Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 14 ianuarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Frigul incalzeste sufletele. La Adapostul de noapte, regulamentul a lasat loc omeniei

Directoarea Etelka Nagy a hotarat adapostirea de necesitate a tuturor oamenilorUrmare a temperaturilor neobisnuit de scazute inregistrate in ultimele zile in Arad, la poarta Adapostului de noapte ce apartine Primariei, numarul oamenilor strazii a crescut semnificativ. Seara de seara, persoane de toate varstele se inghesuie, cuprinse de frig si de foame, pentru a fi primite. Din cauza temperaturilor deosebit de scazute, conducerea Directiei de Asistenta Comunitara a hotarat ca toti cei care se prezinta la acest Adapost sa fie primiti, chiar daca nu indeplinesc conditiile impuse de regulament. Pana acum, toti cei care nu aveau unde dormi, cersetori, boschetari, oameni ramasi pe drumuri erau primiti in acest adapost numai cu adeverinta medicala din care sa reiasa ca nu sufera de boli contagiase, iar celor care proveneau din alte judete nu li se permitea sederea aici mai mult de o saptamana. "Am luat aceasta hotarare pentru ca numarul celor care solicitau adapost in aceste zile geroase a crescut. Ce sa facem, doar nu-i lasam pe strada sa moara de frig?"- ne-a spus Etelka Nagy, directorul Directiei de Asistenta Comunitara Arad. "Avem  o asistenta medicala care,  intr-o incapere separata, face triajul medical, iar cei care au anumite probleme sunt cazati intr-o camera anume. Am avut, vineri seara, doua cazuri  mai urgente. Ambulanta ne-a adus doi barbati gasiti pe strada, aproape inghetati. Unul este celebrul Fodor, despre care presa a mai scris nu o data. Dupa ce a stat un timp la Spitalul Judetean, dormind pe langa calorifere, a  fost adus de pe strada, iar asistenta noastra l-a gasit plin cu  raie. A fost trimis si internat la Spitalul de boli contagiase. Cel de-al doilea barbat adus de Ambulanta se afla si acum la noi".
Adapostul de noapte de pe strada Decebal a functionat cateva luni, dupa inaugurare, fara a avea paturi, iar cei care erau internati au fost nevoiti sa doarma cu capul pe mese.  In urma unei sponsorizari, centrul are acum 37 de paturi. Capacitatea Adapostului de noapte este de 50 de locuri.

Camelia Tuduce Berar - Observator

  • Daca elevii se accidenteaza in perimetrul unitatii de invatamant, prefectul va sanctiona directorii de scoli

Prefectul Ungureanu atentioneaza si directorii de scoliLa sfarsitul saptamanii trecute, prefectul Aradului, Dan Ungureanu, a efectuat mai multe deplasari in judet, pentru a vedea situatia drumurilor si a modului in care se actioneaza in vederea curatirii acestora. Daca pe drumul Curticiului si pe relatia Arad-Timisoara se circula cat de cat normal, nu la fel se poate vorbi despre celelalte localitati din sudul judetului, unde deplasarea se facea cu greutate. De asemenea, nu este rezolvat accesul in scoli, dispensare, lacasuri de cult. "Am purtat discutii cu Inspectoratul Scolar Judetean pentru ca tuturor copiilor, fara exceptii, sa li se asigure conditii pentru frecventarea scolii. Daca un copil isi rupe o mana sau un picior in perimetrul scolii sau absenteaza de la scoala din vina conducerii unitatilor de invatamant, atunci voi fi foarte drastic. Trebuie sa se curete caile de acces si curtile scolilor, atat de zapada, cat si de gheata" - a precizat prefectul.
Se trece la sanctiuni  
Pentru inlaturarea efectelor caderii masive de zapada si pentru sanctionarea persoanelor fizice si a celor juridice care nu duc la indeplinire sarcinile si obligatiile ce rezulta din lege, prefectul Dan Ungureanu a imputernicit, printr-un ordin, persoanele care sunt obligate sa constate contraventiile si sa aplice sanctiunile. Astfel, subprefectul, secretarul general al Prefecturii, seful Protectiei Civile, seful Corpului Gardienilor Publici, seful Politiei, comandantul pompierilor si cel al Jandarmeriei Arad vor avea "in atentie" toate localitatile din judet; presedintele si cei doi vicepresedinti ai CJA vor urmari modul de lucru al persoanelor din toate localitatile judetului, cu exceptia municipiului Arad, iar primarul si cei doi viceprimari ai municipiului vor "veghea" orasul Arad. "Pana in prezent, nu am recurs la sanctiuni pentru ca am dorit sa fac dovada functionarii acestui mecanism. Consider ca acum fiecare stie ce trebuie sa faca, iar daca nu va sti sa dispuna anumite masuri care se impun, va fi sanctionat. Nu am vrut sa dau sanctiuni in cadrul unui mecanism inert. Am asteptat ca acesta sa functioneze" - a justificat Dan Ungureanu.

Adina Cosa - Ziua de vest

  • In prima zi, Directia Fiscala a Primariei a adunat aproape un miliard de lei

Pensionarii aradeni se grabesc sa-si plateasca impoziteleDesi se plang de lipsa banilor, cei mai buni platnici raman tot pensionarii
Ieri a fost prima zi in care Directia Fiscala si-a deschis portile pentru contribuabilii aradeni care nu au ezitat, de la primele ore ale diminetii, sa se calce in picioare pentru a-si plati taxele si impozitele locale. Desi programul pentru populatie este de la ora opt, cu o ora mai devreme se puteau vedea cateva persoane, majoritatea pensionari, care asteptau deschiderea. Directorul directiei, Pavel Neamtiu, nu-si explica de ce prefera aradenii sa se inghesuie in fiecare an sa plateasca. "Este la fel in fiecare an. Inghesuiala tine cam trei zile, desi se poate plati integral pana in 15 martie. Cei care au dorit sa p]ateasca azi au trebuit sa astepte cam 25-30 de minute."
Cu toate ca de bonificatia de 5% pentru plata integrala a impozitului pe locuinte se poate beneficia pana la data de 15 martie, 1346 de aradeni au preferat sa "scape" de povara impozitelor si a taxelor chiar din prima zi, in bugetul local intrand aproape 1 miliard de lei. "Preferatele" aradenilor au fost impozitul pe cladiri (in conturile directiei au intrat 471 de milioane de lei) si taxa de salubrizare (109 milioane de lei). Asa cum v-am informat, in cursul acestei luni, Directia Fiscala trebuie sa puna la punct modalitatea de plata electronica, astfel ca, din luna februarie, se spera ca nu vor mai exista cozi la ghiseele directiei. Daca nu va pune la punct sistemul, municipalitatea este pasibila de amenzi. Mai multe categorii de persoane beneficiaza de reducerea sau scutirea de la plata impozitelor locale. Printr-o hotarare a CLM Arad, handicapatii de gradul I si II, nevazatori, precum si cei care in decurs de un an beneficiaza doar de somaj, ajutor social sau alocatie de sprijin pot face o cerere, urmand ca CLM sa aprobe scutirea. De asemenea, de scutiri de la plata impozitului pe cladiri sau teren mai beneficiaza veteranii, persoanele persecutate politic si revolutionarii. Ca o noutate, incepand din acest an, scutirea este acordata doar pentru locuinta de domiciliu.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • -34 grade C la Chisineu Cris

La Chisineu termometrele aratau temperaturi sub minus 30 de grade CelsiusNoaptea trecuta, la Timisoara s-a inregistrat o temperatura de -21 de grade Celsius. Cea mai scazuta temperatura de noaptea trecuta s-a inregistrat in judetul Arad, la Chisineu Cris. Aici au crapat pietrele, iar ciorile si vrabiile aproape au inghetat pe stalpii de telegraf, termometrele indicind -34 grade C.
Meteorologii spun ca temperaturile sunt extrem de scazute pentru aceasta perioada a anului, dar sunt optimisti pentru ca in zilele urmatoare vremea se va incalzi usor, astfel ca minimele vor fi, noaptea, de numai -5 grade C, iar ziua de -1 grad C, in timp ce temperaturile maxime vor ajunge la 0 grade C.

G.P. - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • COMUNICAT DE PRESA din 13 ianuarie 2003
Din cauza frigului, in vagonul cuseta la trenul RO-LA, acesta a fost oprit in Gara CurticiIn seara zilei de 12 ianuarie 2003, presa a prezentat situatia unui numar de 22 soferi de autocamioane TIR imbarcate intr-o garnitura de tren de transport combinat tip RO-LA care au tras semnalul de alarma, impiedicand continuarea calatoriei deoarece in vagonul cuseta atasat ganiturii sistemul de incalzire nu functiona. Datorita faptului ca nu au fost asigurate conditiile optime de calatorie pentru personalul insotitor al autocamioanelor TIR incarcate in vagonul tip RO-LA in data de 12.01.2003, au fost luate o serie de masuri cu caracter disciplinar.
Au fost schimbati din functie urmatorii:
- sef revizie vagoane Curtici CFR Marfa: Dascau Florin
- sef statie CFR Marfa Curtici: Giuchi Cristian
- sef post revizie vagoane Arad: Bodea Adam.
Totodata, s-a dispus o ancheta comuna a acestui eveniment care va fi efectuata de CFR Marfa si Atelierele CFR Grivita, fabricantul acestui vagon.
"Iarna aceasta este mai grea si toti factorii de raspundere din MLPTL trebuie sa stie ca sunt in slujba cetateanului. Orice greseala sau abatere este si va fi sanctionata cu pierderea postului celui responsabil. Nu voi tolera sa existe drumuri inzapezite, vagoane neincalzite sau orice alta forma de diminuare a sigurantei circulatiei. Cine nu-si face treaba cum trebuie, pleaca din sistem" a declarat Miron Mitrea, Ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei.

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]