Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Stirile Virtual Arad din 2003 se gasesc aici

Marti, 31 decembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Revelionul popular - o manifestare care iese din tipare

Pe platoul din fata discotecii Corleone multi tineri vor intampina noul an - Virtual Arad News (c)2002La cumpana dintre ani, Gospodarirea Comunala Arad (GCA) a pregatit, la strandul Neptun, un revelion de neuitat. Incepand cu ora 19.00, cei 10 mii de aradeni care sunt asteptati sa vina sa ciocneasca o cupa de sampanie pe platoul din fata discotecii Corleone vor putea asista la un concert extraordinar de muzica populara si muzica usoara, la care vor participa Grigore Lese, Tiberiu Ceia, Elena Jurjescu, Luca Novac, Marioara Dehelean, Florica Muresan, Gheorghe Barlea, trupa Magic, formatiile Beton si Circa 7. Dar surprizele nu se opresc aici, pentru ca, pe langa concerte, vor mai fi focuri de tabara, focuri de artificii si marea extragere a castigatorilor concursului "Cine stie castiga", care are drept premii un aparat audio, un TV color si o combina frigorifica. Extragerea va fi efectuata de primarul municipiului Arad, Dorel Popa, si de directorul GCA, Coloman Edeleni. Si pentru ca nu se poate revelion fara o gustare sau un pahar de bautura, cei care vor alege sa-si petreaca noaptea dintre ani la Revelionul popular au posibilitatea sa aleaga dintre ofertele societatilor comerciale care-si vor desface produsele in cele 14 corturi pregatite de organizatori. "Ii asteptam pe toti aradenii. Chiar daca va fi mai rece, cu cat vor fi mai multi cu atat va fi mai bine. Este o actiune care iese din tipare" a declarat Coloman Edeleni, directorul GCA. Pretul unui bilet de intrare costa 30.000 lei, iar pentru a usura accesul celor care vor veni, GCA a montat cele doua poduri de pontoane. Pentru a preintampina eventualele evenimente nedorite, vor fi prezenti pompierii, Salvarea si cateva echipaje de jandarmi. 

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Aseara, Spitalul din Savarsin a fost mistuit de flacari

Acoperisul Spitalului din Savarsin a fost mistuit de flacari - Virtual Arad News (c)2002Ieri dupa-amiaza, un incendiu devastator a izbucnit la Centrul de sanatate din localitatea Savarsin, care apartine Spitalului de boli nervoase Capalnas. Anuntate de urgenta, importante forte de interventie ale pompierilor civili si militari au sosit la fata locului. Dupa patru ore de lupta cu flacarile, incendiul a fost localizat si stins. Serviciul de pompieri civili Savarsin, serviciul de pompieri Lipova si Statia de pompieri militari Barzava au folosit patru autospeciale pentru a potoli valvataia. Cu toate eforturile pompierilor, acoperisul cladirii si mansarda au ars pe o suprafata de peste 300 de m. p. "Din fericire, cei zece bolnavi internati in cladire, aparatura medicala precum si personalul au fost salvati la timp. Valoarea pagubelor si cauza incendiului sunt in curs de stabilire", ne-a declarat, aseara, col. Ioan Sechel, comandantul Grupului de pompieri "Vasile Goldis" al judetului Arad. Cu toate acestea, cea mai probabila cauza a izbucnirii incendiului a fost un cos neizolat termic fata de podul cladirii. O asemenea napasta n-a ramas fara ecou nici la nivelul conducerii Prefecturii Arad. Prefectul Dan Ungureanu si subprefectul Florin Remetan, insotiti de reprezentantii Politiei, Protectiei Civile si Directiei Sanitare s-au deplasat la fata locului.

Daniel Albu - Adevarul

  • Tragedie pe soseaua de centura a Aradului

Ambulanta nu a mai putut salva viata conducatorului auto din TICOO persoana a murit in urma unui grav accident de circulatie petrecut ieri dupa-amiaza in Arad. Soferul unui autoturism Tico a intrat in depasire fara sa se asigure si a fost lovit frontal de un TIR care circula regulamentar din sens opus.
Soferul TIR-ului nu a mai putut evita sub nici o forma impactul, Barbatul a vazut cum un autoturism TICO a intrat in depasire si s-a indreptat spre el. "Mergeam inspre Arad si venea din fata o Dacie alba. Autoturismul Tico era la circa doi metri in spatele Daciei. El a intrat in depasire, l-am vazut in fata mea pe contrasens, n-am mai putut sa-l evit, sub nici o forma, era foarte mica distanta, n-am apucat", ne marturiseste Valentin Ardelean, soferul TIR-ului. Deocamdata nu se stie daca soferul autoturismului TICO se afla sub influenta bauturilor alcoolice sau a fost doar neatent, aceasta urmand sa se stabileasca in urma autopsiei. In aceste zile, circulatia rutiera pe soselele Aradului s-a desfasurat destul de greu, plasarea orasului in apropierea granitei si numarul mare de autovehicule aflate in trafic fiind doar doua din trei motive. Din aceasta cauza, soseaua de centura a municipiului a fost mai solicitata decat de obicei.

Claudiu Oprean - Agenda zilei

  • Din taxe, mai multi bani pentru intretinerea orasului

Salubrizarea orasului - obiectiv prioritar al municipalitatii - Virtual Arad News (c)2002Salubrizarea este principalul obiectiv al municipalitatii
Cheltuielile municipalitatii cu intretinerea orasului vor fi in anul 2003 mult mai mari decat cele din acest an. Au fost alocate in bugetul local peste 130 de miliarde lei, provenind din venituri proprii si taxe speciale, in timp ce in 2002 suma totala alocata a fost de 71 de miliarde. Cu toate acestea, in privinta drumurilor, iluminatului public, intretinerii podurilor sau in domeniul gospodaririi comunale, nu se va vedea foarte accentuat vreo schimbare, sumele alocate fiind sensibil egale cu cele de anul acesta. Taxa speciala pentru infrumusetare si dezvoltare urbana, instituita de curand de Consiliul Local, va aduce, conform estimarilor, 20 de miliarde lei la buget, taxa speciala de salubrizare platita de aradeni va insemna, in acest an, 69,9 miliarde, taximetristii vor contribui, prin plata taxei pentru obtinerea licentelor, cu 800 de milioane lei, la fondul ce va fi folosit pentru intretinerea orasului. Din pacate, sumele alocate pentru anul viitor in vederea repararii drumurilor nu sunt cu mult mai mari decat cele din bugetul pe 2002. In ceea ce priveste iluminatul public, din nou, cele 20 de miliarde alocate pentru "plata contravalorii serviciilor de iluminat public stradal si intretinerea sistemului de iluminat public in anul 2003" sunt insuficiente, intrucat "fondurile solicitate au fost de 30 de miliarde lei", se mentioneaza in referatul serviciului de specialitate. Aradul va fi, insa, un oras mai curat. Cel putin, pe hartie, deoarece pentru salubrizare stradala se inregistreaza o crestere de 145% a sumelor alocate fata de executia anului acesta.

Simona Mazare - Observator

  • Zeci de trenuri, anulate in perioada sarbatorilor

In perioada Anului Nou mai multe trenuri vor fi suspendate - Virtual Arad News (c)2002Calatorii "feroviari" pot avea parte de surprize in perioada 31 decembrie - 5 ianuarie, daca vor sa se deplaseze, de pilda, spre Timisoara. Motivul este dat de seria de trenuri anulate de CFR, exact la limita dintre ani. Astfel, pe perioada 31 decembrie - 5 ianuarie, trenul Intercity Arad-Bucuresti si retur a fost anulat, aceeasi soarta avand-o si trenul Timisoara Nord - Sighet si retur. Nici trenurile personale nu au scapat de modificari: au fost anulate trenurile de pe ruta Timisoara Nord - Arad si retur, Arad - Petrosani si retur, Arad - Simeria si retur, Arad - Curtici si retur, Timisoara - Radna si retur. Tot pe lista anulatelor si-au gasit loc trenurile Personale Arad - Pecica si retur,  Arad - Valcani si retur, Arad - Brad si retur si Ineu - Cremei.

Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]