Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 30 octombrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Sechelariu da case la tot cartierul

Sergiu Sechelariu promite aradenilor mai multe locuinte...Demnitarul MLPTL a promis, cu marinimie, sute de apartamente si sase sali de sport pentru judetul Arad  
Secretarul de stat in cadrul Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Sergiu Sechelariu, s-a aflat ieri la Arad. El a analizat stadiul lucrarilor la locuintele ANL si a asistat la prezentarea proiectelor locale. Primarii din Ineu, Sebis, Lipova, Nadlac si Pancota i-au prezentat problemele localitatilor; fiecaruia dintre ei, Sechelariu i-a facut cel putin o promisiune, vizand multe locuinte pentru tineri, care trebuie finalizate pana la sfarsitul anului 2003, si cateva sali de sport, cu acelasi termen de finalizare. Potrivit lui Sechelariu, Lipova va primi de la ANL 63 de unitati de locuit pentru tineri si o sala de sport, iar Ineul 48 apartamente. Daca angajamentele secretarului de stat se materializeaza, la Chisineu Cris si la Nadlac se va construi cate o sala de sport, la Sebis, 32 de apartamente si o sala de sport, iar la Pancota, 46 de locuinte si, evident, nelipsita sala de sport. Sechelariu s-a declarat nemultumit de numarul mic de apartamente ANL din municipiu si de stadiul lucrarilor la cele 500 de apartamente promise de ministrul Mitrea. El a afirmat: "Constructia apartamentelor va costa 15 milioane de euro si va trebui finalizata pana in 2004". Dorel Popa a prezentat "cadourile" (citeste promisiunile) obtinute de municipiu ca urmare a vizitei: o noua sala de sport (pe langa cele noua, din programul guvernamental) la Liceul Sabin Dragoi, sprijin pentru construirea unor locuinte pentru doctori in incinta Spitalului Judetean.
Confuzia
Intrebat de ziaristii aradeni ce parere are despre programul Casarom, prin care, la Arad, ar urma sa fie construit, de catre societatea cu acest nume, un nou cartier de locuinte, secretarul de stat Sergiu Sechelariu a facut o confuzie si s-a lansat intr-o declaratie pe tema caselor pentru rromi. Ulterior, realizand ca este vorba despre cu totul altceva, Sechelariu a intrebat "Ce este Casarom?". Primarul Dorel Popa a incercat sa il scuze, subliniind ca proiectul nu a fost prezentat ministrului.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Greutatile le preluam noi!

Contor Zenner asigura economii si confort occidental in locuinte - Virtual Arad News (c)2002Aceasta a fost ideea sau genericul sub care s-a desfasurat recentul seminar ce a avut loc la Liceul "Ioan Slavici", seminar sau mai exact un schimb de pareri intre conducerea firmei Contor Zenner si presedintii si administratorii asociatiilor de proprietari din Arad. 
Desi a fost prima de acest gen, intrunirea s-a bucurat - surprinzator - de o prezenta impresionanta, semn ca ea fost asteptata si utila. 
Si a fost utila indeosebi pentru ca a pus in discutie una dintre problemele care framanta fiecare aradean, acum la inceput de sezon rece si anume, aceea a cheltuielilor cu caldura. 
Firesc, in centrul mai tuturor luarilor de cuvant a fost contorizarea individuala, respectiv ce inseamna ea si mai ales, ce beneficii imediate aduc mult mediatizatele repartitoare de costuri si montarea robinetilor termostatati. In aceasta idee au vorbit, printre altii si reprezentantii societatii M.P.C. (Managementul Parcului de Contoare) si ai firmei Servito care pe baza unor studii si proiectii de grafice au incercat sa dovedeasca avantajele contorizarii individuale la caldura. Contorizare care-si are inceputurile in 1999 cand s-au facut primele "incercari" la... doua asociatii de proprietari. Rezultatele mai mult decat spectaculoase ale montarii de repartitoare de costuri pe calorifere - reducerea cheltuielilor cu 40 ori chiar 50%! - au determinat ca in anul urmator numarul asociatiilor de proprietari care s-au contorizat individual la caldura sa creasca la 17, pentru ca in prezent numarul acestora sa se apropie de 200. Cum se stie, Contor Zenner a promovat doua tipuri de repartitoare de costuri: cele clasice, cu fiola si ultimele, cele mai moderne si mai performante, repartitoarele electronice. La intrunirea de la Liceul "Ioan Slavici" a fost adus si prezentat un astfel de repartitor, care, se deosebeste net de fratele sau... geaman, fie si numai prin faptul ca el este mult mai "dotat cerebral", in sensul ca pe baza celor doi senzori pe care-i contine - unul pentru monitorizarea temperaturii caloriferului si al doilea pentru cea din locuinta independenta de prima - el reuseste ajutandu-se si de robinetul termostatat sa mentina temperatura din camera conform "comenzii" primite initial.
Interesant - pentru ca tot a venit vorba - este si robinetul termostatat care are o scala de gradatie in functie de care poate fi programata temperatura din fiecare incapere. Scala incepe cu 0 (zero) grade si prin simpla rotire (spre dreapta mai rece, spre stanga mai cald) a robinetului termostatat se pot obtine temperaturi de 12, 16, 20, 24 si 28 de grade Celsius. 
Cum bine sublinia insa dl. Cristian Varsan, directorul comercial al SC Contor Zenner Romania, repartitorul de costuri si robinetul termostatat nu sunt instrumente minune sau mai precis, ele nu pot face minuni in ceea ce priveste reducerea cheltuielilor cu caldura decat daca se vrea acest lucru. Adica, daca ele sunt utilizate ca atare, pentru ca unuia caruia ii place caldura excesiva si care va mentine robinetul termostatat tot timpul in dreptul gradatiei 4 - care corespunde unei temperaturi de +24° C! - este limpede ca in acest caz numai de economie nu poate fi vorba. Dar, ma rog, fiecare procedeaza cum crede de cuviinta si in functie de... grosimea pungii.
 Contor Zenner punand la dispozitia dvs. instrumentele care pot duce la economie si nimic altceva!Un cuvant si despre societatea M.P.C. - despre care, in momentul infiintarii ei, in iulie 2002, ziarul Adevarul a scris - o societate creata in colaborare cu SC Contor Zenner si SC Arterm. Refuzandu-si din capul locului rolul de intermediar sau de o noua veriga intre furnizorii de servicii si consumatori, M.P.C. este o prelungire - ca sa zicem asa - a Arterm-ului care executa o serie de servicii specializate, in speta urmarirea si citirea contoarelor de apa rece si energie termica de la asociatiile de proprietari (este vorba de contoarele de bransament). De aici si titulatura sa, Managementul Parcului de Contoare sau prescurtat, M.P.C. De asemenea, M.P.C. ofera si alte servicii, suplimentare precum montarea contoarelor de bransament, citiri intermediare, verificari metrologice ale contoarelor si altele asemenea.Una peste alta, intrunirea de luni seara de la Liceul "Ioan Slavici" a meritat eforturile facute, meritele revenind firmei Contor Zenner, si in particular, directorului comercial al acesteia Cristian Varsan, care a condus cu competenta si tact o dezbatere care se anunta cam "aprinsa".

M. Dorgosan - Adevarul

  • Restaurantul McDonald's se ingrijeste de soarta copiilor institutionalizati

Restaurantul McDonald's doreste sa ajute copii institutionalizati - Virtual Arad News (c)2002Luna noiembrie este dedicata actiunilor de strangere de fonduri
McDonald's Romania lanseaza oficial programul "Ziua Universala a Copiilor la McDonald's", care va fi sarbatorita in data de 20 noiembrie, cea mai mare actiune de strangere de fonduri, destinata copiilor, desfasurata in toata lumea intr-o singura zi. In tara noastra mesajul campaniei este "Copiii au atata nevoie de noi! Sa-i ajutam!".
Cu toate fondurile colectate prin bunavointa tuturor clientilor, personalitatilor si partenerilor, McDonald's si Fundatia pentru Copii Roland McDonald ii vor ajuta pe cei mici prin dotarea centrelor de ingrijire de zi din cadrul Directiei Generale pentru Protectia Copilului Arad. Acest proiect a fost atent selectat din numeroase altele, in functie de importanta si urgenta, in perioada septembrie-octombrie. In 20 noiembrie, personalitati importante pe plan local, din toate domeniile, vor fi invitate sa participe la evenimentele care vor avea loc in restaurant, alaturandu-se in acest fel initiativei de a ajuta copiii din orasul nostru sa duca o viata mai buna si mai usoara. De asemenea, restaurantele McDonald's vor sprijini programul prin donatii importante constand in 15 la suta din vanzarile obtinute in data de 20 noiembrie. Fundatia pentru Copii Roland McDonald din Olanda s-a oferit sa doneze, la nivel national, 50 la suta din fondurile pe care le va strange in campania desfasurata cu aceeasi ocazie in restaurantele McDonald's olandeze. Toate aceste actiuni fac parte din campania mondiala de strangere de fonduri in beneficiul copiilor, initiata de McDonald's. La 20 noiembrie, "Ziua Universala a Copiilor" va fi sarbatorita anul acesta pentru prima data, McDonald's organizand simultan o serie de evenimente fara precedent, in toate cele 29.000 de restaurante din 119 tari in care este prezent. Cei care vor sa-i ajute pe copiii institutionalizati o pot face la urmatorul numar de cont deschis la Banca Transilvania Sucursala Arad: 2621 0000 02 067041. Orice personna care doreste sa aduca zambetele pe fetele acestor copii poate sa faca orice fel de donatii.

Agenda zilei

  • Poluare cu cenusa de la CET

Cenusa de la CET a poluat doua localitatiDoua localitati aradene au fost acoperite in intregime de nori cenusii de praf si cenusa proveniti de la halda de zgura a CET Arad si adusi peste orase de vantul foarte puternic, transmite Mediafax. Poluarea s-a produs, conform reprezentantilor Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Arad, in urma unei vijelii care a ridicat cenusa din halda de zgura a Centralei electrotermice Arad, aceasta avand o suprafata de 60 de hectare. "Au fost afectate grav localitatile Sanleani si Livada, care au fost acoperite de acesti nori cenusii care fac aerul greu respirabil. Poluarea este intensa si se poate vedea chiar si in fotografiile pe care le-am facut, astfel ca nici nu au fost necesare alte masuratori", a declarat comisarul-sef al APM Arad, Dorin Sarbu, conform caruia in depozitul CET exista aproximativ 2,2 milioane de tone de zgura. Directorul CET, Lucian Barniciu, a afirmat, la randul sau, ca "instalatiile de stropire a terenului respectiv nu au fost suficiente, pentru ca vantul a ridicat in aer cenusa, desi aceasta era uda, astfel ca urmatoarea masura care va trebui luata va fi inundarea zonei". Locuitorii din Sanleani si Livada spun ca praful ii chinuieste de mai multi ani, iar cenusa le intra si in case. In urma numeroaselor plangeri ale locuitorilor, inspectorii de mediu au dat conducerii CET un termen de trei zile pentru stoparea poluarii, in caz contrar urmand sa fie aplicate amenzi cuprinse intre 75 si 250 de milioane de lei.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Semlac. Copiii din comuna invata ABC-ul calculatoarelor

Letitia Stoian primarul Semlacului interesata de bunul mers al scoliiIn cele trei scoli din localitate, invata aproximativ 560 copii de clasele I-IV, toti fiind din Semlac sau din satele invecinate. Pentru reparatii la localurile scolare, Primaria a investit, in prima faza, 350 milioane lei, iar saptamana trecuta s-au mai investit inca 24 milioane lei pentru mobilierul unui cabinet de informatica, care a luat fiinta in urma unui curs organizat de o firma din Craiova. Stagiul de initiere in domeniul calculatoarelor a avut 120 de cursanti, iar, dupa finalizarea acestuia, scoala a fost dotata de firma respectiva cu opt calculatoare. Cadrele didactice sunt in majoritate calificate, singura problema ar fi cu catedra de franceza, unde a trebuit sa fie rechemata o profesoara din pensie deoarece nu a existat un alt cadru calificat. Problema transportului elevilor in comuna este rezolvata. Exista un autobuz care, la ora 8, aduce copii la scoala iar, la ora 14.00, pleaca din Semlac spre localitatile invecinate. Primaria deconteaza abonamentele elevilor si cadrelor didactice, ne spune primarul Letitia Stoian.

Corina Olariu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]