Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 1 aprilie 2005

Stirile TVA aici

  • Loteria i-a schimbat viata !

Aceasta este modesta casa din Santana in care locuieste castigatorul la loto si familia saPovestea lui Dorin, castigatorul celor 97 de miliarde de lei, marele premiu al Loteriei de week - end
Dorin si Mihaela - asa se numesc cei mai noi milionari in euro din Arad. 
Ei au castigat marele premiu pus la bataie in week-end-ul trecut de Loteria Nationala, in valoare de peste 90 de miliarde de lei, in care este inclus si un apartament de doua camere in Bucuresti. Dorin si Mihaela sunt casatoriti de ani buni si au doi copii, unul care este la gradinita, in grupa mare, si unul la scoala, in clasa a-V-a. Fericita familie care a castigat marele premiu al Loteriei Nationale locuieste in Santana, intr-o casa modesta. La fel de modesta ca si veniturile de pana acum ale familiei. Pentru
ca Dorin lucreaza ca electrician, la o firma de constructii, iar Mihaela lucreaza la ca si confectionera, la o firma din Santana.
"Nu vrem publicitate!"
Cum intri in Santana si intrebi unde este strada pe care locuiesc cei doi, oamenii iti zambesc si te intreaba daca ii cauti pe castigatorii de la Loto! 
Asa ca... misterul s-a risipit, nu mai este nici un secret pentru nimeni, asta este prima constatare. 
Ajungem, pana la urma, la casa familiei castigatore. O casa modesta, dar ingrijita... La poarta iese chiar Dorin, multimiliardarul, insotit de un prieten. La scurt timp, apar si doamnele. 
Prima reactie: "Nu vrem sa discutam nimic cu presa! Am fost la Bucuresti, am semnat cu Antena 1 ca nu ne arata fata si nu s-au tinut de cuvant!" 
Toti sunt evident stresati si refuza dialogul. 
"Nu vrem publicitate, nu vrem sa aparem in ziare... Stim noi cum se scrie in ziare si, in plus, nu este nimic de povestit. Am castigat si gata! Putea sa i se intample oricui! De patru zile stam cu frica in spate... Fara bani nu e bine, cu bani iar nu este bine..." - ne spune Dorin, castigatorul. 
El este completat imediat de sotia sa: "Inainte, nimeni nu venea sa ne intrebe daca avem ce pune pe masa. Acuma..."
Inca nu au intrat in posesia premiului
Despre banii castigati, prietenul lui Dorin spune ca "sunt in jur de 68 de miliarde, nu stiu exact cat! Deocamdata, nu au banii, pentru ca dureaza ceva timp pana se fac formalitatile, actele, transferul bancar... Dar nu ne este frica, nici acum, nici cand vor avea banii, pentru ca banii vor fi in banci. Trebuie sa fie cineva tampit sa vina la noi acasa sa-i fure, ca doar nu-i tinem in casa..." 
Despre cum vor fi cheltuiti acesti bani, nimeni nu sufla o vorba...
Vecinii sustin la unison: oameni cumsecade
Daca cei care au castigat la loto nu sunt prea comunicativi, ne-am incercat norocul... prin vecini. 
"Sunt niste oameni tare cumsecade, care s-au mutat de ani buni la Santana... Din cate stiu eu, si ii cunosc bine, Dorin nu a avut o copilarie fericita. Si-a pierdut parintii cand era mic, a fost crescut de o bunica care s-a prapadit, nu are frati, nu are pe nimeni. Ma bucur ca l-a ajutat Dumnezeu sa castige! Despre Mihaela, pot sa spun ca are un frate, parintii ei locuiesc in Santana... Este o fata cumsecade, noi i-am ajutat. Mihaela a fost croitoreasa la Arad, dar se plangea cat de greu ii era sa faca naveta. Nora mea a ajutat-o sa se angajeze aici, in Santana" - ne spune vecina familiei castigatoare. Despre situatia materiala a lui Dorin si a Mihaelei, vecina spune ca "nu le-a fost usor cu banii! Cand s-au mutat aici, s-au mutat intr-o casa nemteasca, acolo unde locuiesc si acuma. Au cumparat-o cu 6000 de marci, bani pe care i-au adunat cu greutate... Cred ca au fost ajutati si de parinti..."
Nu au dimensiunea reala a castigului
Nici vecinii nu au, insa, dimensiunea reala a castigului. "Miliarde multe, mai mult decat miliarde au castigat" - spune una dintre vecine, care pare mai incantata, insa, de apartament, despre care spune ca "au fost, 1-au vazut si este cu mobila in el!" 
O alta vecina intervine in discutie si intreaba daca nu au castigat si masina. 
La auzirea raspunsului negativ, entuziasmul ii mai dispare... 
Despre destinatia castigului, nici macar vecinii nu stiu prea multe. 
"Am auzit ca vor sa-si cumpere o casa cu etaj, aici, in Santana. Alti spun ca vor sa se mute la Arad... S-a mai auzit ca Mihaela vrea sa-i cumpere o casa fratelui ei, ca vor sa le ia case copiilor. Nimeni nu stie nimic prea exact. Aseara a fost Mihaela la noi si a spus ca nu stie ce sa faca cu banii..." - ne spune vecina familiei. 
Despre investitii, nimeni nu sufla o vorba. Deocamdata, socul castigului este prea mare.
Cum si cat au castigat?
Castigul a venit dupa ce capul familiei a jucat la loto o varianta simpla si un numar de noroc, care a costat... 51.000 lei! 
Iar numerele castigatoare reprezinta o combinatie intre datele de nastere si varstele membrilor familiei. 
Numerele cu care familia din Santana a castigat sunt: 14. 16, 18, 7, 35, 38. Premiul care este inclus un apartament in Bucuresti.

Agenda zilei de Santana

  • Alti romani intorsi din drum spre Spania

Politia de frontiera a descoperit 26 de romani care calatoreau cu acte false spre SpaniaPolitistii de frontiera din Nadlac au descoperit 26 de romani care calatoreau cu acte false spre Spania, intr-un autocar al unei firme de transport din Bistrita-Nasaud. 
In urma verificarii documentelor de calatorie, s-a constatat ca voucherele individuale care atestau asigurarea cazarii la Madrid si Valencia nu erau in regula. 
Rezervarile nu au fost confirmate de reprezentantii hotelurilor spaniole. 
Nici unul din cei 26 de pasageri nu au putut prezenta vreo chitanta cu ajutorul careia sa justifice achitarea taxei de rezervare. 
Trei dintre ei au recunoscut ca nici macar nu aveau suma necesara pentru iesirea din Romania, unul dintre soferii autocarului imprumutandu-le cate 700 de euro. 
Cum nimeni nu si-a revendicat insa banii, au fost sesizati inspectorii Serviciului de Investigatii Fiscale care au confiscat cei 2100 de euro, iar celor 26 de pasageri nu le-a fost permisa iesirea din tara. 
In urma scandalul romanilor intorsi de la granita cu Spania acum trei saptamani, intreaga conducere a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad a fost schimbata. 
In incidentul respectiv erau implicate firme de transport tot din Bistrita-Nasaud.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Aradul va absorbi sute de milioane de euro pentru calea ferata si autostrada

Peste zece ani vom putea calatori de la Nadlac la Constanta pe autostradaMinisterul Transporturilor vrea sa bage in tronsoanele Curtici-Simeria si Nadlac-Timisoara 600 de milioane de euro!
Pe masa sa se afla deja un proiect ce va fi inaintat Bancii Europene pentru Investitii: institutia respectiva este solicitata sa ne acorde 300 de milioane de euro din necesarul de 800 de milioane pentru reabilitarea sectorului de cale ferata Curtici-Simeria. Tronsonul este considerat prioritar si va fi abordat imediat dupa finalizarea, in 2008, a rutei Bucuresti-Constanta. Ministrul nu exclude insa nici lucrari in paralel, desi este putin probabil ca acestea sa inceapa inainte de 2007. Pana acum s-a finalizat reabilitarea portiunii Campina-Bucuresti si se apropie de final ruta Campina-Predeal.
Modernizarea infrastructurii pe cale ferata va atrage dupa sine si dezvoltarea industriei constructoare de vagoane de calatori si locomotive mai performante, care sa poata ajunge la viteza de rulare de 160 de kilometri pe ora. In Romania exista doua uzine care produc granituri pentru trenurile de persoane: la Grivita si la Arad. Ambele au sansa unor contracte bune in aceasta perioada. Pe agenda ministerului se afla trei mari proiecte: achizitionarea a 120 de rame electrice de parcurs mediu si lung, in valoare de jumatate de miliard de euro; reabilitarea a 200 de vagoane de calatori, cu o investitie de 70 de milioane de euro; cumpararea a zece locomotive multisistem, cu 35 de milioane de euro. Fabrica de Vagoane-Calatori Astra va moderniza o parte din parcul de vagoane al societatii nationale de Transporturi Cai Ferate. Din discutiile dintre minister si conducerea societatii se pare ca intr-o prima faza peste 50 de vagoane vor fi modernizate la Arad si li se vor monta boghiuri noi. Garniturile refacute vor corespunde unor standarde ale Uniunii Europene, inclusiv in ceea ce priveste confortul calatorilor si dotarea vagoanelor.
In ceea ce private autostrada Nadlac-Constanta, aceasta se pare ca va detrona celebrul proiect Bechtel, care prevedea construirea cu prioritate a autostrazii Bors-Brasov. Traseul ei e deja clar: Nadlac-Arad-Timisoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta. Daca cei 400 de kilometri ai autostrazii Bors-Brasov ar costa 2,5 miliarde de euro, extensia romana de 600 de kilometri a coridorului IV Pan European a fost estimata la 3,5 miliarde de euro, in conditiile in care traseul include si zona dificila a Vaii Oltului.
Desi partea de proiectare e deja avansata (studiile de prefezabilitate si fezabilitate), iar Banca Europeana pentru Investitii si BERD au primit. cererea de finantare pentru intreg coridorul IV, probabil vor trece zece ani pana cand putem face drumul Nadlac-Constanta numai pe autostrada. In acest moment sunt date in folosinta numai doua tronsoane: Pitesti-Bucuresti si Bucuresti-Drajna (insumand 200 de kilomtri). Se mai lucreaza la soseaua de centura cu profil de autostrada la Sibiu (preconizata a fi finalizata in 2006), si Centura Pitesti (finalizabila in 2007). Sunt in executie si portiunile Fetesti-Cernavoda si Drajna-Fetesti, care vor fi inaugurate anul acesta, respectiv in 2007.
"Am depus cererea de finantare pentru intregul coridor IV. Nu trebuie ca anul 2007 sa ne prinda fara studii de fezabilitate, altminteri riscam sa pierdem timp si bani", Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor.
Potrivit estimarilor, autostrada Nadlac-Arad va avea 38 de kilometri, centura municipiului 11 kilometri, iar sectorul Arad-Timisoara 38 de kilometri. Costul total al lucrarii Nadlac-Timisoara este de 300 de milioane de euro.

Andrei Ando - Observator

  • Off Road 2005

Prima etapa a campionatului national OFF Road va avea loc in judetul AradAproape 60 de masini din Romania, Germania , Grecia, Italia si Slovenia iau startul in prima etapa a campionatului national OFF Road. Competitia se desfasoara pe teren accidentat,  pe traseul Zabrani-Lipova-Nadas-Moneasa si pune la start cele mai bune masini de competitie. Concursul va dura 24 de ore in care echipajele trebuie sa treaca de 3 probe dificile.
Pentru o singura etapa, cheltuielile sunt de aproximativ 10 mii de euro. Grila de start a fost stabilita in aseara, cand echipele inscrise in concurs vor trece de prima proba, organizata pe terenul de antrenament al jandarmilor de langa aeroportul Arad . Startul campionatului national OFF Road a fost dat azi dimineata de primarul Gheorghe Falca si prefectul Cristian Stragea.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • In piata din Sanicolau Mic Oferta abundenta, preturi accesibile

La Piata din Sanicolaul Mic in sectorul de cereale oferta este mai buna decat in cel de animaleMarti dimineata in jurul orei 8,00, ne-am deplasat in Piata Obor, sectorul de cereale si animale Sanicolau, pentru a vedea la fata locului care este oferta producatorilor de cereale, dar si a crescatorilor de animale. Inainte de a intra in piata am fost "intampinati" de hartii, peturi, dopuri de sticla, pungi... iar toate acestea pareau sa faca parte din peisajul zonei. In piata nu am putut sa nu observam baltile care s-au format in urma ploilor.
Trecand peste aspectele negative de care ne-am lovit, am incercat sa ne interesam care sunt preturile la grane. Primul producator cu care am stat de vorba a fost Maxim Liubomir, din Felnac. Acesta vindea graul la pretul de 380.000/100 kg, porumbul la 280.000/100 kg, iar ovazul cu pretul de 480.000/100 kg. Intrebat cat este de multumit de evolutia preturilor la cereale, el ne-a raspuns: "Vanzarea este slaba, nu sunt cautate produsele. Preturile sunt asa cum sunt. In toamna au fost preturi mai bune. Acum, nimeni nu mai are bani. In alta parte nu avem unde sa mergem sa ne vindem marfa, asta este...". Un alt vanzator care a dorit sa stea de vorba cu noi, Dan Spinare, din Arad, avea de vanzare floarea-soarelui, la pretul de 950.000 de lei, suta de kilograme. "Floarea nu are trecere aproape deloc, nu sunt cumparatori. De cand am venit, nu am vandut aproape nimic. Chiar daca pretul este mic, nu se cumpara. Oamenii nu mai au animale si nici bani..." Andreica Gavril, din Suceava, producator de cartofi, era si el suparat: "Nu vindem mai nimic, nu au oamenii bani asta poate fi un motiv pentru faptul ca nu se vinde. Asta este singurul drum pe care l-am facut pana aici, pentru ca nu este rentabil. Stam cate o saptamana pe drum, mancam doar hrana rece, mai trebuie motorina si noi vindem cartofii de samanta cu 6000 de lei, iar pe cei de consum cu 7000 de lei. Credeti ca merita sa venim pana la Arad?". Daca la capitolul cereale, oferta in piata este destul de buna, cand vine vorba despre animale, nu se poate spune acelasi lucru.
In piata de la Sanicolau nu erau decat trei comercianti, care aveau de vanzare purcei de cinci luni. Unul dintre acestia este Anton Doicear, din Bodrogul Nou, care cerea pe bucata pretul de 3.000.000 de lei. Doicear ne-a declarat: "Acum am ajuns si sper sa ii vand pe toti. Eu ii vand cam ieftin intr-adevar, pentru ca la Pancota se cere cam 3.500.000 pentru un purcel. Asta este, ne multumim si cu mai putin, daca nu avem alta solutie. Si nu avem!"

Florin Ghilinta  - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]