Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 29 august 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Dan Ungureanu spune ca siguranta termica a aradenilor este periclitata !

Directorul CET - Lucian Barniciu spune ca nu poate face achizitii din cauza ArtermPentru ca Arterm SA nu a platit, CET nu a putut cumpara 100.000 tone carbune
In decembrie, CET emis catre Arterm o factura de 62,7 miliarde, cu scadenta in 31 ianuarie. Banii au fost platiti, dar in doua rate. Si operatiunea a continuat si in lunile urmatoare, cand platile catre CET s-au facut cu o intarziere si mai mare. Astfel, o factura scadenta in 31 martie a fost achitata integral in iulie! In acest timp, aradenii si-au platit cu constiinciozite facturile emise de Arterm, societatea depozitand banii la BCR, unde incasa dobanda aferenta, si platind CET cu mari intarzieri. Un alt aspect relevat in urma controlului; fondul de salarii, in primele sase luni, pentru conducere, a fost de 891,6 milioane lei. La un calcul simplu, cei patru (!?) directori ai societatii Arterm SA au incasat un salariu brut de 37,6 milioane lei lunar. Sau, daca vreti, salariul mediu net lunar (in mana) al unui director a fost de 21,8 milioane lei! Asta in timp ce angajatii societatii incasau un salariu mediu brut de 4,7 milioane lei lunar, raportul dintre salariul conducerii si cel al angajatilor fiind de 9 la 1. Fondul de protocol a fost de 80,8 milioane lei. Prefectul Dan Ungureanu spune ca "AGA si Consiliul de Administratie trebuie sa dispuna efectuarea platilor, pentru a debloca aceasta situatie. In caz contrar, voi dispune masurile legale prevazute in Legea 31. Se pericliteaza siguranta termica a aradenilor, este o situatie grea, dar nu dezastruoasa. Orice intarziere la plata genereaza cresteri de costuri, pentru ca au fost negociate anumite tarife la achizitii de materie prima si transport. Categoric, voi propune masuri impotriva vinovatilor, care vor raspunde. Adrian Nastase a raspuns clar la intrebarea mea in videoconferinta ca nu este normal sa existe doua entitati de acest fel intr-un oras". Directorul CBT, Lucian Barniciu, a explicat prejudiciul inregistrat de societatea sa, in urma acestei masuri a Arterm SA: "Astazi avem 100.000 de tone de,carbune in minus, pe care nu l-am putut cumpara, din lipsa fondurilor". In schimb, liderul sindicatului de la CET, Traian Deliman, a fost mult mai dur in declaratii: "Nu purtam grija Arterm, dar ne intereseaza ca ceea ce noi producem si livram sa fie platit, pentru ca altfel nu ne putem continua activitatea. Aradul a fost dat ca exemplu la incasari si uitati care este situatia acuma! Cred ca se coace ceva, iar noi suntem victimele unor jocuri" Nu trebuie uitat ca CET Arad a fost preluat de Centurymarc, din Statele Unite. Prefectul ne-a declarat ca Prefectura analizeaza legalitatea contractului incheiat de CLM Arad cu firma din SUA.

Marius Grada - Agenda zilei

  • Irina Ternauciuc pleaca la Milano

Irina Ternaciuc isi va face studiile de designer vestimentar la MilanoDespre Irina Ternauciuc s-a scris mult in aceasta vara. Tanara de 23 de ani este o aradeanca frumoasa si talentata, cu care insa destinul a fost necrutator. In urma unui accident stupid , ea a suferit o fractura de coloana  si este nevoita sa traiasca intr-un scaun cu rotile. Cu toate acestea, Irina este o luptatoare si, datorita talentului si ambitiei, a demonstrat in toti acesti ani ca are un cuvant de spus in lumea modei. De doi ani este designer la  Casa Ellis, dar a mai creat si pentru Janine si Dumarex, a castigat numeroase premii si a avut multe prezentari de colectii, cu aparitii inclusiv la postul de televiziune specializat in moda, Fashion TV.
Anul trecut ea a fost admisa la cursul de Master Design Vestimentar la cea mai renumita scoala de moda, Institutul Maragoni din Milano - Italia, insa pentru ca nu a reusit sa adune cei 14.000 de dolari, cat este taxa de participare la masterat, Irina a amanat inscrierea pentru acest an.
Elena Laslean a pornit o actiune  de amploare, in care au fost implicate televiziunile nationale si o buna parte a mass media,  pentru strangerea banilor necesari. Dupa trei luni de la demararea actiunilor, Eli si Irina sunt fericite: "Am marea satisfactie sufleteasca de a anunta ca Irina are acum banii necesari pentru cursul de la Maragoni."- ne-a declarat Eli Laslean.
Irina inca pluteste si abia realizeaza ca visul i s-a implinit datorita oamenilor marinimosi care i-au fost alaturi. In contul tinerei creatoare sunt acum suficienti bani pentru ca ea sa poata urma Institutul de Moda de la Milano. De mare ajutor i-a fost conducerea Episcopiei Aradului  si clubul Rotary care i-au facilitat cazarea si transportul pe perioada cat va sta  la Miano si  nu in ultimul rand, primarul Aradului, care i-a acordat un ajutor financiar substantial.

Camelia Tuduce Berar - Observator

  • Instalare unitate distanta a CTD Alcatel in Zona Industriala Arad

In Zona Industriala Arad a fost instalata o unitate distanta a CTD AlcatelIn data de 24.07.2002 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a terminat lucrarile de instalare a unitatii distante a CTD Alcatel din Zona Industriala Arad cu o capacitate de 198 de linii , capacitate care poate fi extinsa pana la 400 de linii.
Abonatii conectati in aceasta unitatate distanta vor avea acces la automatul interurban si international, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces) si la Acces Special Internet. De asemenea in aceasta unitate distante se vor putea instala si linii ISDN BRA si PRA. In prezent, sunt instalate unitati distante ale CTD Alcatel in 14 localitati din judetul Arad.
Asfel in Zona Industriala se vor putea trece abonatii existenti de pe solutie radio pe retea fixa si de asemenea se vor putea instala linii telefonice la clientii noi din zona.
Numerotatia abonatilor care vor fi conectati in aceasta unitate distanta va fi: 227300-227599.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Inedita conferinta de presa pe amplasamentul "Fantana turcului"

Conferinta de presa pe santierul arheologic de la Frumuseni...Marti s-au incheiat oficial sapaturile in campania arheologica 2002 "Manastirea Bizere" cu o inedita conferinta de presa, chiar pe amplasamentul sitului arheologic Frumuseni - "Fantana Turcului".
La acest eveniment au participat oficialitati judetene si locale Gheorghe Falca, vicepresedinte al C.J.A, Alexa Achim si Corneliu Padureanu, consilieri in comisia de cultura a C.J.A, Mircea Mares primarul comunei Fantanele; reprezentanti ai Bisericii - Vasile Pop, consilier cultural la Episcopia Arad, Iov Oradan, protopopul Aradului, Sorin Higrisan, parohul din Frumuseni, oameni de cultura, ziaristi, localnici. Prezentatorii au scos in evidenta, in fata presei, elementele esentiale, sintetice, ale campaniei, care cu siguranta va continua in anii urmatori:
* Organizatori: Complexul Muzeal Judetean Arad, Institutul de Arheologie si Istoria Artei Cluj-Napoca.
* Finantator: Consiliul Judetean Arad.
* Sprijinitori ai santierului: Primaria Fantanele, SC Agroindustriala Fantanele, Parohia Romana Ortodoxa Frumuseni.
* Colectivul santierului: dr. Adrian Andrei Rusu (Institutul de Arheologie si Istoria Artei Cluj-Napoca), drd. George Pascu Hurezan (Complexul Muzeal Judetean Arad), dr. Peter Hugel (Complexul Muzeal Judetean Arad), drd. Ileana Burnichioiu (Universitatea "1 Decemberie" Alba lulia).
* Studenti: Florin Marginean, Zsuzsa Kopeczny, Raluca Nutiu (Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, Diana Dobre (Universitatea de Vest Timisoara).  Elevi, argicultori, voluntari localnici, din Frumuseni. 
Importante descoperiri arheologice in situl arheologic Frumuseni* Perioada de lucru: 5 - 26 august 2002. Istoric documentar cunoscut, al obiectivului: prima atestare la 1483, ca manastirea regala: 1235, viata prospera, cu o larga comunitate monastica, in conflict cu episcopia Cenadului.- criza in urma marii ciume din deceniul patru al secolului al XIV-lea; sfarsitul secolului al XV-lea, ultimele atestari de stareti; mijlocul secolului al XVI-lea, parasita din cauza turcilor si a Reformei religioase.
* Rezultatele cercetarilor. Identificarea a patru obiecte din cadrul complexului. '
* Turn cu fantana (de unde toponimia locului de "Fantana Turcului"). Regasirea apei la adancimea de - 2,70 m fata de limita superioara a ghizdului actual de piata).
* Cladire civila din nordul complexului monastic (functionalitate posibila; palat sau cladire portuara) Dimensiuni aproximative 23x8 m, cu doua compartimentari esentiale (est - incapere posibila cu piloni centrali si etaj) si aranjamente decorative spre sud (colonete adosate frontonului)
* Bisericile I si II aflate spre sud de cladirea amintita. Prima biserica ridicata probabil la sfarsitul sec. XI - Inceputul secolului XII. Inzestrata cu pavimente de mozaic, coloane si colonete de marmura alba, travertin si gresie galbena si rosie, cornponente de marmura rosie, pavimente de caramida. A doua biserica refacuta dupa anul 1150. Componente similare, dar mai sarace ca valoare,constructiva. Decoratiile bisericilor deschid un capitol necunoscut de arta provinciala, specifica zonei Banat-Valea Muresului. Prin ele se pot intelege monumentele disparute de la Cenad sau Igris.
* Cimitirul. Morminte cercetate: 40. Estimare globala a extinderii - circa 300 de morminte. Vom reveni cu informatii privind materialele recuperate, viitorul cercetarilor la Frumuseni si urmatoarele santiere arheologice ale Complexului muzeal judetean.

Vasile Filip & Speranta Milancovici - Adevarul

  • O noua firma investeste in Zona Libera Curtici

Directorul Zonei Libere Curtici - Mircea Pavel este multumit de investitia israelianaO delegatie a firmei Salina din Nazareth (Israel), condusa de Jaime Guiterman, a vizitat, marti, Zona Libera Curtici-Arad, in vederea construirii unei viitoare fabrici de productie a foliei de plastic. Alegerea zonei s-a datorat contactelor pe care firma israeliana le-a avut cu Ambasada Romana de la Tel Aviv si cu Agentia Romana pentru Investitii Straine. "Productia viitoarei fabrici pentru folii de plastic este destinata Europei de Vest si va fi utilizata pentru ambalarea produselor de panificatie, de patiserie, a legumelor si a florilor. Delegatia a vizitat cele doua platforme ale Zonei Libere Curtici Arad si halele de productie ale firmelor Rosko Textil si BOS Automotive Products, delegatia fiind de parere ca platforma Curtici reprezinta un bun amplasament pentru realizarea investitiei (asigurarea utilitatilor si legatura directa cu Gara Curtici). Oamenii de afaceri israelieni au solicitat informatii cu privire la costul transportului Arad-Amsterdam, costul materialelor de constructie, posibilitatea construirii unei hale de 3000 mp, costul utilitatilor si posibilitatea de a recruta forta calificata de munca" ne informa directorul general al administratiei ZLCA, Pavel Mircea. Delegatia firmei Salina a fost primita si de prefectul Ungureanu, care a participat si la discutiile purtate la sediul Administratiei Zonei Libere Curtici-Arad. Dan Ungureanu si-a manifestat sprijinul pentru realizarea investifiei in Zona Libera.

Dacian Don - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]