Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 29 noiembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Adrian Nastase se intalneste cu liderii PSD din Transilvania

Primarul Popa si prefectul Ungureanu vor fi reprezentantii Aradului la ClujDorel Popa, Dan Ungureanu si, posibil Caius Parpala vor fi la Cluj
Sambata, la Cluj, va avea loc o intalnire a liderilor PSD din fiecare judet. Intalnirea va fi condusa chiar de presedintele partidului, Adrian Nastase, care va  avea ocazia sa discute cu presedintii filialelor PSD din Transilvania, dar si cu capii administratiei locale. 
Invitati sunt din fiecare judet, presedintele filialei PSD, prefectul judetului si presedintele Consiliului Judetean. Astfel, Aradul va fi reprezentat, in mod sigur, de primarul Dorel Popa, presedintele PSD Arad, si de prefectul Dan Ungureanu. Sub semnul intrebarii este participarea presedintelui CJA, Caius Parpala, care este si vicepresedintele PSD Arad. Acesta se afla in Italia, la Napoli, si, in mod normal, urmeaza sa se intoarca abia duminica dupa-masa.

Marius Grada - Agenda zilei

  • Ieri, cu toata corespondenta la ei, 82 de postasi au pichetat prefectura Arad

Prefectul Ungureanu s-a intalnit cu postasii care protestauPeste 80 de angajati ai Postei Romane au pichetat ieri, intre orele 10,00-11,00, Prefectura Arad. Postasii si-au manifestat pasnic nemultumirea fata de promisiunile neonorate ale guvernantilor. Prin persoana liderului de sindicat loan Bugariu, sindicalistii au inmanat prefectului Dan Ungureanu un memoriu in care au precizat principalele lor doleante. Este vorba de majorarea fonduiui de salarii si mentinerea numarului de personal in concordanta cu volumul de activitate. Pentru realizarea acestor deziderate, sindicalistii din Posta Romana solicita scoaterea Companiei Nationale Posta Romana de pe "lista neagra" a marilor datornici la stat, deoarece acest lucru nu este conform cu realitatea. Prefectul Dan Ungureanu a coborat in mijlocul postasilor, veniti la miting cu toata corespondenta pe care o aveau de distribuit. Prefectul a ascultat pasurile oamenilor si le-a promis ca va trimite la Guvern memoriul inaintat de catre Sindicatul judetean Posta Romana. In cazul in care Guvernul Nastase nu va apleca urechea la revendicarile angajatilor din Posta Romana, acestia vor organiza un miting de protest in Capitala, pe data de 4 decembrie a.c. Daca nici dupa aceasta modalitate de protest nu se va rezolva nimic, urmeaza declansarea Grevei Generale in cursul lunii decembrie a.c. "Suntem nevoiti sa recurgem la acest gest extrem, deoarece am ajuns la capatul rabdarii. Ganditi-va ca numai in judetul Arad suntem cu peste o suta de oameni mai putin. Sunt si lucratori care nu isi pot lua concediu de odihna sau medical pentru ca nu avem cu cine sa-i inlocuim. Este o situatie disperata. Noi nu vrem sa recurgem la Greva Generala,  dar daca nu se va gasi o rezolvare a durerilor noastre, nu vom avea de ales", a precizat dl. Ioan Bugariu.

Nicolae Oprean - Adevarul

  • Critica unui sistem injurat

Parktronic un sistem de parcare controversat - Virtual Arad News (c)2002Suna lumea la redactie si intreaba: ce parere aveti despre Parktronic? De ce nu scrieti ca e hotie la drumul mare sa ceri 6000 de lei pe ora de parcare, ca agentii de paza sunt obraznici si brutali, ca nu mai ai unde iti lasa masina in centrul orasului? Timpul scurs de la implementarea sistemului de parcare cu plata nu i-a facut pe aradeni sa se obisnuiasca cu gandul cardurilor si a aparatelor de taxat. 
Conflicte noi apar permanent, sunt pe rol procese, soferii blocati injura cu naduf, blestemand sistemul si executivul. Oamenii sunt nemultumiti: nu ii consoleaza ca parcarile aduc venituri la bugetul local sau ca sistemul acesta este promovat si in occident.
Nici faptul ca tehnologia folosita la Arad este mai performanta decat in multe alte state europene nu reprezinta motiv de satisfactie. Atunci cand este vorba de buzunarul sau, aradeanul este irascibil si suspicios – in conditiile in care Parktronic percepe bani pentru un serviciu de care pana la aparitia sa beneficiam gratuit, nu este de mirare ca a fost perceput negativ…
Problema parcarilor cu plata nu este aceea ca exista, ci ca sistemul este prost aplicat. S-a promis taxare fractionara, in locul ei acum ni se spune ca putem fi fericiti ca nu s-a scumpit tariful, pentru ca potrivit celor stipulate in contract ora de parcare trebuia sa coste deja 7000 de lei! Am avea pretentia ca pentru banii pe care ii platim masina sa ne fie si pazita, acest lucru insa nu intra in atributiile agentilor-bodyguarzi. Ne-ar placea sa nu strabatem sute de metri cu bonul de parcare in mana, dar suntem amagiti cu faptul ca acesta este cel mai modern sistem de taxare – fara bani, fara jetoane, fara cupoane…
La trei luni de la aplicarea sa, Parktronic a provocat o groaza de nervi si demisia unui viceprimar. Cu toate acestea, Executivul incearca sa ne explice cat de european este modelul pe care-l promoveaza… O fi. Dar e aplicat balcanic.
Nici nu s-au reparat bine strazile sparte din cauza conductelor de apa, ca au si fost marcate: linii care delimiteaza spatii de parcare s-au trasat peste moloz, in gropi, peste asfaltul proaspat turnat sau chiar acolo unde nu s-a turnat inca… Acestea sunt aspecte intr-adevar penibile, pe care viceprimarul de resort, domnul Voicu ar trebui sa le regleze, daca este bine intentionat si ii pasa, asa cum spune, de Arad si de aradeni.
E drept, Parktronic varsa Consiliului Local, fara ca acesta sa miste un deget, 30% din incasari. Serviciul pe care il ofera trebuie insa grabnic perfectionat, din respect fata de platitorii de taxe. Daca abia la primavara se pot opera modificarile pe care opinia publica le solicita, atunci pana la primavara sa nu se mai marcheze strazi noi! De ce persevereaza CLM si Belsirim intr-o o greseala pe care si-o asuma? De ce aplica legea junglei, in locul normelor de bun simt? Ar da dovada de omenie sa se reduca pana in martie si durata orelor de taxare, ca o compensare pentru faptul ca stationarea de un sfert de ora tot cu tarif orar se taxeaza…
Pana la primavara multe se pot decide sau omite.  Viceprimarul Voicu, cel care sustine ca la domnia sa numai doi aradeni s-au plans pana acum de Parktronic, cerea propuneri referitoare la ameliorarea sistemului de parcare. Iata ca propuneri sunt; macar de-ar fi si bunavointa pentru a se tine cont de ele!

Andrei Ando - Observator

  • Salariatii CET Arad pregatesc actiuni de protest

Liderul sindicalistilor de la CET - Traian Deliman ameninta cu pichetarea PrimarieiSindicalistii de la Centrala Electro-Termica (CET) Arad au decis organizarea unor actiuni de protest, intr-o prima faza urmand sa picheteze, timp de trei zile, in perioada 3 - 5 decembrie, sediul Primariei, a anuntat, ieri, liderul de sindicat, Traian Deliman. Potrivit acestuia, actiunea de protest va fi organizata ca urmare a refuzului noului administrator al CET, compania americana "Centurymarc", de a introduce anumite clauze sociale in contractul incheiat cu municipalitatea. "In urma cu o luna, am renuntat la proteste, reprezentantii «Centurymarc» asigurandu-ne ca sunt dispusi sa negocieze si chiar le-am inaintat solicitarile noastre pe hartie, traduse in engleza, insa fara rezultate", a declarat Traian Deliman.
Sindicalistii i-au cerut noului administrator al CET sa nu faca disponibilizari de personal si sa nu reduca salariile existente, solicitand, de asemenea, ca orice decizie care-i afecteaza pe angajati sa fie luata numai dupa consultarea sindicatului.
Cei 700 de salariati ai CET, dintre care 250 sunt membri de sindicat, au decis sa protesteze doar dupa incheierea manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei.
"Centurymarc"
este o companie americana care s-a angajat sa primeasca in administrare si exploatare CET, pentru 30 de ani, urmand ca, in maximum trei ani, sa investeasca 200 milioane de dolari in centrala de la Arad.

Romania Libera

  • Bunurile de uz personal care sunt scutite de taxe vamale

Vamesii verifica daca marfurile introduse in tara sunt in limitele prescriseSuntem in masura sa va prezentam conditiile si limitele privind introducerea in tara a bunurilor apartinand calatorilor si altor persoane fizice. Este cunoscut faptul ca, in perioada sarbatorilor de iarna, dar si de Pasti sau alte sarbatori religioase, foarte multa lume isi face cumparaturile din Ungaria, fara sa cunoasca, de cele mai multe ori, care sunt limitele maxime admise pentru introducerea in tara a unor bunuri scutite de la vamuire. Acelasi lucru se intampla si cu rudele romanilor plecate in strainatate, care vin "incarcate" in tara.
Bunuri scutite vamuirii
Calatorii si persoanele fizice stabilite in Romania sau cu domiciliul in strainatate pot sa introduca in tara, fara sa fie supuse la plata taxelor vamale, efectele personale si medicamentele necesare in mod rational: bijuterii de uz personal; carti, publicatii, inregistrari de orice fel necesare uzului personal; bunuri obtinute ca premii; bauturi alcoolice, tigari (2 litri de bauturi alcoolice peste 22 de grade, 4 litri de vin, patru litri de bere, 200 bucati de tigarete, 50 bucati de tigari de foi si 250 grame de tutun pentru uzul persoanelor in varsta de peste 16 ani) etc. De asemenea, nu sunt supuse la plata taxelor vamale la introducerea in tara obiectele de arta, de colectie si antichitati; bunurile mobile care formeaza masa succesorala, dobandite prin succesiuni deschise in tara sau in strainatate, dovedite pe baza unor documente oficiale, precum si monumentele funerare; persoanele fizice care au domiciliat cel putin 24 de luni in strainatate si care isi stabilesc domiciliul definitiv in Romania pot introduce in tara, fara plata vamala, orice bunuri prezentate la vamuire, inclusiv doua vehicule rutiere, daca fac dovada ca au fost utilizate in tara din care isi stramuta resedinta.
Introduceri temporare
Calatorii pot introduce in tara, fara formalitati vamale, o camera video si doua casete, doua aparate fotografice si 24 de casete sau 10 role de film pentru fiecare aparat; un binoclu; un radioreceptor si un televizor (portabile), un carucior de copil, un cort si alte echipamente de cantonament; doua arme de vanatoare cu cate o suta de cartuse de fiecare arma, in conditiile prevazute de reglementarile privind regimul armelor de foc. "Cand exista suspiciuni ca bunurile nu se introduc pentru uzul personal, autoritatea vamala poate sa ceara garantarea platii drepturilor de import sau sa inmaneze titularilor declaratii vamale de calatori, care se inscriu in documentele de calatorie" – se arata in Monitorul Oficial al Romaniei. Persoanele care vin in interes de serviciu in Romania pot introduce temporar in tara, fara garantarea drepturilor de import, efectele personale, precum si alte bunuri, pe baza unui inventar, in doua exemplare, vizat de autoritatea vamala, daca aceste bunuri intra in tara in cel mult trei luni de la data instalarii titularului.
Suta de euro
Declaratia pentru valoarea in vama nu se depune daca valoarea marfurilor importate nu depaseste echivalentul sumei de 100 de euro sau valoarea marfurilor importate este stabilita, prin reglementari legale, in suma fixa. Limita valorica de o suta de euro se aplica numai la o singura trecere de frontiera (dus-intors) in cursul unei luni, pentru urmatoarele calatorii intr-o luna limitele reducandu-se la 20 de euro. Pentru bauturi, tigari, tigarete etc., limitele se aplica la o singura trecere de frontiera (dus-intors) in cursul unei luni, pentru urmatoarele calatorii intr-o luna limita reducandu-se la jumatate.

Dacian Don - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]