatuiesc participantii la trafic sa apeleze la toate punctele de trecere a granitei

Monica I. Gaicean - Agenda zilei 

  • Tabara de la Moneasa - un loc de relaxare in orice sezon

In orice anotimp tabara Moneasa asigura relaxare totala - Virtual Arad News (c)2005Una dintre unitatile turistice din statiunea Moneasa care se poate lauda ca are clienti pe tot parcursut anului este tabara de copii. 
Aici, dupa cum ne-a spus Petrica Toader, administratorul stabilimentului, se lucreaza in flux continuu, indiferent de anotimp. 
In ziua in care am vizitat tabara, de exemplu, din cele 80 de locuri de cazare disponibile erau ocupate 33. 
Clientii sunt, de regula, copii, insotiti de profesori sau parinti. 
Insa, unitatea are portile deschise si pentru turisti, care pot beneficia, pe langa cazare, si de servicii de alimentatie publica.
In aceasta vacanta, care se va incheia peste cateva zile, tabara a fost gazda unor grupuri de copii de gimnaziu veniti din judetul Timis, care, pe langa elevii aradeni, si-au petrecut aici Revelionul:  "Am avut in total 78 de copii insotiti de profesori. Au fost copii din Arad si din alte localitati ale judetului, precum si un grup de sportivi din Dudestii Vechi, judetul Timis. Conditiile pe care le oferim sunt dintre cele mai bune, sunt camere cu doua, trei sau sase paturi, fiecare camera are grup sanitar propriu, avem incalzire centrala, o cantina moderna si o sala de mese in care, seara, organizam si discoteca. Tarifele sunt mai mult decat acceptabile, cazare si masa la 300.000 de lei pe zi de persoana. 
Poate si din aceasta cauza avem clienti tot timpul anului"
- ne-a mai spus Petrica Toader. 
In ceea ce-l priveste, administratorul Taberei de copii din Moneasa se poate lauda ca este cel mai vechi angajat al acestei unitati turistice. 
A supervizat constructia taberei a carei activitate o coordoneaza inca din anul 1986, anul in care a fost data in folosinta.

Romulus Dubat - Adevarul

  • Primii ghiocei vestesc primavara

De Sfantul Ion au aparut la Arad primii ghioceiSarbatoarea Sfantului Ion a adus si primii ghiocei la vanzare. 
In coltul magazinului Aradul, Daniel Stefan oferea cateva buchetele din gingasele flori, care au trecut ca "painea calda"
Cu 15.000 de lei trei fire, domnii si-au putut cinsti prietenele, mamele sau sotiile, cadoul fiind unul deosebit, prin simplitate si delicatete.
"Eu am ghiocei la vanzare cand altii nici nu au pomenit. De 30 de ani ma ocup cu cresterea lor in gradina, le dau ingrasamant si ii acopar peste iarna cu folie, ca sa le fie cald si sa creasca frumos. Acum, desi este abia sarbatoarea Sfantului Ion, ma pot lauda cu aceste flori, care vestesc primavara", ne-a declarat Daniel Stefan.

Mihaela Ozarchevici - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]