Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 23 septembrie 2001

Virtual Arad transmite zilnic reportaje filmate de la sarbatorirea "Zilelor Aradului 2002". Acestea pot fi vizionate facand click pe link-ul Zilele Aradului din pagina principala.

Stirile TVA se gasesc aici

  • Ieri s-au comemorat 58 de ani de la luptele de la Paulis
La Monumentul de la Paulis au fost comemorati eroii... - Virtual Arad News (c)2002La Monumentul Eroilor de la Paulis a avut loc, ieri, a 58-a comemorare a luptelor duse de elevii Scolii militare de la Radna cu trupele hortsste, in perioada 14 21 septembrie 1944. Pentru a aduce un omagiu eroilor si pentru a depune o coroana in amintirea acestora, la Paulis au fost prezente o serie de personalitati, printre care prefectul judetului Arad, Dan Ungureanu, PS Timotei, episcop al Aradului, secretarul de stat Nicolae Ion, din partea premierului Adrian Nastase, col. Andone, din partea Presedintiei Romaniei, senatorul Avram Craciun, vicepresedintele CJA, Claudiu Cristea, inspectorul general al ISJ Arad, Pavel Sarbu, col. Avram Catanici, comandantul Batalionului mixt romano maghiar, gen. (r) Marin Ganea, presedintele Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi (ANVR), alti generali in rezerva, primari ai localitatilor din zona, precum si o numeroasa asistenta, formata in special din veterani de razboi. Dupa o scurta slujba de comemorare, oficiata de PS Timotei si de un sobor de preoti, a urmat citirea mesajelor trimise de presedintele Romaniei, Ion Iliescu, si de premierul Adrian Nastase, a urmat cuvantarea prefectului Dan Ungureanu, care a subliniat importanta evenimentului, dar si faptul ca "ar trebui sa acordam mai multa atentie si dragoste eroilor care mai sunt printre noi, adica veteranilor de razboi". Senatorul Avram Craciun, prim vicepresedintele PSD Arad, a transmis mesajul predintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, si al senatorului Sergiu Nicolaescu, presedintele Comisiei de Aparare, care din motive obiective nu a fost prezent. Dupa discursurile veteranilor, care au evocat amintirile legate de evenimentele sangeroase de la Paulis, din 1944, a urmat depunerea de coroane.

Marius Grada - Agenda zilei

  • Lord Hanningfield "ne da" cinci ani pana la integrarea in U.E.

Lordul Hanningfield a tinut o conferinta de presa...Lord Hanningfield "ne da" cinci ani pană la integrarea in U.E.
Ieri, la pranz, in incinta hotelului "Continental" a avut loc o conferintă de presa fulger, sustinută de Lord Hanningfield, presedintele Regiunii Essex si vice-presedintele Comisiei de Relatii Externe a Comitetului Regiunilor si Peter Martin, vicepresedintele Consiliului regional Essex, Marea Britanie. Intalnirea a fost deschisă de presedintele Consiliului Judetean Arad, Caius Parpala, care a salutat venirea la Arad a celor două oficialitati britanice, cu ocazia lucrarilor conferintei inter-regionale Praxis, desfasurata la Arad pe parcursul ultimelor doua zile.
Caius Parpala a spus: "Inainte de a va ruga să dialogati cu distinsii nostri invitati, as dori sa-mi exprim satisfactia de a fi avut sansa, in cursul zilei de ieri, sa port un dialog valoros cu inca un invitat de marca la Conferinta Praxis. Ma refer la domnul Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, de semnatura finala a căruia depind orice fonduri accesate către Romania din directia Uniunii Europene."
La randul său, Lord Hanningfield a spus: "Am avut două zile, la Conferinta Praxis, incununate de succes. In primul rand, ne-am informat cu privire la asistenta si sprijinul pe care le putem acorda orasului si judetului dumneavoastra, iar in al doilea rand am stabilit o punte de colaborare privind sprijinul politic pe care politicienii din Uniunea Europeana il pot acorda politicienilior din tarile ce se pregatesc pentru aderare." Oficialul britanic a mai spus: "Ne preocupă, ca urmare a discutiilor purtate in cadrul conferintei Praxis, elaborarea unui ghid practic pentru dumneavoastră, care să vă usureze accesul spre fondurile europene si, in egală masura, dezvoltarea unor legaturi comerciale cat mai stranse intre comitatul Essex si Arad."
Dupa parerea celor doi oficiali britanici, cel mai mare beneficiu pe care aradenii il au, ca urmare a conferintei Praxis, este ca reprezentantii comitatului Essex au venit, efectiv, in municipiul si judetul nostru, au vazut ce potential turistic si uman avem, astfel ca, intorsi acasa, vor putea dezvolta un program concret de colaborare cu Aradul. Lord Hanningfield a tinut sa mentioneze inclusiv "minunata degustare de vinuri din zona" la care a fost invitat, concluzionand că Aradul este situat intr-o parte a tarii extraordinar de valoroasa.
In privinta timpului care mai trebuie să treaca pana la integrarea Romaniei in U.E., Lord Hunningham a spus: "Daca Ungaria se va integra in 2004, consider ca de atunci incolo va mai fi nevoie de trei ani buni pana ce Romania va putea sa intre, fără probleme, in randul tărilor membre."

Eugenia Bardas - Adevarul

  • Gata cu vrajeala. 1200 de taximetristi vor paraliza miercuri toata circulatia din municipiu

Liderul Sindicatului taximetristilor - Daniel Tomuta anunta masuri extreme...In semn de protest fata de ceea ce ei considera o sfidare din partea Primariei Arad, taximetristii au decis să recurga la actiunea cu care amenintau inca dinainte de reunirea comisiei mixte care a negociat cu Parktronic. Dupa cum v-am mai informat, Parktronicul avea de gand sa fixeze o taxa lunara de 170.000 de lei pentru fiecare taximetrist, iar taximetristii nici nu voiau să auda de o suma mai mare de 20.000. Saptamana trecuta, prefectul, incercand să se impună ca factor – tampon intre cele doua tabere, a opinat ca s-ar putea ajunge "la o solutie de compromis, care sa reprezinte o medie aritmetică intre cele doua sume". Totodata, Dan Vasile Ungureanu a fost transant atunci cand a pus in vedere liderilor taximetristilor sa nu recurga la masuri radicale de protest, avand in vedere, mai mult ca sigur, exact ceea ce se va intampla miercuri, in proportie de 99%. Pozitia Parktronicului a fost una voalata, intr-o discutie cu directorul Adrian Pica, acesta lasandu-ne sa intelegem ca nu va fi nici un fel de razboi...
Iata insa ca cei aproximativ 1200 de taximetristi s-au hotarat sa nu mai stea in expectativa, nemultumiti fiind de activitatea Sindicatului taximetristilor raportată la problemele ce privesc statiile de taxi si, mai ales, vizavi de raporturile "beligerante" cu firma (atat de des) amintita. Astfel, presedintele Sindicatului taximetristilor, Daniel Tomuta se declara intru totul de acord cu decizia luata de numerosii membri pe care-i are sub tutela: "Masura aceasta extrema este reactia noastra la repetatele sfidari cu care am fost tratati de Primaria Arad. In 12 august, am trimis o adresa Primariei care a fost bagata in seama dupa noua zile! Asa ceva e inadmisibil…
A doua adresa, trimisa in 5 septembrie a ajuns la domnul director Moldovan dupa 12 zile! In ambele cereri solicitam rezolvarea situatiei parcarilor, in ceea ce ne priveste nu numai pe noi, ci pe absolut toti cetatenii Aradului. Dupa ce ca adresele fac un drum atat de lung de la registratura si pana la directia care ar trebui sa se ocupe cu rezolvarea problemelor noastre, nici la pastele cailor nu se solutioneaza nimic. Cu abtibildele ne-au fentat! Am platit 75.000 de lei degeaba, intrucat exista o gramada de taximetristi care circula fara autocolant, necontrolandu-i nimeni. E inadmisibil sa existe 187 de locuri de parcare la 1200 de taximetristi si, cand cerem suplimentarea statiilor, ni se da una in spatele hotelului Continental. In consecinta, declaram ca ne-am pierdut rabdarea si ca nici nu mai avem nevoie de aprobari pentru mitingul de miercuri, cand vom paraliza toata circulatia din municipiu".

Lucian Valeriu - Observator

  • Amenda mortala

La Penitenciarul Arad a decedat un detinut cardiac...Mircea Covaci (41 de ani), detinut in Penitenciarul Arad, a decedat in urma unui stop cardio-respirator. Conducerea inchisorii nu avea cunostinta despre faptul ca detinutul ar putea suferi de inima, iar medicul unitatii l-a consultat la inceperea pedepsei, fara a descoperi nimic dubios. "Noi am sesizat organele in drept, politia si procuratura, pentru a nu exista suspiciuni in aceasta privinta. De asemenea, detinutul nu era in evidentele noastre cu boli cardiace", a declarat George Vasilescu, comandantul Penitenciarului Arad. Au fost sesizate politia si Parchetul pentru a se stabili imprejurarile in care Mircea Covaci si-a pierdut viata, neexistind dubii in privinta decesului.
El a fost inchis pentru  neplata unor amenzi valorand, in total, 1.100.000 lei, suma transformata in 55 de zile de inchisoare.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • La Bursa locurilor de munca. Absolventii vor putea sa-si gaseasca de lucru

La Bursa locurilor de munca multi tineri isi vor gasi serviciu Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Arad organizeaza vineri, 27  septembrie, Bursa locurilor  de munca pentru absolventi. Actiunea va avea loc incepand cu ora 9,00 la  sala Bingo Gool din Piata Garii nr. 1.
La acest targ al fortelor de munca destinat exclusiv absolventilor,  pot participa agentii economici care doresc sa angajeze forta de munca din randul absolventilor diferitelor forme de invatamant.
Aceasta actiune urmareste intermedierea directa intre cererea si oferta de locuri de munca, in dorinta de a oferi posibilitatea angajarii unui numar cat mai mare de absolventi, de la toate nivelele de invatamant.
Actiunea se va desfasura concomitent si in judet,  la Lipova, Sebis, Chisineu-Cris.
Cheltuielile cu organizarea manifestarii sunt suportate de către AJOFM Arad, intrarea participantilor fiind libera.
Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant (gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior de stat sau particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii, primesc pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent, o suma lunara reprezentand un salariul minim brut pe tara, in vigoare.
Deasemenea, angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi din randul  persoanelor cu handicap, primesc, pentru o perioadă de 18 luni, pentru fiecare absolvent, o suma lunara reprezentand 1,5 din salariul minim brut pe tara.
Firmele care incadreaza absolventi in conditiile de mai sus, sunt  obligate sa mentina raporturile de munca sau de serviciu cu acestia cel putin 3  ani de la data incheierii contractului de munca.

Camelia Tuduce Berar - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]