Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 29 octombrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Noi directori la Directia Agricola si la Directia Sanitar Veterinara
Corneliu Henegar este noul director la Directia AgricolaGheorghe Rus, directorul Directiei Generale pentru Agricultura si Industrie Alimentara, si Sorin Tudor, directorul Directiei Sanitar Veterinare, si-au luat ieri adio de la functiile pe care le ocupau. Prefectul Dan Ungureanu a adunat, ieri, pe mai marii celor doua directii pentru a da citire ordinelor venite de la Ministerul Agriculturii, in care se faceau cunoscute aceste schimbari.
Printr-un ordin din 21 octombrie a fost numit cu delegare in fruntea Directiei Sanitar Veterinare Sorin Iercan. Cel de al doilea ordin, venit de la minister, in data de 28 octombrie, vorbeste de detasarea si delegarea lui Corneliu Henegar in functia de director al Directiei pentru Agricultura, numirea facandu-se doar pe perioada cat titularul postului (Avram Fluieras) se afla in intreruperea activitatii.
Prefectul a amintit ca functia pe care o ocupa acum Sorin Iercan va fi subiectul unui concurs ce va avea loc in doua - trei luni si a incurajat pe toti angajatii sa se inscrie la acest concurs pe post. Totodata, a amintit ca, data fiind importanta rezultatelor, activitatea institutiei si a directorului va fi monitorizata lunar.
Dan Ungureanu a mai tinut sa precizeze ca a fost multumit de activitatea lui Gheorghe Rus, caci "cu ceea ce a mostenit, nu a putut realiza mai mult". Dupa ce a multumit celor care au plecat, prefectul a mai adaugat faptul ca rezultatele la Directia Agricola pot fi si mai bune si ca va avea loc o modificare a structurii institutiei in viitorul apropiat.
Corneliu Henegar, noul director, a fost indemnat sa procedeze la o evaluare atenta a incadrarilor pe functii,  "sa vedem daca toti isi inteleg rostul si menirea in cadrul Directiei". Cu alte cuvinte, Directia Agricola  nu a scapat inca de mutatii si probleme. "Maine poate sa inceapa din nou o politica a criticilor", a tinut sa le aminteasca prefectul noilor directori.
Proaspat demis din functie, Gheorghe Rus a declarat ca respecta ordinul ministrului si ca, ramanand in functia de director al institutiei, si-ar dori sa fie mana dreapta a directorului general.
Sorin Tudor, cel de al doilea demis, a tinut sa precizeze ca DSV se incadreaza in primele cinci directii pe tara si ca este cel mai vechi director in domeniu. "Unul dintre motivele retragerii mele a fost acela ca, la revenirea mea pe functie, nu am fost in stare sa-mi aduc echipa la nivelul la care a fost. La Directie, spiritul de echipa nu mai este cel de dinainte". Amintind de Napoleon, Tudor a mai adaugat: "Un singur lucru ma deranjeaza: nu trebuia sa fim aici".
In timp ce Gheorghe Chiper a punctat ca dupa ani de munca se instaleaza uzura si se impune schimbarea, orice schimbare fiind spre binele agriculturii aradene, Dan Ungureanu a precizat ca hotararea de schimbare a fost luata impreuna cu structura politica de guvernamant si cu cea administrativa. Acestea sunt primele schimbari din anuntatul val de destituiri, finalul fiind programat pentru 11 noiembrie.

Adriana Barbu - Observator

  • Control la Camera de Comert

La CCIA va incepe un control privind administrarea fondurilor... - Virtual Arad News (c)2002"Indrazneala" lui Nicolae Bacanu, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad, de a protesta fata de modul in care, practic, guvernul a nationalizat Oficiul Registrului Comertului a starnit replica acida a prefectului.
Intr-un comunicat de presa, cabinetul prefectului considera neavenita ingrijorarea lui Nicolae Bacanu, specificind ca masura este bine venita si ca "trebuie sa se inteleaga faptul ca acest transfer catre sistemul justitiei a activitatii Registrului Comertului are la baza si scopul de a proteja aceste activitati de fraude si abuzuri si de a-i da girul autoritatii judecatoresti".
Prefectul, care acuza modul in care au fost cheltuiti banii CCIA, a anuntat ca, printr-un ordin, la Camera va incepe un control privind modul de cheltuire a fondurilor, conducerea si administrarea CCIA. Supararea prefectului este cu totul neasteptata deoarece cu doar o saptamina in urma, cand a participat la Topul Firmelor aradene, desfasurat in hala Expo Arad International, investitie a Camerei care a consumat si o parte din fondurile reiesite din activitatea Registrului Comertului si care a generat un credit asumat de CCIA si, tinand cont de aceste venituri, Dan Vasile Ungureanu a avut numai cuvinte de lauda fata de institutia aradeana, de conducatorii ei si de mediul de afaceri aradean.
Totul se petrecea chiar in ziua aparitiei controversatei Ordonante de Urgenta nr. 129. "Atitudinea domnului prefect este cu totul de neinteles. Mai ales ca domnia sa a activat in cadrul ORC, cunoaste activitatea de acolo. Consider ca isi va da seama ca am aparat interesele tuturor membrilor Camerei, ale tuturor agentilor economici din Arad. Controlul il vom primi fara probleme. De curand, am solicitat restituirea de TVA si, de o saptamana, conform reglementarilor in vigoare, avem un control al Finantelor in Camera care verifica aceleasi acte si documente. Vom sta de vorba si cu celelalte organe de control care vor veni prin ordin al prefectului pentru ca nu avem nimic de ascuns".

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Sindicalistii de la CET pot recurge la actiuni sindicale

Sindicalistii de la CET doresc includerea unor clauze sociale in contractul cu CenturymarcDaca nu se vor cuprinde clauze sociale in contractul cu americanii
Sindicatul Liber Independent Energia a solicitat autoritatilor locale cat si AGA si CA de la CET includerea de clauze sociale in Actul Aditional la Contractul de Concesiune in Participatiune incheiat intre CLM si Centurymarc LLC. Sindicalistii solicita "mentinerea actualului numar de personal pe o perioada de minim 3 ani", subliniind ca, in ultimii ani, la CET, s-a redus personalul cu peste 100 de persoane. "SC CET Arad va asigura reconversia profesionala pentru categoriile profesionale afectate de eventualele reorganizari ale schemei de personal", se solicita in documentul inaintat oficialitatilor. Dupa finalizarea investitiilor americane, se cere ca personalul existent sa aiba prioritate la incadrarea in noile locuri de munca, in limita pregatirii profesionale dovedite. Sindicatul solicita ca "orice contract prin care se face delegarea tuturor sau anumitor drepturi sau obligatii stipulate in contractul de asociere in participatiune dintre CLM Arad si Centurymarc, catre o alta firma, va prevedea clauze sociale, astfel incat personalul sa nu fie afectat de acest transfer", iar respectivele clauze sa fie aprobate in prealabil de sindicate, dupa negociere.
Nu in ultimul rand, SLI Energia solicita: "se vor mentine drepturile salariale si salariul real existente la data asocierii. Reactualizarea drepturilor salariale cel putin trimestrial, in raport cu rata inflatiei".
Desi documentul se incheie cu "in cazul in care solicitarile noastre nu vor fi luate in considerare, ne vedem obligati sa recurgem la actiuni sindicale", se pare ca solicitarile sindicatului nu se vor regasi in documentele care au pecetluit asocierea cu firma americana. Motivele, neoficial invocate, sunt de ordin juridic. Cert este ca sindicalistii de la CET asteapta un raspuns din partea administratiei.

Simona Mazare - Observator

  •  Simulare la Curtici - Accident feroviar si atac terorist

La Curtici va fi organizat un exercitiu de protectie civila...Astazi, de la ora 10,00, la Curtici se desfasoara un exercitiu de protectie civila cu alarmare publica, conform planului unic cu principalele activitati ale Inspectoratului de Protectie Civila si in baza unui ordin emis de Prefectura Arad. Personalul protectiei civile va interveni in forta in vederea diminuarii urmarilor unui accident feroviar si ale unui atac terorist. Exercitiul va urmari, in doua etape, rapiditatea interventiei Protectiei Civile a orasului Curtici si a celorlalte institutii publice, in conditiile producerii unui incendiu de mari proportii si a evacuarii, in cel mai scurt timp, a unei zone locuite. "Acest exercitiu are ca scop antrenarea inspectoratului de protectie civila locala si a membrilor comisiei pentru apararea impotriva dezastrelor pentru gestionarea unei situatii de criza create de un accident feroviar sau de un atac terorist. Urmarim de asemenea si pregatirea populatiei pentru punerea in aplicare a masurilor de protectie in cazul producerii iminente a unui dezastru", a declarat Gheorghe Don, primarul orasului Curtici.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Fundatia "Hora Copiilor - Kinder Reigen" a fost sarbatorita la Lipova

La Lipova, Fundatia "Hora Copiilor" a sarbatorit 10 ani de la infiintareIn urma cu 10 ani, aceasta a deschis prima casa de tip familial in localitate
La sfarsitul saptamanii trecuie, in localitatea Lipova a fost mare sarbatoare pentru copiii institutionalizati care sunt ajutati de Fundatia "Hora Copiilor Kinder Reigen". Aceasta a deschis in cursul ultimilor zece ani, la Lipova, mai multe case de tip familial destinate copiilor instiutionalizati. Fundatia si-a aniversat cei zece ani de existenta. Pe langa casele de tip familial, fundatia a mai infiintat o scoala speciala adresata copiilor cu probleme deosebite. La manifestare au fost prezente o serie de personalitati locale, printre care s-au remarcat Radu Balaneanu, director al Directiei de Integrare Europeana, precum si reprezentantii Directiei Generale pentru Protectia Copilului Arad. Copiii din aceste centre au avut ocazia sa prezinte invitatilor mai multe momente artistice. Manifestarea s-a finalizat cu un spectacol care a impresionat reprezentantii Fundatiei "Hora Copiilor Kinder Reigen".

Calin Ghinaciu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]