Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 26 februarie 2002

  • "Termoficarea" lucreaza doar cu jumatate de norma

Reparatiile celor de la "Termoficare" lasa mult de dorit...Uneori se demonstreaza ca, atunci cand vine vorba de institutii "monopoliste ", interesul fata de cetatean merg doar pana la confortul ghiseului in care se achita diferite taxe ori impozite. In rest, liniste si pace. Ca in casa contribuabilului nu curge apa (spre exemplu) desi omul nostru nu a intarziat la plata niciodata, asta nu mai intereseaza pe nimeni. Banii au fost dati, ferice de urmari!
Secretul lui Celsius 
Cam asa ceva se petrece acum si in cartierul Gradiste, in apropierea strazii Petru Rares. Ceea ce se intampla aici depaseste cu mult limitele intelegerii omenesti. In cursul zilei de marti, locuitorii blocurilor A, B si C din aceasta zona s-au trezit ca-n Siberia. Caloriferele, atat de necesare inca, erau reci ca gheata. Pe undeva, pe la coltul unui bloc, cativa muncitori s-au pus pe sapat o groapa cat toate zilele pentru a remedia, ziceau ei, o avarie la reteaua de termoficare. Avarie care aparuse, normal, exact in locul exacavarilor. Dupa o zi de munca istovitoare, despre care martorii spun ca s-ar fi desfasurat dupa modelul "doi cu sapa, cinci cu mapa", lucratorii au dat drumul la caldura. Dar, surpriza, nici macar un element din caloriferele celor aproximativ 60 de apartamente, cat exista in aceste trei blocuri, nu a "tresarit" cu vreun grad Celsius. Asa ca, muncitorii nostri s-au asezat, or fi stat ei stramb, dar au cugetat cat se poate de drept. Si-or fi spus ceva de genul: "Mai tata ! Daca aici nu-i avaria, apai musai tre' sa fie undeva mai incolo." Si, uite asa, clasa muncitoare s-a pus pe sapat o noua groapa, cu acelasi profil, dar putin mai "incolo". Alta munca, alt chin, alta oboseala. Dar, cum se intampla adeseori, dupa ce au spart ceea ce era de spart, ei si-au dat seama. ca, iata, avaria se afla undeva, la jumatatea distantei dintre cele doua gropi, perfect egale in dimensiuni. De aceea, ei s-au mai asezat o data stramb, pentru a cugeta la fel de drept ca si inainte. Numai ca, in timp ce gandeau ei, afara s-a facut sambata. Ori, se stie, in week-end nici macar nu se moare. Ca doar n-o fi mai importanta relaxarea cadrelor angrenate in munca decat confortul celor care le asigura salariile lunare! Si a urmat un sfarsit de saptamana in care locuitorii celor 60 de apartamente din Gradiste au aflat pe pielea lor cata munca si cat chin indura americanii pentru a organiza Jocurile Olimpice de Iarna de la Salt Lake City; 
Luni dimineata, la ora 09.00, noua groapa ststea nepazita si nemuncita, de parca ar fi fost iarasi duminica. Abia putin mai incolo si-au facut simtita prezenta pe acolo si creatorii ei. 
Ar da zile de la ei 
"Nu inteleg de unde atata delasare! Nu am intarziat niciodata cu plata. Eu am fost inginer si stiu ce inseamna aceea o avarie. Pai eu nu as fi plecat de acolo pana cand nu s-ar fi rezolvat problema. Ce daca-i sambata sau duminica? Avaria-i avarie, trebuie reparata!" - se revolta unul dintre locatarii celor trei blocuri lasate fara caldura. Luni dimineata, Oficiul Judetean de Protectie a Conumatorului a fost informat despre cele intamplate in Gradiste si urmeaza a lua masurile legale care se impun. Numai ca ideea de jecmaneala ramane. Pentru ca, orice s-ar spune si orice argumente vor fi aduse, nimeni nu-i va putea convinge pe cei care locuiesc in blocurile A, B si C din Gradiste ca muncitorii care i-au lasat fara caldura sunt platiti doar cinci zile din sapte. Nu de alta, dar nu s-ar justifica pretul mare care este platit lunar catre institutia care, dupa cum se vede, lucreaza cu jumatate de norma, dar la tarife normale. 

Cristian Titca - Observator

  • La Arad a fost inaugurat Centrul de Reabilitare Profesionala pentru persoanele cu handicap

Viceprimarul Bognar a inaugurat Centrul de reabilitare pentru persoanele cu handicapSambata a fost inaugurat un Centru de reabilitare fizio-profesionala pentru persoanele cu handicap. Centrul se adreseaza, in special, tinerilor cu dizabilitati cazati la Caminul Social, Centrul de Asistenta si Ingrijire precum si altor institutii de ocrotire.  Ca si obiectiv, principal Centrul isi propune reabilitarea socio- profesionala a tinerilor care, din cauza deficientelor, nu pot fi incadrati in munca, prin derularea unor activitati instructiv-educative, pentru insusirea unor profesii si ridicarea nivelului de pregatire profesionala. La inaugurare au participat oficialitati locale, reprezentanti ai persoanelor cu handicap si serviciului social din cadrul primariei, panglica fiind taiata de viceprimarul Levente Bognar, care ne-a declarat: "Este o realizare deosebit de importanta, avand in vedere ca si realizarea s-a facut prin Parteneriat, nu numai din bugetul local. Speram ca si functionarea va fi asigurata tot prin parteneriat, bineinteles si cu atentia noastra. Ea vine sa acopere un segment care este intr-adevar de interes deosebit". Pentru inceput 10 tineri isi vor desfasura activitatea in acest centru, activitatile de baza vor consta in spalarea, sortarea si uscarea si calcarea hainelor, reparatii de croitorie si confectionarea de obiecte artizanale. Pentru a se putea auto-finanta, acest Centru va presta aceleasi servicii si catre populatie. Fundatia "Renincoor Open Hand", impreuna cu Directia de Asistenta Comunitara, vor depune eforturi pentru ca Centru sa-si indeplineasca obiectivele propuse.

  • Casa de tip familial pentru tineret, inaugurata la Lipova

Casa de tip familial pentru tineri, la LipovaO noua casa de tip familial pentru tineri de peste 18 ani, a fost inaugurata sambata in orasul Lipova. Proiectul a fost realizat de catre Directia pentru Protectia Copilului, cu sprijinul Fundatiei germane "SOS Ajutati Copiii". Pana in prezent la Lipova mai functioneaza trei case de tip familial pentru copiii sub 18 ani si o casa de batrani. Obiectivul inaugurat sambata, in prezenta directorilor Fundatiei germane si a Directiei pentru Protectia Copilului Arad este prima casa destinata tinerilor peste 18 ani. Viitorii locatari vor avea posibilitatea sa se autogospodareasca, fiind totusi coordonati de catre un administrator si sotia sa. Infiintarea acestei case de tineret a pornit de la dorinta de a putea asigura fiecarui copil care trece de 18 ani, niste conditii optime de studiu pentru pregatirea lor profesionala viitoare. Imobilul este compus din patru camere in care pot locui cate doua persoane si care dispun de tot confortul necesar dintr-o locuinta moderna. Pe viitor se va incerca deschiderea unor astfel de centre si in alte orase pe langa cele existente deja in judetele Timis si Hunedoara.

  • Lansare de carte la Asociatia Judeteana de  Fotbal

Lansare de carte la AJF...Fostul antrenor al echipei de fotbal al "Batranei Doamne" Ion V. Ionescu si-a lansat vineri dupa amiaza, la sediul Asociatiei Judetene de Fotbal cartea intitulata "Infinitul Football". Aceasta lansare avut loc in cadrul unei Consfatuiri a instructorilor si antrenorilor din judetul Arad. "Infinitul Football" este rezultatul a zeci de ani de experienta acumulati in domeniu, de catre profesorul universitar Ion Ionescu. Renumitul om de fotbal si fostul antrenor al echipei "fanion" a Aradului si-a lansat cartea intr-un cadru intim, alaturi de prieteni si iubitori ai sportului cu balonul rotund. Autorul a prezentat asistentei, cateva aspecte cuprinse in cartea sa, referitoare la tactici de joc. Nu au fost uitate nici noile strategii de joc folosite in momentul actual in fotbal. "Infinitul football" nu se adreseaza astfel, unei singure generatii ci este o combinatie fericita intre vechi si nou, intre amintire si actualitate.

  • Vernisaj la Sala "Clio". Ce este alchimia?

Expozitie de carti vechi la Sala "Clio"Stiinta pretuita in secolele XV-XVII, alchimia a cunoscut transformarea treptata spre chimie (o stiinta pozitiva) in secolul al XVIII-lea. La Biblioteca Judeteana "A.D. Xenopol" Arad, exista o bogata si valoroasa colectie de carte de patrimoniu, pe tema alchimiei. Pentru a nu ramane niste simple obiecte in magaziile Bibliotecii, directorul institutiei, Florin Didilescu, si criticul de arta Dan Lazarescu, au organizat o expozitie cu cele aproape 70 de volume din colectie. Vernisajul expozitiei "De la alchimie la chimie" a avut loc vineri, la Sala "Clio", in prezenta unei numeroase asistente, majoritatea elevi. Introducerea in tainele acestei stiinte a fost facuta de Alexandru Pop, de la Biblioteca Judeteana "Gh. Sincai" din Oradea. Domnia-sa s-a referit la legatura dintre alchimie si chimie, la principiul de baza al alchimiei (cel al purificarii), la cele doua orientari dominante (sapientiala si materiala), incercand sa le deschida gustul tinerilor pentru aceasta rara stiinta. Ca o concluzie, A. Pop a definit alchimia ca "filozofia care sustine perfectibilitatea unitatii fiintei".

C.L. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]