Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 27 septembrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Lovitura dura si asteptata in PSD Arad

La PSD a fost o sedinta cu surprizeSedinta Consiliului Judetean al PSD, desfasurata ieri, a fost una plina de surprize, cu atat mai mult cu cat protagonisti ai evenimentului au fost vicepresedintele PSD, Viorel Hrebenciuc, secretarul general al partidului, Cozrnin Gusa, si ministrul Dezvoltarii si Prognozei, Leonard Cazan. Dintre parlamentarii PSD de Arad nu a luat parte la Consiliu decat senatorul Avram Craciun. Sedinta a fost condusa de presedintele Organizatiei Judetene a PSD Arad, Dorel Popa. Cu acest prilej, Consiliul Judetean a adoptat decizii extrem de importante pentru activitatea in urmatoarea perioada.
Zavoianu, exclus din PSD
Astfel, CJ al PSD a decis, cu patru abtineri si fara voturi impotriva, confirmarea deciziei de excludere din organizatia locala a PSD a deputatului Dorel Zavoianu, precum si prezentarea acestei propuneri Biroului Central si Consiliului National PSD. Despre aceasta hotarare, Cozmin Gusa, secretarul general al PSD, ne-a declarat: "Prin decizia organizatiei locale din care face parte, a organizatiei municipale si decizia Biroului Executiv Judetean, la aceasta data domnul Zavoianu era practic exclus din punctul de vedere al colegilor nostri de la Arad. Consiliul Judetean avea datoria sa confirme aceste decizii, aceasta confirmare s-a facut fara nici un vot impotriva, doar patru abtineri, urmand a fi prezentata Consiliului National aceasta rezolutie care a fost adoptata, prezenta dansului nefiind necesara la acest nivel. Dansul a avut posibilitatea si se exprime in organizatia municipala Cozmin Gusa cere respectarea disciplinei in partidsau locala din care a facut parte. Sigur ca nu este foarte bine pentru noi sa pierdem un deputat care a ajuns in Parlamentul Romaniei datorita fortei partidului. El a candidat pe listele partidului si a ajuns acolo pentru ca PSD este un partid puternic si a castigat alegerile. Insa stau sa ma gandesc cat de util poate sa fie un om care prefera sa faca foarte multe afirmatii legate de colegii sai in alt cadru decat in sedintele de partid. Cat de util poate sa fie un om care denigreaza conducerea organizatiei judetene, ca sa nu mai vorbim de alte conduceri? Cred ca astfel trebuie sa analizam prezenta si beneficiile pe care deputatul Zavoianu le-a adus in PSD Arad."
PSD pune accent pe disciplina
Cozmin Gusa s-a aratat nemultumit de faptul ca Zavoianu nu a respectat disciplina impusa de partid. "Un lucru este extrem de clar si colegii nostri l-au acceptat cu totii, in acest partid intri de bunavoie, dar o data intrat trebuie sa respecti statutul si colegii. Trebuie sa ai atitudini obiective care nu lasa loc semnelor de intrebare si sa nu te ascunzi in spatele unor pseudonime, sau de multe ori nici nu te ascunzi cand iti denigrezi public colegii fara sa fi avut o discutie cu ei. Este foarte important pentru noi pentru ca suntem cel mai mare partid din Romania si punem mare accent pe disciplina. Suntem de acord sa fie pareri contradictorii, ba chiar le initiem, dar ele sa fie in interiorul partidului in asa fel incat ele sa ne ajute sa luam decizia buna la final. Domnul Zavoianu nu s-a remarcat printr-o asemenea atitudine" - a continuat Gusa. Hrebenciuc respecta decizia organizatei locale
Despre decizia luata de PSD Arad in privinta deputatului Zavoianu, Viorel Hrebenciuc s-a aratat multumit de activitatea parlamentara a deputatului ZavoianuViorel Hrebenciuc, vicepresedinte PSD, spune ca: "Eu personal nu pot decat sa respect decizia Consiliului Judetean PSD Arad, dar activitatea pe care o au Domniile lor in grupul parlamentar este de cu totul alta natura. Personal, sunt multumit de activitatea parlamentara a deputatului Zavoianu, pentru ca este tot timpul prezent la lucrarile Parlamentului, lucru cunoscut si am mai spus aceasta despre activitatea sa. Pe de alta parte, am avut si eu discutii cu acesta in legatura cu maniera in care se adreseaza colegilor si discutiile neprincipiale la care apeleaza".
Cret Nicoara nu este parlamentar PSD
Despre deputatul Nicoara Cret, al carui statut nu este foarte clar, Viorel Hrebenciuc, vicepresedinte PSD, ne-a declarat: "Pentru ca au fost discutii in legatura cu persoana deputatului Cret Nicoara, acesta nu este parlementar PSD, este parlamentar independent pentru ca si-a dat demisia din PRM, dar activeaza pe langa grupul parlamentar PSD. A facut o cerere de adeziune la organizatia Moneasa, care inca nu a fost confirmata sau aprobata de organizatia judeteana".
Rodica Borza, secretar executiv al PSD Arad
De asemenea, s-a decis, prin vot, ca Rodica Borza sa ocupe functia de secretar executiv al PSD Arad, urmand sa gireze din punct de vedere tehnic activitatea Delegatiei Permanente PSD Arad. De asemenea, primarul orasului Sebis, Marius Lambing, a fost ales in functia de Rodica Borza a fost aleasa Secretar Executiv al PSD Aradsecretar organizatoric, in subordinea secretariatului executiv al organizatiei judetene. Lambing va avea in coordonare inclusiv zona politica pe care o reprezinta pe plan administrativ. Cozmin Gusa, secretarul general al PSD, spune ca "noi credem ca in structura de conducere a partidului trebuie reprezentate echilibrat toate categoriile sociale, toate categoriile profesionale si credem ca la Arad, dar si in alte judete, femeia nu este reprezentata suficient in structura de conducere. S-a pornit de la ideea de a intari aceasta echipa executiva de la nivelul partidului. Noi o cunoastem pe Rodica Borza, ii cunoastem si capacitatea de munca si modalitatile de prezentare. Este o alegere potrivita, iar impreuna cu Liviu Gargari o sa poata sa sustina ofensiva politica si acest plan al aparatului executiv al organizatiei judetene in continuare".
In fata membrilor PSD Arad, Viorel Hrebenciuc a mai facut o prezentare a strategiei politice a PSD pentru urmatoarea perioada, precum si analiza mediului politic, in timp ce ministrul Leonard Cazan a prezentat o analiza a activitatii Guvernului pana la aceasta perioada si a programelor specifice pe care le va aplica.

Horia Iacob - Agenda zilei

  • Cel mai mare ceas din judet functioneaza la liceul "Aurel Vlaicu"

Cel mai mare ceas din judet a fost construit de Ionut VladDe la inceputul anului scolar, Liceul "Aurel Vlaicu" beneficiaza de cel mai mare ceas din judetul nostru. Acesta a fost  fabricat si montat  pe  turnul cladirii liceului de catre Ionut Vlad Marian pe perioada vacantei de vara. "Am lucrat la acest ceas timp de trei luni si am reusit sa realizez cel mai mare ceas din judetul Arad." Ceasul de la  liceul "Vlaicu", cu dimensiunile de 3x3  a costat aproximativ 100 de dolari. Costurile au fost suportate integral din bugetul scolii, iar acum 1000 de elevi  se orienteaza dupa indicatoarele acestuia, iar clopotelul scolii suna tot dupa noul ceas.
Tot la Liceul "Aurel Vlaicu", Ionut Marian va mai construi un ceas unicat, de dimensiuni mai mici dar care va avea si secundar. Tanarul intentioneaza, daca va primi acceptul firmei proprietare, sa repare gratuit si ceasul din Piata Romana.

Camelia Tuduce Berar - Observator

  • Tigari de doua miliarde, confiscate la Nadlac

La Nadlac au fost confiscate tigari de contrabanda...La punctul de intrare in tara de la Nadlac a fost prins, ieri, Petru Silviu Bar, de 32 de ani, din Nadlac, care transporta intr-un microbuz 60.000 de pachete de tigari pe care "uitase" sa le declare in tara. O echipa mixta, formata din angajati ai Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad si ai Directiei Regionale Vamale Interjudetene Arad au efectuat un control asupra microbuzului, descoperind intr-un perete despartitor al masinii tigarile, marca Memphis, valoarea lor de fabricatie fiind de 22.000 de euro. Petru Silviu Bar a fost amendat cu 25 de milioane de lei, iar intreaga marfa i-a fost confiscata.

Ziua de Vest

  • Premieri la Statuia generalilor

La UDMR se fac pregatiri pentru comemorarea celor 13 generaliUDMR Arad se pregateste si in acest an pentru a-i comemora cum se cuvine pe cei 13 conducatori ai armatelor revolutionare maghiare de la 1848, executati de armatele imperiale austriece la marginea Aradului, pe 6 octombrie 1849. Nu va lipsi o scurta ceremonie in curtea Palatului Minoritilor din Arad, unde se afla elementele controversatului monument al Libertatii, parte atat a protocolului PSD-UDMR, cat si a negocierilor dintre guvernele roman si maghiar, monument pe care Uniunea incearca sa-l amplaseze in Arad. Presedintele UDMR Arad, Andrei Kiraly, a declarat ieri ca sunt asteptati atat oaspeti din tara, cat si din strainatate. Au fost invitati atat premierul Adrian Nastase, cat si premierul maghiar, Peter Medgyessy, dar nu a fost primita confirmarea ca acestia vor fi prezenti la Arad. A confirmat verbal ca va sosi la Arad presedinta Parlamentului Ungariei, Szili Katalin.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei - (Editia de Vest)

  • Dezna. Redresare spectaculoasa a spitalului de recuperare neuromotorie

Spitalul de recuperare din Dezna a fost catalogat "de importanta nationala" - Virtual Arad News (c)2002Dupa ce, in urma cu aproximativ un an, spitalul se confrunta cu o acuta criza financiara, din care cu greu se mai putea vedea o portita de iesire, in prezent, situatia s-a schimbat mult in bine. Cu ajutorul primit de la Casa de Asigurari de Sanatate Arad, s-a reusit redresarea acestui centru de recuperare unic in judet. Astazi, spitalul este la zi cu toate cheltuielile, inclusiv cu plata angajatilor. Directorul institutiei, Dan Murariu, este foarte multumit de finantarea oferita de CAS, deoarece doar astfel aceasta unitate spitaliceasca s-a redresat din toate punctele de vedere. Acum spitalul are in ingrijire bolnavi sositi din toate colturile tarii, toate paturile fiind ocupate. Cererile de inscriere la tratament sunt facute si pentru anul viitor. Mandria directiunii, este faptul ca in anul acesta, pe 31 iulie, centrul de recuperare a fost numit Spital de Importanta Nationala. Ar fi bine ca exemplul celor de la Dezna sa ofere surse de inspiratie si pentru alte multe spitale ce se afla in pragul colapsului.

Corina Olariu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]