Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 13 noiembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Aradul sapa groapa partidului, in plina munca de apostolat.  PNTCD se dezmembreaza  

Demisionarii din PNTCD s-au inscris in URR*Trei presedinti la nivel national au parasit, ieri, barca taranistilor
* Uniunea pentru Reconstructia Romaniei pune mana pe o comoara
* "Nici daca Victor Ciorbea ar fi schimbat, nu m-as mai intoarce"  

Aradul a dat o lovitura de gratie partidului condus de Victor Ciorbea. 
De ieri, presedintele Claudiu Cristea a spus adio formatiunii crestin-democrate. Impreuna cu el, alte doua nume grele ale PNTCD s-au rupt definitiv de taranisti. 
Este vorba de Cosmin Galu, presedinte la nivel national al organizatiei de tineret, si de Adela Cristea, presedinte pe tara al femeilor crestin-democrate. 
Cei trei reprezentau promotorii unui puternic curent de innoire a structurilor PNTCD, si in acelasi timp, initiatorii programului national "Ne pasa". 
Fosti piloni ai partidului condus de Ciorbea, demisionarii nu au plecat cu mainile goale. "Nu am luat faxul, calculatorul, sau alte lucruri de acest gen, dar i-am luat cu noi in echipa si pe Marcel Chiscan, vicepresedintele PNTCD Arad, Dan Artimon, Marius Diaconu si Cristian Craveanu", a spus Claudiu Cristea, fost detinator al scaunului de vicepresedinte la nivel national. 
Toti s-au inscris in Uniunea pentru Reconstructia Romaniei (URR), infirmand astfel zvonurile care acreditau ideea migratiei spre PD
Ex-presedintele Claudiu Cristea a aratat ca ruptura era inerenta de mai multa vreme, deoarece conducerea actuala a PNTCD nu a demonstrat ca doreste schimbarea. 
"Am vrut o alta clasa politica si un nou mod de a face politica. S-a incercat bagatelizarea initiativei. Am considerat ca este obligatia noastra morala de a face tot ce ne sta in putere pentru a salva partidul, pentru a-l revitaliza, spre beneficiul direct al tuturor celor care credeau si poate mai cred in PNTCD", a declarat Cristea. 
Vicepresedinte in Consiliul Judetean Arad, Claudiu Cristea exclude orice posibilitate de intoarcere in partid. "Nici daca Victor Ciorbea ar fi schimbat, nu m-as mai intoarce", afirma Cristea, aprobat si de ceilalti demisionari. 
Fostul lider taranist este cel care, in urma cu cateva saptamani, s-a pronuntat asupra necesitatii schimbarii conducerii centrale a partidului. 
Demersul sau nu a avut succes, iar persoana propulsata in fata, Gheorghe Ciuhandu, a batut elegant in retragere. 
Ovidiu Marian este presedintele interimar al PNTCD Arad Dezamagit de reactii, echipa lui Cristea a mai incercat o noua abordare, la Miercurea Sibiului, locul unde s-au intalnit toti liderii PNTCD, insa fara nici un rezultat. 
"Nu numai ca apropierea de PSD e evidenta, insa ultimele declaratii ale presedintelui Ciorbea sunt inacceptabile. El a cerut, la Sibiu, sa fim de acord cu rechemarea in partid a lui Avram Muresan (ex- ministrul anchetat acum de procurori, pentru o frauda uriasa - n.r.) si a lui Radu Vasile. Nu doresc sa fiu partas la disparitia PNTCD, partidul care a avut un loc atat de insemnat in istoria Romaniei si in inimile romanilor", a spus Claudiu Cristea. 
Atat Cristea, cat si colegul sau, Cosmin Galu, au aderat la PNTCD din ratiuni pur sentimentale, ceea ce face ruptura cu atat mai dramatica si mai surprinzatoare. 
"Pentru mine, PNTCD a insemnat totul. Mi-a fost greu sa ma desprind de un partid ce ocupa un loc important in sufletul meu. Era o mostenire de familie, la care renunt cu greu", a declarat Cosmin Galu, un politician cu un parcurs de invidiat.
Dupa plecarile din PNTCD, carma filialei aradene a fost preluata ad-hoc de Ovidiu Marian. 
Fost candidat la primaria locala, Marian a declarat ca nu vrea sa ii atace si sa ii denigreze pe demisionari. 
"Plecarea celor trei (sotii Cristea si Cosmin Galu - n.r.) nu va afecta partidul sau organizatia aradeana. Nu ma intereseaza unde au mers. Ramanem prieteni, chiar daca nu vom mai fi de aceeasi parte a baricadei", a spus Ovidiu Marian. 
Cu o obedienta extrema fata de conducerea centrala, Marian a afirmat ca revigorarea PNTCD mai este posibila "printr-o munca de apostolat". 
In opinia sustinatorilor sai, referirile lui Claudiu Cristea la seniorul Corneliu Coposu sunt "o dezonoare". 
"A face speculatii asupra deciziilor pe care le-ar fi luat acum Coposu nu e un lucru intelept. Multi din cei care au plecat habar nu au ce gandea Coposu",
crede Ovidiu Marian. 
Acesta a declarat ca, la viitoarea delegatie permanenta de la Bucuresti, filiala locala va propune pe functiile ramase vacante la nivel national alti crestin-democrati aradeni.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Primul parteneriat public - privat in domeniul medical, la Arad
Centrul de Diagnostic Imagistic "Euromedic" Arad este cel mai modern centru din Europa Centrala - Virtual Arad News (c)2003Tehnicile imagistice medicale sunt grupate in nomenelatorul Casei de Asigurari de Sanatate ca examne paraclinice (care impreuna cu analizele de laborator ajuta medicul clinician in stabilirea cat mai precisa a diagnosticului). 
Vorbind intr-un termen mai pe inteles, sunt acele tehnici care permit vizualizarea diferitelor organe si stabilirea aspectului normal sau patologic. Poti sa "patrunzi" in interiorul unui organ, al ficatului, al creierului, al rinichiului sau al oricaruia, in interiorul sistemului vascular, al cordului si sa descoperi leziuni de ordinul milimetrilor. 
Parteneriat public-privat, unic in tara 
Aceste investigatii, uzuale in Statele Unite ale Americii si Europa, pot fi efectuate acum si la Arad, cu ajutorul medicilor de la Euromedic, primul centru de Referinta in Diagnostic Imagistic din tara. 
Grupul Euromedic International, cel mai mare investitor in Domeniul sanatatii din Europa Centrala sii de Est, a intrat in anul 2002 si pe piata serviciilor medicale din Romania. 
Initiatlva a fost incurajata de Ministerul Sanatatii si Familiei, la inaugurarea centrului fiind prezent premierul Adrian Nastase, care a subliniat importanta acestui obiectiv pentru dezvoltarea serviciilor medicale de inalta calitate. 
"Avand in vedere situatia serviciilor medicale din tara noastra, este evident ca orice investitie in domeniul sanatatii este benefica populatiei Romaniei si in special asiguratilor. Prin Centrul de Diagnostic Imagistic Euromedic Arad s-a lansat un proiect deosebit de .important si anume parteneriatul public privat, care aduce avantaje atat investitorului privat cat si intregului sistem medical de stat, prin standardul de calitate al serviciilor medicale eferite . De asemenea trebuie sa mentionez ca, prin acest parteneriat public-privat, toate cheltuielile sunt suportate de Casa Nationala a Asigurarilor Sociale de Sanatate, bugetul caselor judetene  ne fiind afectat in nici un fel. Spitalele, de asemenea, nu mai trebuie sa suporte costuri legate de internarea pacientilor in vederea investigarii si nici costurile investigatiilor imagistice efectuate pacientilor deja internati" - ne-a declnrat dr. Simona Popa, director medical al Euromedic.
Aparatura de ultima generatie 
"Dotarea cu aparatura de ultima generatie, asigurata de General Electric Medical Systems si specializarea efectuata in strainatate a personalului medical recrutat de Euromedic asigura un inalt nivel de calitate al actului medical" - ne spune dr. Simona Popa. 
Aparatura de ultima ora a fost apreciata si de premierul Adrian NastasePentru dotarea cu aparatura medicala a centrului din Arad, Euromedic a solicitat opinia factorului de decizie in domeniul sanatatii de la nivel central si local. 
In urma analizarii situatiei existente, pentru a raspunde nevoilor asiguratilor din aceasta zona a tarii, s-a decis dotarea centrului cu echipamente pentru urmaroarele tipuri de investigatii: rezonanta magnetica; tomografie computerizata, scintigrafie; mamografie; radiologie clasica (investigatii radiologice de orice fel); osteodensiiometrie (DEXA); ecografie generala si specifica (pentru obstetrica-ginecologie, ecografie de organ); ecografie de cord si vase (Echo Dqppler); EKG; monitorizare Holter E,KG; ergometrie. 
Din investigatiile enumerate, primele trei constituie investigatii medicale de inalta performanta si necesita echipament medical si specialisti pe masura.
"Conform statisticilor realizate de la inceputul activitatii Centrului, se poate observa ca investigatia prin computertomografie prezinta cea mai mare adresabilitate, reprezentand 62% din totalul investigatiilor de inalta performanta. Instalatia computertomografica este produsa, ca de altfel intreaga aparatura din Centru, de General Electric Medical Systems (an de fabricatie 2002) si este un tomograf spiral High Speed CT/e Pro cu viteza mare de achizitie si inalti rezolutie a imaginii" a tinut sa precizeze dr. Simona Popa. 

P. B.& F. T. - Agenda zilei

  • O noua sansa pentru sanatate. Moasele si asistentele pledeaza pentru alimentatia la san

La Arad are loc colocviul pentru asistentele de obstetrica ginecologie si pediatrieAstazi si maine continua colocviul de educatie pentru asistentele de obstetrica ginecologie si pediatrie. Acest proiect s-a impus ca o necesitate de educatie, urmarind imbunatatirea calitatii serviciilor de sanatate acordate femeilor gravide, mamelor, nou-nascutilor si sugarilor prin aducerea la zi a cunostintelor personalului medical referitoare la promovarea, incurajarea si mentinerea alimentatiei la san.
"Pentru a putea educa si consilia femeile insarcinate si mamele, noi, asistentele, fie ca suntem moase, fie ca suntem pediatre, trebuie sa avem o pregatire temeinica, lucru care se realizeaza atat prin studiu individual, cat si prin cursuri de educatie continua, motiv pentru care am conlucrat o intreaga echipa, mai bine de un an, la realizarea acestui colocviu" a afirmat Liliana Papp, coordonatorul regional pentru Arad.
Coordonatorul programului si vicepresedinta Asociatiei Moaselor din Romania, Georgeta Musat ne-a declarat: "colocviul este bazat pe un sondaj referitor la problemele legate de patologia sanului, care cresc ingrijorator in perioada imediata nasterii si in acelasi timp la lacunele din educatia femeilor gravide in ceea ce priveste alaptarea si eventualele probleme care pot sa apara in aceasta perioada".
Colocviul se desfasoara la nivel national. Pana acum s-au organizat seminarii in Bucuresti, Buzau iar acum la Arad, urmand ca la inceputul anului 2004 sa se organizeze si in Oradea, Braila si Baia Mare.

Diana Rotar - Observator

  • Cei mai bogati aradeni

Tudor Caracioni este unul din cei mai bogati aradeniTelul fiecaruia in viata este sanatate si bogatie. Chiar daca nu o recunoaste, fiecare om ar vrea sa faca pe aristocratul. Dar putini ajung sa o faca. 
Unii spun ca banii sunt cei mai buni prieteni ai omului. Altii ca n-aduc fericirea. Dar ce simt cei care intr-adevar pot au suficienti bani, incat sa nu duca grija zilei de maine? 
In Topul 300 figureaza si patru aradeni. Cine sunt ei? 
Masura a fost castigul
Tudor Caracioni a fost inginer energetician la Vagoane vreme de 17 ani si-a ramas un pasionat jucator de bridge. 
"De cand lucram la Vagoane m-a preocupat problema aparatelor de masura si control si, implicit a economiei de energie. Probleme care in Romania acelor ani, nu existau nici ca discutie teoretica. Stiam ca va veni vremea cand toate acestea vor conta. Si am mizat pe acest domeniu, sa-i spunem generic, al masurarii consumurilor. Eu vroiam nu doar sa vand contoare pe piata romaneasca, ci chiar sa le produc. Lucru de care partenerul german nu vroia sa auda la acel moment, pentru ca vedea aceasta oportunitate doar ca o piata de desfacere. Am reusit sa fiu covingator si am pornit la drum cu o echipa de oameni. Am invatat sa ne cunoastem unii pe altii, sa ne stim punctele tari si pe cele slabe, dar sa le exploatam la maxim doar pe cele tari. A fost si multa fantezie si inovatie, «chei» care ne ajuta sa fim parte a pietei globale si sa gasim mereu noi nise prin care sa patrundem.Nu lipsit de importanta este ca tot ce am facut sta sub semnul corectitudinii. Atat fata de noi, cat si fata de partenerii si clientii nostri. Nu poti trisa pentru ca asta se va intoarce mai devreme sau mai tarziu impotriva ta. Multi nu inteleg inca acest lucru, care este primordial intr-o afacere. Eu acord o mare importanta echipei si tuturor oamenilor care lucreaza pentru firma. Succesul echipei este si succesul meu. Un secret este si finetea dialogului pe care o am cu colaboratorii mei". 
Partea din afacerea Zenner, la care este asociat Tudor Caracioni valoreaza circa 15 milioane de dolari.
Ca si tinte pentru viitor Caracioni a punctat:
"Vreau ca afacerea aceasta, pe care o consider un maraton si nu un sprint sa se dezvolte in continuare. Nu ma consider un om bogat. Desigur, traiesc din aceasta afacere, dar prioritatea mea este sa asigur oamenilor salarii de care sa fie multumiti, astfel incat sa nu duca grija zilei de maine".
Dat afara de la tramvaie a fost condamnat sa reuseasca
Raul Balanescu a fost pana in 1989 inginer la tramvaie. Reprezinta exemplul aradean cel mai graitor al butadei americane, ca orice sut in fund este un pas inainte. 
"M-au dat afara pe motiv ca as fi fost comunist. Asta a fost sansa mea. Eu fac parte dintr-o generatie care nu a fost crescuta in spiritul competitiei. De aceea, nu m-am gandit ca va veni ziua cand voi avea propria mea afacere. Asa ca, neavand alternativa am infiintat una dintre primele firme din Arad, o consignatie pe Calea Aurel Vlaicu. Au venit si alte oportunitati si asa am ajuns sa fac afaceri din ce in ce mai complexe", isi aminteste patronul de la Agrirom, companie ce face comert cu produse alimentare. 
La aceasta ora, societatea pe care o conduce este cel mai mare importator de fainuri din Romania si detine o sesime din importul national de carne de pasare.
"Afacerea pe care o conduc are o valoare de 15 milioane de dolari. Nu ma consider un om bogat. Oricum nu banii sunt cel mai important lucru in viata. Sanatatea, copiii, sunt la mine pe primul plan", adauga Balanescu.
In medie, in fiecare zi, omul de afaceri aradean munceste10-12 ore si de aceea "rar mai am timp sa joc o partida de tenis de camp, cu prietenii mei".
Duminica, doar de un an incoace...
Adrian Cuc este bihorean si a venit in Arad ca inginer stagiar la Regia de apa. Astazi, activele societatii Astral Impex, pe care o detine impreuna cu sora sa, valoreaza 4 milioane de dolari. 
"La cat am muncit de peste 10 ani incoace, o consider o rasplata a efortului depus", spune Adrian Cuc. Compania se ocupa de distributia produselor alimentare fiind una dintre cele mai importante din vestul tarii.
Am inceput cu vanzarea de confectii de la Oradea. Usor-usor lucrurile au inceput sa se lege, dar a venit momentul 1992-1993, cand dobanzile la credite au saltat la peste 150%. 
Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu. Am ajuns sa vorbesc singur pe strada. Dar nu m-am dat batut si cu sacrificii am reusit sa ies la liman. 
Insa distributia este un domeniu in care nu poti avea liniste niciodata. Adrian Cuc a ramas un om modest cu toate ca banii schimba destinele, dar si felul de a fi. In Top 300, apare cu o avere de 45 milioane de dolari. 
"Nu este nici pe departe asa, ci de mai bine de 10 ori mai putin. Oricum nu am banii acestia in buzunar. Ar fi insemnat sa am o cifra de afaceri de jumatate de miliard de dolari. Pana acolo este un drum foarte, foarte lung. Cheia succesului este perseverenta si munca foarte multa, "abia de un an si ceva nu mai lucram duminica". 
Daca ar fi sa porneasca din nou la drum, Adrian Cuc s-ar orienta spre productie. "Ceva cat de mic, numai sa produci ceva. Evident si sa vinzi".
Mircea Frentiu crede ca reusita lui se datoreaza credintei si muncii neobositeCredinta m-a ajutat
Mircea Frentiu are o avere estimata la aproape 3 milioane de dolari "Cifra este exagerata. Am avut prima televiziune prin cablu din Arad. Am pornit cu nici o suta de abonati, iar cand am vandut afacerea aveam 21.000 de abonati. Ulterior am investit in productia de tamplarie din aluminiu si PVC. Cred ca reusita mea se datoreaza credintei, muncii, familiei mele si poate si norocului. In plus, nu am considerat banii din firma niciodata ca si bani proprii. Am avut puterea sa fac aceasta delimitare, pe care nu multi o fac si ajung sa capoteze, mai devreme sau mai tarziu".
Daca ar fi sa inceapa o afacere "as face ceva in domeniul productiei, dar care sa fie ceva nou pe piata. Nu poti sa reusesti cu suruburi, pe care altii le fac deja de un secol". 
Acesti patru oameni au reusit sa fie independenti financiar. Ei n-au asteptat un salariu, ci s-au zbatut sa-si faca singuri un venit. Toti dau de lucru acum la sute de oameni. Dar in spatele acestei retete de succes stau munca, renuntarile si perse-verenta. Un atribut care, sa recunoastem, este destul de rar.
Caci idei sunt, numai ca multe mor inainte de a se naste, iar altele la primul "vant mai puternic". 
Fiecare din cei patru a inceput afacerea de cel putin zece ani. 
O perioada destul de lunga din viata unui om, dar pe care au fructificat-o. Din plin. 
Anul trecut nici un aradean nu figura in topul celor mai bogati 300 de oameni ai Romaniei. La anul?

G. Constantinescu - Adevarul

  • Ancheta cu detectorul de minciuni

Salariatele de la casa familiala "David" ar putea fi verificate cu detectorul de minciuniAngajatii de la casa de tip familial "David" din localitatea aradeana Vladimirescu, banuiti ca ar fi agresat fizic un copil de un an si zece luni pe care il aveau in grija, ar putea fi testati cu detectorul de minciuni, anchetatorii stabilind ca acestia nu coopereaza suficient. 
Politistii au continuat, miercuri, audierea angajatilor si au declarat ca acestia nu coopereaza suficient, transmite Mediafax. 
"Ancheta este dificila, pentru ca angajatii nu coopereaza si vom fi nevoiti, probabil, sa apelam la alte metode de lucru, cum ar fi testul cu detectorul de minciuni. Vrem sa stabilim exact ce s-a intamplat in acel centru", a declarat, miercuri, Teo Parasca, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetan de Politie Arad. 
Totodata, conducerea Directiei Generale pentru Protectia Copilului (DGPC) Arad a decis, miercuri, sa-i concedieze pe angajatii centrului. 
"Celor patru angajati care aveau in grija copilul le-au fost desfacute contractele de munca, urmand ca in functie de rezultatele anchetei sa fie luate si alte masuri. Cei care se vor dovedi nevinovati vor fi reangajati", a declarat Elena Robotyn, purtatorul de cuvant al DGPC Arad. 
Autoritatile pentru protectia copilului din Arad au inceput, marti, o ancheta, dupa ce au fost sesizate de medici ca unul dintre copiii aflati intr-un centru de tip familial a suferit numeroase leziuni ale organelor interne. 
Copilul a fost internat la Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean Arad, suspect de hepatita, alaturi de alti doi copii din acelasi centru. 
Medicii spitalului l-au supus pe micut unei interventii chirugicale pentru un blocaj renal, moment in care au descoperit leziunile, intre care si o ruptura de splina. 
Angajatii centrului neaga ca i-ar fi lovit pe copiii asistati si spun ca nu stiu nici de vreun accident, care ar fi putut provoca leziunile. 
Medicii Spitalului Judetean Arad au declarat, miercuri, ca au semnalat o evolutie pozitiva a starii de sanatate a copilului, care este inca internat la Sectia de terapie intensiva.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]