Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 29 iunie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • De Ziua Invatatorului

De Ziua Invatatorului, inspectorul general Pavel Sarbu ii felicita pe dascaliLa fiecare sfarsit de ciresar, retraim sarbatoarea traditionala scolii romanesti, prin care ii aniversam pe toti aceia care, cu devotament si daruire, cladesc temelia spiritualitatii umane, educa, formeaza cea mai de pret avutie a noastra, copiii. 
Folosim acest prilej sarbatoresc pentru a-i felicita pe toti colegii pentru stradania depusa in acest an scolar, dar mai ales pe aceia care au format si au instruit elevii participanti la diferitele concursuri scolare, care le-au adus roadele binemeritate ale performantei. 
Celor care incheie acum nu doar un an scolar, ci o cariera, aflati in pragul pensionirii, le uram multa sanatate, ani multi si fericiti si permanenta tinerete spirituala. 

Inspector scolar general, prof. Pavel Sarbu

  • Vrajitorie, accident sau crima ?

Masina care a luat foc complica cercetarile PolitieiNoi amanunte referitoare la cele doua femei carbonizate intr-un autoturism
Politistii, impreuna cu procurorii, continua ancheta in ceea ce priveste Seat-ul cu cele doua femei, care s-a aprins pe drumul dintre localitatile Beliu si Chislaca. Ati putut afla in numarul trecut al ziarului Adevarul ca lucrurile incep sa se complice. Aparitia la 780 de metri de masina facuta scrum a unor lumanari, cercei si inele precum si a unor pete de sange (care inca nu este sigur ca e sange uman) a facut ca procurorul George Vlai sa nu excluda varianta unei maini criminale. Mai mult decat atat, zilele trecute a fost retinut, in baza unui mandat de arestare preventiva, tanarul Florin Anghelus (24 ani), care a condus o masina aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, neavand permis de conducere si izbindu-se cu masina intr-un pom din localitatea Lunca Teuzului. Florin Anghelus este si ultima persoana care le-a vazut in viata pe cele doua victime ale incendiului, Ana Erdei si Ildiko Morar. 
Umbla vorba cum ca Florin Anghelus este cunoscut pentru sedintele de magie pe care le practica. Sesizand mai multe piste posibile, politistii aradeni s-au autosesizat extinzand cercetarile in acest caz. Asa s-a aflat de la fratele d-nei Ildiko Morar ca intotdeauna sora lui avea prostul obicei de a bloca usile in mers. Mai mult decat atat, sotul d-nei Morar spunea ca noapte de noapte Ildiko aprindea lumanari in casa si se ocupa cu spiritismul. Acesta era cu siguranta si motivul pentru care cele doua femei l-au contactat pe Florin Anghelus. 
Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, lt. col. Nicolae Gudiu, ne spunea ca laboratorul de la Timisoara a dat verdictul - in urma analizelor petelor de sange aflate langa lumanari, cercei si inele - ca este vorba de sange uman. 
Cu toate acestea, nu se poate indica grupa sanguina sau ADN-ul. Motiv pentru care analiza de sange a fost trimisa pentru o alta expertiza la Bucuresti.
Tatal lui Anghelus crede in nevinovatia fiului sau Nu trebuie exlcusa din calcul nici analiza veterinara efectuata la Arad, care spune ca sangele este de origine animala. Seful I. P. J. Arad, It. col. Nicolae Gudiu spunea. "Ne-am sesizat pentru ca au aparut si alte elemente. Cu toate acestea, pana nu gasim o punte de legatura intre,vraji, inele si cercei nu ne putem exprima." Acum devine tot mai limpede faptul ca Ana Erdei si Ildiko Morar - cele doua victime carbonizate in autoturismul Seat - nu se aflau intamplator pe acel drum laturainic. Ele (si poate ca nu singure) s-au dus in camp la miezul noptii pentru a face un ritual satanic, in urma caruia s-au gasit pete de sange, lumanari satanice (sub forma de piramida) cercei si inele ale victimelor. In momentul in care au fost descoperite carbonizate in masina, femeia de la volan - Ildiko Morar - avea piciorul iesit prin geam, acesta fiind spart dinspre interior si centura dezlegata. In acelasi timp, Ana Erdei, pasagera in masina- torta avea centura legata. Martorii veniti la fata locului in timp ce masina ardea (flacarile fiind, dupa delcaratiile martorilor, de peste patru metri) au constat ca sistemul de alarma era pomit. Cert este faptul ca focul s-a propagat cu o viteza uluitoare, asta probabil si din cauza faptului ca in interiorul unui Seat, model Leoni, plasticul este in proportie de 90%. Probabil ca cele doua femei n-au putut sa paraseasca masina in timp util si pentru ca in momentul impactului cu santul s-au deblocat toate airbag-urile care s-au aprins si au ars fata victimelor. In ancheta s-au implicat si politistii de la crima organizata. La aceasta ora exista suspiciuni cum ca Florin Anghelus s-ar fi putut ocupa - printre altele - si cu traficul de stupefiante. De urmarit... 

Sorin Ghilea - Adevarul

  • Dupa ce au platit bani grei, cativa chiriasi ai casutelor de la strand pot ramane cu buzele umflate

Casutele de la strand - un placut loc de odihna pentru varstniciIncercare de extindere
Imediat ce strandul Neptun a inceput sa adune din ce in ce mai multa lume, autoritatile s-au gandit sa extinda spatiul de agrement. In zona Micalaca a strandului, dezvoltarea din punct de vedere economic este destul de redusa. Totul este pus pe seama cailor de acces. In acesta parte a strandului nu se poate intra decat pe un pod de pontoane astfel ca, aradenii care vin la strand cu masina se multumesc sase opreasca la primele baruri de la intrarea in strand de pe podul Decebal. 
Numai ca in timp, cea mai linistita zona a strandului a devenit Micalaca, acolo unde au fost ridicate noi casute. Si asta pe bani grei, avand in vedere sumele platite de chiriasi. In ciuda faptului ca spatiul de agrement are 27 de hectare, locul pare a fi neincapator mai ales in zilele fierbinti de vara, cand temperatura depaseste 30 de grade celsius. Asa se face ca in aceste zile, majoritatea aradenilor vin la strand. In timpul zilei, toata lumea sta la bazine si face plaja. Spre seara, toate terasele sunt ocupate pana la refuz, mai ales la sfarsit de saptamana cand se inregistraza adevarate recorduri la vanzari. Cei mai norocosi reusesc sa inchirieze o casuta la inceputul sezonului. Numai ca o astfel de casuta poate fi inchiriata cu cel putin 240 de dolari, suma pe care nu si-o poate permite fiecare. Cu acest pret au fost inchiriate si casutele care au intrat in atentia Primariei. Acestea sunt situate chiar pe spatiul de acces spre terenul care va fi preluat de la armata. Daca acest spatiu va intra in administrarea Societatii de Gospodarire Comunala (firma care administraza strandul), spatiul de agrement se va dubla. Viceprimarul Emanoil Voicu sustine ca toate casutele situate in acesta zona nu au autorizatie si incalca Planul Urbanistic de Detaliu. Acesta considera ca cele 30 de casute pun in pericol dezvoltarea strandului.
"Casutele acestea nu sunt amplasate in vederea dezvoltarii strandului. Ba dimpotriva, locul respectiv inchide complet strandul. Acolo, noi am avut intentia de a permite accesul auto din spate, din Micalaca pe care nu mai putem sa-l facem in conditiile de fata. Cu ceea ce s-a construit acolo nu putem fi de acord. Fiecare sa construiasca unde vrea, cum vrea, cu cine vrea si sa-si amenajeze asa cum vrea. Nu putem fi de acord cu asta" a declarat pentru Occident viceprimarul Emanoil Voicu. 
Acesta este foarte suparat pentru ca in ciuda unor avertismente date celor de la Gospodarire Comunala, lucrarile nu au fost sistate. Acum, Primaria este in situatia de a demola o parte dintre cele mai frumoase casute de la strand. Voicu mai spune ca situatia se va clarifica peste numai cateva ziLocatarii casutelor de la strand sunt revoltati din cauza intentiei de demolarele, cand se va sti foarte clar ce inseamna constructia fara autorizatie. " Am cerut societatii de Gospodarire Comunala sa se incadreze in ceea ce inseamna Plan Urbanistic de Detaliu. Schimbarea conducerii la aceasta societate s-a facut de curand si sper ca demersurile sa fie rezolvate pana la sfarsitul saptamanii viitoare. De asemenea le-am facut propunerea sa vina cu o noua propunere de dezvoltare a strandului pentru ca nu vrem sa-l inchidem ci sa-l dezvoltam" a mai precizat Emanoil Voicu. Acesta este sigur ca situatia se va rezolva cat mai repede posibil si se va incerca sa nu fie afectati foarte multi oameni.
Lupta pana la capat
Cei care au inchiriat casute in acesta zona de la strand, sunt de parere ca initiativa Primariei este injusta. Oamenii spun ca au platit atat cat li s-a cerut si ca nu au nici o vina pentru ceea ce se intampla. Chiar din acest motiv, fiecare dintre cei afectati se considera victime si vor sa faca orice pentru a stopa actiunea autoritatilor. Cel mai tare argumet prezentat este chiar contractul incheiat cu societatea de Gospodarire Comunala, la care au platit suma de 240 de dolari. Numai ca pe langa acesti bani, fiecare a mai investit cateva milioane, bani pe care poate nu ii va recupera niciodata de la cineva. 
La casuta cu numarul 303 vine in fiecare zi Maria Indrea. Aceasta a inchiriat casuta de la societatea de Gospodarire Comunala anul trecut dar nu s-a putut folosi de ea pana in urma cu doua luni de zile. In ciuda banilor pe care i-a platit, pana nu de mult, aici nu exista nici apa curenta si nici curent. In aceste conditii, familia Indrea a trebuit sa-si abandoneze casuta. Numai ca de la inceputul sezonului, adica de la 1 Mai, a investit peste 10 milioane de lei. Maria Indrea a cumparat seminte de gazon, a plantat ceva pomi si a asfaltat in jurul casutei. La curatenia de primavara, casuta a fost vopsita astfel incat totul sa arate ca nou. "S-au platit 240 de dolari la cursul zilei si consider ca nu s-au platit degeaba. Banii au fost dati in baza unor lucruri stabilite. Noi nu am stiut ca aici nu exista schite de sistematizare. Noi consideram ca au existat din moment ce s-a permis construirea acestor casute" spune Maria Indrea. Aceasta crede ca actiunea Primariei va face victime cat mai putine, iar casuta inchiriata de ea nu va fi daramata. Si asta mai ales ca are nevoie de un loc de odihna. Maria Indrea are sotul foarte bolnav iar medicii i-au recomandat multa liniste. Tratamentul poate fi respectat numai daca vine la strand pentru ca la bloc liniste este numai noaptea. Astfel ca, in fiecare sfarsit de saptamana, familia Indrea isi petrece toata ziua la casuta, acolo unde fiecare se poarte bucura de liniste. Membrii familiei Indrea spera ca Primaria va gasi pana la urma o solutie. " Eu cred ca Primaria cauta un ajutor la oameni si nu sa-i distruga. Si anul trecut am platit contractul si nu l-am folosit. Si in acest an am Strandul Neptun atrage multa lume in timpul verii - Virtual Arad News (c)2002 platit. Eu cred ca Primaria este in asentimentul oamenilor, le va rezolva problemele si ne lasa sa stam aici ca ne-am platit un spatiu ca lumea" a mai precizat Maria Indrea. Mai categoric este insa Ioan Costea, un alt chirias de pe strand. Acesta a inchiriat o casuta in urma cu cativa ani si nu ii convine sa o abandoneze. "Aici este cea mai frumoasa zona de la strand. Sunt casutele cele mai bine dotate. Fiecare si le-a amenajat. Este o zona superba, o zona unde se pot odihni oamenii, pentru ca dincolo unde sunt orientate spre strand, fonic nu se poate sta seara cand este racoare. Despre demolarea lor? Toata lumea vrea sa constriasca numai noi sa demolam? Daca s-a gandit sa demoleze casutele acestea de aici, de ce au facut in cealalta, parte altele noi. La noi este ceva de genul: doi incarca, trei descarca". Costea Ioan nu vrea sa isi mute casuta si va  face orice pentru a bloca acesta initiativa.
Edeleni vrea liniste
Noua conducere a societatii de Gospodarire Comunala vrea sa ii linisteasca pe toti chiriasii acestor casute. Edeleni Coloman, noul director al acestei societati a precizat ca solutiile alese nu vor afecta foarte multa lume. Acesta a mai spus ca in cateva zile va cunoaste situatia exacta de la strand, dupa care isi va prezenta punctul de vedere. Dupa ce va sti care este situatia exacta a casutelor, Edeleni Coloman se va intalni cu persoanele care au inchiriat casutele considerate ilegale. Noul director al societatii de Gospodarie Comunala povesteste ca a fost sa vada aceste casute despre care are o parere foarte buna. El a ramas impresioant de ceea ce a vazut si de modul in care sunt ingrijite.

Elena Monea - Occident

  • Vedetele au scos din buzunar mii de dolari pentru creatiile Irinei
Elena Laslean vrea sa o ajute pe Irina TernauciucPrintre cumparatori, George Padure si Florin Calinescu
Lumea mondena bucuresteana - vedete, creatori si oameni de afaceri - s-a reunit, miercuri seara, intr-una dintre elegantele sali ale Hotelului Lido, din Capitala, pentru a participa la spectacolul caritabil "O sansa pentru Irina", o licitatie in beneficiul Irinei Ternauciuc, asistent designer al Casei Ellis, o tanara telentata, care continua sa spere, desi soarta nedreapta a facut sa fie tintuita, inca de la o varsta foarte frageda, intr-un scaun cu rotile. "Vreau sa-mi gasesc un loc pe lumea asta, in bransa asta. Vreau sa traiesc frumos si sa pun la treaba potentialul pe care mi l-a dat Cel de Sus", spune Irina.
O interventie chirurgicala care sa o ridice pe Irina din scaunul cu rotile nu este posibila deocamdata, insa talentul ei de exceptie merita sa fie sprijinit. Asa au considerat in primul rand apropiatii ei, Elena Laslean, creatoarea Casei de moda Ellis, cea care, zi de zi alaturi de Irina, lucrand alaturi de ea si, nu de putine ori, suferind alaturi de ea, a apreciat talentul de exceptie al acesteia si puterea ei iesita din comun.
"Lumea buna" se imbraca la EllisPloaie de bani si de vedete
Prima runda a licitatiei, condusa de Florin Calinescu, vesel si intr-o forma de zile mari, a avut-o drept model pe roscata Bianca Brad, care a prezentat o rochie lunga de seara, cumparata, in cele din urma, cu 300 de dolari, chiar de Florin Calinescu. 
Cristi Brancu, sobru si elegant, a "facut pereche" cu Monica Davidescu, iar George Padure s-a ales, astfel, cu o extravaganta rochie roz din organza, pentru care a platit 450 dolari. 
Yvonne Stoltz a fost prezentata de neobositul Dragos Mostenescu, iar creatia pe care o purta a fost achizitionata, cu 400 de dolari, de frumoasa viitoare mamica Laura Muresan. 
Cabral si-a prezentat colega de televiziune, Iulia Fratila, iar tinuta purtata de aceasta a fost cumparata de Madalina Manole cu 450 euro. 
O alta runda a licitatiei a fost condusa de Sorin Matei, avandu-le ca modele pe Tania Tcacenco si Linda Croitoru, si s-au lasat convinsi hair-stylistul Marian Dirta, care a platit 600 dolari, si Robert Rekkers, director ABN AMRO, tot 600 dolari. Spectacolul, prezentat de Cosmin Cernat, a fost punctat de reprize muzicale cu Alina Sorescu, Anastasia Lazariuc, Madalina Manole si trupa Krypton. In cadrul show-ului s-a organizat o tombola, condusa de Gianina Corondan, iar premiile au fost oferite de Cella Center. Cei care nu au fost prezenti la licitatie, dar vor sa o ajute pe Irina, o pot face in conturi BRD, filiala Arad, lei: 251100996251989 si valuta: 251100296251989.

Diana Evantia Barca - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Phoenix - canarul galben prin cenusa imperiului"

PHOENIX - imagine din concertul de la AradMai multe generatii s-au bucurat impreuna de "Nemuritorii" PHOENIX
"Casa de Cultura a Municipiului Arad, cu sprijinul Petrom si Coca Cola, carora li s-au adaugat si alti sponsori, au reusit sa ii aduca in orasul nostru pe Nicolae Covaci, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan - Tandarica, Volker Vaessen si Mani Neumann, adica pe PHOENIX. 
In dupa-amiaza zilei de joi, la strandul "Neptun" au inceput sa apara mici grupuri de tineri veniti din alte orase, special pentru concertul PHOENIX.
Dintre toti, s-au detasat cativa tineri cu fete obosite, ce si-au intins paturile pe iarba din fata scenei si s-au asezat sa se odihneasca. Au venit tocmai de la Iasi: "L-am vazut pe Nicu Covaci la B1 TV cand a anuntat concertul de la Arad. N-am putut rezista tentatiei si ne-am urcat pe tren, pentru ca nu stim daca vom mai avea vreodata ocazia sa ii mai vedem "live" in componenta de acum."
Alte grupuri de tineri au venit de la Satu Mare, Baia Mare, Bucuresti si, evident, Timisoara, special pentru cei cinci ce materializeaza "legenda PHOENIX".
Programat pentru ora 21,00, concertul a fost amanat cu o ora, pentru a permite tuturor celor care stateau la casierii sa prinda inceputul. 
Actorul Doru Iosif intra pe scena la ora 22,00 si ii anunta pe cei cinci de la PHOENIX, iar publicul incepe sa aplaude frenetic.
Pe langa spectacolul celor de pe scena, insusi publicul oferea un spectacol al sau: nici un alt concert organizat pana acum nu a reusit sa stranga mai multe generatii la un loc, care sa cante si sa se bucure impreuna.
Un domn trecut de 60 de ani si-a luat nepotelul de sase ani pe umeri pentru ca baiatul sa ii poata vedea pe cei care i-au incantat bunicului tineretea.
"Nemuritorii" Phoenix - un recital de exceptie pe strandul aradean Prefectul Aradului, Dan Ungureanu, statea in zona protejata a scenei, asteptand clipa cand va urca pe scena pentru a inmana Diplomele de excelenta membrilor formatiei PHOENIX: "Acum eu sunt la dispozitia lor si astept sa primesc de la :ei semnalul intrarii. Si fac acest lucru cu o bucurie imensa! Este extraordinar faptul ca cineva a reusit sa ii aduca la Arad pe acesti muzicieni care au schimbat muzica rock romaneasca!"
In primul rand, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu" Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihut, inconjurata de studenti, s-a asezat jos, direct pe ciment, a cantat si a aplaudat pe tot parcursul spectacolului.
In dreapta scenei, un baietel de numai cativa anisori, ce nu stia inca sa vorbeasca bine, cum prindea un moment de liniste striga din rasputeri: "Vleau Hei tlamvai fala cai!"
Un pusti de opt ani a venit la concert imbracat in echipament de rocker, iar dupa o ora de la inceperea show-ului s-a intins pe ciment, preferand sa asculte muzica PHOENIX relaxat, ca la mama acasa.
Cel mai emotionant moment s-a consumat inspre finalul concertului: la prima iesire din scena, miile de spectatori au inceput sa le cante celor de la PHOENIX un "La multi ani!" din toata inima.
Mircea Baniciu: "Cand i-am auzit cantandu-ne La multi ani, am incremenit! Au trecut 40 de ani si romanii vor ca PHOENIX sa traiasca in continuare. O emotie atat de mare n-am mai trait niciodata!"
Dupa doua ore si jumatate, PHOENIX paraseste scena, iar Doru Iosif ii prezinta, intr-un salut de ramas-bun: "PHOENIX - un canar galben prin cenusa imperiului"
Ii vom mai revedea vreodata pe cei cinci pe aceeasi scena?
Vor mai avea vreun concert PHOENIX 40 intr-un alt mare oras al tarii?
Sunt intrebari la care nu avem cum sa le ghicim raspunsul. Dar, indiferent de ceea ce se va intampla, vom ramane cu amintirea unei intamplari unice: PHOENIX a cantat pentru noi, pentru aradeni, asa cum a facuto pe vremea cand parintii nostri erau tineri.
"Fie sa renasca! "

Mihaela Cerna - Agenda Zilei

  • FILMELE SAPTAMANII
Dacia 28 iunie - 4 iulie 2002  Blade II  - (SUA)
Muresul 28 iunie - 4 iulie 2002  Camera fiului - (ITAL)
Arta 28 iunie - 4 iulie 2002 - Sala A  In dormitor- (SUA)
Arta 28 iunie - 4 iulie 2002 - Sala B  Zi de instructie - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]