Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 29 aprilie 2002

  • Reuniunea Clubului Investitorilor din vestul tarii

Sala Luxten a gazduit reuniunea "Clubului Investitorilor 01" - Virtual Arad News (c)2002Sambata, Sala Luxten din Arad a zduit o reuniune a "Clubului Investitorilor 01" - una din cele mai reprezentative asociatii a oamenilor de afaceri din Romania. Mediatorul actiunii a fost vicepresedintele "Clubului Investitorilor 01" - Vasile Dumbrava. Din discursul sau am retinut ca, clubul pe care il conduce are ca scop sprijinirea procesului de dezvoltare a vietii economice romanesti si crearea unui climat favorabil afacerilor si investitiilor. Pentru atingerea acestui scop organizatia isi propune sa contribuie la sporirea aportului investitional al patronatelor autohtone si al investitorilor straini, sa promoveze toate investitile care promoveaza interesul national de crestere economica.
Directorul general al S.C. CONAR S.A., dl. Dimitrie Cinah, presedintele "Clubului Investitorilor 01" Arad, ne-a declarat: "Sunt onorat sa fiu presedintele pe Arad al unui club care a devenit traditional in lumea afacerilor romanesti. Ma bucur ca aceasta reuniune importanta a avut loc la Arad si sper ca in viitorul apropat initiativele noastre sa se materializeze in cat mai multe investitii propriu-zise, benefice dezvoltarii economice a municipiului si judetului nostru."
La intalnirea de sambata au fost prezenti doi parlamentari aradeni: deputatul PSD Dorel Zavoianu si senatorul aceluiasi partid, Avram Craciun. Primul a spus in fata celor prezenti ca reprezinta si un cotidian ("Adevarul") cu un tiraj zilnic de peste 35.000 de exemplare - care prezinta la modul pozitiv si sustine investitiile ce se fac pe teritorul municipiului si judetului Arad.
Directorul BCR Eugen Cristea, a prezentat cateva din facilitatile si creditele bancare pe care institutia pe care o conduce le poate oferi investitorilor.
Dl. Florin Torcos, vicepresedintele "Clubului Investitorilor 01" Arad, s-a declarat surprins la modul placut de participarea "calitativa si cantitativa" a oamenilor de afaceri din judetele limitrofe. "Speram ca vom asista la multe contracte economice profitabile pentru investitorii aradeni. In ceea ce ne priveste ne-am straduit si credem ca am reucit sa organizam aceasta intalnire la standardele cele mai inalte", a conchis Torcos.
Un fapt demn de retinut este ca, la sfarsitul lunii mai, o delegatie formata din importanti oameni de afaceri olandezi vor vizita Timisoara si Aradul. In urma acesteia se vor pune bazele infiintarii unei Camere de Comert Olandeze la Timisoara - prima de acest fel din Romania. Potrivit celor prezenti, aceasta reusita e legata de recenta vizita a premierului Nastase in Olanda.
Vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca a prezentat oportunitatile de afaceri din Arad, accentuand importanta Parcului Industrial Arad, a terminalului CARGO si a Zonei Libere Curtici. Referitor la aceasta ultima oportunitate el a avut o doleanta - ca cei prezenti sa faca lobby pentru ca cei din zonele libere sa nu fie dezavantajati de noua lege privind impozitul pe profit. De asemenea, Falca a amintit de demersurile care se fac pentru transformarea Vamii Turnu intr-una de trafic greu. Mai este nevoie doar de acordul partii maghiare, si in acest caz fiind nevoie de putin lobby la nivel inalt.
O statistica interesanta a fost prezentata de catre unul din interlocutori, din care reiesea ca Cehia a atras anul trecut investitii de 7 miliarde de dolari. Cam cat a adunat Romania in zece ani...
In incheiere s-a acordat din partea consiliului director al clubului o diploma de excelenta primarului Dorel Popa - pentru contributia la dezvoltarea mediului de afaceri din Arad. Primarul nu a fost prezent insa la manifestare.
Printre cei mai de marca reprezentanti s-au numarat directorul Directiei de Investitii in municipii din partea Ministerului Administratiei Publice - Vasile Ciomos, directorul general al SIF Banat-Crisana - Ioan Cuzman si dl. Valerian Siminica - un investitor din Chicago.
Cu toate ca reuniunea Asociatiei Oamenilor de Afaceri de la Arad a fost o reusita, investitorii locali puteau sa fie mult mai bine reprezentati. Astfel, se evitau situatiile hilare, cand dr. Rancu Tiberiu a declarat ca "reprezint oamenii de afaceri din zona Lipova si suntem interesati de creditele Sapard". Probabil ca medicul ginecolog are si unele preocupari agricole - mai izbutite decat profesia de baza - dar de aici si pana la a reprezenta o "zona" este o cale destul de lunga.

Doru Sinaci, Olimpiu Bulzan - Adevarul

  • Simpozion dedicat zilei de 10 Mai

Simpozionul dedicat zilei de 10 Mai a avut loc la Palatul CulturalSambata a avut loc in incinta Palatului Cutural simpozionul cu tema "10 Mai - Ziua Independentei de Stat a Romaniei", organizat de Societatea Amicii Regelui Mihai. La manifestare au participat numeroase personalitati atat din tara cat si de peste hotare. Cu aceasta ocazie la eveniment au fost prezenti cinci generali dintre care generalul Moroianu - singurul care mai este in viata dintre generalii care au participat alaturi de Regele Mihai la actul de la 23 august.
Corul teologic a intonat in deschidere "Cu noi este Dumnezeu" si "Tatal Nostru", iar fanfara a cantat "Imnul regal".
Presedintele UFD - Varujan Vosganian, academicianul Stanescu Belu, doctorul Radu Ciobanu, colegul de clasa al Regelui Mihai, Gheorghe Jurchescu, sunt cateva pesonalitati care au fost prezente la simpozion.
"Simpozionul de astazi a strans la Arad o serie de personalitati, parlamentari, reprezentanti ai bisericilor, ai organizatiilor civile, ai partidelor politice, cu un scop, cu un singur scop, cel de recunoastere a importantei Independentei de Stat a Romaniei, asa cum este normal. Asa cum fiecare stat isi sarbatoreste independenta, vrem ca si Romania sa isi sarbatoreasca independenta sub forma unei sarbatori nationale, nu a unei zile nationale, cum s-a facut confuzie de atatea ori." - a declarat Tiberiu Dekany.
In final organizatorii au inmanat delegatiilor din peste 100 de localitati, medalia jubiliara "10 Mai - Ziua Independentei de Stat a Romaniei"

  • Serviciul de mesagerie Voces Pro pentru abonatii ROMTELECOM

Un nou serviciu de mesagerie vocala pentru abonatii ROMTELECOMIncepand cu data de 01.04.2002 toti abonatii din CTD Alcatel si Ericsson pot sa foloseasca serviciul de mesagerie vocala Voces Pro. Serviciul este disponibil pe baza de cerere scrisa la urmatoarele tarife:
- taxa de accesare - 0 lei
- abonament lunar - 100.000 lei (fara TVA)
- apelurile catre casuta de mesagerie de la postul propriu de abonat se taxeaza cu un impuls/apel indiferent de durata si numarul de mesaje redate
- apelurile catre casuta de mesagerie de la alt post de abonat se taxeaza conform tarifelor in vigoare ale Romtelecom pentru apelurile telefonice urbane sau interurbane
- se ofera o perioada promotionala de 2 luni fara abonament pentru utilizarea serviciului timp de cel putin 6 luni.
Mentionam ca aceste tarife se aplica atat pentru abonatii de domiciliu cat si pentru abonatii persoane juridice.
Voces Pro este un serviciu de mesagerie, care este capabil sa receptioneze, inregistreze, proceseze si sa redea mesaje (voce , fax, fax cu adnotare vocala) prin intermediul unor casute de mesagerie. Folosirea acestui serviciu nu necesita echipament suplimentar la domiciliul abonatului.
Acest serviciu permite abonatului sa primeasca mesaje vocale de la orice tip de post telefonic, fix (inclusiv posturi publice) sau mobil, atunci cand nu este disponibil pentru a raspunde si sa asculte aceste mesaje ulterior, de la postul propriu sau de la un alt post telefonic.
Mesajele de fax pot fi tiparite de pe orice linie telefonica principala cu conditia sa existe terminale adecvate de telefon si fax (G3).
Mentionam ca serviciul Voces (disponibil din 25.06.2001 doar pentru abonatii de domiciliu) ramane idisponibil in continuare in aceleasi conditii, solicitarea activarii fiind posibila printr-un apel GRATUIT la 930 sau 0800 07800 sau completand formularul disponibil pe pagina web a D.Tc.
Arad la adresa http://www.dtcar.ro.
Detalii despre Voces si Voces Pro puteti gasi la adresa http://www.dtcar.ro/voces/

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • 20 de miliarde de lei pentru salvarea livezilor din Lipova

Proprietarii livezilor afectate de inghetul de la mijlocul lunii aprilie vor fi ajutati financiarProprietarii de livezi de la Lipova au solicitat Guvernului si Parlamentului, prin mijlocirea Directiei Agricole, un ajutor de urgenta de 20 de miliarde de lei. Banii sunt necesari tratarii pomilor afectati de inghetul de la mijlocul lunii aprilie. Ca urmare a temperaturilor foarte scazute pentru aceasta perioada a anului, 66% din productie a fost compromisa, pagubele cifrandu-se la 60 de miliarde de lei numai in aceasta localitate, respectiv 80-85 de miliarde in intregul judet. In locul unei productii la hectar de l5-16 tone, livezile lipovene vor produce probabil cel mult 2-3 hectare, in cel mai fericit caz! Intrucat productia ar fi fost destinata exportului, agricultorii vor pierde anul acesta piata externa, si trebuie sa se concentreze asupra salvarii pomilor, care in lipsa unui tratament deosebit de costisitor s-ar putea usca. Cele mai afectate sunt culturile de piersic, ciresi si meri. Conform unei evaluari a Directiei Agricole, tot in judetul Arad inghetul a afectat peste 150 hectare de struguri.

Andrei Ando - Occident

  • "Primavara Aradeana" incepe cu un concert pe Strand

Primaria incepe actiunea "Primavara aradeana" la data de 1 mai - Virtual Arad News (c)2002"Primavara aradeana" este o actiune a municipalitatii care se desfasoara in perioada 1 mai-8 iunie a.c. Pentru tot acest rastimp, Primaria Arad va organiza o serie de manifestari cultural-sportive. Debutul "Primaverii Aradene" coincide cu deschiderea sezonului estival. Astfel, in data de 1 mai, cu incepere de la orele 21,00, pe Strand se va organiza un concert rock sustinut de trupele IRIS, CARGO si SARMALELE RECI. In calendarul "Primaverii aradene" este trecuta si Ziua de 9 Mai - Ziua Europei. Programul incepe la orele 10,00, cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor. Dupa-amiaza, organizatorii au stabilit urmatoarele: orele 14,00 - Dezvelirea in Parcul "Europa" a lucrarii de arta "Ganduri Europene"; orele 15 - concurs in fata Palatului Administrativ cu tema "Armonia Turnului Babel" concursul este realizat in colaborare cu Palatul Copiilor Arad. Pe parcursul intregii zile, de la orele 11,00 la 20,00, la Casa de Cultura a Municipiului Arad se vor putea urmari filme cu "tematica europeana". In brosura editata de CLM Arad si dedicata "Primaverii Aradene" sunt trecute toate evenimentele organizate pana la data de 8 iunie - adica: maratonul Arad-Bekescsaba (18-19 mai); Festivalul Euroregional al cartii si florilor (24-25 mai); Spectacol de marionete si concert de fanfare (26 mai) si Festivalul de Teatru Stradal (7-8 iunie a. c.).

N. Oprean - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]