Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 27 noiembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Exercitiul de normalitate

Au fost "deschise portile" pentru amplasarea grupului statuar in Piata Pompierilor - Virtual Arad News (c)2002Votul consilierilor locali aradeni in problema reamplasarii Statuii Libertatii reprezinta un pas firesc spre europenizarea acestui oras. Grupul statuar de o rara frumusete nu reprezinta altceva decat un simbol al libertatii, este, asa cum se exprima deputatul Tokay (cel mai titrat politician aradean al ultimului deceniu), un arc intre idealul revolutiei din 1848 si a celei din 1989. 
Faptul ca la sedinta de consiliu s-a discutat fara patima, realist aceasta problema reflecta emanciparea noastra; nimeni nu a ridicat glasul degeaba, nu s-au pus piedici inutile, nu s-au proliferat injurii sau amenintari, nu s-a apelat la latura nationalista a alesilor, pentru respingerea proiectului. A fost impresionant sa vezi cum consilierii, alta data dezbinati, au recunoscut faptul ca statuia captiva acum in curtea minoritilor reprezinta de fapt un simbol al democratiei, al egalitatii sanselor, si au votat in masa planul urbanistic de detaliu. 
De ce a fost impresionant? Pentru ca pozitia aceasta unitara intr-o problema considerata foarte delicata releva gradul nostru de civilizatie, de toleranta, de intelegere si de apreciere a adevaratelor valori. In realitate, votul de ieri a reprezentat un exercitiu de normalitate, intr-o societate care incepe incet sa isi revina.
Personal, nu am crezut in posibilitatea esuarii proiectului. Pe langa faptul ca alesii UDMR au pregatit bine politic aceasta actiune, am avut incredere in maturitatea consilierilor: avand in vedere valoarea artistica a monumentului si semnificatiile sale era evident ca orice persoana cu o gandire sanatoasa, orice om care judeca decent va vota in favoarea initiativei. 
In fond, trambitatele probleme dintre romanii si maghiarii din Arad nu au existat niciodata, tensiunile interetnice pe care le invocau contestatarii statuii sunt doar imaginare – aradenii, adevaratii aradeni stiu asta! 
Copiii nostri isi invata limba jucandu-se impreuna, cresc unul langa altul, se respecta pentru sufletul si capacitatea lor, nu din alte motive. La Arad nu am cunoscut ura generata de nationalismul prost inteles – fapt intarit, iata, ieri, de votul favorabil.
Reamplasarea Statuii Libertatii confirma tendintele de integrare ale Romaniei intr-o Uniune Europeana unde valorile sunt recunoscute si respectate. Este o piesa importanta in puzzle-ul gesturilor europene. Iar daca in viitorul apropiat la Arad se va ridica si Monumentul Unirii de la 1 Decembrie, vom putea spune ca stim sa respectam istoria asa cum ne-au invatat stramosii.

Andrei Ando - Observator
  • In continuare - NU sunt fonduri pentru noua Catedrala Ortodoxa

In zona noii catedrale circulatia trebuie sistematizata - Virtual Arad News (c)2002Nu sunt fonduri pentru noua Catedrala Ortodoxa. Parintele Mladin, secretarul Episcopiei, a fost prezent, ieri, la intalnirea cu Prefectura, Primaria si Consiliul Judetean, unde a vorbit despre lipsa de fonduri pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Ortodoxa. "As dori sa va spun ca la Deva administratia locala a alocat trei miliarde de lei, iar la Bacau 23 de miliarde pentru intretinerea lacasurilor de cult. Noi nu numai ca nu am primit bani, dar nici nu s-a tinut cont de cererile noastre cu privire la devierea circulatiei in zona Podgoria, macar pentru masinile de mare tonaj. Sub ochii nostri s-a largit Peco din spatele Catedralei, terasa de la Podgoria s-a privatizat, desi aceste zone erau destinate pentru infiintarea unei noi benzi de circulatie. In aceste conditii, daca finalizam intrarile in Catedrala, dupa planul actual, tramvaiele nu vor mai putea circula."
De toate aceste chestiuni si promisiuni nerespectate se face vinovata Primaria. Nici Consiliul Judetean nu a scapat cu fata curata. Parintele Mladin le-a amintit reprezentantilor ca au, sub Catedrala, un adapost antiatomic, pe care nu l-au finalizat.Viceprimarul Levente Bognar a incercat sa o scalde cumva in privinta infrastructurii, dar a fost repede intrerupt de prefectul Dan Ungureanu care i-a amintit: "De fiecare data veniti si-mi spuneti ca trebuie deviata circulatia Tirurilor. Am inteles, dar cand aveti de gand sa veniti si cu o solutie viabila? Sa faceti bine si sa-mi prezentati cat mai repede un proiect."
Cu toata pozitia dura, dar necesara, a prefectului, solutii substantiale nu s-au gasit. Asa ca, in continuare, nu sunt bani pentru Catedrala.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Cu TIR-ul in casa

Un tir a intrat in dormitorul unei case de pe Strada 6 VanatoriUn accident parca desprins din filmele americane s-a petrecut, luni, in jurul orei 15,30, pe Strada 6 Vanatori din Arad. Un trailer cu numere de Cehia, care circula din directia Curtici-Arad, nu a respectat indicatorul "cedeaza trecerea" si a intrat din plin intr-un Opel cu numere de Bucuresti. Impactul a facut ca persoana care se afla la volanul TIR-ului sa piarda controlul volanului si sa intre in prima casa situata pe partea stanga a strazii cu pricina, informeaza RomNET. Proprietara imobilului, Matyus Rozalia, a declarat ca s-a trezit cu tirul in dormitor sustinand ca familia sa a fost norocoasa deoarece nu se afla nimeni in acea camera. "Norocul nostru, al familiei, a fost ca acea camera este dormitor si, la acea ora, nu era nimeni inauntru. Altfel, ne spulbera pe toti", a declarat Matyus Rozalia. Din primele informatii am aflat ca, de fapt, persoana care conducea TIR-ul nu este altceva decat un simplu turist, luat in autovehicul de adevaratul sofer, Jurecek Jiri. Accidentul a dus la ranirea grava a pasagerilor din Opel, care au fost transportati de urgenta la Spitalul Judetean Arad.

Evenimentul Zilei - Editia de Vest

  • Inlocuire centrala telefonica automata cu centrala telefonica digitala in localitatea Fantanele

Localitatea Fantanele dispune de centrala telefonica digitala - Virtual Arad News (c)2002In data de 25.11.2002 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice automate Pentomat din localitatea Fantanele cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Alcatel cu o capacitate instalata de 312 linii telefonice. Lucrarea de inlocuire a inceput in data de 21.11.2002 si a necesitat preluarea directa a abonatilor de pe reteaua veche pe reteaua noua.
O data cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala 190 abonati din Fantanele, iar in perioada imediat urmatoare se vor trece in unitatea distanta Alcatel si cei 16 abonati instalati pe sistemul radio si de asemenea se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad.
Astfel abonatii din Fantanele vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces) si la serviciul Acces Special Internet. In prezent sunt instalate in judetul Arad 26 de unitati distante ale CTD Alcatel in 18 localitati (9 unitati distante in nunicipiul Arad si 17 in localitati din judet).
Abonatii care sunt conectati in aceasta unitate distanta a CTD Alcatel vor plati in continuate factura telefonica la Oficiul Postal din Fantanele.
Numerotatia abonatilor din Fantanele va fi 456000-456292, deci abonatii existenti isi vor pastra vechiul numar, cu exceptia celor care au fost conectati pe sistemul radio.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Doua noi blocuri la Ineu. Ele vor fi construite de ANL

In centrul Ineului vor mai fi construite doua blocuri pentru tineri - Virtual Arad News (c)2002In cadrul programului demarat de ANL privind construirea de locuinte, la Ineu vor fi ridicate doua blocuri noi, pentru care Primaria a si pus la dispozitie terenul. Acesta este situat chiar in centrul localitatii. "Am purtat discutii, inca de anul trecut, cu cei din Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, care ne-au cerut un amplasament pentru construirea blocurilor" ne-a declarat viceprimarul Florica Ganescu.
Edilii ineuani au identificat locatiile, acestea situandu-se pe Calea Republicii, la numerele 54 - 56 si 16, unde exista toata infrastructura necesara, astfel ca la finalizarea blocurilor nu mai trebuie decat sa fie executate bransarile la apa, canalizare, incalzire centrala si gaz.
Anul acesta, Consiliul local a emis o hotarare prin care cele doua terenuri au fost dezmembrate in CF si date in folosinta gratuita ANL.
"Dupa construire, blocurile vor fi predate primariei, care le va pune la dispozitia tinerilor, ori prin inchiriere, ori prin vanzare" a precizat ing. Radu Sima, arhitect- sef la Serviciul urbanism din cadrul Primariei Ineu. Se preconizeaza ca blocurile sa fie finalizate in maximum doi ani de zile. 

Orlando Toader - Agenda Zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]