Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 14 mai 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Editorial: Competitie, nu razboi

In Arad parcurile industriale s-au dezvoltat continuu - Virtual Arad News (c)2003La Arad se misca ceva. Incet, incet pe malul Muresului se aseaza un puternic centru industrial. Investitiile straine au crescut in ultimii ani si tot mai multi oameni de afaceri din occident au venit la Arad si si-au deschis firme.
In judetul Arad a aparut o zona libera, s-au ridicat rapid parcuri industriale si s-a creeat o atmosfera buna pentru atragerea investitorilor.
Camera de Comert din Arad seamana izbitor cu o camera de comert adevarata, care se ocupa de mediul de afaceri din zona.
Aceasta a reusit sa construiasca un modern complex expozitional dotat la standarde occidentale.
Investitorii straini au remarcat ca Aradul le ofera conditii bune si nu au ezitat sa porneasca aici afaceri care aduc bani si locuri de munca.
Ritmul de dezvoltare a adus Aradul intr-o situatie care pare ciudata. Judetul poate ramane fara specialisti, firmele fiind nevoite sa ii caute prin Ungaria.
Somajul a scazut sub media pe tara si in curand poate sa apara chiar o criza de forta de munca.
In acest timp in Timis se vorbeste. Se discuta si se organizeaza simpozioane. Autoritatile judetene se bat cu cele locale, se cearta pe parcuri industriale si investitiile stagneaza.
Camera de Comert e preocupata numai de imagine si nimeni nu se gandeste ca o imagine buna se poate face numai daca ai rezultate. 
Centrul expozitional de la Timisoara a ramas in stadiul de poveste. In ultimii doi ani la Timisoara nu a mai aparut nici o investitie straina de anvergura si s-au infiintat mai putine firme decat in anii trecuti.
Intre Timis si Arad exista o competitie veche. Unori aceasta a fost dusa in zone derizorii transformandu-se intr-o ciorovaiala penibila. 
Dar rivalitatea dintre cele doua judete e buna. Daca ramane in limitele ei civilizate aceasta competitie poate aduce castiguri de ambele parti.
Aradenii au reusit in ultimii ani sa faca pasi importanti in fata.
Poate ca pentru sefii judetului Timis acest lucru nu inseamna nimic. Sunt mult prea ocupati de propria lor imagine, de luptele politice si de micile intepaturi locale.
Numai ca din cauza lor stam in loc si nu facem decat sa asistam la realizarile vecinilor aradeni. Aceasta competitie ar putea aduce beneficii in ambele judete daca ar fi privita de autoritati ca o lupta cinsitita si corecta.
Nu vom rezolva nimic daca privim cu ura peste gardul vecinului. Competitia risca sa se transforme intr-un razboi care nu ar aduce nimic bun.
Pasii facuti intr-o directie buna de aradeni ar trebui sa-i faca pe timisoreni sa lase deoparte ranchiuna si ciuda si sa se puna pe treaba.
Autoritatile din Timis si sefii de la Camera de Comert ar face bine sa nu ascunda cifrele care arata ca ceva nu functioneaza in mecanismul economic al judetului ci sa se gandeasca cum ar putea redresa situatia.
Pentru ca altfel vom deveni spectatori la dezvoltarea vecinilor si vom asista numai la demonstratiile de ingimfare pe care sefii judetului Timis nu se sfiesc sa ni le ofere.

Tudor Flueras - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Targul Educatiei si-a deschis portile

"Toti absolventii au programate vizite la Targul Educatiei" - a zis inspectorul general scolar Zoea RotaruAbsolventii claselor a VIII-a sunt ajutati sa decida traseul pe care-l vor urma
Inainte de a decide traseul pe care il va urma, fiecare elev ar trebui sa incerce sa gaseasca raspunsul la cateva intrebari cum ar fi: detin aceste aptitudini? aptitudinile mele sunt potrivite pentru meseria pe care o doresc? rezultatele scolare imi vor permite sa intra la liceul dorit? meseria pe care o doresc este bine cotata pe piata muncii? etc.
Inspectoratul Scolar Judetean Arad si Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica Arad s-au gandit la absolventii clasei a VIII-a, astfel incat au organizat pentru ei "Targul Educatiei".
Ieri dimineata la ora 10.00 a avut loc deschiderea oficiala a "Targului Educatiei".
Actiunea se desfasoara in holul Teatrului de Stat Arad, unde 28 de licee si scoli profesionale si meserii si-au pus pe masa oferta educationala.
La deschiderea targului, pe langa elevi si directori de scoli, au participat inspectorul general scolar, Zoea Rotaru, rectorii celor doua universitati aradene, Lizica Mihut de la Universitatea "Aurel Vlaicu" si Aurel Ardelean de la "Vasile Goldis".
Asa cum se obisnuieste de doi ani, scolile participante fac tot posibilul pentru a atrage atentia vizitatorilor.
Astfel, au fost montate standuri dotate cu televizoare, calculatoare, pliante, diplome, trofee s.a.
Mai mult, cei care vor vizita targul vor avea ocazia sa vada si un mini salon de infrumusetare al Grupului Scolar de Arte si Meserii "Spiru Haret".
Fiecare unitate de invatamant prezenta la targ si-a pregatit pliante in care sunt trecute specializarile scolii si multe alte informatii de interes pentru viitorii liceeni.
Targul educatiei se adreseaza celor aproape 6.000 de absolventi ai claselor a VIII-a, care dupa ce vor sustine examenul de capacitate vor trebui sa decida ce fel de liceu sau scoala de arte si meserii vor urma.
"Targul Educatiei" poate fi vizitat pana vineri, intre orele 9.00-18.30. In fiecare zi, intre orele 13.00- 16.00 sunt organizate dezbateri la care sunt invitate cadrele  didactice. Obiectivele acestui targ privesc promovarea ofertei educationale in randul elevilor si parintilor si, mai ales, sfaturile privind orientarea scolara a absolventilor. "Toti absolventii clasei a VIII-a din municipiu  si judetul Arad au  programate vizite la targ" a declarat Zoea Rotaru, inspectorul general al ISJ Arad. Desi anul trecut nu au raspuns cu prezenta la targul educational, in acest an toate liceele si scolile profesionale din municipiu au venit la manifestare.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Dubla aniversare Contor Zenner

Managerul Tudor Caracioni este multumit de dezvoltarea Contor Zenner in ultimul deceniu - Virtual Arad News (c)2003Un deceniu de activitate si peste trei milioane de produse vandute in Romania si pe pietele externe sunt cele două cifre marcante ale bilantului grupului de firme Contor Zenner Romania.
Programul manifestărilor dedicate dublei aniversari se intinde pe trei zile si va incepe maine. Cu acest prilej si-au anuntat prezenta personalitati de marcă ale domeniului: dr. Peter Zenner, director general al Concernului Zenner, prof. Heinrich, presedinte al Stadtwerke (Uzinele municipale) Saarbrücken, prof. dr. ing. Ulrich Wiener de la fundatia "Premiul roman pentru calitate L.M. Juran", Claude Valade reprezentant al Concernului Vivendi Water Franta.
Contor Zenner, compania aradeana care astazi nu mai are nevoie de nici o prezentare, si-a inceput activitatea in 1993. Firma a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa. In prezent furnizeaza propriile produse si servicii prin noua puncte de lucru dezvoltate in Romania (Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Ploiesti si Timisoara) si a infiintat opt filiale in sud-estul Europei (R. Moldova, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Bosnia si Hertegovina, Slovenia, Macedonia, Serbia).
"Contor Zenner Romania nu putea atinge aceste performante fara aliati puternici, fara o echipa minunata de specialisti creativi si devotati, fara parteneriate cu lideri consacrati ai pietei globale, fara o retea de distribuitori eficienti, activi si tenace.
Nu puteam ajunge acolo unde suntem acum fara ratiunea existentei noastre - clientii, sursa continuei competitii cu noi insine, in scopul satisfacerii nevoilor acestora",
declara ing. Tudor Caracioni, managerul firmei de la infiintare si pana in prezent.
Dacă la inceput Zenner a fost "o idee, traditie, speranta, dorinta si crez" astazi este "o marca, un renume, un sentiment, o cultura organizationala" iar maine "un angajament pentru dezvoltarea durabila prin calitate, stabilitate, parteneriat si responsabilitate socială".

Doru Sava - Adevarul

  • Ce discuta romanii la 32 de grade?

Presedintii asociatiilor de locatari au discutat despre beneficiile contorizariiContoare de caldura, calorifere, deszapezire
Presedintii asociatiilor de locatari din Arad au avut, zilele trecute, o intalnire in care au discutat despre importanta si beneficiile contorizarii cu repartitoare de costuri a caloriferelor, necesitatea asigurarii deratizarii si dezinsectiei, mai ales in subsolurile blocurilor, odata cu venirea verii si a temperaturilor ridicate.
O alta problema dezbatuta a fost reprezentata de noile elemente ce stau la baza intocmirii statelor de plata ale salariatilor asociatiei de locatari, in contextul noului Cod al Muncii.
Administratorii au fost informati de obligatiile pe care le au, de a intocmi contracte de munca pe timp partial tuturor persoanelor remunerate de asociatie.
La intalnirea de sambata, administratorii au avut ocazia sa discute cu vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca.
Acesta a prezentat, succint, programul social-democrat de majorare a pensiilor, dupa care a fost "bombardat" cu intrebari.
Cele mai multe probleme, insa, intrau in atributiile primariei, administratorii fiind interesati, spre exemplu, de deszapezire.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Si in acest an, SNIF Arad livreaza apa pentru irigat Ungariei

Si in acest an, Aradul asigura apa pentru irigatiile din Ungaria - Virtual Arad News (c)2003Temperaturile extrem de ridicate inregistrate in ultimele zile pun in pericol culturile. Societatea Nationala de Imbunatatiri  Funciare Arad a incheiat, pana in prezent, contracte pentru livrarea apei de irigat pentru o suprafata de 9.922 ha, urmand ca in perioada urmatoare, la cererea beneficiarilor, numarul hectarelor irigate sa creasca.
"Din totalul suprafetei de 24.552 ha amenajata in sistem de irigatie, potrivit programului primit de la Bucuresti, am reusit pana in acest an punerea in functiune a 18.640 ha", ne-a declarat directorul SNIF Arad,  Constantin Blagulescu.
Au fost puse in functiune trei statii de pompare, iar alte doua vor fi functionale incepand de astazi. Tariful perceput de SNIF este de 45.000 lei/1.000 metri cubi, cantitate suficienta pentru doua udari. "Cu toate acestea, oamenii nu se inghesuie sa irige, probabil asteapta sa vina ploaia. Deficitul de apa este de 230-530 metri cubi la ha. Problema graului este foarte serioasa, de asemenea orzul este in suferinta", a mai adaugat directorul SNIF Arad. Acesta ne-a mai informat ca incepand cu data de 5 mai societatea livreaza, in baza unui contract de 3,5 milioane metri cubi pentru 2003, apa pentru irigatii Ungariei.

Marinela Barla - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]