Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 23 septembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Finalizarea pasajului de la Micalaca, amanata pana luna viitoare

Pasajul Micalaca va fi dat in folosinta de luna viitoare - Virtual Arad News (c)2003Tramvaiele 17 si 18 vor trece din zona III , pe sub pasaj, catre strada Voinicilor, iar cele cu numerele 7 si 8 exact invers
Desi Compania de Transport Public Arad (CTP) face deja probe la liniile abia montate, finalizarea lucrarilor la pasajul care face legatura dintre zonele II si III din Micalaca a fost amanata din nou.
Venit dupa doua saptamani de concediu, viceprimarul Emanoil Voicu a efectuat ieri o inspectie in zona si a constatat ca exista in continuare probleme.
Rand pe rand, termenul de finalizare a fost amanat, ba din cauza vremii nefavorabile, ba din cauza unor surprize oferite de subterane.
Acum, motivul este proiectarea si construirea gresita a unor borduri.
In ciuda dificultatilor aparute, atat Emanoil Voicu, cat si celalalt viceprimar, Levente Bognar, sustin ca pasajul va fi gata la inceputul lunii viitoare.
"Vineri a fost contactat proiectantul - SC Proiect SA - care-l va reface daca este cazul, iar azi (ieri - n.r.) s-a solicitat constructorului un grafic al lucrarilor. Au aparut chestiuni neprevazute, cum ar fi reasezarea unor camine de apa sau trasarea bordurilor care s-au montat prea aproape de liniile de tramvai", a precizat Bognar.
Pentru ca la sfarsitul saptamanii trecute au fost montate retelele de contact pentru tramvaie, Compania de Transport Public a inceput, de ieri, probele la liniile abia montate.
Urmeaza ca in perioada urmatoare sa fie stabilite tramvaiele care vor circula prin cele doua zone din Micalaca.
La ultimele discutii, cele cu numerele 17 si 18 urmau sa treaca din zona III, pe sub pasaj, catre strada Voinicilor iar cele cu numerele 7 si 8 sa aiba circuitul exact invers, de pe strada Voinicilor catre zona III.
Astfel, calatorii din Micalaca ar pute circula cu un singur abonament de tramvai in ambele zone.
In aceste conditii s-a putea ca Linia 5 sa fie scoasa din circuit.
Traficul va fi asigurat cu o parte din cele 33 de tramvaie contractate de CTP din Germania care au fost aduse recent.
Acestea, desi sunt luate la mana a doua, sunt in stare foarte buna de functionare.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Socant, aberant, perplex, inimaginabil

Monumentul Libertatii risca sa fie expus pe bucatiMinistrul Culturii vrea faramitarea Statuii Libertatii
Razvan Theodorescu, ministrul Culturii, a prezentat ieri in Guvern procesul verbal incheiat in urma discutiilor purtate la Prefectura Arad cu reprezentantii locali ai UDMR, act in care se arata ca primarul a fost rugat sa pregateasca documentele juridice ale terenului de langa Cetate si ca statuia risca sa fie expusa pe bucati.
Verdictul specialistilor: "idee aberanta"
Presedintele Uniunii Arhitectilor din Arad, Doru Chisbora, a ramas socat la aflarea propunerii ministeriale. 
"Pentru orice om de bun simt este aberant sa propui asa ceva. Nu am auzit aceasta propunere dar este cel putin surprinzatoare. Mai mult, nimeni dintre cei care ar trebui sa-si dea cu parerea dintre localnici n-a fost invitat la vizita ministrului". 
Chisbora ne-a marturisit ca nu stia de vizita de duminica a ministrului, pentru ca nu a fost anuntat si ii este foarte greu sa creada ca alti arhitecti din ordin ar fi fost invitati. 
"Eu nu vreau sa discut conotatiile politice, dar ca arhitect pot spune ca  Statuia Libertatii este un monument care ar face cinste oricarui oras din Europa. Asa a fost conceputa ca un grup statuar, si asa e logic sa fie amplasata, ca un tot. E aberant sa te apuci sa imprastii monumentul in patru zari. Ministrul nici macar nu avea ce sa se implice in amplasarea statuii, caci ea nu este trecuta ca monument de interes national. Acesta a fost si motivul pentru care avizul de amplasare s-a dat de la Timisoara. Dansul isi permite insa sa emita  judecati de pe pozitia pe care  momentan se afla". (A.B.)
Maghiarii reactioneaza: "Ar fi batjocura!"
Ideea ministrului a fost luata doar ca o propunere de catre parte maghiara, care refuza sa priveasca mai departe, in eventualitatea in care aceasta s-ar putea si materializa. Pentru evitarea oricaror posibile consecinte negative, Király András, presedintele UDMR spera ca ambele variante vor fi prezentate corect in discutiile ce vor avea loc la Bucuresti. 
"Noi nu suntem de acord cu desfacerea elementelor statuare. Pentru noi monumentul exista doar sub varianta conceputa de sculptor", spune liderul maghiar.
Acesta ne-a declarat ca propunerea ministrului i-a lasat pe membrii delegatiei maghiare perplecsi, dar nu s-a reactionat prea dur pentru a nu impiedica derularea negocierilor. "Nici in cele mai negre vise ale noastre nu ne puteam imagina ca s-ar intampla asa ceva. Ar fi ilar si de batjocura", a mai spus Király András. (M. Iancu).
In document este detaliata optiunea maghiara pentru amplasarea Statuii Libertatii si optiunea ministerului. Este cert ca, in ochii oficialilor de la Bucuresti, varianta ministeriala - a amplasarii Parcului Reconcilierii in vecinatatea Cetatii - a avut mai multa trecere, caci primarul Dorel Popa a fost rugat ca, de urgenta, sa pregateasca  si sa puna la dispozitia ministerului  situatia juridica a terenului, cu toate documentele legale, unde Theodorescu crede ca s-ar potrivit cel mai bine un parc cu statui. In cazul in care terenul apartine unitatii militare, negocierile trebuie extinse si la alte ministere.
Ar mai fi de mentionat faptul ca Theodorescu  a gandit viitorul obiectiv intr-o "viziune postmoderna" in care statuia Libertatii urmeaza a fi amplasata pe bucati, fiecare piesa in alta parte (si nu ca un intreg), alaturi de alte statui. Primele corpuri statuare vor trebui amplasate la Arad, indiferent de locatie, pana la sfarsitul anului.

Adriana Barbu - Observator

  • Scandal la "Melody"
Un grup de locatari au protestat impotriva evacuarii Clubului "Melody"Evacuarea unui club de strip-tease a scos oamenii in strada la Arad
Locatarii unui imobil din Piata Avram Iancu din Arad au protestat ieri impotriva evacuarii unui club de strip-tease.
Ei nu sunt de acord ca imobilul in cauza a fost restituit proprietarului, contestand testamentul prin care casa a fost castigata in instanta de urmasii fostului proprietar. Pana la urma, cu interventia fortelor de ordine, proprietarul a reusit sa intre in spatiul respectiv.
"Testamentul e fals"
Cateva zeci de locatari ai imobilului in care se afla Clubul "Melody" din Arad au protestat ieri dimineata impotriva evacuarii clubului.
Oamenii sint nemultumiti fiindca instanta a restituit imobilul proprietarului si acuza ca restuirea s-a facut in baza unui testament care ar fi fals.
"Testamentul e fals", tipa o batranica in gura mare in fata casei.
Mostenitoarea imobilului, sotia viceprimarului Aradului, Levente Bognar, insotita de executorul judecatoresc Horia Pasculescu, a incercat, in baza unei sentinte, sa intre in spatiul care ii apartine.
Pentru ca evacuarea sa poata avea loc a fost nevoie de interventia politistilor, insotiti la fata locului de comisarul sef Gheorghe Tica, seful Politiei municipiului Arad, si comisarul Nicolae Mihuta.
In cele din urma, in ciuda faptului ca locatarii imobilului au pus in scena o adevarata demonstratie, Elisabeta Bognar a reusit sa intre in spatiul care ii apartine legal.
Ea spune ca a trimis mai multe notificari chiriasilor, dar nu a primit nici un raspuns. Mai mult, se pare ca firma care detine acel club de noapte nu a platit de mai bine de doi ani chirie, nici catre SC Recons SA si nici proprietarului.
Nimeni nu a inteles de ce locatarii imobilului, toti trecuti de prima tinerete, s-au opus cu atata inversunare evacuarii unui club de noapte.
"Noi suntem una cu firma. Daca evacueaza firma, ne evacueaza si pe noi", tipau batranii.
Actiunea de ieri a demonstrat insa ceea ce se banuia de mai mult timp, si anume ca in spatele altor actiuni similare ale locatarilor s-ar putea afla chiriasii spatiilor comerciale gazduite de imobilul revendicat de sotia viceprimarului Levente Bognar.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Inlocuire centrala telefonica manuala cu centrala telefonica digitala in localitatea Hasmas

Si la Hasmas a fost finalizata montarea centralei telefonice digitale - Virtual Arad News (c)2003In data de 05.09.2003 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice manuale din localitatea Hasmas cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Ericsson cu o capacitate instalata de 120 linii telefonice.
O data cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate si s-a construit retea noua in satele Comanesti, Clit, Urvisu de Beliu precum si in satele Agrisu Mic si Botfei, ultimele doua sate fiind conectate intr-o noua unitate distanta a CTD Ericsson cu o capacitate de 90 de linii instalata la Agrisu Mic.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 81 abonati existenti, iar in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad, inclusiv cei din Comanesti, Clit, Urvisu de Beliu, Agrisu Mic si Botfei.
Astfel abonatii din aceaste CTD vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces), la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet.
Intrucat din data de 01.10.2003, Oficiul Comercial al D.Tc. Arad din Hasmas se va desfiinta, abonatii care sunt conectati in aceste unitati distante ale CTD Ericsson vor plati factura telefonica la Oficiile Postale din Hasmas si Agrisu Mic, deci incepand cu factura octombrie 2003..
Numerotatia abonatilor din Hasmas (inclusiv Comanesti, Clit, Urvisu de Beliu) este: 321700-321815.
Numerotatia abonatilor din Agrisu Mic (inclusiv Botfei) este: 323000-323085.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • De Ziua Internationala fara Automobile: Bicicletele au luat locul masinilor

Viceprimarul Bognar a venit la locul de desfasurare a actiunilor, pe biciletaIeri, 22 septembrie, in mai multe orase din Europa a fost sarbatorita Ziua Internationala fara Automobile, campanie la care a aderat si Aradul. 
In acest sens, Primaria, Agentia de Protectie a Mediului si Inspectoratul Scolar Judetean au organizat actiunea "In oras fara masina mea", care a avut drept scop reducerea poluării atmosferei din municipiu, cauzata de traficul intens de autovehicule. 
Astfel, intre orele 12 si 14, pe strada Miron Costin circulatia autovehiculelor a fost intrerupta. 
Pe acest tronson, in intervalul amintit, s-au desfasurat concursuri de ciclism pentru copii si tineret si de desene pe asfalt pentru cei mici. Viceprimarul Levente Bognar a ajuns la locul de desfăsurare a actiunilor pe bicicletă, desigur. 
Au luat startul pe biciclete atat copii de gradinita si de scoala primara, cat si copii de liceu. 
Castigatorii au fost recompensati cu diverse premii, printre lucrurile primite gasindu-se, firesc, si pliante cu date despre efectele gazelor de esapament ale masinilor. 
Circa 200 de copii au participat la aceste actiuni menite să sensibilizeze populatia la efectele nocive ale poluarii mediului inconjurator. 
Inspectorii Protectiei Mediului au masurat nivelul noxelor (oxizi de azot, dioxizi de sulf, monoxid de carbon etc) si al poluarii fonice inainte si in timpul intreruperii circulatiei masinilor, dupa care au comparat indicatorii inregistrati. 
Rezultatul? Indicatorii obtinuti cand circulatia a fost oprita sunt mult mai mici, ceea ce inseamna că noxele din atmosfera au fost reduse in orele fara masini.

Gerlinde Knap - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]