Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 3 februarie 2005

Stirile TVA aici

  • Prin scrisori de recomandare: Aradul sustine modernizarea aeroportului din Bekescsaba

Colaborare intre consiliile judetene de la Arad si BekesPresedintele Consiliului Judetean Arad, Gheorghe Seculici, s-a intalnit ieri cu omologul sau din judetul Bekes, Zoltan Varga, care a venit la discutii insotit de Traian Cresta, presedintele Autoguvernarii pe tara a Romanilor din Ungaria. 
Intrunirea a avut drept scop sustinerea unor proiecte comune, care se vor concretiza inclusiv prin discutii la nivel inalt.
"Chiar daca a fost o intrevedere foarte scurta am reusit sa punctam cateva elemente pe care le vom sustine reciproc. Proiectele comune au sansa de a fi realizate pentru ca ne bucuram de sustinere reciproca", a precizat presedintele CJA, Gheorghe Seculici.
Sustinerea va incepe, de data aceasta, din partea romana care va sprijini Consiliul Judetean Bekes in demersul obtinerii de fonduri europene pentru modernizarea aeroportului din Bekescsaba si se va concretiza prin scrisori de recomandare. 
Conducerea CJA a tinut sa asigure aradenii ca aeroportul cu pricina nu-l va concura pe cel din municipiu, pentru ca e mult mai mic si se adreseaza unui alt segment de curse.
"La randul nostru, vom sustine proiectele demarate de judetul dumneavoastra (finantare pentru drumurile judetene). De asemenea, in privinta integrarii europene va putem pune la dispozitie vasta noastra experienta in domeniu, mai ales in privinta problemelor cu care s-au confruntat oamenii de rand in aceasta perioada", a completat Zoltan Varga.
Mihaela Stanescu, seful Serviciului de Integrare Europeana, a amintit ca presedintele CJA si-a dat acordul pentru desfasurarea la Arad a urmatoarei sesiuni interguvernamentale. 
De asemenea, la propunerea Aradului se va infiinta o noua subcomisie a comisiei interguvernamentale si anume cea de agricultura.
In ceea ce-l priveste pe Traian Cresta, acesta a deschis subiectul infrastructurii in zonele de frontiera, care necesita modernizari cat mai rapide. 
Si punctele de frontiera au nevoie de cosmetizari si de o mai buna organizare, iar traversarea granitelor dintre cele doua tari trebuie sa se faca fara timpi de asteptare atat de mari.
"Am mai solicitat ca primul ministru Tariceanu sa sustina realizarea autostrazii Szeged-Nădlac-Arad si sa primim tot sprijinul in acest scop", a precizat Cresta.
Domnia sa a mai amintit si despre fructuoasa colaborare cu Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, in baza unui program care va asigura instruirea pedagogilor romani din Ungaria. 
Pentru acest proiect s-a obtinut o finantare de 1,3 milioane de forinti. 
Partea teoretica a examenului ar urma sa se desfasoare la Gyula, iar partea practica la UAV Arad. 
Pentru ca toate acestea sa poata fi puse in practica, se solicita sprijinul Guvernului Romaniei.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Pentru ca firma este data in consemn la granita, deseurile din Felnac sunt blocate in vama

Deseurile toxice de la Felnac vor fi repatriateAproape 20 de tone de deseuri toxice asteapta de mai bine de 12 ore in vama Arad pentru a iesi din tara. 
Pentru ca firma care efectueaza exportul are datorii de peste un miliard de lei la statul roman, a fost data in consemn la granita.
Ca sa fim mai explicit, este vorba de acel transport cu deseuri de la Felnac care luni trebuia sa iasa din tara, avand ca destinatie Franta, tara de unde au fost importate. 
Acum, Garda Nationala de Mediu a hotarat ca aceste substance sunt periculoase si trebuie repatriate.
Unul dintre cele cinci TIR-uri incarcat cu aproape 20 de tone de deseuri a ajuns in vama Nadlac ieri dimineata. 
Cand a verificat in baza de date a Autoritatii Vamale, lucratorul vamal a observat ca societatea de import export care efectua transportul este data in consemn la granita si nu poate iesi din tara. 
Autocamionul a fost escortat in terminalul Vamii de Interior Arad unde asteapta de aproape 12 ore. 
Se pare insa ca vamesii aradeni au gasit o solutie.
Directia vamala Arad le va ridica temporar consemnul pentru a putea iesi din tara cu acest transport. 
Aceste deseuri sunt extrem de periculoase si nu este bine sa stationeze un timp indelungat. 
In plus, alte 60 de tone de deseuri, depozitate in comuna Felnac, urmeaza sa fie incarcate in TIR-uri si repatriate. 

M.I. G.- Agenda zilei

  • Directia Silvica si directorul Hotelului Arad, oameni cu suflet de aur au scapat o familie de frig si foame

Familia lui Gheorghe Buk a fost ajutata de oameni cu suflet minunatFamilia Buk a ajuns la Arad (din Cluj) definita ca un caz social irezolvabil. Timp de sapte ani incheiati, Gheorghe Buk (56 ani) si sotia sa, Claudia (29 ani) au trait primii si cei mai grei ani ai casniciei intr-un... vagon din apropierea lacului Padurice. Acolo s-a nascut si primul lor copil, Claudia (4 ani) o fetita frumoasa, isteata si prietenoasa. Dupa multa mediatizare, familia a primit o locuinta sociala in centrul orasului. Situatia financiara a ramas dezastruoasa, cu atat mai mult cu cat a venit pe lume al doilea copil,Claudiu (8 luni)...
Frigul si foamea era sa ne omoare copilul!
Familia Buk locuieste, de aproape doi ani, pe strada Lucian Blaga numarul 8. 
Imediat dupa ce au parasit vagonul-casa, au fost vizitati de oameni cu suflet care i-au ajutat din putinul lor, cu tot ce au putut: un scaun, o masa, un dulap, alimente, haine. Apoi a urmat tacerea... saraciei. 
Gheorghe Buk
se confeseaza: "Sunt convins ca multi ne condanma pentru ca am facut copii in conditiile in care nu aveam nimic! Sotia mea a fost crescuta de mica in casa de copii, stie ce inseamna lipsa parintilor... Eu am avut o viata tare urata; pur si simplu, ne iubim. E vreun pacat diferenta de varsta?! Daca oamenii ne condamna, Dumnezeu ne-a binecuvantat cu doi copii frumosi! Asta e fericirea noastra, iar dreptul la un acoperis si la o viata decenta il avem ca oricare altii! N-am furat, n-am facut rau nimanui! Am cautat de lucru, dar nimeni nu ma angajeaza din cauza varstei! Iar ea (sotia) trebuie sa aiba grija de copii! As vrea sa lucrez ca portar sau paznic, orice, numai sa am si eu un venit, pentru ca ajutorul social pe care-l primim cste aproape zero!".
Claudia Buk plange necajita pentru micutul de opt luni: 
"Tin la Claudiu ca la ochii din cap! A racit tare la plamani din cauza frigului , pentru ca nu avem lemne! L-am internat de cateva ori in spital
pentru ca era sa moara! N-am nici hrana pentru el, ce-i trebuie: lapte praf, fructe, legume... N-am pampers! N-am nimic in casa pentru copii! Nici fetita nu o duce mai bine! Noi mai bine nu mancam si dam la copii! Daca se gaseste cineva cu suflet pentru bietii nostri copii, noi ne rugam pentru ei, daca vor sa ne ajute, ca-si fac mare pomana!...".
Directorul Hotelului "Arad" a adus lumina pe fete triste de copii
Disperat, Gheorghe Buk a venit la redactie, cerandu-ne, cu lacrimi in ochi, ajutorul. 
Prima interventie a fost catre Directia Silvica. Directorul tehnic,Toader, ne-a spus ca "In depozit nu sunt decat cateva brate de lemne, iar masina nu poate intra acum in padure din cauza zapezii". 
Totusi, au fost trimise lemne la domiciliul familiei sarace - care sa le ajunga pentru cateva zile. 
Pentru ca familia nu avea nimic pe masa, iar micul Claudiu e foarte bolnav, am apelat, la randul nostru, la intelegerea si ajutorul unui om cu mare suflet - care a ajutat, de cate ori a putut, familii si copii cu probleme. 
Fara sa stea pe ganduri, Letitia Atanasiu, directorul Hotelului "Arad"- a pornit la cumparaturi, ajungand cu bratele pline la familia Buk, luata prin surprindere. 
Oamenii au ramas fara replica, in momentul in care au vazut o doamna eleganta, insotita de o alta doamna, incarcate cu plase si sacose. 
Au fost aduse alimente - ulei, zahar, orez, gris, faina, malai, paine, carne de pasare, mezeluri, branza, fasole, ceapa, zarzavaturi. 
Totodata, ambii copii au primit imbracaminte de cea mai buna calitate (cu eticheta!) dulciuri si fructe. 
Micul Claudiu se poate trata acum de raceala, datorita medicamentelor speciale pentru sugari pe care le-a primit de la binefacatoarea sa, alaturi de lapte praf, alimente nutritive, pampers. 
Nu se poate descrie bucuria imensa din ochii parintilor, ai fetitei care a imbratisat-o, pur si simplu, pe doamna Atanasiu, considerand-o "prietena cea mai buna" sau, daca fetita ar fi mers la gradinita, ar fi stiut ca numai o zana buna poate ajuta astfel oamenii aflati in mari greutati. 
Ca o incununare a acestui gest nobil, directorul Hotelului "Arad" va boteza, in cel mai scurt timp, copiii familiei Buk. 
Sunt fapte crestine despre care orice cuvant este de prisos. 
Familia Buk Gheorghe - strada Lucian Blaga nr. 8 Arad.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Focuri de arma asupra unui ziarist

Asupra cameramanului Vasile Obsitos s-a tras cu focuri de armaCorespondentul TVR din Arad, Vasile Obsitos, a fost implicat ieri intr-un grav incident, asupra lui tragandu-se mai multe focuri de arma. 
Vasile Obsitos a mers ieri in localitatea aradeana Fantanele, pentru a filma un reportaj despre trei ursi detinuti de o familie. 
Potrivit lui Obsitos, in momentul in care s-a apropiat de casa proprietarilor, care se afla pe un camp si este neingradita, o femeie a iesit din casa strigand la el sa plece si a tras cel putin un foc de arma. 
"Am simtit cum un glont mi-a suierat pe la ureche, deci cel putin un foc s-a tras. Cred ca a fost o arma de tir, iar cea care a tras era proprietara casei. Nu am inteles agresivitatea ei, pentru ca in zona nu era nici un indicator care sa avertizeze ca este o proprietate privata si ca intrarea este interzisa", a spus reporterul TVR. 
Vasile Obsitos a mai fost insotit de un reporter de la o televiziune locala si de soferul acestuia, toti trei plecand imediat ce s-a tras asupra lor.
Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, comisar sef Nicolae Gudiu, a declarat ca, imediat dupa incident, s-a declansat o ancheta in acest caz, iar la fata locului a fost trimis seful Compartimentului de arme si munitii. 

G.T. - Ziua ce Vest

  • Taxa de drum

Pentru neplata taxei de drum conducatorii auto au fost deocamdata doar avertizati de politieProprietarii de autoturisme care au achitat, pana ieri taxa de drum pot circula, insa linistiti. 
Soferii care nu au facut acest lucru, insa risca amenzi usturatoare de pana la 70 de milioane de lei. 
Politistii sunt astazi ingaduitori, dar nu pentru mult timp. 
Amenzile pentru soferii care nu au rovignete pornesc de la 3 si pana 70 de milioane de lei, in functie de tonajul masinii.
Amenda se injumatateste daca se plateste in 48 de ore. 
Chiar daca politistii nu ii controleaza, inca pe soferii uituci, acestia trebuie sa se grabeasca sa-si cumpere rovignetele.
Acestea se vand la toate oficiile postale din oras, dar si la cele din Ineu, Lipova si Sebis, de la sucursalele CEC si de la benzinarii. 
Multi soferi nu sunt de acord cu aceasta taxa, dar o achita pentru ca unde-i lege nu-i tocmeala. 
Rovigneta este valabila un an si costa 24 de EURO pentru masinile NON EURO, 21 de EURO pentru autoturismele din clasa de poluare EURO 1 si putin sub 17 EURO pentru cele EURO 2.
Pana ieri, Posta romana a eliberat peste 600.000 de rovignete, dintre care peste 80 % pentru autoturisme.
La cumpararea rovignetei soferii au nevoie de cartea de identitate a masinii sau certificatul de inmatriculare. 

Izabela Vekas - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]