Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 26 iunie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Piata Soarelui trece in proprietatea municipalitatii

CLM - sedinta de lucruSedinta a inceput in ropotele de aplauze ale consilierilor, care in acest fel il felicitau pe Marcel Chiscan, devenit tatic pentru a doua oara. Trecand peste acest moment frumos, consilierii au purces la "interpelari". In fapt a fost vorba mai mult despre niste informari, in special in ceea ce priveste situatia de la Clubul UTA. Subiect care, de altfel, a fost atins nu o data si pe parcursul sedintei propriu-zise.
Referitor la "cazul UTA", consilierul municipal Tiberiu Dekany a prezentat o declaratie politica a partidului din care face parte. "Organizatia Judeteana PNL Arad, prin reprezentantii sai in Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean, datorita termenului iminent pana la care se cere rezolvarea situatiei F.C. Club U.T.A., pentru a nu se rata participarea echipei in viitoarea editie a campionatului Diviziei Nationale de Fotbal, propune Executivului Primariei si celorlaiti factori de decizie urmatoarele:
1. Crearea unei Societati Comerciale in care actionar majoritar sa fie Consiliul Local Municipal, putand fi atrasi ca actionari societatile subordonate Consiliului Local Municipal si cele subordonate Consiliului Judetean.
2. Rezolvarea preluarii in patrimoniul privat al Consiliului Local Municipal Arad a Stadionului UTA.
3. Ca si vari
ante de finantare, propunem solutionarea situatiei patrimoniale a Pietei Soarelui si a Pietei de masini, veniturile incasate de acestea insumand, conform estimarilor noastre, o mare parte din bugetul necesar finantarii echipei. 
Din acest moment, Organizatia PNL Arad considera ca soarta echipei F.C. UTA este la latitudinea Executivului Primariei Arad pentru care aceasta trebuie sa-si asume raspunderea la care s-a angajat in momentul preluarii actualului mandat." 

Celelalte interventii ale consilierilor municipali nu au facut decat sa intareasca planul liberalilor de sprijin concret pentru echipa fanion a Aradului. Oricum, concluzia majoritatii a fost ca CLM Arad a avut parte de critici, de multe ori nemeritate, cu privire la ajutorul acordat echipei.
Ca sa dovedeasca si mai limpede ca lucrurile nu stau chiar asa, a fost aprobat proiectul de hotarare cu privire la "Trecerea cu plata a unor active ale SC ARTERM in domeniul public" astfel incat veniturile din Piata Soarelui sa contribuie la relansarea financiara a clubului UTA.
Consilierul Gavril Popescu a avut unele retineri: "Anual, in Piata Soarelui se castiga cinci miliarde de lei. Daca trecem piata in patrimoniul public al municipalitatii, avem vreo certitudine ca banii adunati acolo vor ajunge la UTA?"
La aceasta chestiune, vicpriCa sa reziste caldurii din sala, consilierii au solicitat si un ventilator...marul Emanoil Voicu a afirmat ca el va face ordine in piata care momentan este administrata de catre un sindicat de la Arterm.  In plus, Emanoil Voicu a spus ca: "Personal ma voi ocupa de acest fapt, iar daca dvs. consilierii, doriti ca, prin Piata Soarelui sa sprijiniti UTA, nici o problema".
Bani pentru cultura, si nu numai
Consilierii au aprobat finantarea cu 55 de milioane de lei a Festivalului coral "Doru Serban", care va avea loc in luna decembrie a acestui an. La suma initiala, care era de 25 de milioane de lei, prin hotararea de ieri s-au adaugat alte 30 de milioane, care fusesera destinati Olimpiadei Zonale de Interpretare Instrumentala, olimpiada ce trebuia sa aiba loc la Arad. 
CLM a mai alocat bani, pentru "Cupa Aradului" la polo pe apa, municipalitatea urmand sa ajute aceasta competitie cu 120 de milioane de lei. Nici Clubul Sportiv Scolar nu a fost uitat, consilierii acordand un sprijin financiar de 91 de milioane de lei acestui club, in vederea participarii la competitiile sportive nationale organizate in perioada iunie-septembrie 2002. 
Apartamente de vanzare 
Mai multe apartamente, din blocul X 42, din Calea Aurel Vlaicu, bloc achizitionat la nivel de structura de catre Primarie, vor fi scoase la vanzare, prin licitatie, in urma votului de ieri, din Consiliul Local. Vanzarea se va face in rate, esalonate pe o perioada de 15 ani, fara dobanda, cu un avans de minim 10 la suta din valoarea apartamentelor. Pretul apartamentelor si ratele aferente se vor stabili in EURO, iar platile se vor efectua in lei, la cursul comunicat de BNR in ziua platii. 
Program de contorizare 
Pana in data de 15 octombrie, SC Arterm va monta 175 de contoare, conform programului de contorizare aprobat, ieri, de Consiliul Local. Valoarea estimativa a acestei lucrari se ridica la 365 de milioane de lei, din care SC Arterm va suporta 5 milioane/imobil, diferenta urmand sa fie platita de asociatiile de proprietari. In acest program vor intra doar imobilele care au asociatii de proprietari, isi vor plati toate datoriile fata de Arterm pana la 1 august 2002 si vor asigura conditiile necesare montarii aparatelor de masura. 
Teren pentru protectia copilului 
Insistenta celor de la Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Arad, care solicitau un teren de 1500 mp, pentru construirea a doua case de tip familial pentru copiii cu handicap psihic sever, si-a gasit raspuns, in sfarsit, ieri, in CLM. Consilierii au decis transmiterea in folosinta gratuita catre DGPDC Arad, pe 49 de ani, a unui teren de 1500 mp, situat pe strada Diogene, din Arad, institutia subordonata CJA obligandu-se, prin contract, sa nu schimbe destinatia initiala a acestui teren. 

Nicolae Oprean si Cosmin Mihuta - Adevarul

  • Cooperarea transfrontaliera finanteaza dezvoltarea economica locala

Lucia Chisbora crede in "proiectele in oglinda"Proiectele in oglinda sunt bine cotate in cadrul programului Phare CBC
Programul de cooperare transfrontaliera Romania-Ungaria se adreseaza organizatilor non profit, asociatilor autoritatilor locale si regionale, scolilor, liceelor, universitatilor, camerelor de comert, asociatilor sindicale sau profesionale din zona de granita dintre cele doua tari. Judetele din Romania care pot participa la acest program sunt: Arad, Timis, Bihor si Satu Mare. "Programul are doua componente, una pentru proiecte mari si una pentru cele mici. Se puncteaza foarte bine proiectele in oglinda, cele realizate pe acelasi domeniu atat de judetul din tara noastra, cat si cel din Ungaria", ne-a declarat Lucia Chisbora, directorul Biroului regional CBC. Printre domeniile eligibile pentru proiectele mici se numara dezvoltarea economica locala, turismul, cooperare in domeniul sanatatii, schimburi culturale. Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 31 iulie 2002. Proiectele organizatiilor din Romania se depun la Biroul regional CBC pentru Fondul Comun al Proiectelor Mici, in cadrul Agentiei de dezvoltare si promovare a judetului Arad (ADAR). "Pana in prezent nu a fost depus nici un proiect, dar am inregistrat 32 de cereri pentru pachetul informational legat de program. Solicitantii au la dispozitie mai bine de o luna pentru a finisa proiectcle si a le preda", a mai afirmat Lucia Chisbora. Fondul Phare pentru proiectele mici depuse de judetele romanesti este de 465.000 euro, valorile finantarii fiind cuprinse intre 10.000 si 100.000 de euro. Solicitantul va contribui cu 10% din valoarea proiectului propus, in cazul proiectelor soft, contributie acceptata si in natura. Pentru proiectele mici de investitii, contributia va fi de minimum 25%, numai in bani.

Marinela Barla - Agenda zilei

  • Apartamentele ministrului Mitrea vor "creste" in Micalaca

Locuintele din Micalaca - un frumos cadou pentru familiile tinereTermenul de predare a documentatiei, prea indepartat
Sorin Bondoc, directorul Administratiei Patrimoniului Local, a prezentat, ieri, in Comitetului Operativ Consultativ, varianta gandita de
Primarie cu privire la construirea a 500 de locuinte pentru tineri. Apartamentele au fost "puse pe tava" de ministrul Miron Mitrea, dupa vizita pe care a efectuat-o la Arad, Consiliului Local revenindu-i obligatia de a asigura utilitatile in zona. Sorin Bondoc a declarat, ca Primaria a gasit in Micalaca (Est) locul de amplasare a celor 500 de apartamente pentru tineri, mentionand ca va fi demarata actiunea de modificare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ), pentru cele 10 hectare destinate apartamentelor, in paralel cu efectuarea studiului de fezabilitate. Termenul de modificarea a PUZ a fost stabilit pentru 15 septembrie, in timp ce acela de elaborarea a studiului de fezabilitate, pentru 11 octombrie. Mai mult, in sedinta extraordinara din data de 22 octombrie, Primaria intentioneaza sa aprobe transferul terenului aferent construirii celor 500 de locuinte catre ANL.
Prefectura si Consiliul Judetean s-au aratat multumiti de amplasament (cel mai aproape de utilitati, deci cel mai putin costisitor). Singura nemultumire a fost legata de termenul de finalizare, care este mult prea indepartat pentru a putea incepe construirea locuintelor in acest an, asa cum isi dorea ministrul Mitrea, fapt care ar putea crea o serie de probleme. "Anul acesta nu se poate incepe constructia, a declarat Sorin Bondoc, adaugand ca.trebuie sa alocam cateva miliarde bune pentru aceste blocuri, in anul viitor. Doar retelele ne costa 100 de miliarde. Nu stiu cum o sa facem asta, cand noi nu suntem in stare sa luam nici macar un credit mai mic".
Ramane de vazut daca ministrul Mitrea va putea fi convins sa aloce banii promisi, in conditiile in care constructiile nu vor putea demara in acest an.

Adriana Barbu - Observator

  • Captura de flori de contrabanda

In vamile aradene se doreste eradicarea contrabandei...Vamesii si politistii de frontiera au depistat, intre Arad si Nadlac, un transport de flori de contrabanda, aduse din Ungaria fara plata taxelor vamale aferente. In trafic a fost oprit microbuzul cu numarul AR-05-MED, cu care Aurel Pop transporta 500 fire de flori si 100 ghivece cu plante ornamentale. Florile au fost confiscate si a fost aplicata o amenda de 25 milioane de lei. Tot amenda de 25 milioane lei au mai aplicat vamesii in alte doua cazuri de incalcare a legislatiei vamale. La Varsand, la intrarea in tara, in urma unor suspiciuni, a fost verificat un TIR al firmei Rom West Exim SRL din Satu Mare. Au fost descoperite marfuri nedeclarate valorand 150 milioane lei. Bunurile au fost confiscate.
La Nadlac, la intrarea in tara, Marin Merauti din Arad a vrut sa intre cu un microbuz cu numerele de inmatriculare prinse formal. El incerca sa se sustraga vamuirii, prin inlocuirea numerelor masinii. Autoturismul Audi a fost confiscat, iar proprietarul, amendat.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Vehiculele grele au restrictii de circulatie

Camioanele grele au restrictii de circulatie...Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL), din ordinul ministrului Miron Mitrea, a luat masuri astfel incat activitatea in transporturi sa se desfasoare in conditii de siguranta. Astfel, Administratia Nationala a Drumurilor (AND), unitate in subordinea MLPTL, in calitatea sa de administrator al retelei de drumuri nationale, interzice temporar circulatia vehiculelor cu masa totala autorizata mai mare de 7,5 tone, cu incepere de ieri, 25,06.2002, in intervalul orar 10.00-20.00, cu exceptia transportului public de persoane, a materialelor perisabile, precum si a transporturilor ce necesita maxima urgenta. Restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltate, din czuza temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile producandu-se deteriorari masive, care se agraveaza rapid. Masura va fi adusa la indeplinire de catre AND cu sprijinul organelor de politie rutiera. Restrictia va fi ridicata imediat ce temperaturile vor intra in normal.
Trenul merge cu frana la amiaza
Si CFR SA a introdus preventiv, zilnic intre orele 12.00-18.00, limitari de viteza pentru trenurile de calatori si marfa. Aceste limitari de viteza au ca efect intarzieri ale trenurilor in medie cu 10-25 minute, situatie pentru care CFR SA cere scuze calatorilor, considerand insa ca este mult mai importanta asigurarea unei calatorii fara incidente.
Prin birourile de informatii ale statiilor CFR se vor dituza toate informatiile cu privire la circulatia trenurilor.
In situatia in care temperatura sinei va atinge limita maxima prevazuta in instructiuni, se va proceda la intreruperea temporara a circulatiei trenurilor in zona respectiva.

Anca Badila - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]