Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 25 octombrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Astazi, ZIUA ARMATEI ROMANE

Si in acest an militarii au fost prezenti la Monumentul ostasului roman - Virtual Arad News (c)2002Mesajul prefectului judetului Arad, domnul Vasile Dan Ungureanu
Ziua Armatei Romane sarbatorita si in acest an in ziua in care, in urma cu 58 de ani a fost eliberata de sub ocupatia vremelnica a hortistilor ultima palma de pamant romanesc - este o zi scumpa noua tuturor. Este un bun prilej de a evoca in aceasta zi cu semnificatii deosebite, faptele de glorie ale militarilor romani de-a lungul istoriei, de a aduce in memoria concetatenilor nostri tributul platit de Armata Romana pentru libertatea si unitatea nationala, pentru prosperitatea ei in conditiile de pace.
Este in acelasi timp si ocazia de a transmite tuturor ostasilor de astazi ai Romaniei - de la general la soldat, de la ofiteri superiori si alte cadre ale armatei la personalul civil din unitatile militare cele mai calde felicitari pentru modul in care isi indeplinesc ordinele primite, pentru devotamentul si priceperea de care dau dovada in misiunile incredintate. In mod deosebit, doresc sa multumesc comandantilor si militarilor din Garnizoanele judetului Arad, pentru modul exemplar in care colaboreaza cu societatea civila, cu institutiile statului, la desfasurarea si finalizarea actiunilor noastre comune in sprijinul comunitatilor locale din judet si pentru prestigiul judetului. Este si aceasta o confirmare a faptului ca armata se bucura de increderea cetatenilor cel mai mult intre institutiile statului. Este in ultima instanta dovada certitudinii ca armata este si va fi sprijinul real al nostru in marele drum al integrarii europene, al racordarii structurilor noastre militare la cele euroatlantice.

  • Dorel Popa despre Centurymarc:  "Americanii sunt parteneri, nu proprietari"

Coproprietarul Centurymarc - Randy Boyce a deschis cont la City Bank"Sursa de rambursare? Bugetul!"
A urmat un recital de cifre. Zburau (verbal) milioanele de dolari prin biroul primarului ca tantarii pe strandul Neptun intr-o seara placuta de vara. "Patruzeci, cincizeci de milioane de dolari…Poate cincizeci si cinci de milioane ar costa noul pod peste Mures si portiunea aferenta din soseaua de centura. Banii ii putem obtine de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI) sub forma unui credit rambursabil cu dobanda foarte mica. Specialistii bancii ne-au asigurat ca proiectul este eligibil si ne-au indrumat spre Ministerul Transporturilor si spre Ministerul de Finante. La inceputul anului viitor vor veni la Arad specialistii BEI, care vor evalua posibilitatile noastre".
Intrebat de ziarul Observator din ce resurse va rambursa municipiul creditul de aprox. 50 de milioane de dolari, primarul a raspuns: "Sursa de rambursare? Bugetul! Daca nu poate suporta o asemenea povara, se va renunta la proiect."
Saptamana viitoare, viceprimarul Emanoil Voicu va pleca la Washington si Baltimore, unde va participa la o conferinta referitoare la finantarea infrastructurii in Europa din Sud si de Est. "Suntem pregatiti sa prezentam niste proiecte. Este bine ca organismele europene si cele americane incep sa se gandeasca la noi".
"La City Bank sunt conturile Centurymarc, nu la Banca Phoenix sau la banci de ajutor social"
Firma Centurymarc, cea care in ultimele zile a tinut capul de afis al presei locale, s-a prezentat miercuri. Randy Boyce, coproprietarul societatii, a parut in biroul primarului usor timorat de atentia care se acorda afacerii sale. "S-a afirmat ca Centurymarc este o afacere de familie. Aici nu este vorba despre asa ceva. Cineva a mai zis ca eu si Banca Phoenix incercam sa finantam; avem hartia de la City Bank, la care au fost deschise cele trei conturi, in lei, dolari si euro. Deci la City Bank sunt conturile Centurymarc, nu la Banca Phoenix sau la banci de ajutor social" – a punctat Popa.
Primarul a subliniat ca, desi miercuri la pranz nu era inca trecuta pe ordinea de zi, problema CET va fi discutata in sedinta extraordinara de astazi a Consiliului Local. Actele aditionale - a caror esenta ziarul nostru a publicat miercuri, pe prima pagina - au fost facute publice ieri. Exista aprobarea de fonduri pentru Centurymarc, chiar in SUA, a spus Popa, accentuand ca pana acum Centurymarc a investit deja 900 000 de dolari in proiectul CET, mai exact pentru elaborarea documentatiei.
"Ceea ce spune primarul este adevarat. Suntem bucurosi ca am putut veni sa ajutam aradenii; dupa sedinta de consiliu local vom sti mai multe", a replicat Boyce.
"CET nu este vanduta americanilor"
Ziarul Observator a fost curios sa afle de ce o firma disponibila sa se implice cu milioane de dolari intr-un proiect nu s-a aparat atunci cand era contestata chiar existenta sa. "Tine de tinuta unor oameni sa nu se joace de-a existam, nu existam. I-am sfatuit chiar eu sa nu se bage in clinciuri; activitatea lor de aici va convinge, nu faptul ca ei vin si se prezinta. Au experienta in domeniul energetic prin sucursalele lor din Brazilia, Coasta de Fildes si Mexic", a spus primarul. El a reiterat ideea ca o parte a Arterm va fi absorbita de CET, pentru ca americanii au deja linia de finantare aprobata pentru reabilitarea unor trasee pe care trece agentul termic si care apartin in momentul de fata Artermului. "Aradul nu va pierde nimic prin  asocierea cu Centurymarc. CET nu este vanduta americanilor; ei sunt partenerii nostri, nu proprietari!" – a subliniat Dorel Popa.

Andrei Ando - Observator

  • Ioan Klein s-a lasat la vatra

Ioan Klein a demisionat din functia de comandant al GardienilorIoan Klein a demisionat, ieri, din functia de comandant al Corpului Gardienilor Publici Arad, pentru ca, dupa cum ne-a declarat, "nu a mai putut face fata presiunilor de ordin politic" la care a fost supus. Ioan Klein prelua conducerea acestei institutii in urma cu cinci ani, intr-o perioada de criza pentru gardieni. Acestia nu aveau platite salariile pe trei luni, iar CGP avea datorii de peste 500 de milioane de lei. Dupa ce a reusit sa-si impuna stilul militaresc, Ioan Klein a fost implicat in mai multe scandaluri de presa, provocate de cativa angajati care se considerau nedreptatiti si care au apelat la sprijinul sindicatului CNSLR Fratia. Astazi, de la ora 10.00, fostul sef al Corpului Gardienilor Publici isi va face publice, cu amanunte, motivele pentru care a luat aceasta decizie.

Alciona Popoviciu - Agenda zilei

  • Mita si trafic de influenta la Primaria Moneasa

Politia a controlat primaria din Moneasa... - Virtual Arad News (c)2002Secretarul Primariei Moneasa, Teodor Moise, si un membru al comisiei de aplicare a Legii fondului funciar sunt cercetati de politia aradeana pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, si uz de fals, urmand sa fie declinata competenta Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, pentru luare de mita si trafic de influenta. Teodor Moise, in calitate de secretar al primariei, considera anchetatorii, in perioada 2000-2002 a inregistrat cereri privind retrocedarea de terenuri cu vegetatie forestiera dupa termenul prevazut de lege, a intocmit si emis catre instantele de judecata si solicitanti documente din care rezulta calitatea de mostenitor, avand dreptul prin retrocedare la suprafete de padure mai mari decat prevede legea, adica 10 hectare de mostenitor. Secretarul Primariei Moneasa a intocmit in fals anexele nr. 1 la Legea fondului funciar, acelasi autor al mostenirii fiind inscris pentru mai multe persoane, direct sau indirect. Documentele au fost utilizate in instanta, fiind retrocedate fara temei aproximativ 440 hectare de terenuri cu vegetatie forestiera. Petru Ioja, membru in comisia de aplicare a Legii fondului funciar, a pretins si primit bani de la 60 de persoane, pentru a-si indeplini atributiile de serviciu si pentru a mijloci obtinerea de sentinte judecatoresti favorabile, prejudiciul creat fiind apreciat la aproximativ 4,4 miliarde lei. Caius Ianota, prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, ne-a declarat ca au fost intocmite actele premergatoare cercetarii in legatura cu cei doi si a fost sesizat si Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, cazul fiind deja in atentia premierului Adrian Nastase.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Pancota infloreste sub "comanda" unui primar priceput - "Asa primar nu a avut Pancota niciodata!"

Alesii primariei din Pancota sunt apropiati de localnici... - Virtual Arad News (c)2002Putini pancotani au cuvinte de repros la adresa primarului Iosif Retter. Majoritatea cetatenilor este de acod cu faptul ca acest primar este cu mult peste valoarea celor precedenti.
Asfaltari de drumuri, o autospeciala de pompieri si una de prim ajutor sanitar (ambele ultramoderne) - sunt doar cateva din realizari. Investitiile au inceput sa curga odata cu instalarea noului primar. Au aparut 600 de noi locuri de munca si bani mai multi la buget. In timp ce altii se plang ca au preluat primaria cu datorii, Retter a achitat 3 miliarde de lei (ramase datorie de la fostul primar) si nu are nici o restanta. Cu viceprimarul Monel Pancotan face o echipa excelenta, iar consilierii voteaza in bloc - indiferent de partid - cand e vorba de interesele localitatii. Indiscutabil, neamtul Retter candideaza alaturi de Burdan sau Cionca la titlul de cel mai bun primar al judetului. Tot asa de sigur este ca daca vor hotara sa candideze, acestia nu vor avea nevoie de prea multa campanie electorala. In definitiv faptele vorbesc... 
Otto Pap (38 ani - zidar): "Sunt multumit de activitatea primarului. Se cunoaste mult. E curatenie in oras, iluminatul public e mai bun, s-au asfaltat multe drumuri si strazi. Un alt lucru important este ca s-a ocupat si de Maderat - care, desi apartine de Pancota, - pana acum a fost neglijat. Nu mai vorbesc de investitii, locuri de munca... Diferenta intre Retrer si ceilalti primari care au fost in oras inaintea lui e ca de la cer la pamant!"
Traian Sima (71 ani - pensionar): "Nu am ce sa zic rau de primarul asta. E de o mare omenie. A facut strazile in Pancota. Eu sunt din ’52 in oras si strada Garii nu a fost reparata niciodata. Sa-i dea Dumnezeu sanatate, tot pe el l-as alege daca ar mai candida."
Ioan Negrila (51 ani) - presdeintele cooperativei de consum: "Nu cred ca are cineva ce sa-i reproseze acestui primar si echipei de la primarie. Pe langa investitiile de care stie toata lumea si strazile asfaltate, as dori sa mentionez ca ne ajuta si la echipa de fotbal - unde eu sunt vicepresedinte..."
Vasile Marocicu (36 ani sofer): "Pe de o parte sunt multumit de activitatea primariei, pe de alta nu. Se vede ceva miscare fata de ce a fost inainte. Dar am si reprosuri: s-a inceput sa se bage gaz, dar lucrarile s-au oprit. Gropile pentru tevi au fost lasate descoperite. Mai bine baga canalizare... Centrul (drumul) e praf - vad ca abia acuma a inceput sa lucreze la el..."
Traian Bodre (72 ani, pensionar): "E bun primarul asta. E foarte corect: a facut drumurile si la Pancota si la Maderat. Singurul lucru ce nu-mi convine e ca platesc impozit pe casa de 2,3 milioane pe an si castig impreuna cu sotia, din pensie, 3,4 milioane pe luna..."
Magdalena Pas (74 ani - pensionara): "Eu sunt batrana si cunosc - asa primar nu a avut Pancota niciodata. Pe langa ca face treaba, e si popular, sta cu toata lumea de vorba si ajuta cat poate"
Rodica Lazea (31 ani - gestionara): "Primarul e eficient din toate punctele de vedere, pentru tot ce a realizat in localitate in general. Daca va candida il voi vota tot pe el."
Adriana Tudor (19 ani - vanzatoare): "Desi sunt din Tarnova, lucrez aici la un bar. Majoritatea oamenilor cu care am vorbit mi-au spus ca au o parere excelenta despre primarul Retter. E adevarat ca mai sunt si cativa nemultumiti. Stiti dumneavoastra, din aia care au tot timpul ceva de comentat..."

Olimpiu Bulzan - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]