Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 2 februarie 2005

Stirile TVA aici

  • Basescu da liber la autostrada!

Presedintele Basescu considera autostrada Nadlac-Bucuresti ca prioritate a GuvernuluiAutostrada Nadlac-Arad-Timisoara-Deva-Bucuresti este una dintre prioritatile guvernului. 
Anuntul a fost facut ieri de Traian Basescu, in cadrul unei conferinte de presa in care presedintele a declarat ca o comisie speciala va ancheta proiectul de construire a autostrazii Bors-Brasov, pe care majoritatea specialistilor o considera inutila.
Traian Basescu a precizat ca guvernul va pune accent pe dezvoltarea culoarului Paneuropean IV, pe care se plaseaza si Aradul. 
In aceste conditii, nu este exclus ca lucrarile la autostrada care va lega municipiul de Capitala sa inceapa chiar in acest an.
Trebuie precizat faptul ca actuala administratie locala promisese aradenilor urgentarea autostrazii. 
O bila alba...

Andrei Ando - Observator

  • Deszapezire haotica la Arad

Deszapezirea nu a ajuns si prin cartiereIarna a dovedit la Arad ca lupta contra zapezii poate fi la fel de haotica si in varianta privatizata, asa cum aradenii se obisnuisera deja de pe vremea fostei administratii conduse de PSD
Firma "Polaris", care are in sarcina deszapezirea orasului, a scos putine utilaje pe strazi in noaptea de luni spre marti. 
Astfel ca multe artere importante au devenit rapid adevarate partii. 
Singurul loc in care s-a actionat ca la carte a fost centrul Aradului, in jurul Palatului Administrativ, unde privirile celor care vor deconta serviciile firmei sunt mai vigilente. 
Autoplugurile au fost rare chiar si la orele mai inaintate, cand se putea indeparta zapada de pe carosabil fara riscul de a bloca traficul. 
In schimb, utilajele si-au facut aparitia dimineata, ingropand sub nameti masinile parcate de-a lungul trotuarelor. 
Echipele de deszapezire au reusit sa blocheze intrari in curti, garaje si sa arunce munti de zapada peste locurile proaspat curatate de locatarii din zona.
Nameti in centrul orasului
Spre deosebire de mandatul fostului primar PSD, cind lucratorii Salubritatii curatau cu spor platoul din fata Palatului Administrativ, neglijind alte parti din oras, ieri accesul pe poarta din fata Consiliului Judetean a devenit o adevarata aventura. 
S-au format doar cateva poteci, batatorite de cei mai temerari functionari care s-au incumetat sa infrunte omatul ca sa ajunga la serviciu. 
In timp ce fatada sediului administratiei locale era pe cale sa fie acoperita de nameti, inspectorii institutiei bateau cartierele Aradului pentru a-i amenda pe gospodarii care au intarziat curatarea zapezii din fata caselor.
Trei localitati izolate
Pe timpul noptii, s-a interzis traficul rutier greu pe raza municipiului Arad, acesta fiind redirijat spre centura. 
Trei localitati aradene au fost izolate pentru un timp de restul lumii. 
Este vorba de Pereg, Iratos si Manastur, spre care accesul a fost blocat de depunerile de zapada. 
Totodata, un numar de alte 29 de localitati din zona Beliu au ramas, luni noaptea, fara alimentare cu energie electrica. 
Echipele Conel au lucrat la remedierea defectiunii pana la miezul noptii, cand intreaga zona a fost repusa sub tensiune, mai putin o suta de locuinte din Beliu. 
Ieri, si acestea au primit energie electrica.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei - (Editia de Vest)

  • Coloman Edeleni iese la atac!

Coloman Edeleni a organizat o conferinta de presaConsilierul local, Coloman Edeleni, a decis ieri ca a tacut destul, ca a suportat destul acuzele primarului si ca a venit vremea sa iasa in fata si sa se apare cu acte oficiale. "Eu sunt un om corect, nu am fost si nu o sa fiu niciodata altfel si nu am de ce sa-mi fie rusine de ce am facut la Gospodarirea Comunala cat am fost director", a inceput conferinta de presa consilierul local PSD.
Acuzatia care a dus la aceasta iesire si care a umplut paharul consilierului a fost cea pe care a facut-o primarul Gheorghe Falca in penultima sedinta CLM, cand a facut referire la cateva acte aditionale cu bucluc apartinand GCA! 
Coloman Edeleni sustine ca acele acte aditionale sunt semnate cu firma Danicom (cea care detine discoteca Space). 
Edeleni a punctat faptul ca, in acest caz, contractul a fost incheiat in 2001 (inainte de a deveni el director GCA) si ca, tot in 2001, a fost semnat un act aditional care reducea chiria stabilita initial pentru spatiul de pe strand, de la 7.711 dolari si 2.751 dolari. 
"Actul nu este semnat de mine (consilierul local nu era director GCA pe atunci - n.r.), deci nu ma intrebati de ce a fost redusa chiria cu 5 mii de dolari". 
Acesta a mai punctat faptul ca, in 2002, cand a venit la Gospodarirea Comunala, a facut un act aditional la acest contract, prin care chiria a crescut, trecandu-se de la dolar la euro fara a reface paritatea (contractul a ajuns astfel la 2.751 de euro). 
"Apoi, firma a facut o cerere pentru extinderea spatiului de pe strand. Atunci am facut un nou act aditional, prin care chiria pe tot spatiul solicitat a ajuns la 9.795 de euro". 
Fostul director a mai povestit ca societatea a contestat decizia, pe motiv ca s-au facut greseli la masurarea terenului si, cum acestea s-au dovedit reale, chiria a scazut la 7.531 de euro, printr-un nou act aditional. Acestea au fost semnate, insa au primit, din greseala, acelasi numar de inregistrare. "Aceasta a fost marea descoperire a domnului Falca, marea coruptie: doua acte aditionale cu acelasi numar!", a punctat consilierul.
Edeleni a amintit de alte doua subiecte care au facut in trecut valva: pasarela peste Mures si instalatia de irigat din Piata Avram Iancu: 
"Va asigur ca daca eram director pasarela era finalizata in proportie de 70-80 %, in primavara. Asa, tot aradenii vor suferi, ca nu se mai aude nimic de aceasta si nu au cum sa ajunga pe strand". 
"Cat priveste subiectul instalatiei de irigatii, Edeleni a punctat faptul ca sunt admise si comenzile verbale, ca banii au fost alocati de CLM, ca lucrarea a fost executata si ca abuzul s-a facut acum, cand banii au fost retrasi, iar intreprinderea a ramas cu o gaura.
Pentru ca lucrurile sa se limpezeasca, consilierul local a cerut o verificare a activitatii GCA din 1997 pana in prezent, inclusiv pe durata cat a fost director: E bine ca politia sa cerceteze tot si pe toti, chiar si, pe mine".

Adriana Barbu  - Agenda zilei

  • Ellis, intre primele case de moda din Romania

Aradeanca Elena Laslean este cotata printre primii designeri vestimentari din tara"Ellis" a devenit o marca, la nivel national, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. 
Este cunoscuta si cautata de o parte insemnata a vedetelor autohtone, acestea fiind sigure ca regasesc, la Ellis, o linie ce le avantajeaza, le pune in valoare. 
Ca o confirmare a calitatii impuse de Casa de moda Ellis, numele aradencei Elena Laslean, cea care a dezvoltat o afacere despre care a auzit orice roman pasionat de moda, a fost pomenit intre acelea ale primilor zece designeri de moda extrem de iubiti din tara, in cadrul emisiunii "Surprize Surprize", de la TVR 1. 
"Am fost fericita si magulita - ne-a spus Eli Laslean. Nu m-am asteptat la o asemenea surpriza. Probabil insa ca hainele mele au placut, iar vedetele care le-au purtat au fost remarcate si din acest punct de vedere..."
Pe langa stiristele de la Prima TV, care se imbraca exclusiv de la Casa Ellis, adepte ale stilului imaginat de Elena Laslean mai sunt si cantarete precum Andra, Nico, Madalina Manole, Angela Similea etc. 
"Sunt extrem de fericita ca doamna Angela Similea se regaseste in hainele create de mine. La Gala "Cornel Fugaru", de pilda, Angela Similea a purtat un taior Ellis negru, cu dantela si broderie pe tul, extrem de elegant. Mi-a placut foarte mult; duminica trecuta, la spectacolul Teledon (organizat pentru intrajutorarea victimelor cutremurului din Asia), Angela Similea a purtat din nou o rochie Ellis, aramie, din tafta, cu intarsii din dantela brodata... Este minunat sa pot vedea ca imbracamintea pe care o fac este apreciata si purtata cu placere..."
Ellis ramane, fara doar si poate, un nume cu care aradenii se pot mandri. 
A plecat din Arad, se regaseste la Arad, fiind insa apreciat in intreaga tara...

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Inlocuire centrala telefonica automata cu centrala telefonica digitala in localitatea Sampetru German

Centrala telefonica pentomat din Sampetru German a fost inlocuita cu una digitala - Virtual Arad News (c)2005In data de 21.01.2004 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice automate tip Pentomat din localitatea Sampetru German cu cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Alcatel cu o capacitate instalata de 90 linii telefonice.
Odata cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 81 abonati existenti. Numerotatia abonatilor existenti a ramas aceeasi.
Astfel abonatii din aceasta CTD vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la factura detaliata, la serviciul Acces Special Internet si la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale.
Abonatii care sunt conectati in aceasta CTD vor plati factura telefonica, ca si in prezent la Oficiul Postal din Sampetru German precum si la partenerii autorizati ai ROMTELECOM
Numerotatia abonatilor din Sampetru German este: 439100-439199.

Dan Cioca - Sef Compartiment Vânzari Directe - ROMTELECOM - D.Tc. Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]